Vissza a listához
Tarthatatlanul
2009. 12. 04., 21:13 / Sz. T.
Nyomtatható verzió
 
Cikk Küldése Hozzászólások (2)

Az elején még kimaradtak a helyzetek, de aztán belelendült a csapat és győzött a jobb: meggyőző játékkal verte 5-1 arányban csapatunk az SC Csíkszereda gárdáját a jégcsarnokban ma este. Folytatás Mikuláskor - maciakcióval!

Dab.Docler – SC Csíkszereda 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Dab.Docler: Sevela, Helyi, Pozsgai, Kiss Á. (2), Galanisz 2, Azari (1), Tőkési, Erdélyi (1), Virág (1), MacSweyn 1 (1), Korol (2), Lencsés, Kiss D., Borsos (1), Szilassy 1, Horváth, Orbán, Papp 1, Győri, Mestyán. Vezetőedző: J.P. MacCallum.

A MOL Liga mai játéknapján az SC Csíkszereda látogatott Dunaújvárosba. A mérkőzésnek mindkét csapat számára nagy tétje volt, hiszen a mieink egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatták volna első helyüket az alapszakaszban, míg egy vendégsiker alaposan megerősítette volna a csíkiak esélyeit a négyes döntő elérésére.

Nagy fölényben

Nagy elánnal vetették magukat küzdelembe a csapatok, s a mieink már az első percben gólt szerezhettek volna, ám Korol ziccerét védeni tudta Ruczuj kapus. A vendégek hálóőre nem sokkal később Azari szólójánál is a helyén volt, ám kollégájának sem kellett unatkoznia: szinte az ellentámadásból Mihály szólózhatott, ám Sevela kifogott rajta. A folytatásban is inkább a mieink játszottak fölényben, ám a vendégek is próbáltak támadni, így nyíltsisakos, látványos küzdelmet láthattak a meccsre kilátogató szurkolók.
A gólcsendet végül Galanisz törte meg a 18. percben, miután Azari passzát követően már csak az üres kapuba kellett passzolnia a korongot, s ha egy üzlet beindul: mindössze 16 másodperccel később MacSweyn halálpontos átadását Papp Viktor értékesítette, így az első felvonás végén a mieink álltak közelebb a sikerhez (2-0). Persze a mérkőzésből még ekkor nagyon sok volt hátra, így a továbbiakban is nagyon oda kellett figyelni a játékra, s szerencsére ezúttal nem estek az elmúlt két meccsen tapasztalt hibába az Acélbikák. Bár Halassy játékvezető pár ítélete olykor-olykor felborzolta a kedélyeket, a mieink őrizték magabiztos vezetésüket sőt, több toszta ziccert is kialakítottak Ruczuj kapuja előtt, ám a vendégek hálóőre remek védésekkel tartotta még meccsben együttesét.

Sima-sika

A 34. percben azonban már a fiatal erdélyi hálóőr is tehetetlen volt, ugyanis Korol kapu mögül visszatett korongját MacSweyn vágta nagy erővel a hálóba, majd egy minutummal később Szilassy nyúlt bele gólt érően Erdélyi kékvonalas bombájába, így a 35. percre már eldőlni látszott a találkozó, s egyben a MOL Liga alapszakaszának első helye is (4-0). A vendégek azonban ennek ellenére sem adták fel a küzdelmet, s többször is tesztelték Sevela kapust, ám az Acélbikák portása ezúttal is bizonyította, hogy miért tartják az idei sorozat legjobb kapusának.
A harmadik felvonást majd négypercnyi emberelőnnyel kezdte csapatunk, melyet, a góllövőlistát magasan vezető Galanisz révén annak leteltekor sikerült is újabb találatra váltani, így a hátralévő bő negyed órában már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e újabb hibátlan meccset produkálnia az Acélbikáknak. Erre sajnos nem a lefújás pillanatában kaptunk választ, hanem ötven másodperccel korábban, ugyanis Mihály Ede révén ekkor tudtak szépíteni a vendégek, ám ez már túl sokat nem számított: wgíüttesünk magabiztos, szép játékot nyújtva, teljesen megérdemelten nyerte a mérkőzést 5-1 arányban. Az újabb szép sikernek köszönhetően együttesünk megnyerte a MOL Liga alapszakaszát, s ezzel eldőlt az is, hogy nem csak a Magyar Kupa négyes fináléját, hanem a közös magyar-román bajnokság négyes döntőjét is hazai pályán vívhatják meg az idei szezonban szenzációsan szereplő dunaújvárosi hokisok.

Fulike 2009. 12. 06., 12:41 #1

Szép volt fúk ;)

t_nelly11 2009. 12. 06., 14:37 #2

Jól elvetük őket így tovább remélem ma is nyerünk!!!:)

Csak belépett felhasználók írhatnak hozzászólást. Lépje be vagy regisztrálj!
HTML5CSS