Vissza a listához
Sikerrel zárt hokimaraton
2012. 01. 17., 23:00 / Spigott
Nyomtatható verzió
 
Cikk Küldése Hozzászólások (0)

A hokimaraton utolsó összecsapása végén is győztesen hagyta el a jeget csapatunk, mely közepes teljesítménnyel, biztonsági játékkal is 5-3 arányú diadalt aratott a Brassó gárdájával szemben. Szép volt, fiúk – jókor és jól jön a rövid pihenő!

Dab.Docler – Corona Fenestela Brasov 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)

Dab.Docler: Kiss T., Hüffner (1), Velebny 1 (2), Kiss Á. 1, Strenk, Azari, Hegyi, Pozsgai, Vaszjunyin, Mihalik 1, Somogyi, Jobb D., Kiss D., Pavuk (2), Gröschl 1 (1), Szappanos 1, Lencsés, Erdélyi, Hegyi Á. Z., Papp V., Peterdi. Vezetőedző: Stephan Lundh.

A MOL Liga alapszakaszának utolsó hazai mérkőzését játszotta ma este csapatunk, mely ezúttal a Brassó ellen korcsolyázott jégre. Együttesünkből továbbra is hiányzott Sevela kapus, s pihenőt kapott Galanisz is, ám ott volt a jégen Peterdi Imre, aki szemműtétjét követően már késznek érezte magát a játékra.

Futás utánuk

Az igazából tét nélküli mérkőzés nem kezdődött túl nagy iramban, ám az első percekben inkább a vendégek voltak veszélyesebbek, s a 4. perc derekán, egy méretes védelmi megingásból meg is szerezték a vezetést Nagy Csaba révén (0-1). A bekapott gól után igyekezett felpörgetni a tempót csapatunk, mely Mihalik kapuvasánál járt a legközelebb az egyenlítéshez, de a harmad második felében már egyre több munkája akadt Polc kapusnak is, aki előbb Pavuk, majd Papp Viktor emberhátrányos ziccerénél is jól avatkozott játékba. A játékrész hajrájában kettős előnybe kerültek a mieink, s ezzel élni is tudott a Lundh-gárda, hiszen Kiss Ákos éles szögből leadott lövésénél már a gólvonalon álló Borsos sem tudott hárítani, így az első felvonás végén egyenlő állással vonultak pihenőre a felek (1-1).
A második etapra már egy lényegesen gyorsabb DAB érkezett meg a jégre, de az első helyzet így is a vendégek előtt adódott, szerencsére Kiss Tamás ezúttal is jó érzékkel tudott hárítani. A folytatásban viszont egyre gyakoribb vendégek voltunk a brassói kapu előterének, ám hiába a több tiszta helyzet is, a 28. percben mégis a vendégek örülhettek, akik egy szép kontra után, Bartzen találatával visszavették a vezetést (1-2). Innentől kezdve viszont már tényleg feltörte az erdélyiek hálóját saját ketrecük, volt, hogy percekig nem nagyon tudtak kijönni saját harmadukból, ám az újabb hazai találathoz Velebny egyéni akciója kellett, aki előbb az egész pályán végig vezette a pakkot, majd miután senki sem zavarta, a kék vonalat átlépve, hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba (2-2).

Végül biztos győzelem

A hazai remények szerinti záró felvonást ismét magasabb sebességi fokozatban kezdte együttesünk, melynek köszönhetően egymás után több kiállítást is beszedtek a vendégek, s a nagy fölény a 44. perc elején érett góllá, mikor Gröschl közelről juttatott a hálóba egy Polcról lepattanót, s ezzel a meccsen először a vezetést is átvette együttesünk (3-2). Acélbikáink a továbbiakban is veszélyesebben játszottak a továbbra is kontrákra berendezkedő vendégeknél, ám a harmad legnagyobb helyzete így is Bartzen előtt adódott, aki emberhátrányban szólózhatott a kapunk felé, ám Kiss Tamás eszén nem tudott túljárni.
Ami nem jött be az egyik oldalon, az sikerült a másikon, ugyanis az 53. percben együttesünk került emberhátrányba, amiből aztán Mihalik és Somogyi lódult meg a vendégek ketrece felé, ám szlovák légiósunk ezúttal maga fejezte be az akciót, s egy szép csel után mértani pontossággal lőtte ki a kapu jobb oldalát (4-2). Eldőlni látszott tehát a mérkőzés, ám a vendégek továbbra sem adták fel, s Filip szerencsés góljával nyílttá tették a véghajrát, ám az utolsó percben hiába hozták le kapusukat, Pavuk és Szappanos összjátéka után utóbbi talált be az üresen hagyott kapuba, kialakítva ezzel az 5-3-as végeredményt.

Mentálisan erős csapat

A találkozó után természetesen ezúttal is kikérdeztük együttesünk vezetőedzőjét, aki az eredmény mellett elsősorban annak örült, hogy a hétvégi nagy hajtás után is maradt mentális ereje együttesének a győzelem kiharcolására.
- Büszke vagyok a fiúkra, mert hiába vett ki sok erőt a csapatból az elmúlt hétvége nagy sorozata, erre a mérkőzésre is össze tudták kapni magukat. Nem ez volt idén a legjobb mérkőzésünk, ám mentálisan erősek voltunk, s hátrányból felállva tudtunk megnyerni egy olyan mérkőzést, aminek túl sok tétje már nem volt, ám mindenképpen jó érzés, hogy így sem szakadt meg jó hazai sorozatunk.

Csak belépett felhasználók írhatnak hozzászólást. Lépje be vagy regisztrálj!
HTML5CSS