Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír Győzelem a végére http://dabdocler.hu/hirek/20141019-riga/ Korán eldöntötte a pontok sorsát a Riga elleni mérkőzésen csapatunk. Acélbikáink négy gólt vágtak ellenfelüknek szűk tizenkét perc alatt, s bár a meccs hajrájában valamelyest csökkent a figyelem, így is magabiztos, 5-2-es győzelmet arattak a MacLean-tanítványok.… Korán eldöntötte a pontok sorsát a Riga elleni mérkőzésen csapatunk. Acélbikáink négy gólt vágtak ellenfelüknek szűk tizenkét perc alatt, s bár a meccs hajrájában valamelyest csökkent a figyelem, így is magabiztos, 5-2-es győzelmet arattak a MacLean-tanítványok.

Prizma Riga – Dab.Docler 2-5 (0-4, 0-1, 2-0)

Dab.Docler: Sevela, Martinka, Martine, Kovács V., Hrdel, Kiss Á. (2), Pozsgai, Hüffner, Szappanos 1 (2), Pavuk 2, Galanisz (1), Nagy R., Mestyán, Somogyi, Papp V., Azari 2, Erdélyi, Léránt, Magosi, Gröschl, Peterdi. Vezetőedző: Donald MacLean.

A Kontinentális Kupa brassói csoportkörének utolsó fordulója előtt sajnos csak az volt biztos, hogy csapatunk már nem juthat tovább a következő körbe. Éppen ezért is várt nehéznek ígérkező mérkőzés a mieinkre, akik ma déli tizenkét órától a továbbjutásra még esélyes lett bajnok Prizma Riga ellen korcsolyáztak jégre.
Ehhez képest az első harmadban gyakorlatilag feltörölte a jeget ellenfelével Donald MacLean együttese, mely már a 6. percben megszerezte első gólját Pavuk révén, aki három minutummal később duplázni tudott, így korán kétfás előnybe került a DAB (0-2). A folytatás is hasonlóan alakult, egyre-másra vezette támadásait együttesünk, s a 14. percben az addig két gólpasszt jegyző Szappanos is betalált, majd a harmad vége előtt nem sokkal Azari is mattolni tudta a lettek előbb lecserélt, majd visszahozott hálóőrét, így az első szünethez érve fölényes, 4-0-s DAB-előnyt mutatott az eredményjelző.
A második felvonásban valamelyest csökkent a mieink nyomása, ami a nagy előny birtokában azért némileg érthető is volt. Küzdött a lett bajnok, de játékába sok hiba csúszott, ráadásul több szabálytalanságot is elkövettek játékosai, s emberhátrányban nem volt esélyük a felzárkózásra. A harmad hajrájában nagy lehetőséget kaptak a mieink előnyük növelésére, hiszen másfél percig kettős fórban játszhattak, s bár ezt még nem tudták gólra váltani, a szimpla előnyből Azari is megszerezte második találatát, így az utolsó etap előtt már csak a győzelem mértéke lehetett kérdéses (0-5).
A harmadik etap elején Magosi Erik kétperces büntetése miatt kellett izgulni Sevela hibátlan teljesítményének megőrzése miatt, de ahogy a korábbi hátrányokat, úgy ezt is kivédekezték az Acélbikák. A hátralévő idő túl sok izgalmat nem tartogatott, de amiatt azért mégis szomorkodhattunk egy kicsit, hogy a hajrában már csökkent a mieink figyelme, s ezt az 56., valamint a 60. percben szerzett góllal meg is büntették a lettek, de Galaniszék győzelmét azért így sem fenyegette semmi veszély (2-5).

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 19 Oct 14 14:12:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141019-riga/
Dab.Docler – Hír Korai búcsú a kupától http://dabdocler.hu/hirek/20141018-brasso/ Nagyon rosszul kezdett, s bár kitartóan loholt ellenfele után, a Brassó gárdájától is vereséget szenvedett együttesünk a Kontinentális Kupa csoportkörében, amivel eldőlt, hogy Acélbikáink már nem juthatnak tovább a következő fordulóba.… Nagyon rosszul kezdett, s bár kitartóan loholt ellenfele után, a Brassó gárdájától is vereséget szenvedett együttesünk a Kontinentális Kupa csoportkörében, amivel eldőlt, hogy Acélbikáink már nem juthatnak tovább a következő fordulóba.

Dab.Docler – ASC Corona Brasov 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)

Dab.Docler: Sevela, Pozsgai (1), Hüffner, Azari (2), Hrdel, Kiss Á., Martinka, Martine, Somogyi, Gröschl, Szappanos, Nagy R., Mestyán, Peterdi, Pavuk 1, Galanisz 1, Erdélyi, Léránt, Kovács, Papp V., Magosi E. Vezetőedző: Donald MacLean.

A tegnapi fájó vereség után ma délután újabb mérkőzést játszottak jégkorongozóink: a Kontinentális Kupa brassói csoportkörének második fordulójában ezúttal a házigazdák ellen húztak szerelést Donald MacLean tanítványai. Méghozzá annak tudatában, hogy a lett Riga 3-2-re legyőzte a Sanok gárdáját, így egy esetleges sikerrel ismét saját kezébe vehette volna a továbbjutás sorsát együttesünk.
Ehhez képest katasztrofálisan kezdték a meccset az Acélbikák, hiszen rögtön a meccs elején kihasználatlanul hagytak egy emberfórt, majd a 7. perc elején hátrányba is kerültek, miután Antal Zsombor talált be Sevela ketrecébe (0-1). A bekapott gól sem ébresztette fel a mieinket, s helyzetüket tovább nehezítette, hogy Mihály Árpár révén alig fél perc alatt gólra váltotta első előnyét a brassói egylet, mely a 8. minutum derekára kétfás előnyt harcolt ki magának (0-2). A folytatásra valamelyest összekapta magát a DAB, s a 13. percben Galanisz emberelőnyös góljával sikerült is szépítenie az eredményen (1-2).
A folytatásban nagyon sokáig nem született újabb találat, pedig mindkét oldalnak akadtak lehetőségei. Acélbikáink sajnos nem gazdálkodtak túl jól későbbi emberelőnyeikkel, az első harmad végén, valamint a második elején is kihasználatlanul hagytak egy-egy emberfórt. Nem úgy a vendéglátók, akik a második etap hajrájában kapott előnyükből már harmadik góljukat szerezték, így az utolsó etap előtt ők álltak lényegesen közelebb a győzelemhez (1-3).
A harmadik etapban ráadásul előbb szimpla, majd kettős hátrányba kerültek a Bikák, de ezt az időszakot szerencsére sikerült kivédekeznie a mieinknek sőt, a 48. percben Pavuk találatával ismét feljöttek egy gólra (2-3). A folytatásban sok helyzetet dolgoztak ki a mieink, de a brassói kontrák is nagyon veszélyesek voltak, így nem unatkozhattak a meccsre kilátogató drukkerek. Az utolsó két percben Sevela helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Donald MacLean, ám Polc kapus eszén továbbra sem tudtunk túljárni, így végül a Brassó nyerte az összecsapást, míg a mieink, a holnap déli utolsó meccstől függetlenül már biztos, hogy nem juthatnak tovább csoportjukból.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 18 Oct 14 19:06:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141018-brasso/
Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 10. 17. DAB-Sanok (2-6) http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=330 - Fri, 17 Oct 14 19:06:29 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=330 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 10. 11. DAB-HSC http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=329 - Fri, 17 Oct 14 19:03:43 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=329 Dab.Docler – Hír Elsőre vereség http://dabdocler.hu/hirek/20141017-sanok/ Az első harmadban még vezetett, de a második és harmadik felvonásban is három-három gólt kapott együttesünk a Sanok elleni mérkőzésen, így a lengyel bajnok örülhetett 6-2-es sikernek az Acélbikák elleni Kontinentális Kupa találkozón.… Az első harmadban még vezetett, de a második és harmadik felvonásban is három-három gólt kapott együttesünk a Sanok elleni mérkőzésen, így a lengyel bajnok örülhetett 6-2-es sikernek az Acélbikák elleni Kontinentális Kupa találkozón.

Dab.Docler – KH Sanok 2-6 (1-0, 1-3, 0-3)

Dab.Docler: Kalnins (Sevela), Martinka, Martine 1, Azari 1, Hrdel, Kiss Á. (1), Pozsgai, Hüffner, Somogyi, Gröschl, Szappanos, Nagy R. (1), Mestyán, Peterdi, Pavuk (1), Galanisz, Erdélyi T., Léránt, Kovács, Papp V., Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

A Kontinentális Kupa brassói csoportkörében korcsolyázott jégre ma délután a Dab.Docler jégkorong csapata, mely a lengyel bajnok KH Sanok ellen mérette meg magát a csoportkör első összecsapásán. Ugyan a két gárda nyári mérkőzésén Acélbikáink 5-2-re legyőzték mai vetélytársukat, a lengyelek azóta új edzőt, s több jó légióst is igazoltak, így nagyon nehéz mérkőzés várt Donald MacLean tanítványaira. Akik remekül álltak bele a meccsbe, s Nathan Martina góljával már a második percben megszerezték a vezetést (1-0). A bekapott gól után észhez tért a Sanok is, s több alkalommal veszélyeztetni is tudták Janis Kalnins ketrecét, de ahogy a mieink úgy ők sem tudtak hálóba találni az első harmadból hátralévő időben, így a mieink vonulhattak elégedettebben az első pihenőre.
A második felvonás sajnos nem alakult ilyen jól, hiszen Jordan Pietrus révén már a 3. percben kihasznált egy emberelőnyt a Sanok, majd kicsivel több, mint egy minutummal később a lengyelek légiósa ismét betalált, s máris náluk volt az előny (1-2). A lengyelek második góljára Azari Zsolt a 27. percben válaszolt, de sokáig nem örülhettünk az egyenlítésnek, mert a játékrész derekán ismét visszavette a vezetést a Sanok gárdája, melyet meg is tartott a harmad végéig, így az utolsó etap előtt már ők álltak közelebb a sikerhez (2-3).
A harmadik húsz percet egy áthúzódó emberhátránnyal kezdték az Acélbikák, s a lengyelek ezt is kihasználták a tavaly még Miskolcon légióskodó Knox góljával, majd miután 44. percben Danton már a második találatát szerezte, gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (2-5). Főleg úgy, hogy az 51. percben már a hatodik góljának örülhetett a lengyel egylet, mely a hátralévő szűk tíz percben sem adott esélyt a felzárkózásra csapatunknak, így végül simán, 6-2-re nyerte a találkozót. Acélbikáink helyzete azonban még a mai vereség ellenére sem reménytelen, hiszen a csoportkörök legjobb második helyezettje is továbbjuthat a következő fordulóba, ám ehhez – a hátralévő meccsen aratott két győzelem mellett – a mainál lényegesen jobb teljesítményt kell nyújtaniuk.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 17 Oct 14 15:54:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141017-sanok/
Dab.Docler – Hír Csapatként harcolunk holnaptól! http://dabdocler.hu/hirek/20141016-kkmac/ Csütörtök reggel megérkezett a brassói hotelbe a Dab.Docler csapata, amely péntek délután, helyi idő szerint 14 óra 30 perckor megkezdi a Kontinentális Kupa második körét a lengyel bajnok, Sanok ellen! A megmérettetés előtt Donald MacLeannel beszélgettünk!… Csütörtök reggel megérkezett a brassói hotelbe a Dab.Docler csapata, amely péntek délután, helyi idő szerint 14 óra 30 perckor megkezdi a Kontinentális Kupa második körét a lengyel bajnok, Sanok ellen! A megmérettetés előtt Donald MacLeannel beszélgettünk!

- A szezon egyik legfontosabb célkitűzésének első állomása következik – készen állunk?

Donald MacLean: - A szezon elején, amikor a szakvezetés többször is összeült, minden egyes alkalommal előkerült a Kontinentális Kupa – így hamar világossá vált számomra, hogy ez a csapat céljai között kiemelt szerepet élvez. Igyekeztünk mindent a lehető legoptimálisabbá tenni, már szerda este elindultunk, hogy csütörtök reggel elfoglalhassuk a szállást. Délután egy ötven perces edzést is beiktattunk, ami belülről nagyon jó hangulatúnak, s ami talán még fontosabb, jó tempójúnak tűnt. Ez többek között azért is nagyon fontos volt, mert sajnos a kiírásunk elég szerencsétlenre sikerült, így egyik nap sem tudunk jégre lépni – nagyon komolyan megtervezett felkészülésünk van minden mérkőzésre, s az azt megelőző időszakra is, az eddig berögzült jó és helyes dolgokat pedig csak felrúgtuk volna egy négy és fél órával a korongbedobás előtti edzéssel például. Ehelyett például sétálunk majd a srácokkal. Mindenesetre úgy érzem, felkészültünk a kihívásra!

- A lengyel csapat ellen kezdünk, mit lehet tudni róluk?

Donald MacLean: - Szerencsére a jégkorong világa elég közvetlen, sok barátot szerez az ember az évek alatt, így Lengyelországban is vannak ismerőseink – közvetve, vagy közvetlenül. Sikerült tehát viszonylag sok információt begyűjteni a Sanok csapatáról. Ez azért is volt elengedhetetlen, mert hiába játszottunk velük a felkészülési időszakban, azóta új játékosaik, és ami még fontosabb, új edzőjük is van – így az akkor készült videófelvételt nem tudtuk használni. Vannak jó és kevésbé jó észak-amerikai játékosaik, illetve néhány cseh légiósukra is figyelnünk kell majd. Azonban úgy érzem, hogy ha azt az arcunkat tudjuk elővenni, amit a Miskolc ellen mutattunk, illetve csapatként tudunk harcolni a brassói jégen a továbbjutásért, akkor nehezen fognak fogást találni rajtunk.

- Azzal, hogy az ukrán csapat visszalépett, lehet, hogy a második hely is elég lenne a továbbjutáshoz...

Donald MacLean: - A tornát megelőző elnökségi ülésen elhangzott, hogy a két második kör legjobb második helyezettje is továbbjut Franciaországba. Mi azonban nem szeretnénk számolgatni, egyértelműen az első hely a célunk a hétvégén!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 16 Oct 14 21:42:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141016-kkmac/
Dab.Docler – Hír Megérdemelt, szép siker http://dabdocler.hu/hirek/20141014-macik/ A vártnál magabiztosabban sikerült legyőznie a Miskolc csapatát jégkorongozóinknak a két gárda mai rangadóján. Együttesünk végig vezetett, a játék minden elemében felül tudta múlni vetélytársát, s győzelme még ilyen arányban is teljesen megérdemelt.… A vártnál magabiztosabban sikerült legyőznie a Miskolc csapatát jégkorongozóinknak a két gárda mai rangadóján. Együttesünk végig vezetett, a játék minden elemében felül tudta múlni vetélytársát, s győzelme még ilyen arányban is teljesen megérdemelt.

Dab.Docler – Miskolci JJSE 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins, Martine (1), Hüffner 1, Azari (1), Hrdel 1 (1), Kiss Á. (1), Martinka (1), Pozsgai, Szappanos (1), Gröschl (1), Somogyi, Mestyán (1), Nagy R., Peterdi, Pavuk, Galanisz 2, Léránt, Magosi, Papp V., Kovács. Vezetőedző: Donald MacLean.

A MOL Liga második helyén álló Miskolc ellen korcsolyázott ma jégre a Dab.Docler hokicsapata, mely természetesen a győzelem reményében várta a Jegesmedvék elleni hazai összecsapást.

Biztos siker a rangadón

Acélbikáink ennek szellemében kezdték is a találkozót, s Peterdi már rögtön az első percben ziccerbe került, de a túloldalon Kalninsnak is figyelnie kellett, aki Cohen szólóját védte remekül. A folytatásban támadásban maradtak az Acélbikák, s miután Azari remek kiugratása végén Kiss Ákos és Hrdel játszottak gólig egy remek támadást, már a 6. percben sikerült megszerezni a vezetést (1-0). a folytatásban igyekezett a Jegesmedvék alakulata is, de csak távoli lövésekkel próbálták veszélyeztetni a hazai kaput, ám Kalnins továbbra sem adott esélyt számukra a gólszerzése. A 10. percben emberfórba került a DAB, melyből Galanisz lőtt Bálizs érintésével a miskolci kapuba, megduplázva ezzel az Acélbikák előnyét (2-0).
A folytatásban elsősorban a játék fizikai jellege domborodott ki, nagyon sok volt az ütközés, de a következő gólt a vendégek szerezték: Martina négyperces kiállításából Sagert lőtt bombagólt a 22. percben, megfelezve ezzel csapata hátrányát (2-1). A gólra a lehető legjobb választ adta együttesünk, hiszen Martina tért ölelő átadásával Galanisz léphetett ki szólóban, s higgadtan a bal alsóba passzolta a játékszert (3-1). A harmadból hátralévő időben még keményebbé vált a meccs, egyik oldal sem kímélte a másikat, s bár akadtak azért helyzetek is, már senki sem örülhetett újabb találatnak, így negyvenpercnyi játékot követően a mieink álltak lényegesen közelebb a sikerhez.
Az újabb térfélcserét követően taktikusabb játékra váltott a DAB, mely igyekezett a lehető legmesszebb tartani ellenfelét ketrecétől, s ezt a feladatukat is remekül oldották meg Azariék, így a miskolciak számára egyre távolabb került a remélt pontszerzés. Úgy meg aztán pláne, hogy a 47. percben Hüffner hatalmas bombájával mindössze öt másodperc alatt sikerült gólra váltani egy emberelőnyt, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (4-1). A hátralévő idő ugyanis már a DAB hatalmas fölényét hozta, s bár a tengernyi helyzetből már nem tudtak betalálni az Acélbikák, így is nagyon sima győzelemmel erősítették meg első helyüket a MOL Liga tabelláján.

Elégedett szakvezetés

Nem véletlenül volt elégedett csapata teljesítményével Donald MacLean vezetőedző sem, aki elsősorban az Acélbikák motivált játékában látta a győzelem kulcsát.
- A nagy mérkőzéseken hozzák ki magukból a legjobbat a játékosaink - ez sokadszorra is bebizonyosodott. Száz százalékot adott mind a huszonkét játékosunk hatvan percen keresztül. Tökéletesen játszottunk strukturálisan, megvolt a kellő akarat, a technikai és taktikai utasításokat betartották a fiúk. Őszintén szólva, nem kellett motiválni, ők döntötték el, hogy koncentráltan, maximális fókusz mellett játszanak. Szerettük volna látni, hogy hogy állunk a legnagyobb riválisok ellen - jól sikerült az erőfelmérő! Tekinthető ez a Kontinentális Kupa főpróbájának, de nem szabad ennyire előretekintenünk. Három győzelemért utazunk majd a hétvégén - de az, hogy sikerül-e, arra a kérdésre csak vasárnap kapjuk meg a választ.

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 14 Oct 14 20:56:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141014-macik/
Dab.Docler – Hír Nincs lehetőség hibákra! http://dabdocler.hu/hirek/20141013-misbeh/ A MOL Liga első helyezettje, a Dab.Docler fogadja otthonában a másodikat, a Miskolci Jegesmedvék alakulatát! A rangadó előtt a Bikák kanadai edzőjét, Donald MacLean-t kérdeztük a kilátásokról!… A MOL Liga első helyezettje, a Dab.Docler fogadja otthonában a másodikat, a Miskolci Jegesmedvék alakulatát! A rangadó előtt a Bikák kanadai edzőjét, Donald MacLean-t kérdeztük a kilátásokról!

- Két győzelemmel zárták a múlt hetet az Acélbikák. Jó hangolódás volt ez a keddi Miskolc elleni meccsre?

Donald MacLean: - Sokat mondtam az elmúlt hetekben, de ez azért van, mert tényleg így gondolom: meccsről meccsre jobban játszanak a srácok, egyre inkább azt látom a jégen, amit augusztus elsejétől kérek tőlük. A Csíkszereda elleni találkozón ugyan nem sikerült annyira felpörögni, de fontos volt az a három pont. A Miskolc a liga egyik legjobb csapata, remek légiósaik vannak, s a magyar mag is adott egy jó szerepléshez. Kemény hokit játszanak, és ahogy az eddig eltelt időből leszűrhető, eredményesek is. Ellenük nincs lehetőségünk hibákra, mert mindent könyörtelenül kihasználnak. Ettől függetlenül azonban nem aggódom, sőt, egy kicsit örülök is, hogy egy ilyen szorosnak ígérkező meccsel hangolódhatunk a Kontinentális Kupa brassói fordulójára

- Ha már itt tartunk, mire számít a hétvégi kupafordulón?

Donald MacLean: - Sok munkára, vérre és verítékre, meg persze egy továbbjutásra. A kapcsolatainknak hála sikerült mindegyik csapatról videó felvételeket szereznünk, így az elkövetkező napokban ki tudjuk elemezni minden ellenfelünk játékát és ellenszerét. Mondanom sem kell, erre a megmérettetésre nem kell külön motiválni a srácokat, mindenkinek egyértelmű célja a francia körbe való továbbjutás, és bár tudjuk, hogy ehhez három hihetetlenül nehéz meccset kell megnyernünk, de nem félünk a kihívástól! A keddi meccs után már csak a kupa körül forognak majd a mindennapjaink, csütörtök reggel érkezünk Brassóba, ahol egy délutáni átmozgatás után péntek koradélután már kezdünk is a lengyelek ellen! Reméljük, ezen az alkalmon az egész országból biztatnak majd minket, hiszen Magyarországot is képviseljük majd a Kontinentális Kupán!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 13 Oct 14 12:06:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141013-misbeh/
Dab.Docler – Hír Visszavágtunk a HSC-nek http://dabdocler.hu/hirek/20141011-hsc/ Nem brillírozott, de itthon tartotta a ligapontokat a HSC Csíkszereda elleni mérkőzésen csapatunk. Acélbikáink kétszer is hátrányba kerültek, de rendre egalizáltak, majd Peterdi és Galanisz találataival eldöntötték a 4-2-es hazai sikert hozó összecsapást.… Nem brillírozott, de itthon tartotta a ligapontokat a HSC Csíkszereda elleni mérkőzésen csapatunk. Acélbikáink kétszer is hátrányba kerültek, de rendre egalizáltak, majd Peterdi és Galanisz találataival eldöntötték a 4-2-es hazai sikert hozó összecsapást.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins – Martine, Hüffner, Hrdel (1), Azari (2), Kiss – Martinka 1, Pozsgai (1), Somogyi, Gröschl (1), Szappanos (1) – Nagy R., Mestyán 1 (1), Papp V., Peterdi 1, Galanisz 1 (1) – Szepessy M., Léránt, Kovács, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

A sereghajtó HSC Csíkszereda ellen korcsolyázott jégre ma este csapatunk. A papírforma a listavezető Acélbikák sikerét ígérte, de azt sem felejtettük el, hogy a szezon egyetlen vereségét éppen a mai vetélytárs ellen szenvedték el a mieink, így lehetett azért izgalmakra számítani.

Kétszer is hátrányban

A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között adták át az önkormányzat jutalmát, melyet a 2013/2014-es szezonban szerzett bajnoki címükkel érdemeltek ki az Acélbikák. A kis ünnepség azonban megzavarhatta a mieinket, akik elég lassú tempóban kezdték a meccset, s erre a 7. percben rá is fizettek, miután Bíró nem túl erős, de jól helyezett lövése elsurrant Kalnins lába mellett (0-1). A bekapott gól után azonnal felpörgött együttesünk, s két minutummal később, Martinka kék vonalas bombájával sikerült is egalizálnia (1-1), ám a harmad hajrájában egy felesleges kiállítást ismét góllal büntetett az ellenfél, melyből Spady talált takarásból a hazai ketrecbe (1-2).
A második felvonás egy áthúzódó dunaújvárosi emberelőnnyel kezdődött, s bár úgy tűnt, hogy az erdélyiek kivédekezik a hazai fórt, de két másodperccel annak lejárta előtt Mestyán vállalkozott lövésre, s kíméletlenül kilőtte a bal alsó sarkot (2-2). Szűk négy perccel később már nálunk volt az előny, mert miután a vendégek kihagytak egy emberfölényes megugrást, jól támadott vissza a DAB, s Galansiz pontos passzát Peterdinek már csak az üres kapuba kellett továbbítania (3-2). A harmadból hátralévő időben akadtak még helyzetek mindkét oldalon, de újabb találatnak egyik fél sem örülhetett már.

Végül biztos siker

A harmadik húsz percben nagyon igyekezett a vendégcsapat, hogy ledolgozza hátrányát, de az Acélbikák védelme és Kalnins kapus nem nagyon adott nekik esélyt arra, hogy igazán komolyan veszélyeztessék a hazai kaput. A túloldalon viszont Peterdi lőhetett volna kétszer is, de előbb az irányzékba csúszott hiba, majd Ruczuj védett bravúrral. Nem sokkal később Papp Szabolcs szenvedett súlyosnak látszó sérülést egy ütközést követően, s a HSC csapatkapitányát hordágyon kellett levinni a jégről. Félő volt, hogy el is durvul a meccs, de csak Curilla nem bírt magával, kiharcolt magának egy kiállítást, melyből Galanisz lőtt bombagólt az 55. percben, kialakítva ezzel a 4-2-es végeredményt.
Megérdemelt győzelemnek örülhettek végül a mieink, s Donald MacLean vezetőedző is örült a sikernek, ám mint azt elmondta, a holnapi szünnapot követően már készülnek az előttük álló újabb feladatokra.
- Először is örülök a megszerzett három pontnak. Úgy érzem, az utóbbi időben jól játszanak a srácok. Nyilván nem lehet minden estén életed formájában játszani, de nagyon örülök például az emberelőnyös találatainknak. Holnap egy szabadnappal folytatjuk a hetet, majd készülünk gőzerővel a Miskolc ellen és a hétvégi Kontinentális Kupára.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 11 Oct 14 20:42:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141011-hsc/
Dab.Docler – Hír Három pont Újpestről is http://dabdocler.hu/hirek/20141010-ute/ Magabiztos győzelmet aratott Újpesten csapatunk. Acélbikáink Galanisz és Azari duplájával fogták meg jól küzdő vetélytársukat, majd a véghajrában üres kapura is betaláltak, így 6-3-as sikerrel erősítették meg vezető helyüket a MOL Liga tabelláján.… Magabiztos győzelmet aratott Újpesten csapatunk. Acélbikáink Galanisz és Azari duplájával fogták meg jól küzdő vetélytársukat, majd a véghajrában üres kapura is betaláltak, így 6-3-as sikerrel erősítették meg vezető helyüket a MOL Liga tabelláján.

UTE – Dab.Docler 3-6 (0-1, 2-4, 1-1)

Dab.Docler: Sevela – Martine, Hüffner, Hrdel, Azari 2, Kiss Á. (1) – Martinka, Pozsgai, Somogyi (1), Gröschl 1, Szappanos (1) – Nagy R. (2), Mestyán, Pavuk, Peterdi 1 (1), Galanisz 2 – Szepessy, Léránt, Kovács V., Papp V., Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

Újpestre látogatott ma este a csapatunk, ahol egy igen keménynek ígérkező mérkőzés várt az Acélbikákra, a Dunaújvárosban elszenvedett 5-2-es vereség miatt visszavágásra kész lila-fehérek ellen. Donald MacLean csapatából Hruby Gelért és Erdélyi Tamás sérülés, míg Dörök Bence eltiltás miatt nem állt a csapat rendelkezésére, ám a mieink így is jól kezdték az összecsapást, hiszen Galanisz révén már a második perc legelején sikerült megszerezni a vezetést (0-1). A gyors gólt követően nagy erőket mozgósított a lila-fehér alakulat, de a védelem és Sevela is biztos lábakon állt, így a meglehetősen sok kakaskodást hozó első etap végén a mieink vonulhattak elégedettebben a pihenőre.
A második felvonásban viszont kiszakadt a gólzsák, s bár a következő találatot a hazaiak szerezték a 29. percben, mindössze fél minutummal később Galanisz végzett el sikeresen egy büntetőt, ismét megszerezve ezzel a vezetést a DAB-nak (1-2). Acélbikáink itt azonban nem álltak meg, s a 34. és 37. perc között eldöntötték a három pont sorsát. Előbb Gröschl talált ugyanis Pleszkán ketrecébe, majd Azari duplázott másfél perc alatt, s máris 5-1-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző.
Az ugyan valamelyest lerontotta az összképet, hogy a harmad utolsó másodpercében szépíteni tudott az újpesti alakulat (2-5), ám a harmadik felvonásban ennek ellenére is igen nagy fordulatnak kellett volna bekövetkeznie ahhoz, hogy ne nyerje meg a meccset együttesünk. A házigazdák becsületére legyen mondva, hogy ekkor sem adták fel a harcot, Sevelának büntetőt is kellett hárítania, majd Tapio öt minutummal a meccs vége előtt kettőre csökkentette csapata hátrányát (3-5). Az utolsó másfél percben kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött be Szilassy Zoltán, ám a kockáztatás nem jött be mert Peterdi betalált az üresen hagyott ketrecbe, így Acélbikáink végül simán, 6-3-ra nyerték az összecsapást, s jókedvűen készülhetnek a holnap délután öt órakor kezdődő HSC Csíkszereda elleni hazai találkozóra.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 10 Oct 14 21:11:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141010-ute/
Dab.Docler – Hír Csak a száz százalék fogadható el mindenkitől! http://dabdocler.hu/hirek/20141009-utebeh/ Donald MacLean-t, a Dab.Docler kanadai vezetőedzőjét az Újpest elleni mérkőzés előtt kérdeztük az eddigi benyomásokról, illetve arról, hogy mire számít a pénteki meccsen.… Donald MacLean-t, a Dab.Docler kanadai vezetőedzőjét az Újpest elleni mérkőzés előtt kérdeztük az eddigi benyomásokról, illetve arról, hogy mire számít a pénteki meccsen.

- Hét forduló után három vesztett ponttal első helyen áll a Dab.Docler. Elégedett?

Donald MacLean: - Úgy érzem, hogy a rengeteg munka, amit augusztusban és szeptember elején elvégeztünk sokat számított. Ahogy már korábban is mondtam, teljes átállás kellett a játékosoknak, akik közül sokan kezdik megszokni az új szisztémát, az új taktikákat. Elégedett nem szeretnék lenni, mert akkor hajlamos az ember hátradőlni és megnyugodni, ebben a ligában pedig ezt nem engedhetjük meg magunknak! Mondjuk úgy, hogy magabiztos vagyok, hiszen aki lelkiismeretesen dolgozik, az tudja, hogy jönni fognak az eredmények.

- Lényegében minden mérkőzés után előkerül a koncentráció kérdése. Ebben sikerült előrelépni?

Donald MacLean: - Itt azért fontos megjegyezni, hogy nem mindegy, hogy milyen kontextusban kerül elő ez a probléma. Ha például elhúzunk három-négy góllal, akkor könnyebb megérteni, hogy néhány játékos kicsit visszább vesz – persze ettől még nem elfogadható a dolog. Igaz, hogy ez a csapat talán legnagyobb gyengesége, mert továbbra is úgy gondolom, ha a saját játékunkat játsszuk a saját tempónkban, akkor nagyon nehéz ellenünk mindenki dolga. Igyekszünk edzésről-edzésre, napról-napra mindenkivel megértetni, hogy egy jégkorongmérkőzés legalább hatvan percen keresztül tart, s ebben az egy órában mindenkitől csak és kizárólag a száz százalék fogadható el!

- Az Újpesttel egyszer már találkoztunk, akkor három góllal győztünk, mire számíthatunk pénteken?

Donald MacLean: - Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az Újpest csapata egy sorra épít. Ha a légiósoknak jól megy a játék, győz a csapat, ha őket sikerül kivenni a meccsből, akkor egy kicsit döcög a szekér – 24-ből 19 gólt négy játékos szerzett nyolc mérkőzésen, ez eléggé árulkodó adat. Ettől függetlenül keményen dolgoznak a lila-fehérek, jó edzőjük van, aki láthatóan megköveteli tőlük az áldozatos munkát, nem lesz egyszerű dolgunk a saját csarnokukban. Mióta mi találkoztunk két mérkőzést játszottak, ezeket lelkiismeretesen kielemeztük. Néhány sérültünk van – Hruby Gellért például agyrázkódással pihen, a MAC elleni juniormérkőzésen sérült meg –, de alapvetően a legjobb összeállításunkban lépünk majd pályára péntek este - a három pontért utazunk!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 09 Oct 14 11:13:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141009-utebeh/
Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 10. 05. DAB-Nové Zámky http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=328 - Tue, 07 Oct 14 23:46:43 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=328 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 10. 03. DAB-UTE http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=327 - Tue, 07 Oct 14 23:45:58 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=327 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 09. 23. DAB-FTC http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=326 - Tue, 07 Oct 14 23:44:34 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=326 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 09. 21. DAB-DHK http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=325 - Tue, 07 Oct 14 23:43:18 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=325 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 09. 19. DAB-Brassó http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=324 - Tue, 07 Oct 14 23:35:43 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=324 Dab.Docler – Hír A címvédő is meghajolt http://dabdocler.hu/hirek/20141005-zamky/ Újabb győzelemnek örülhetett csapatunk, mely ma este a MOL Liga tavalyi győztesét látta vendégül, ám Kalnins kapus remek teljesítményének, valamint Azari Zsolt és Papp Viktor góljainak köszönhetően 2-0-ra legyőzte az Érsekújvárt.… Újabb győzelemnek örülhetett csapatunk, mely ma este a MOL Liga tavalyi győztesét látta vendégül, ám Kalnins kapus remek teljesítményének, valamint Azari Zsolt és Papp Viktor góljainak köszönhetően 2-0-ra legyőzte az Érsekújvárt.

Dab.Docler – HC Nové Zámky 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Dab.Docler: Kalnins, Martine, Hüffner, Azari 1, Hrdel (1), Kiss Á. (1), Martinka, Pozsgai, Somogyi, Gröschl, Szappanos, Mestyán, Nagy R., Peterdi (1), Pavuk, Galanisz (1), Hruby, Erdélyi, Kovács, Papp V. 1, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

Nehéznek ígérkező mérkőzés várt ma este csapatunkra, mely a MOL Liga címvédőjét, az Érsekújvár gárdáját látták vendégül a jégcsarnokban. A szlovákiai együttes eléggé tartalékos felállásban érkezett, hiszen első sorát gyakorlatilag otthon hagyta, bár még így is elég veretes kerettel vágott neki a meccsnek Robert Spisak csapata. Mely az első percekben mintha az öltözőben ragadt volna, hiszen rögtön a kezdés után megszerezhette volna a vezetést a DAB, de előbb Pavuk, majd Azari ziccerét is védeni tudta Krajcovic. A túloldalon Kalnins is bemutatott azért egy szép védést, ám az első húsz perc nagyobbik része továbbra is az Acélbikák csatárainak, valamint az érsekújvári kapusnak különharcát hozta, melyet a hazai drukkerek legnagyobb sajnálatára rendre a szlovák hálóőr nyert meg.
A térfélcserét követően valamelyest feljebb jött az újvári egylet, de Kalnins eszén nem tudtak túljárni a vendégek, akiket a 26. percben Somogyi mattolhatott volna, ám közelről nem sikerült eltalálnia a kaput. Donald MacLean együttese a játékrész derekán kapcsolt ismét magasabb fokozatba, s a 32. percben meg is szerezte a vezetést, miután Hrdel hagyta ott védőjét, majd pontosan Azari elé tálalt, aki szép kapáslövéssel talált a ketrecbe (1-0). Nem sokat kellett várni szerencsére az újabb hazai találatra sem, ugyanis egy korongszerzés után Galanisz vette jól észre a második hullámban érkező Papp Viktort, s a pontos passzt még pontosabb lövés követte, s máris mehettek újra közepet kezdeni a csapatok (2-0).
A harmadik húsz percben komoly erőket mozgósított az Érsekújvár azért, hogy szépíteni tudjon: a vendégek játékosai szinte mindenhonnak célba vették a DAB kapuját, ám Kalnins lehúzta a rolót, s az összes próbálkozást hárítani tudta. Az igazán komoly helyzetek azonban a mieink előtt adódtak, ám előbb Hrdel, majd Somogyi is ziccerénél is védeni tudott Krajcovic. A hajrára ismét némi fölénybe került a címvédő, ám Acélbikáink magabiztosan állták a rohamokat, s végül nagyon értékes győzelmet arattak. A mai siker ráadásul első helyet is ért a mieinknek, hiszen az eddig veretlen Miskolc kikapott Csíkszeredán, így az Acélbikák átvették a vezetést a MOL Liga tabelláján.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 05 Oct 14 20:13:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141005-zamky/
Dab.Docler – Hír Biztos siker az UTE ellen http://dabdocler.hu/hirek/20141003-ute/ Igen korán, már az első harmadban háromgólos előnyt harcolt ki magának csapatunk az Újpest elleni találkozón, s bár a második felvonásban a lila-fehérek ráijesztettek az Acélbikákra, a mieink végül nagyon biztosan, 5-2-re nyerték a két gárda ma esti mérkőzését.… Igen korán, már az első harmadban háromgólos előnyt harcolt ki magának csapatunk az Újpest elleni találkozón, s bár a második felvonásban a lila-fehérek ráijesztettek az Acélbikákra, a mieink végül nagyon biztosan, 5-2-re nyerték a két gárda ma esti mérkőzését.

Dab.Docler – UTE 5-2 (3-0, 1-2, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins, Martine 1, Hüffner, Zbynek 1, Azari, Kiss Á. (1), Martinka, Pozsgai (1), Somogyi 1 (1), Gröschl, Szappanos 1, Nagy R. (1), Mestyán, Pavuk (1), Peterdi (1), Galanisz 1, Hruby, Erdélyi, Kovács (1), Papp V., Magosi (1). Vezetőedző: Donald MacLean.

A nyáron alaposan megerősített, de idegenben eddig elég gyengén szereplő Újpest együttesét látta vendégül este hat órától csapatunk a MOL Liga hatodik fordulójában.

Végül sima győzelem

Acélbikáinknál ma mutatkozott be a tegnap igazolt cseh center, s Zbynek Hrdel azonnal az első sorban találta magát, míg Galanisz Nikandrosz a harmadik támadó formációban igyekezett megzavarni az ellenfelet. Melyet egyértelműen sikerült is zavarba hozni az első percekben, s ennek köszönhetően Szappanos "beleérős" találatával már a második minutumban megszerezte a vezetést a DAB (1-0).
A folytatásban is jobbára a vendégek harmadában folyt a játék, bár az UTE első, légiós sora azért okozott némi nehézséget a mieink kapuja előtt, de a következő találatnak ismét a mieink örülhettek, hiszen a 12. percben Martine lőtt okosan a hosszúba úgy, hogy Pleszkán semmit sem láthatott a takart próbálkozásból (2-0). Mindössze három percet kellett várni az újabb hazai gólra, melyet egy szép támadás végén Galanisz jegyzett, így igen korán, már a 15. percre háromfás előnyt építettek fel maguknak az Acélbikák, akik ekkor a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket (3-0).
A térfélcserét követő első perceket ismét megnyomta a DAB, s Somogyi közeli találatával a 23. percben ismét mattolta az újpesti védelmet, s ekkor nem sokan gondoltak arra, hogy lesz még miért izgulni a találkozón (4-0). A negyedik hazai dugó után azonban kissé visszavett a DAB, kevésbé koncentráltak a játékosok, így fordulhatott el az, hogy egy kihagyott hazai ajtó-ablak lehetőségből visszatámadtak a lilák, s Elomo révén szépíteni is tudtak (4-1). Az újpestiek finn légiósa ráadásul egy minutummal később újra kihasznált egy védelmi megingást, így az utolsó etap előtt ismét nyílt lett a meccs (4-2).
A harmadik húsz percben nem kockáztatott Donald MacLean együttese, míg az újpestiek nem tudták feltörni a mieink védelmét, így az első hét-nyolc percben csak távoli lövésekkel próbáltak ráijeszteni Kalnins kapusra, eredménytelenül. A harmad derekán nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a Bikák, több helyzetet is kidolgoztak, de újabb gólt csak az 57. percben szereztek, méghozzá a Zbynek Hrdel révén, aki egy szépen végigvitt támadást fejezett be magabiztosan (5-2). A hátralévő időben a vendégek kapusa bemutatta a szezon védését, majd az utolsó percben egy kettős emberhátrányt védekeztek ki az Acélbikák, újabb gól azonban már nem született, így a DAB megérdemelten nyerte újabb ligameccsét.

Lépés előre

A találkozó után Donald MacLean vezetőedző is elégedett volt a mutatott játékkal és az eredménnyel, bár azt nem felejtette el megemlíteni, hogy 4-0 után ismét kicsit kényemessé vált együttese.
- Azt hiszem remek mérkőzést láthattak a péntek este kilátogatók. Egy életveszélyes sora van az Újpestnek - ők viszont bármikor és bárki ellen veszélyesen tudnak játszani, így kiemelt figyelmet fordítottunk rájuk, s még így is betaláltak kétszer. Azt hiszem mi mind a négy sorunk teljesítményével elégedettek lehetünk, s egy-két kisebb kihagyáson kívül mindenki azt játszotta, amit a mérkőzés előtt kértünk. Megint hátradőltünk egy kicsit, kényelmesek, lazák lettünk, amit a fentebb is említett rövidzárlat alatt kétszer is kihasználtak a lila-fehér légiósok. Azt hiszem sokan sok tekintetben fejlődtek az elmúlt meccsekhez képest a csapatunkban. Sokáig nem ünneplünk majd, mert vasárnap nagyon kemény csata áll előttünk.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 03 Oct 14 21:17:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141003-ute/
Dab.Docler – Hír Cseh centerrel erősítettek a Bikák! http://dabdocler.hu/hirek/20141001-hrdel/ Az AHL-t és cseh Extraligát is megjárt cseh ifjúsági és junior válogatott Zbynek Hrdel csütörtöktől már a Dab.Docler csapatával edz. A 29 éves center hazája másodosztályából érkezik Dunaújvárosba! … Az AHL-t és cseh Extraligát is megjárt cseh ifjúsági és junior válogatott Zbynek Hrdel csütörtöktől már a Dab.Docler csapatával edz. A 29 éves center hazája másodosztályából érkezik Dunaújvárosba!

A 192 centis, 95 kilós Zbynek Hrdel 1985-ben született. Már tizenhét éves korában Kanadában játszott a Rimouski Océanic csapatánál, ahol három szezont töltött el - érdekesség, hogy a világ egyik legjobb játékosával, Sidney Crosbyval játszott együtt két idényben is.

Előbb a cseh U18-as, majd az U20-as válogatottban is jégre léphetett korosztályos világbajnokságokon. 2003-ban draftolta a csatárt a Tampa Bay Lightning csapata, s bár NHL-es mérkőzésen nem lépett pályára, az AHL-ben 68, míg az ECHL-ben 104 meccsen kapott lehetőséget.

Az észak-amerikai kitérő után hazája bajnokságában folytatta karrierjét: az Extraligában 142, a másodosztályban pedig 157 találkozón húzott korcsolyát a 29 éves csatár, aki a HC Berounsti Medvedi csapatából érkezik most az Acélbikákhoz!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 01 Oct 14 22:17:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141001-hrdel/
Dab.Docler – Hír Cseh centerrel erősítettek a Bikák! http://dabdocler.hu/hirek/20141001-hrdel/ Az AHL-t és cseh Extraligát is megjárt cseh ifjúsági és junior válogatott Zbynek Hrdel csütörtöktől már a Dab.Docler csapatával edz. A 29 éves center hazája másodosztályából érkezik Dunaújvárosba! … Az AHL-t és cseh Extraligát is megjárt cseh ifjúsági és junior válogatott Zbynek Hrdel csütörtöktől már a Dab.Docler csapatával edz. A 29 éves center hazája másodosztályából érkezik Dunaújvárosba!

A 192 centis, 95 kilós Zbynek Hrdel 1985-ben született. Már tizenhét éves korában Kanadában játszott a Rimouski Océanic csapatánál, ahol három szezont töltött el - érdekesség, hogy a világ egyik legjobb játékosával, Sidney Crosbyval játszott együtt két idényben is.

Előbb a cseh U18-as, majd az U20-as válogatottban is jégre léphetett korosztályos világbajnokságokon. 2003-ban draftolta a csatárt a Tampa Bay Lightning csapata, s bár NHL-es mérkőzésen nem lépett pályára, az AHL-ben 68, míg az ECHL-ben 104 meccsen kapott lehetőséget.

Az észak-amerikai kitérő után hazája bajnokságában folytatta karrierjét: az Extraligában 142, a másodosztályban pedig 157 találkozón húzott korcsolyát a 29 éves csatár, aki a HC Berounsti Medvedi csapatából érkezik most az Acélbikákhoz!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 01 Oct 14 22:17:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20141001-hrdel/