Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír Siker a Sanok ellen http://dabdocler.hu/hirek/20140831-sanok/ Magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott csapatunk a lengyel bajnok ellen a két gárda ma esti edzőmérkőzésén. Együttesünk a második harmadban döntötte el a mérkőzést, de a harmadik felvonásban is jobb volt ellenfelénél, s megérdemelten nyerte a találkozót.… Magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott csapatunk a lengyel bajnok ellen a két gárda ma esti edzőmérkőzésén. Együttesünk a második harmadban döntötte el a mérkőzést, de a harmadik felvonásban is jobb volt ellenfelénél, s megérdemelten nyerte a találkozót.

A Pötyén pénteki vendégjátéka után ma este újabb hazai edzőmeccs várt hokisainkra, akik ezúttal a lengyel bajnok Sanok ellen korcsolyáztak jégre. Acélbikáink ismét valamelyest átvariált sorokkal kezdték a találkozót, méghozzá meglehetősen nagy elánnal, de ahogy a vendégek is felpörögtek, kiegyenlítetté vált a játék. Helyzetek adódtak mindkét oldalon, s a nagyobb lehetőségek a mieink előtt adódtak, de Somogyi előbb a kapuvasat forgácsolta, majd Azari és Galanisz lövésénél kellett védenie a vendégek hálóőrének. A játékrész derekán kétszer is emberelőnybe kerültek a lengyelek, de a dunaújvárosi védelem és Kalnins kapus jól állt a lábán, így pár távoli lövésen kívül nem nagyon tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat. A hajrában újabb két DAB-kiállítás borzolta a hazai drukkerek kedélyeit, de a második harmadra is áthúzódó fórból nem tudott gólt szerezni ellenfelünk.
A térfélcserét követően sajnos korán gólra váltotta előnyét a lengyel bajnok, mely Vozdecky közeli lövésével szerezte meg a vezetést (0-1). Nem sokáig voltak azonban előnyben a vendégek, hiszen a fiatal Szepessy Máté passzát Martine vágta nagy erővel a bal felsőbe (1-1). Az egyenlítést követően viszont fölénybe került a Sanok, de Kalnins két alkalommal is nagyot védett, majd feljött a DAB is sőt, Martinka kettős emberfórban szerzett találatával a vezetést is megszerezte (2-1). A gól után a tavaly még Miskolcon játszó Knox "pillanatai" következtek, aki előbb kettő, majd öt perces kiállítást harcolt, s bár az elsőből még nem találtak be az Acélbikák, a másodikból Somogyi lőtt hatalmas gólt a vas alá, megduplázva ezzel a mieink előnyét (3-1).
A harmadik húsz percet még emberelőnyben kezdték a mieink, s hamar meg is szerezték negyedik góljukat, méghozzá Pozsgai Tamás révén, aki Kiss Ákos kapu mögül visszatett korongját lőtte éles szögből a hálóba (4-1). Továbbra is támadásban maradt a DAB, s a játékrész derekán végleg eldöntötte a mérkőzést: Gröschl visszatett korongjára Somogyi érkezett, s bár első lövését még védte Pitton, az ismétlésnél már nem volt esélye (5-1). A hazai drukkerek jó kedvét Danton csillapította az 54. percben, miután egy hazai korongvesztés után közelről lőtt Kalnins mellett a kapuba, de a hátralévő hat percet már simán lehozta együttesünk, mely a Pöstyén elleni 2-5 után egy 5-2-es győzelemmel folytatta felkészülését.

Dab.Docler – HK Sanok 5-2 (0-0, 3-1, 2-1)

Dab.Docler: Kalnins, Martine 1, Hüffner, Azari (2), Galanisz (1), Kiss Á. (2), Martinka 1, Pozsgai 1, Peterdi, Pavuk, Papp, Hruby, Mestyán, Szappanos, Somogyi 2, Gröschl (1), Nagy, Erdélyi, Szepessy B., Szepessy M. (1). Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 31 Aug 14 21:26:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140831-sanok/
Dab.Docler – Hír A lengyel bajnok érkezik! http://dabdocler.hu/hirek/20140830-sanok/ Miskolcról Dunaújváros felé veszi az irányt a tegnap az EBEL-es Olimpija Ljubljanát 3-1-re legyőző KH Sanok csapata. A lengyel bajnokkal vasárnap este hat órakor mérik össze az erejüket az Acélbikák.… Miskolcról Dunaújváros felé veszi az irányt a tegnap az EBEL-es Olimpija Ljubljanát 3-1-re legyőző KH Sanok csapata. A lengyel bajnokkal vasárnap este hat órakor mérik össze az erejüket az Acélbikák.

Gőzerővel folytatódik továbbra is a Dab.Docler felkészülése. A Bikák ötödik előkészületi mérkőzése augusztus 31-én, most vasárnap este hat órakor kezdődik - ekkor a bivalyerős kerettel érkező KH Sanok gárdájával meccselnek majd Galaniszék.

A lengyel bajnok Miskolcról érkezik, ahol a szombati játéknapon 3-1-re múlta felül az EBEL-es Olimpija Ljubljana csapatát - kétség sem férhet tehát ahhoz, hogy kőkemény, hajtós, izgalmas meccsre van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A Sanok keretében tizenhárom hazai játékos mellett hat kanadai, két cseh, egy szlovák és egy svéd légiós található - közülük talán Mike Danton neve csenghet ismerősen, aki a tavalyi szezonban egy rövid ideig a Csíkszereda gárdájában légióskodott.

A vasárnap esti mérkőzésre mindenki ingyenesen léphet be! Jöjjenek és szurkoljanak a Dab.Docler csapatának! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 30 Aug 14 10:06:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140830-sanok/
Dab.Docler – Hír Vereség a kiállításözönben http://dabdocler.hu/hirek/20140829-postyen/ Érdekes bíráskodás mellett szenvedett 5-2-es vereséget csapatunk a szlovák Extraligában vitézkedő Pöstyén elleni hazai találkozón. Voltak hibák, voltak biztató momentumok is, de a sorozatos emberhátrányok végül megtörték az Acélbikákat.… Érdekes bíráskodás mellett szenvedett 5-2-es vereséget csapatunk a szlovák Extraligában vitézkedő Pöstyén elleni hazai találkozón. Voltak hibák, voltak biztató momentumok is, de a sorozatos emberhátrányok végül megtörték az Acélbikákat.

A szlovák Extraliga tavalyi ötödik helyezettje, az SHK37 Piestany gárdája látogatott ma a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. A találkozó újabb remek erőfelmérőnek ígérkezett a DAB csapatának részére, bár a kezdéssel finoman szólva sem lehettünk elégedettek, mivel egy komoly hazai helyezkedési hibát már a második percben kihasználtak a szlovákok, s megszerezték a vezetést (0-1). A folytatásban is inkább a vendégek akarata érvényesült, s az Acélbikák kapujában bemutatkozó Hajeknak többször is játékba kellett avatkoznia, de a harmad derekán magukra találtak az Acélbikák is, s egyre többször veszélyeztették a pöstyéni ketrecet is. a helyzetek megvoltak mindkét oldalon, ám újabb gólt egyik csapat sem tudott szerezni.
A második felvonásban viszont alaposan felborult a pálya, köszönhetően leginkább a játékvezetői kettős hathatós közreműködésének, akik a mieinktől sorozatban állították ki a játékosokat, míg a túloldalon a legnyilvánvalóbb szabálytalanságoknál is szemet hunytak. Emberelőnyeikből ráadásul két gólt is sikerült elérnie a szlovákoknak, akik a 24. percre már háromgólos előnyre tettek szert. Amikor pár pillanatig egyenlő létszámban játszottak a csapatok, nem volt különösebb gond az Acélbikák játékával sőt, Gröschl szép beleérős góljával még szépíteni is tudtak (1-3), de ennél többre nem futott az erejükből, hiszen a harmad nagy részében az emberhátrányos védekezést gyakorolhatták az Donald MacLean tanítványai.
Akik a harmadik húsz percet alaposan felpaprikázva kezdték, s egyértelműen átvették az irányítást, s egy szépen lejátszott támadás végén Azari közeli találatával minimálisra csökkentették hátrányukat (2-3). A folytatásban nagy erőket mozgósított együttesünk az egyenlítő találat megszerzéséért, de hiába alakított ki több helyzetet is a szlovák kapu előtt, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A hajrában újra jöttek a hazai kiállítások, s a sokadikból megszerezte harmadik előnyös gólját is a vendégcsapat, mely az utolsó percben üres kapura is betalált, kialakítva ezzel a 2-5-ös végeredményt. Folytatás vasárnap este hattól ismét a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, amikor az a lengyel Sanok érkezik, mely ma este 3-1-re verte az EBEL-es Olimpija Ljubljanát.

Dab.Docler – SHK37 Piestany 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)

Dab.Docler: Hajek, Martine, Hüffner, Somogyi, Papp, Azari 1, Pozsgai, Martinka, Gröschl 1, Kiss, Peterdi, Nagy, Mestyán, Szappanos (1), Galanisz, Pavuk, Hruby, Erdélyi (1), Magosi, Szepessy M., Szepessy B., Hardi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 29 Aug 14 21:44:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140829-postyen/
Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 08. 24. DAB-KRIF http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=322 - Thu, 28 Aug 14 15:13:27 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=322 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 08. 23. DAB-Krakkó http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=321 - Thu, 28 Aug 14 15:13:26 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=321 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 08. 22. DAB-GAP http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=320 - Thu, 28 Aug 14 14:07:20 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=320 Dab.Docler – Hír Tanuljatok korcsolyázni a Bikákkal! http://dabdocler.hu/hirek/20140828-toborz/ A Dab.Docler utánpótlása várja a 4-11 éves korú gyerekeket, akik jégkorongozni, vagy csak simán korcsolyázni szeretnének tanulni!… A Dab.Docler utánpótlása várja a 4-11 éves korú gyerekeket, akik jégkorongozni, vagy csak simán korcsolyázni szeretnének tanulni!

A Dab.Docler utánpótlása korcsolya oktatást indít szeptember elején 4-11 éves korú fiúk és lányok részére. A résztvevők, ha a későbbiekben jégkorongozni nem is szeretnének, de a korcsolyázás alapjait elsajátíthatják a három hónapos képzés alatt.

Az oktatás szeptember 8-án indul és november 27-ig tart. Ezalatt az időszak alatt 36 alkalommal mennek jégre a lurkók - heti háromszor, hétfőn és szerdán 17.30-tól 18.30-ig, míg csütörtökön 16.30-tól 17.30-ig. Az 5500 forintos képzéshez bármikor csatlakozhatnak!

Az oktatáshoz szükséges bármilyen sisak (például biciklis fejvédő), téli kesztyű, kényelmes és meleg ruházat, illetve akinek van korcsolya.

Minden érdeklődőt szeretettel vár az Acélbikák utánpótlása! Kérdésekkel és kérésekkel nyugodtan fordulhatnak a korosztály edzőjéhez, Palkó Dorottyához az icelion11@gmail.com címen, vagy a +3620/ 997-8260-as telefonszámon.

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 28 Aug 14 11:25:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140828-toborz/
Dab.Docler – Hír A Pöstyén érkezik http://dabdocler.hu/hirek/20140827-piestan/ A Dab.Docler felkészülésének következő állomása augusztus 29-én, pénteken jön, amikor a szlovák Extraliga tavalyi negyedik helyezettje, az SHK37 Piestany csapata érkezik!… A Dab.Docler felkészülésének következő állomása augusztus 29-én, pénteken jön, amikor a szlovák Extraliga tavalyi negyedik helyezettje, az SHK37 Piestany csapata érkezik!

A Docler Cup 2014 után kevesebb mint egy héttel egy újabb kőkemény ellenfél ellen lép jégre a Dab.Docler alakulata augusztus 29-én, pénteken. Az SHK37 Piestany csapata tavaly a negyedik helyen végzett a szlovák Extraligában - s az idei keretüket elnézve, komoly feladat lesz legyőzni a tavalyi Docler Cup-résztvevő csapatot.

A szlovák gárda már több felkészülési mérkőzésen túl van - legyőzték többek között a kazah Ertisz Pavlodar csapatát, s mindössze büntetőkkel kaptak ki a jó erőkből álló EBEL-es Graz csapatától.

A dunaújvárosi mérkőzés 18 óra 30 perckor kezdődik, s a belépés minden szurkoló számára ingyenes lesz! Jöjjenek tehát és töltsük meg a csarnokot! Hajrá, Bikák!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 27 Aug 14 15:22:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140827-piestan/
Dab.Docler – Hír Végül harmadik helyen http://dabdocler.hu/hirek/20140824-doclerc/ Egy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta a hétvégi Docler Cup 2014 küzdelmeit az Acélbikák alakulata, mely ma este a svéd Kallinge Ronneby csapata előtt kellett, hogy meghajoljon.… Egy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta a hétvégi Docler Cup 2014 küzdelmeit az Acélbikák alakulata, mely ma este a svéd Kallinge Ronneby csapata előtt kellett, hogy meghajoljon.

A svéd Kallinge Ronneby IF ellen korcsolyázott jégre együtteüsnk ma este a Docler Cup utolsó találkozóján, méghozzá annak reményében, hogy a már végső győztesnek számító Gap mögött megszerezze a második helyezést. Ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak a rendkívül gyors játékot játszó svédek ellen, ám az első harmadban úgy tűnt, hogy felveszi a tempót együttesünk is. Az enyhe vendégfölényt hozó első harmad végén ugyanis 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, ám a második felvonás igen nagy fordulatot hozott a játék és az eredmény alakulásában.
A svédek ugyanis fejben, valamint lábbal is sokkal gyorsabbak voltak a mieinknél, s teljesen megérdemelten szereztek kétfás előnyt a harmad végéig úgy, hogy az Acélbikáknak felvillanásaik is alig voltak (0-2). Nehéz utolsó húsz perc várt a csapatra, mely két kihagyott szólóval kezdte az utolsó etapot, majd nem sokkal később megkapta harmadik találatát is, s ekkor úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt a meccs. Kiss Ákosék azonban másként gondolták, s a játékrész derekán Peterdi révén előbb szépítettek, majd nem sokkal később Pavuk közeli gólja után már csak egy volt a hátrányuk (2-3).
Még mielőtt azonban elkezdhettünk volna reménykedni az egyenlítésben, jött egy svéd kontra, majd egy balszerencsés, hazai ütőről kapuba pattanó találat, így újra két gól volt a két gárda közti különbség (2-4). A hajrában kapusát lehozva próbált szépíteni az álláson a DAB, ám a vendégek csereként beállt kapusa mindent hárított, így a svédek sikerével ért véget a rengeteg tanulsággal járó találkozó. A Docler Cup idei kiírását végül a Francia Gap csapata nyerte, a második helyen a svéd Kallinge Ronneby IF végzett, a DAB lett a harmadik, míg Cracovia végül a negyedik helyen fejezte be a viadalt.

A Docler Cup eredményei:

Cracovia Kraków - Kallinge Ronneby IF 2-4 (1-3, 0-0, 1-1)
Dab.Docler – Les Repaces de Gap 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)
Kallinge Ronneby IF – Les Repaces de Gap 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)
Dab.Docler – Cracovia Kraków 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Les Repaces de Gap – Cracovia Kraków 4-5 (2-3, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1) büntetőkkel
Dab.Docler - Kallinge Ronneby IF 2-4 (0-0, 0-2, 2-2)

Végeredmény: 1. Les Repaces de Gap 7 pont, 2. Kallinge Ronneby IF 6 pont, 3. Dab.Docler 3 pont, 4. Cracovia Kraków 2 pont.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 24 Aug 14 22:35:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140824-doclerc/
Dab.Docler – Hír Győzelem a Krakkó ellen http://dabdocler.hu/hirek/20140824-krakko/ Sikerrel vette második akadályát a Docler Cup küzdelmeiben együttesünk, mely ma este a lengyel Krakkó csapata ellen húzott szerelést, s jó kapusteljesítménnyel, javuló játékkal 1-0-as győzelmet aratott.… Sikerrel vette második akadályát a Docler Cup küzdelmeiben együttesünk, mely ma este a lengyel Krakkó csapata ellen húzott szerelést, s jó kapusteljesítménnyel, javuló játékkal 1-0-as győzelmet aratott.

A Gap csapatától elszenvedett 5-2-es vereséggel a háta mögött korcsolyáztak ma jégre Acélbikáink a lengyel Cracovia Kraków ellenében a Docler Cup második játéknapján. Melynek délutáni mérkőzésén a francia Gap csapata egy kemény, gyors mérkőzésen 4-2-es sikert aratott a svéd Kallinge/Ronneby IF ellen, így újabb komoly lépést tett a torna megnyerése felé.
Az esti összecsapáson fel volt tehát adva a lecke az Acélbikáknak, hiszen ahhoz, hogy legyen esélyük a második hely megszerzésére, mindenképpen győzniük kellett volna lengyel vetélytársuk ellen. Utóbbiaknak persze ugyanez volt a célja, s ennek megfelelően kezdték is a találkozót, melynek első perceiben gyakorlatilag le is táboroztak Sevela ketrece előtt. Hálóőrünk azonban rendre védte a vendégek próbálkozásait, ráadásul az első hat-hét perc átvészelése után az irányítást is magához ragadta a DAB. Galaniszék több alkalommal is tesztelték a lengyel védelmet, de ekkor még nem tudtak élni kínálkozó lehetőségeikkel, így gól nélkül ért véget az első felvonás.
A második húsz perc elején sem változott a játék képe: nyomtak a Bikák, de a lengyelek tartották magukat, egészen harmad derekáig. Ekkor Peterdi szerzett korongot az ellenfél harmadában, majd a kapu előtt üresen álló Somogyihoz továbbított, aki nem is hibázta el ziccerét (1-0). A folytatásban magára talált a Krakkó is, mely többször is komoly munkát adott a csereként beállt Kalninsnak, de a fiatal lett hálóőr nem adott esélyt a lengyel támadóknak. A harmadik felvonásban próbálkozott becsülettel ellenfelünk, ám a DAB védelme szimpla, majd kettős hátrányban sem tört meg, s a továbbra is kiváló formát mutató Kalnisn vezérletével megőrizte minimális előnyét, így végül megnyerte az összecsapást. a Docler Cup holnap délután a franciák és a lengyelek mérkőzésével folytatódik, míg este negyed nyolctól a svéd Kallinge/Ronneby IF vár a DAB hokisaira.

Dab.Docler – Cracovia Kraków 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Dab.Docler: Sevela (Kalnins) – Martine, Hüffner, Kiss Á., Galanisz, Azari – Mestyán, Pozsgai, Peterdi (1), Somogyi 1, Szappanos – Hruby, Nagy R., Gröschl, Pavuk, Papp – Erdélyi, Dörök, Magosi, Léránt, Hardi R. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 24 Aug 14 00:31:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140824-krakko/
Dab.Docler – Hír Elsőre vereség http://dabdocler.hu/hirek/20140823-gap/ Nem a legjobban kezdte a Docler Cup küzdelmeit együttesünk. Acélbikáink a francia Gap csapatával kezdték a küzdelmeket, s bár a harmadik harmadban még vezettek is, végül 5-2-es vereséget szenvedtek az összeszokottabb csapat benyomását keltő vendégektől.… Nem a legjobban kezdte a Docler Cup küzdelmeit együttesünk. Acélbikáink a francia Gap csapatával kezdték a küzdelmeket, s bár a harmadik harmadban még vezettek is, végül 5-2-es vereséget szenvedtek az összeszokottabb csapat benyomását keltő vendégektől.

A francia élvonalban szereplő, a nyáron alaposan megerősített Gap csapata ellen kezdte meg a Docler Cup küzdelmeit a DAB együttese. Együttesünkből ezúttal hiányzott a vállműtétjéből lábadozó, de vasárnap már valószínűleg játékra jelentkező Lukas Martinka, de rajta kívül mindenkire számíthatott Donald MacLean vezetőedző. Aki az első felvonásban azt láthatta, hogy együttese erejét jobbára a védekezés köti le, ami nem is volt meglepő, hiszen nagyon ritka az, ha egy csapat már az első edzőmeccsén brillírozik. Ezzel együtt szűk negyed órán keresztül Sevela tartotta nullán a franciákat, s bár a harmad hajrájában meg-megvillantak az Acélbikák is, gól egyik oldalon sem született.
A második felvonásban már aktívabb volt a DAB is, igaz ehhez kellett az is, hogy több alkalommal is emberfórba játsszanak Galaniszék. Ebben az időszakban már lényegesen több veszélyt jelentettek a mieink a Gap kapujára, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A hajrában beleerősítettek a vendégek is, de Sevela továbbra is jól állta a rohamokat, így az utolsó etapra maradt a döntés. A harmadik húsz perc viszont valóságos gólesőt hozott, de csak rövid ideig úgy, ahogy reméltük. A franciák már a második percben megszerezték a vezetést egy kontra után, ám erre Peterdi duplájával válaszolt a DAB, mely a 48. percben 2-1-re vezetett.
A vendégek azonban nagy hajrát nyitottak, s az utolsó tíz percben könyörtelenül kihasználták az Acélbikák védelmi megingásait. A 49. percben az olimpiát megjárt Golicic, majd nem sokkal később Pard és Perez is betalált Sevela ketrecébe (2-4). az utolsó percben kapusát lehozva próbált szépíteni együttesünk, ám ebből is a franciák jöttek ki jobban, akik egy üres kapura lőtt találattal végleg lezárták a meccset (2-5). A vereség ellenére voltak azért biztató momentumok, előjöttek a hibák is, de az biztos, hogy bőven van még fejlődési lehetősége Don MacLean együttesének.

Dab.Docler - Les Rapaces de Gap 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)

Dab.Docler: Sevela – Martine, Hüffner, Kiss Á., Galanisz, Azari – Mestyán, Pozsgai (1), Peterdi 2, Somogyi (1), Szappanos (1) – Hruby, Nagy R., Gröschl, Pavuk, Papp – Erdélyi, Dörök, Magosi, Léránt, Hardi R. Vezetőedző: Donald MacLean.

A nap másik mérkőzésén: Cracovia Kraków – Kallinge Ronneby IF 2-4 (1-3, 0-0, 1-1)

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 23 Aug 14 08:34:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140823-gap/
Dab.Docler – Hír Hardi Márton holnaptól a Bikákkal készül! http://dabdocler.hu/hirek/20140805-hm/ A tizenkilenc éves csatár, Hardi Márton holnaptól a Dab.Docler csapatával készül a következő szezon kihívásaira!… A tizenkilenc éves csatár, Hardi Márton holnaptól a Dab.Docler csapatával készül a következő szezon kihívásaira!

Hardi Márton az Újpest csapatával kezdte a tavalyi szezont, majd a Vasas junior csapatában játszott - a magyar junior ligában tizenhat meccsen tizenegy pontot, míg a szlovák másodosztályú U20-as bajnokságban huszonhét meccsen tizenkilenc pontot jegyzett a fiatal támadó. A 2012/13-as szezonban a Nové Zámky színeiben öt meccs erejére a MOL Ligában is bemutatkozó csatár holnaptól - bátyjával együtt - a Dab.Docler csapatával készül a következő szezonra - igaz egyelőre nem köti a játékost szerződés a klubhoz!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 05 Aug 14 16:43:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140805-hm/
Dab.Docler – Hír Sikerek magyar záloga http://dabdocler.hu/hirek/20140805-magyar/ Nem igazol több idegenlégióst a Dab.Docler csapata a szezon kezdetéig, de kikből is áll a magyar bajnok következő idényben induló csapata? Nézzük!… Nem igazol több idegenlégióst a Dab.Docler csapata a szezon kezdetéig, de kikből is áll a magyar bajnok következő idényben induló csapata? Nézzük!

Évek óta sikert sikerre halmoz a dunaújvárosi jégkorong – MOL Liga első helyek, magyar bajnoki címek, Magyar Kupa aranyérmek bizonyítják, hogy az az út, amit a Dab.Docler vezetése néhány évvel ezelőtt kijelölt a csapat számára, jó irányba halad! Ilyen eredményeket azonban egy-két jó képességű, minőségi légióssal nem lehet elérni – egy fecske ugye nagyon ritka esetben csinál nyarat! Csak és kizárólag erős, összetartó, egy irányba húzó hazai maggal rendelkező egyesület képes olyan sikereket letenni az asztalra, amiket az Acélbikák évek óta szállítanak.

Éppen ezért a csapat vezetése úgy döntött: idén sokkal komolyabb nyomás nehezedik majd a magyarokra, sokkal több felelősségük lesz a sikerek elérésében, viszont sokkal több lehetőséget is kapnak majd a bizonyításra! Hiszen a Dab.Docler csapata légiós csatárok nélkül kezdi meg a felkészülést, sőt, a lehetséges hat külföldi játékos helyett mindössze hárman érkeztek külföldről, elsősorban a védelem megerősítésére (Lukas Martinka, a szlovák hátvéd három év után tért vissza Dunaújvárosba, Kazahsztánból tér vissza Európába; Janis Kalnins nevét már tavalyról ismerhetik a jégkorong szurkolók, a kiváló és nagyon fiatal lett kapus ég a bizonyítási vágytól; Nathan Martine a magyar felmenőkkel rendelkező kanadai hátvéd pedig jó eséllyel magyar állampolgárként kezdheti majd a szezont!).

Hogy mindez miért jó? Egyrészt azért, mert hazai játékosok küzdenek majd a hazai csapat sikereiért (ha még egy kicsit továbbmegyünk, akkor láthatjuk: a tizennégy csatárból tizenegyen dunaújvárosiak!). Az, hogy minőségi, komoly játékerőt képviselő légiósok ellen is a magyar sorok mennek majd jégre azt jelenti, hogy rengeteget fejlődhetnek a dunaújvárosi hokisok – ez pedig nem csak a Dab.Docler csapatának, de a magyar válogatottnak is előnyére válhat. Az már az eltelt négy napból is egyértelműen látszik, hogy a két kanadai edző tudása és tapasztalata is megvan ahhoz, hogy ebből a csapatból a maximumot hozza ki, sőt, fejlessze a játékosok mostani technikai és taktikai tudását az észak-amerikai jégkorong struktúrákkal.

Külön öröm az egyesület és a csapatvezetés számára, hogy az augusztusi felkészülésen több juniorkorú, vagy ebből a korcsoportból éppen kinövő játékos kezdte meg a munkát a felnőtt csapattal – Donald MacLean, a Dab.Docler vezetőedzője elmondta: nagyon kemény munkát végeznek a fiatalok, az ő véleménye szerint közülük sokaknak lesz komoly lehetősége bebizonyítani, hogy ilyen korban is lehet értékes tagja valaki egy magyar bajnoki címre és MOL Liga győzelemre pályázó csapatban!

Aki tehát a ligába áramló külföldi nevek láttán hátrébb sorolta volna a Dab.Docler csapatát, az várjon! Egy nagyon hajtós, győzelmet akaró, kőkemény védelemmel és éhes magyar támadókkal strukturálisan és taktikailag komolyan felépített dunaújvárosi csapatra van kilátás! A célok továbbra is változatlanok: minden mérkőzést megnyerni! Hajrá, BIKÁK!

A Dab.Docler augusztusi edzőtáborának kerete:

Azari Zsolt
Galanisz Nikandrosz
Gröschl Tamás
Kiss Ákos
Papp Viktor
Pavuk Attila
Somogyi Balázs
Szappanos Dávid
Léránt René
Hardi Richárd
Magosi Erik
Mátyásy Bence
Szepessy Máté
Peterdi Imre

Erdélyi Tamás
Hüffner Adrián
Nagy Richárd
Lukas Martinka
Hruby Gellért
Mestyán István
Nathan Martine
Pozsgai Tamás
Dörök Bence

Janis Kalnins
Sevela Peter
Hajek Márk

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 05 Aug 14 15:07:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140805-magyar/
Dab.Docler – Hír A védekezésben kell erősnek lennünk! http://dabdocler.hu/hirek/20140802-leger/ A Dab.Docler kanadai másodedzője, David Leger szerint a sikeres jégkorongcsapat elsődleges tulajdonsága, hogy beton kemény védelemmel várja az ellenfeleket!… A Dab.Docler kanadai másodedzője, David Leger szerint a sikeres jégkorongcsapat elsődleges tulajdonsága, hogy beton kemény védelemmel várja az ellenfeleket!

David Leger Svájcban volt profi bíró, utána döntötte el, hogy edzősködni fog. Azóta a kanadai egyetemi liga mellett edzősködött Ázsiában - tavaly például az Ázsia Ligát nyerte meg japán csapatával a kiváló tengerentúli szakember, aki J. P. MacCallum ajánlásával érkezett Dunaújvárosba.

- Mindenki nagyon barátságos és kedves, sokat segítenek a csapatban és körülötte dolgozók az átállás megkönnyítésében. Természetesen annak különbségek, főleg Japánhoz képest, hogy csak egyet mondjak, sokkal nagyobbak a magyar játékosok, mint az ázsiai hokisok – kezdi viccesen az Acélbikák másodedzője, aki egyben a Dab.Docler juniorcsapatának vezetőedzője. Vannak kiváló tulajdonságokkal bíró játékosok Dunaújvárosban, bár nyilván nem sok idő állt rendelkezésünkre egyelőre, hogy mindenkivel megismerkedhessünk testközelből. Nagyon szeretném, ha többek között az én segítségemmel jobb játékosokká válnának az Acélbikák. Úgy gondolom, ha a mai jégkorongban sikeres csapatot szeretnél, mindenképpen a védelmedet kell acélosabbá tenni – ezen a téren pedig úgy érzem nagyon jól áll a csapat. Szeretem, ha olyan a csapatunk, ami ellen nem szeretnek játszani a többiek, ez is az egyik főcélunk lesz idén, hogy egy nem túl bonyolult taktikát játszó csapat legyünk, akik viszont kőkeményen, okosan és hatvan percen keresztül száz százalékot nyújtva dolgoznak. Egyelőre igyekszem a nevekhez arcokat párosítani, s a nyelvi korlátokat átlépni, de mint mondtam az eddig eltelt időben minden tökéletes az edzői stáb és a csapat körül is!

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 02 Aug 14 13:23:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140802-leger/
Dab.Docler – Hír Tisztelet, kemény munka, csapatjáték és sebesség http://dabdocler.hu/hirek/20140801-macl/ A címben szereplő négy tulajdonságot Donald MacLean, a Dab.Docler kanadai vezetőedzője sorolta fel arra a kérdésünkre, hogy mi tesz győztessé egy csapatot.… A címben szereplő négy tulajdonságot Donald MacLean, a Dab.Docler kanadai vezetőedzője sorolta fel arra a kérdésünkre, hogy mi tesz győztessé egy csapatot.

A Dab.Docler csapatának kanadai vezetőedzője, Donald MacLean hihetetlenül termékeny játékos múltat tudhat maga mögött: több mint 550 AHL-es mérkőzés mellett megfordult az NHL-ben, a svájci, a finn és a dán első osztályban, illetve a svéd másodosztályban is. Edzőként a Medvescak Zagreb EBEL-es és KHL-es csapatában tevékenykedett az utóbbi három szezonban, emellett a horvát nemzeti válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott két évig – a legutóbbi Divízió II/A világbajnokságon ezüstérmet szerzett a magyarok csoportjába feljutó lengyelek mögött.

- Az elkövetkező hét hétben az egyik elsődleges célunk, hogy mindenki bombaformába kerüljön a szezon kezdetére, épp emiatt rengeteget egyeztettünk az elmúlt pár napban a csapat fizikai edzőjével, Somogyi Szabolccsal, hogy milyen terhelést kapjanak a fiúk ahhoz, hogy eredményeket érjünk el, de elkerüljünk minden olyan húzódást és sérülést, ami a túlerőltetésből adódhat. Az első jeges edzés után elmondhatom, hogy vannak remek képességű jégkorongozóink az Acélbikák között, bár egyértelmű, hogy egy alkalom után még finoman szólva túlzás lenne azt állítani, hogy minden játékos képességeivel tisztában lennék. Dave Legerrel az elmúlt napokban nagyon sokat egyeztettünk, kialakítottuk a csapat számára követendő irányelveket, illetve elkezdtük az augusztusi edzőtábor naptárát véglegesíteni. Nagyon jó döntésnek tartom, hogy a Dab.Docler csapatához szerződtem, hiszen rengeteg kihívás áll előttem, a vezetőség céljai egyértelműen a győzelem köré csoportosulnak, ezekkel pedig kiválóan tudok azonosulni. Egyszerű, de látványos, és főleg eredményes hokit szeretnénk játszunk. A sebesség öl, tehát biztosan kihasználjuk majd a fürge lábú játékosainkat, de emellett a csapatjáték, a kemény munka és mindenek előtt a tisztelet nagyon fontos szerepet játszik majd nálunk!

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 01 Aug 14 19:46:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140801-macl/
Dab.Docler – Hír Két fiatal tehetséggel erősödtek az Acélbikák! http://dabdocler.hu/hirek/20140731-dorhar/ Hardi Richárd és Dörök Bence a következő szezonban a Dab.Docler csapatát erősítik. A fiatal csatár és hátvéd már a holnap délelőtt tizenegy órakor kezdődő első jeges edzésen is részt vesz!… Hardi Richárd és Dörök Bence a következő szezonban a Dab.Docler csapatát erősítik. A fiatal csatár és hátvéd már a holnap délelőtt tizenegy órakor kezdődő első jeges edzésen is részt vesz!

A 19 éves Dörök Bence a Vasasban játszott teljes pályafutása során, tavaly több mint ötven mérkőzésen lépett pályára a magyar és a szlovák junior bajnokságban. A fiatal hátvéd többször is meghívást kapott a Dab.Docler edzéseire, ahol Stephan Lundh szerint kiváló munkát végzett - ez is az egyik oka volt, hogy szerződést ajánlott neki a klub.

A 21 éves Hardi Richárd már a tavalyi szezon előtt is szerepelt a Dab.Docler keretében, ám akkor végül a Nové Zámky csapatához került, ahol tizenhét mérkőzésen lépett pályára. A magyar utánpótlás válogatottakat megjárt csatár és a fiatal védő is holnap csatlakozik a csapathoz.

A Dab.Docler augusztus 1-jén délelőtt 11 órakor megy először jégre!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 31 Jul 14 10:23:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140731-dorhar/
Dab.Docler – Hír Szerencsés vagyok, hogy itt dolgozhatok! http://dabdocler.hu/hirek/20140729-vlad/ Edzőinket bemutató sorozatunk utolsó részében a dunaújvárosi utánpótlás vezetőedzőjével, Vladimír Babiccsal beszélgettünk.… Edzőinket bemutató sorozatunk utolsó részében a dunaújvárosi utánpótlás vezetőedzőjével, Vladimír Babiccsal beszélgettünk.

- Hét évesen kezdtem el jégkorongozni Topolcsányban, Szlovákiában – a hoki mindig is az első számú sport volt nálunk, egy 30 ezres városból épp most is öten játszanak az NHL-ben, a világ legjobb ligájában. Már akkor beleszerettem a sportba, ez a mai napig meg is maradt – kezdi el a jégkoronggal való találkozását Vladimír Babic, a Dab.Docler utánpótlásának vezetőedzője. Ifjúsági korosztályig játszottam, ötvenöten voltunk a csapatban, viszont csak huszonnégyen maradhattunk. Mindig is profi hokis akartam lenni, de reálisan láttam, hogy játékosként nem tudok majd eljutni a legmagasabb szintekre, ugyanakkor mindenképpen a sport mellett akartam maradni.

Sosem szakadt el a jégkorongtól az Acélbikák utánpótlásának vezetője.

- A játékos pályafutásom befejezése után, 1997-ben egyből elkezdtem edzősködni, 1998-ban C licenszet szereztem, és az ottani U12-es és U14-es korosztályoknál dolgoztam, kiváló szlovák szakemberek keze alatt. 2003-ban aztán jött egy lehetőség és Magyarországra jöttem – azóta élek itt! 2006-ban megszereztem a szlovák B licenszet. A diplomamunkámat a 2005/2006-os Dunaferr SE junior csapatáról csináltam, akikkel veretlenül nyertünk bajnokságot. 2003-tól hat éven keresztül Dunaújvárosban dolgoztam, hét szezon alatt tizenhárom magyar bajnoki címet szereztünk az itteni korosztályokkal, tízet másodedzőként, hármat vezetőedzőként könyvelhettem el.

Kis kitérő után aztán újra az Acélbikák csapatát erősíti a kiváló szakember!

- 2009-től két éven keresztül Zalaegerszegen dolgoztam, szép időszak volt az is az életemben, de nagyon nagy örömmel mondtam igent 2011 nyarán, amikor Azari Zsolt megkeresett Dunaújvárosból. Egy új egyesület irányításával új korszak kezdődött akkor, komoly fejlesztési tervekkel, és remek ambíciókkal. Szerencsésnek érzem magam, hogy itt Magyarországon tizenhárom év alatt olyan remek szakemberekkel dolgozhattam együtt, mint Robert Spisak, Dusán Kapusa, Vladimír Matejov, J.P. MacCallum, Henry Acres, Szilassy Zoltán, Jonas Johnson és természetesen Stephan Lundh. Tőlük rengeteget tanultam, s az ő segítségükkel sikerült szélesítenem a jégkorongos látókörömet, s az edzői személyiségemet!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 29 Jul 14 16:44:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140729-vlad/
Dab.Docler – Hír A Debrecennel teljes a felkészülés! http://dabdocler.hu/hirek/20140722-dhk/ Tizenkét meccsesre duzzadt a Dab.Docler felkészülése: a ligaújonc, Debrecen ellen szeptember 5-én, pénteken lépnek jégre Seveláék Dunaújvárosban!… Tizenkét meccsesre duzzadt a Dab.Docler felkészülése: a ligaújonc, Debrecen ellen szeptember 5-én, pénteken lépnek jégre Seveláék Dunaújvárosban!

Teljessé, s tizenkét mérkőzésessé vált a Dab.Docler felkészülési programja: szeptember 5-én, pénteken a MOL Liga újonca, a Debrecen látogat Dunaújvárosba. A mérkőzés 18 óra 30 perckor kezdődik majd!

A felkészülés menetrendje:

Augusztus 15-17., Topolcsány, Goldissimo Cup
(Dab.Docler, HC Topolcany, Kapfenberg Steelers, Unia Oswiecim)

Augusztus 22-24., Dunaújváros, Docler Cup 2014
(Cracovia Kraków, Dab.Docler, Kallinge/Ronneby IF, Rapaces de Gap)

Augusztus 29., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler – SHK37 Piestany

Augusztus 31., 18.00, Dunaújváros
Dab.Docler – Ciarko PBS Bank KH Sanok

Szeptember 2., 18.00, Pöstyén
SHK37 Piestany – Dab.Docler

Szeptember 5., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Debreceni Hoki Klub

Szeptember 9., 19.00, Pesterzsébet
Ferencvárosi TC - Dab.Docler

Szeptember 12., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Ferencvárosi TC

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 22 Jul 14 14:29:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140722-dhk/
Dab.Docler – Hír A Sasokkal zárják a felkészülést a Bikák! http://dabdocler.hu/hirek/20140721-fradi/ A felkészülés utolsó szakaszaként a Ferencváros csapatával játszik két mérkőzést a Dab.Docler szeptember közepén!… A felkészülés utolsó szakaszaként a Ferencváros csapatával játszik két mérkőzést a Dab.Docler szeptember közepén!

Véglegessé vált a Dab.Docler csapatának augusztusi és szeptemberi felkészülése. Az Acélbikák a Ferencváros csapatával mérkőznek meg kétszer is a szezonra való preparáció utolsó szakaszában.

Szeptember 9-én, kedden Pesterzsébeten 19 órakor lépnek pályára a Bikák, míg szeptember 12-én, pénteken a Dunaújvárosi Jégcsarnokban fogadják Azariék a zöld-fehéreket 18 óra 30 perctől.

Ez lesz az utolsó két mérkőzés, mielőtt szeptember 19-én a Brassó ellen elkezdené a következő szezont a Dab.Docler csapata!

A felkészülés menetrendje:

Augusztus 15-17., Topolcsány, Goldissimo Cup
(Dab.Docler, HC Topolcany, Kapfenberg Steelers, Unia Oswiecim)

Augusztus 22-24., Dunaújváros, Docler Cup 2014
(Cracovia Kraków, Dab.Docler, Kallinge/Ronneby IF, Rapaces de Gap)

Augusztus 29., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler – SHK37 Piestany

Augusztus 31., 18.00, Dunaújváros
Dab.Docler – Ciarko PBS Bank KH Sanok

Szeptember 2., 18.00, Pöstyén
SHK37 Piestany – Dab.Docler

Szeptember 9., 19.00, Pesterzsébet
Ferencvárosi TC - Dab.Docler

Szeptember 12., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Ferencvárosi TC

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 21 Jul 14 15:11:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140721-fradi/
Dab.Docler – Hír A Sasokkal zárják a felkészülést a Bikák! http://dabdocler.hu/hirek/20140721-fradi/ A felkészülés utolsó szakaszaként a Ferencváros csapatával játszik két mérkőzést a Dab.Docler szeptember közepén!… A felkészülés utolsó szakaszaként a Ferencváros csapatával játszik két mérkőzést a Dab.Docler szeptember közepén!

Véglegessé vált a Dab.Docler csapatának augusztusi és szeptemberi felkészülése. Az Acélbikák a Ferencváros csapatával mérkőznek meg kétszer is a szezonra való preparáció utolsó szakaszában.

Szeptember 9-én, kedden Pesterzsébeten 19 órakor lépnek pályára a Bikák, míg szeptember 12-én, pénteken a Dunaújvárosi Jégcsarnokban fogadják Azariék a zöld-fehéreket 18 óra 30 perctől.

Ez lesz az utolsó két mérkőzés, mielőtt szeptember 19-én a Brassó ellen elkezdené a következő szezont a Dab.Docler csapata!

A felkészülés menetrendje:

Augusztus 15-17., Topolcsány, Goldissimo Cup
(Dab.Docler, HC Topolcany, Kapfenberg Steelers, Unia Oswiecim)

Augusztus 22-24., Dunaújváros, Docler Cup 2014
(Cracovia Kraków, Dab.Docler, Kallinge/Ronneby IF, Rapaces de Gap)

Augusztus 29., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler – SHK37 Piestany

Augusztus 31., 18.00, Dunaújváros
Dab.Docler – Ciarko PBS Bank KH Sanok

Szeptember 2., 18.00, Pöstyén
SHK37 Piestany – Dab.Docler

Szeptember 9., 19.00, Pesterzsébet
Ferencvárosi TC - Dab.Docler

Szeptember 12., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Ferencvárosi TC

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 21 Jul 14 15:11:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140721-fradi/