Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír Duschek Dávid az Acélbikák színeiben! http://dabdocler.hu/hirek/20150607-/ Új játékossal bővül az Acélbikák csapata!… Új játékossal bővül az Acélbikák csapata!

A tavalyi miskolci aranycsapat kapusa Dunaújvárosba igazolt: a pályafutása nagyobbik részét a Jegesmedvéknél töltő Duschek Dávid a napokban aláírta szerződését a dunaújvárosi jégkorongozókhoz.

- Mi volt az oka, hogy Dunaújváros mellett döntöttél. Mik az elképzeléseid, lehetőségeid?
- Dunaújváros mellett azért döntöttem mert elég jó ajánlatot kaptam mint játék lehetőség téren, mint minden más téren.
- Mit tudsz a jelenlegi csapat felépítéséről és a célokról?
- Tudom, hogy milyen helyzetben van most a Dunaújváros és szerintem ez a fiatalos csapat, amit a klubvezetés szeretne kialakítani képes lesz a meglepetésekre az előtte álló szezonban.
- Egyszer már abbahagytad a profi karriered, majd Debrecenben tértél vissza a második vonalban és onnan verekedted vissza magad az honi elitbe. Mi volt ennek az oka?
- Igen egyszer már abbahagytam az élvonalbeli játékot, nem volt jó döntés, de sokat edzettem és szinte újra kellet építenem az egész karrierem. Dunaújvárosban ezt folytathatom, nagy lépés és nagy kihívás ez nekem. Nem lesz egyszerű mert a Dunaújvárosnak van azért két fiatal és jó kapusa, akikkel meg kell küzdenem. Keményen kell dolgoznom továbbra is. Az előző szezonban nem kaptam túl sok játéklehetőséget, ezért nem volt olyan nehéz döntés az átigazolás.
- Mi a véleményed a magyar jégkorongról és a MOL Ligáról?
- Ez a szezon a MOL ligában elég érdekes lesz, s még az átigazolási szezon is csak most lesz igazán aktív. Lesz pár meglepetés.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=48285

(7 hozzászólás)

]]>
Sun, 07 Jun 15 11:12:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20150607-/
Dab.Docler – Hír DAB: viszlát felnőtt jégkorong? http://dabdocler.hu/hirek/20150404-dabhoki/ Könnyen lehet, hogy a 2015/2016-os szezonban nem lesz felnőtt jégkorong csapata Dunaújvárosnak. A szomorú helyzet sajnos ismerős, kilenc éve már átéltük. Akkor volt megoldás, de Azari Zsolt klubelnök szerint erre most nagyon kevés az esély.… Könnyen lehet, hogy a 2015/2016-os szezonban nem lesz felnőtt jégkorong csapata Dunaújvárosnak. A szomorú helyzet sajnos ismerős, kilenc éve már átéltük. Akkor volt megoldás, de Azari Zsolt klubelnök szerint erre most nagyon kevés az esély.

Szomorú szezont zárt idén a Dab.Docler jégkorong csapata, mely elbukta az Érsekújvár elleni MOL Liga elődöntőt, s a magyar bajnokságban, illetve a Magyar Kupában sem sikerült megvédenie tavalyi első helyét. A csapat, s a dunaújvárosi felnőtt jégkorong helyzetét még tovább nehezítette, hogy – amint arról elsőként beszámoltunk – a névszponzor Docler Holding is bejelentette, a jövőben nem támogatja az elmúlt években két magyar bajnoki címet, két MOL Liga aranyérmet, illetve öt Magyar Kupát nyert együttest.
Mivel a 2014/2015-ös klubszezon a Magyar Kupa küzdelmeivel hivatalosan is véget ért, ezért ma arra kértük Azari Zsoltot, a Dab.Docler jégkorong csapatának ügyvezetőjét, hogy értékelje együttesünk utolsó hónapját, s vázolja fel felnőtt együttesünk jövőképet. Előre szólunk, nincsenek jó híreink a dunaújvárosi jégkorongért aggódók számára.

Zavart fejek – motivációs gondok

Az Acélbikák első embere több okra vezeti vissza az eredménytelen szezonzárást, melyben szerepet játszott a főszponzor kilépése okozta sokk, valamint az is, hogy a csapat tagjainak egy része sajnos motivációs problémákkal küzdött.
- A szezon közben már levegőben lógott, s téma is volt az öltözőben a főszponzorunk esetleges elvesztése, de mégis más volt az, amikor hivatalosan is megerősítést nyert a hír, hiszen ez láthatóan megzavarta a játékosok fejét, ami nem is volt meglepő. Az elmúlt kilenc évben nagyon komoly törekvésem volt az, hogy a játékosok anyagi biztonsága ne zavarhassa a felkészülést és a sportteljesítményt. Elméletben ugyan mindig tudja az ember, de az az igazi, ha a gyakorlat is visszaigazolja ezt, s az elmúlt években be is bizonyosodott, ha egy sportoló fejében minden rendben, akkor maximális teljesítményre képes. Az elmúlt kilenc évben arra törekedtem, hogy minden játékosunk – természetesen a teljesítményének függvényében – meg legyen fizetve, hogy normális életkörülmények között tudjon élni, hogy ne kelljen azzal foglalkoznia, hogy holnap ő, vagy esetleg a családja miből mit fog megvásárolni.
Ennek természetesen van egy másik oldala is, ami óhatatlanul ahhoz vezet, hogy ilyen szempontból elkényelmesednek a játékosok, azok, akik a fizetést kapják. Ezt úgy fogalmaztam meg saját magamban, hogy vannak megélhetési sportolók, akik rendesen úgy gondolták, ha bejárnak a munkahelyükre, akkor ők már megérdemlik a fizetésüket, ugyanúgy, mint bárki más az átlagos, vállalkozói szektorban. Szeretném felhívni a figyelmet arra is, hogy ez tavaly márciusban, amikor a Brassó ellen elődöntőztünk a MOL Ligában már felütötte a fejét, ugyanakkor azt is nagyon szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy általános probléma, nem csak nálunk fordult elő ilyen, mindenhol a világon keresik, kutatják ennek az ellenszerét. Nyilván az az ügyes, az a jó, aki megtalálja ezt, illetve, aki egyensúlyba tudja hozni, aki tudja motiválni a játékosokat akkor is, amikor úgy tűnik, nincs szükségük a motivációra.
Annyiban azonban nem ismétlődött a tavalyi szezon, hogy ezúttal volt egy plusz információ a főszponzor visszalépésével, s éreztem, hogy ez nagyon komoly problémát jelentett nem egy, nem két játékosnak, s biztos vagyok abban, hogy nem tudták függetleníteni magukat attól, hogy mi is lesz velük holnap, miből is fognak megélni. Ettől függetlenül én nem félek attól, hogy a mi játékosaink nem fognak tudni elhelyezkedni, az elmúlt években bebizonyosodott, hogy igenis jól képzett sportolókról van szó, képesek profi módon képesek élni, igenis profi módon képesek magukat felhozni, s biztos vagyok benne, hogy ezt be is tudják majd bizonyítani más klubokban, más versenyrendszerekben is. Azt is gondolom azonban, hogy amikor elmennek egy másik klubba, ott kell szerződést kötni, ott kell sírni-ríni az extra szerelésért, az extra étkezésért, az extra utazásért és az extra szállásért, majd rá fognak jönni, hogy Dunaújvárosban milyen jó is volt a helyzet az elmúlt esztendőkben.

Pénz nélkül nehéz…

Azari Zsolt gondolatai már rávezethették a drukkereket arra, hogy az elmúlt években több remek sikert elérő csapat gyakorlatilag szétesik. Ugyanakkor arra is kíváncsiak voltunk, hogy a klubvezető szerint van-e esély arra, hogy megmarad a felnőtt jégkorong Dunaújvárosban, ám a választól ezúttal sem lettünk boldogabbak.
- Egyelőre az tény, hogy ott tartunk, egyetlenegy költségvetési forintunk sincs a jövő évi szezonra. Most visszakerültünk ugyanabba a helyzetbe, ahol kilenc évvel ezelőtt voltunk, amikor mindenki kifarolt a felnőtt jégkorong mögül. Viszont a két esetet mégsem lehet összehasonlítani. Azt nagyon jól kell látni, hogy azóta fejlődött az ország, fejlődött a színvonal, s az elvárható ellátási szint rendkívül magasra emelkedett. A sportolók ma már sokkal bátrabban, sokkal határozottabban fogalmazzák meg az igényeiket, s eszükbe sem jut, hogy ez mennyi pénzbe is kerül. Jelenleg 100-120 millió forint alatt nem lehet felnőtt csapatot versenyeztetni a mai világban, még a MOL Ligában sem. Aki ez alatti költségvetéssel tervez, vagy erről álmodozik, az maximum szerethető csapatot fog építeni, eredményest nem. Nyilván a remény hal meg utoljára, s ilyenkor mindig bevillan az, amikor a szurkolók üvöltik, hogy "soha ne add fel!", de ettől függetlenül nem szabad nem észrevenni a realitásokat, ami pedig egyelőre az, hogy nem fogunk tudni felnőtt csapatot indítani a jövő évben.

Kellenek a juniorok

Felnőtt együttes nélkül nem egyszerű az utánpótlás nevelése sem, ugyanakkor Azari Zsolt minden erejével azon lesz, hogy a juniorok részt vegyenek a következő szezon bajnoki küzdelmeiben, hiszen ennek a korosztálynak a léte elengedhetetlen ahhoz, hogy a jövőben legyen felnőtt jégkorong a városban.
- Szervezetileg a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület versenyezteti az utánpótlást, de természetesen itt felnőtt csapat és utánpótlás viszonyát kell érteni ez alatt. Most van az úgynevezett HK Dab.Docler, amely nyilvánvalóan a Docler nevet el fogja veszíteni, de a Hoki Klub elnevezés azt jelenti, hogy egy klubban van az utánpótlás és a felnőtt csapat is. Utánpótlásnál egyelőre szintén elég rosszul állunk, hiszen a junior csapatunk kifutóban van, s alattuk egy négyéves űr van, amit teljesen egyértelmű, hogy nem fogunk tudni betölteni, mert nincs játékosunk sem az idei ifi, sem az idei serdülő korosztályokban. Jövőre annyiban változik a helyzet, hogy a fiatalabbak egy évvel idősebbek lesznek, így serdülő csapatot már el tudunk majd indítani, s én minden erőmmel azon leszek, hogy junior csapatot mindenképpen versenyeztessünk, mert, ha ők sem tudnak elindulni, az gyakorlatilag azt jelentené, hogy a következő négy-öt évre elveszítjük a lehetőséget a felnőtt csapat estleges versenyeztetésére. Így állunk most, nagyon nehéz helyzetben, s bár én személy szerint még nem adtam fel, de igazából annak már csak matematikai esélye van, hogy a 2015/2016-os szezonban lesz felnőtt jégkorong Dunaújvárosban.

(1 hozzászólás)

]]>
Sat, 04 Apr 15 14:11:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20150404-dabhoki/
Dab.Docler – Hír EMHL-győztes a DAB http://dabdocler.hu/hirek/20150329-emhl/ A Dab.Docler U9-es EMHL csapata első évében döntőt rendezhetett hazai jégen - mi több, be is zsebelte a kiváló bajnokság első helyét a remek ellenfelekkel tarkított mezőny ellenére!… A Dab.Docler U9-es EMHL csapata első évében döntőt rendezhetett hazai jégen - mi több, be is zsebelte a kiváló bajnokság első helyét a remek ellenfelekkel tarkított mezőny ellenére!

A Hoba Bratislava, a Ruzinov Bratislava, a Dukla Trencin, a Hamikovo, a Vienna Tigers, a Dab.Docler Dunaújváros, a Nové Zámky, a Petrzalka, a Piestany, a Senica, a Vienna Capitals, a Hoba Bratislava B és az UTE Budapest március 28-án és 29-én Dunaújvárosban meccselt egymással az EMHL döntőjében.

A torna első napján hihetetlenül bekezdtek a mieink, hiszen a Vienna Tigers csapatát 9:1-re ütötték ki, a Nové Zámky ellen 15:5-t játszott, a Ruzinov Bratislava csapatával kissé szorosabb meccsen végül 8:6-ra győztek, s ugyancsak két góllal, 9:7-re győzték le a Hamikovo gárdáját. Másnap aztán az UTE csapata ellen újra kilencet ütöttek a Bikák, s csak kettőt kaptak, a HOBA csapatától pedig hiába kaptak ki 3:2-re, a torna és egyben bajnokság első helyéről már nem tudták letaszítani a mieinket.

A torna All-Star csapatába bekerült Kuminka Zsombor, a bajnokság legjobb dunaújvárosi játékosa Barna Olivér lett, míg a döntő torna legjobb játékosa Horváth Alex.

A torna második helyén az Újpest végzett, utánuk következett a Hamikovo, a Ruzinov, a HOBA, a Nové Zámky, a Vienna Tigers, a Dukla Trencin, a Vienna Capitals, a Petrzalka, a Piestany, a Senica, a HOBA B és a Dab.Docler B alakulata sorrendben.

A győztes csapat névsora: Leitgieb Dominik, Molnár Botond, Kuminka Zsombor, Nagy Benjámin, Horváth Alex, Karaisaridis Georgios, Léhi Kristóf, Barna Olivér, Soós Csenge, Gubits Zsófi, edzők: Palkó Dorka, Jávorics Gábor, Babic Vladimír.

Szép volt, Bikák!

(2 hozzászólás)

]]>
Sun, 29 Mar 15 22:16:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20150329-emhl/
Dab.Docler – Hír Csak a bronzmeccs jutott http://dabdocler.hu/hirek/20150327-macik/ Sima, 6-3-as vereséget szenvedett csapatunk a Magyar Kupa elődöntőjében a Miskolctól, így csak a harmadik helyért játszhat a sorozatban.… Sima, 6-3-as vereséget szenvedett csapatunk a Magyar Kupa elődöntőjében a Miskolctól, így csak a harmadik helyért játszhat a sorozatban.

A Magyar Kupa első elődöntőjét játszotta ma délután Székesfehérváron a Dab.Docler jégkorong csapata, mely a csalódást okozó MOL Liga szereplést követően a Magyar Kupában szeretett volna vigasztalódni. A mieinkre azonban igen nehéz feladat várt, hiszen a ligagyőztes, s magyar bajnok Miskolc ellen kellett volna bizonyítania Azariéknak azt, hogy fel tudnak még pörögni a szezon hajrájára.
A mérkőzés kezdete azonban egyáltalán nem ezt igazolta, hiszen alig telt el fél perc az elődöntőből, mikor Láda Balázs közeli találatával már előnybe került a Jegesmedvék alakulata (1-0). A korai gól nem szegte kedvét a Bikáknak, akik ezt követően össztűz alá vették Bálizs kapuját, ám a miskolciak hálóőre rendre védeni tudott, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a védelem kihagyott, Roczanov meglódult üresen, s a 6. percben megduplázta csapata előnyét (2-0).

A második miskolci találatot követően ritkán játszottak egyenlő létszámban a csapatok: a sporik öt kiállítást osztottak ki alig négy perc alatt, s ebből a mieink jöttek ki jobban, mert Hüffner emberelőnyös bombája ellen már Bálizs is tehetetlen volt (2-1). A folytatásban mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, de Sevela és miskolci kollégája is jól állta a sarat, így az első húsz perc végén a Jegesmedvék lehettek elégedettebbek az eredménnyel.
A térfélcserét követően Eskelinen kiállítása okozott fejtörést a mieinknek, különösen úgy, hogy a finn légiós büntetését mindössze harminc másodperc alatt gólra váltotta a Jegesmedvék alakulata (3-1). A gólra góllal válaszolt együttesünk, hiszen alig egy perccel később Croteau váltotta gólra Somogyi keresztpasszát, így gyorsan visszajött a meccsbe együttesünk, mely a folytatásban is kiegyenlített csatát vívott ellenfelével (3-2).

A 36. percben mégis eldőlni látszott a találkozó, miután előbb O'Donnell, majd 18 másodperccel (!) később Boyle is bevette az ezúttal gyenge napot kifogó Sevela ketrecét, így rendkívül nehéz helyzetből, háromfás hátrányból várhatta együttesünk az utolsó játékrészt (5-2).
A harmadik húsz percre Robert Spisak kapust cserélt, Sevela helyét Hajek foglalta el a kapuban, s mivel játékosaink ebben a felvonásban már teljesen feladták a küzdelmet, így nagyrészt a miskolci játékosok kísérletezéseiről, illetve fiatal kapusunkról szólt ez a felvonás. A párharcok nagyobbik részét megnyerte Hajek, de az 52. percben Dudas kísérlete kifogott rajta is, s ekkor már 6-2-es állás miatt szomorkodhattunk. Ugyan a véghajrában Hüffner még kozmetikázott az eredményen, de összességében simán, 6-3-ra kapott ki együttesünk a kapu előtt sokkal pontosabb miskolciaktól, így holnap délután a Magyar Kupa harmadik helyéért léphet pályára.

Miskolci JJSE – Dab.Docler 6-3 (2-1, 3-1, 1-1)

Dab.Docler: Sevela (Hajek) – Pozsgai (1), Hüffner 2, Galanisz (1), Azari, Szappanos – Martine, Erdélyi, Croteau 1, Somogyi (1), Pavuk (2) – Nagy Richárd, Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi – Hruby, Kovács Viktor, Szepessy, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Robert Spisak.

(1 hozzászólás)

]]>
Fri, 27 Mar 15 18:55:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150327-macik/
Dab.Docler – Hír Könnyed siker a MAC ellen http://dabdocler.hu/hirek/20150317-mac/ Nem okozott gondot együttesünk számára a MAC legyőzése: Acélbikáink visszafogott teljesítménnyel is 5-2-re győzték le a fővárosi alakulatot ma este a fővárosban.… Nem okozott gondot együttesünk számára a MAC legyőzése: Acélbikáink visszafogott teljesítménnyel is 5-2-re győzték le a fővárosi alakulatot ma este a fővárosban.

A Magyar Kupa selejtezőjének utolsó mérkőzését játszotta ma este a gyönyörűen felújított Tüskecsarnokban a Dab.Docler jégkorong csapata. A mérkőzés esélyesének egyértelműen a mieink számítottak, akik végül hozták is a kötelezőt, ám a fővárosba ellátogató dunaújvárosi drukkerek így sem lehettek felhőtlenül elégedettek az Acélbikák produkciójával. A mérkőzés előtti Robert Spisak vezetőedző ugyan teljes odafigyelést várt együttesétől, ebből túl sokat nem igazán láthatott vissza a csapat tagjaitól a szlovák szakember, az is igaz persze, hogy amikor akkora a különbség a két csapat között, mint a ma látott mérkőzésen, nehéz jó formát futni.
Együttesünk már az első harmad elején megszerezte a vezetést Croteau találatával, melyet Somogyi duplázott meg, s ugyan második kapura lövéséből megszerezte első gólját a házigazda is, a nagy dunaújvárosi nyomásnak újabb találat lett a vége (ezúttal Pozsgai örülhetett), így a szünetre már 3-1-es vezetéssel vonulhattunk. A második felvonásban is megmaradt az osztálykülönbség a felek között az egyébként békés, egy normális ütközést nem hozó találkozón, de Croteau újabb gólján kívül csak kihagyott, túlcifrázott dunaújvárosi ziccereket láthattunk.
A harmadik felvonásra tovább zuhant az amúgy sem magas színvonal, Somogyi ugyan a 42. perc elején tovább növelte saját és csapatai góljai számát, ám itt le is zárta a meccset együttesünk (1-5). A hátralévő szűk húsz percben ugyanis csak az újabb kihagyott DAB-helyzetek miatt bosszankodhattunk, Acélbikáink sem az ellenfél, sem a saját kapujuk előtt nem koncentráltak, így fordulhatott elő, hogy egy újabb távoli lövésbe nyúltak bele gólt érően a házigazdák, akik legalább annak örülhettek, hogy egálra hozták az utolsó harmadot (2-5).

MAC – Dab.Docler 2-5 (1-3, 0-1, 1-1)

Dab.Docler: Sevela – Pozsgai 1, Hüffner (1), Galanisz, Azari, Szappanos – Erdélyi, Martine (2), Croteau 2 (1), Somogyi 2 (1), Pavuk (3) – Nagy R., Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi – Léránt. Vezetőedző: Robert Spisak.

(1 hozzászólás)

]]>
Tue, 17 Mar 15 23:56:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150317-mac/
Dab.Docler – Hír Kalnins a lett válogatottal készül tovább http://dabdocler.hu/hirek/20150316-Dabjani/ A MOL Liga alapszakaszának legjobb statisztikájával rendelkező, az újságírók által az All-Star csapatba is beválasztott Janis Kalnins március 14-én elköszönt a csapattól, hogy 16-tól az A csoportos világbajnokságra készülő lett nemzeti csapattal készülhessen.… A MOL Liga alapszakaszának legjobb statisztikájával rendelkező, az újságírók által az All-Star csapatba is beválasztott Janis Kalnins március 14-én elköszönt a csapattól, hogy 16-tól az A csoportos világbajnokságra készülő lett nemzeti csapattal készülhessen.

Janis Kalnins második szezonját töltötte idén a Dab.Docler csapatánál. Tavaly 12 mérkőzésen lépett mindössze pályára (igaz, azokon 94.3%-al védett), idén azonban harminc öt találkozón bizonyíthatott a lett hálóőr, aki az alapszakaszban 94 százalékos védési hatékonysággal a liga legjobbja volt.

Janis Kalnins jégkoronghoz való hozzáállása egészen egyedülálló. Tisztelettel, alázattal végezte mind a két szezonban a rá kiszabott feladatokat, panaszmentesen dolgozta végig a legkeményebb edzéseket is. Talán éppen ennek is köszönhető, hogy tavaly után idén is meghívást kapott az A csoportos világbajnokságra készülő lett válogatotthoz, akik március 16-án kezdik meg a felkészülést.

A Dab.Docler vezetése tudta, hogy egy nagyszerű sportembert veszít, ha elengedi a fiatal lett kapust, ám semmiképp nem szeretett volna a fejlődés útjába állni. Így Azari Zsolt elmondta, hogy bár a csapatnak természetesen szüksége lett volna Janis Kalnins munkájára és teljesítményére, végül arra az elhatározásra jutott, hogy elengedi a lett hálóőrt, hiszen ezzel nem csak saját maga, de a Dab.Docler jó hírét is tovább öregbítheti.

Janis Kalninsnak szívből köszöni az elvégzett munkát és sikereket a Dab.Docler csapata, s sok szerencsét kíván az előtte álló nagy kihívásokhoz.

(1 hozzászólás)

]]>
Mon, 16 Mar 15 12:10:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150316-Dabjani/
Dab.Docler – Hír A MAC-hoz látogat a DAB http://dabdocler.hu/hirek/20150316-dabmac/ Róbert Spisák, az Acélbikák régi/új vezetőedzőjének első mérkőzése következik a Dab.Docler csapatával március 17-én, kedden a MAC ellen a Magyar Kupa selejtezőjének utolsó körében. … Róbert Spisák, az Acélbikák régi/új vezetőedzőjének első mérkőzése következik a Dab.Docler csapatával március 17-én, kedden a MAC ellen a Magyar Kupa selejtezőjének utolsó körében.

Az edzőváltást követően első mérkőzésére készül a Dab.Docler csapata Róbert Spisákkal, az Acélbikák szombaton kinevezett szlovák vezetőedzőjével. A MAC elleni Magyar Kupa selejtező a final four előtt az utolsó meccse lesz a piros-fehéreknek. A találkozó előtt Spisák szakvezetőt kérdeztük a kilátásokról.

- Elsősorban a száz százalékos hozzáállást, fegyelmet, és teljes odafigyelést várom el a csapattól a keddi mérkőzésen - kezdte Róbert Spisák, a Dab.Docler vezetőedzője. Úgy kell felfognunk ezt a találkozót, mint egy felkészülési lehetőséget a final four előtt. Nekem nagyon jót fog tenni a keddi meccs, hiszen láthatom a srácokat meccs szituációban.

A találkozó 18 óra 40 perckor kezdődik a gyönyörűen felújított Tüskecsarnokban!

(1 hozzászólás)

]]>
Mon, 16 Mar 15 09:50:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150316-dabmac/
Dab.Docler – Hír Donald MacLean helyére Robert Spisák érkezik http://dabdocler.hu/hirek/20150314-dabcc/ A Dab.Docler csapata március 14-én azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Donald MacLean-t, a Bikák kanadai vezetőedzőjét.… A Dab.Docler csapata március 14-én azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Donald MacLean-t, a Bikák kanadai vezetőedzőjét.

Azari Zsolt, a Dab.Docler elnöke elmondta, hogy a döntésben a legnagyobb szerepet a tegnapi, Debrecen elleni csúfos vereség játszotta, illetve az, hogy a játékosok hozzáállása nem ütötte meg az elvárható szintet.

Donald MacLean helyét a szezon fennmaradó részében Robert Spisák (képünkön), szlovák szakember veszi át. Robert Spisák a szlovák ifjúsági és junior válogatott mellett megfordult a Kassa, Trencsény és Poprád csapatainál a szlovák Extraligában, két évig a Budapest Stars csapatát koordinálta, s a MOL Liga döntőt játszó Érsekújvár gárdáját is vezette már. A szlovák szakember már a vasárnap délelőtti edzésen jégre lép a dunaújvárosi csarnokban.

(1 hozzászólás)

]]>
Sat, 14 Mar 15 15:19:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150314-dabcc/
Dab.Docler – Hír A Debrecen következik http://dabdocler.hu/hirek/20150312-debmk/ A Magyar Kupa selejtezőinek következő állomásaként a Dab.Docler csapata péntek este 19 órától a Debrecen otthonában lép jégre.… A Magyar Kupa selejtezőinek következő állomásaként a Dab.Docler csapata péntek este 19 órától a Debrecen otthonában lép jégre.

A Ferencváros és az Újpest legyőzése után március 13-án, pénteken 19 órától a Debrecen csapatához látogat a DAB a Magyar Kupa selejtezőinek következő körében. A két hibátlan csapat találkozik tehát debreceni jégen.

- A selejtezők legerősebb ellenfeléhez látogatunk pénteken - kezdte Donald MacLean, a DAB kanadai szakvezetője. Természetesen szeretnénk a selejtezők első helyén végezni, ehhez pedig mindenkit le kell győznünk. A Debrecen remek taktikával játszik, egyszerű, gyors hoki a stílusuk, ráadásul a hazai, kisebb pályán ezt még jobban tudják kamatoztatni. Tudjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy legyűrjük őket, de mindenkinek koncentráltan, fókuszáltan kell játszania. A csapatban még mindig vannak páran, akik nem az elvárt szinten játszanak. Ez a döntőben biztosan meg fog változni, de addig is szükségünk van mindenkire. Továbbra is egyedül Papp Viktor küzd a vállával, mindenki más bevethető.

Szurkoljanak péntek este is a piros-fehéreknek! Hajrá, Bikák!

(1 hozzászólás)

]]>
Thu, 12 Mar 15 10:17:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150312-debmk/
Dab.Docler – Hír Elégedettek, vagy elégedetlenek legyünk?! http://dabdocler.hu/hirek/20150309-donint/ A címben feltett kérdésre igyekeztünk megtalálni a választ az eddig eltelt szezon tükrében Donald MacLean segítségével. A szöveg születése közben próbáltunk mindig objektív oldalon maradni - bár nem tagadjuk, néha talán a piros-fehér szemüvegünkön keresztül vizsgáltunk meg néhány tényezőt... … A címben feltett kérdésre igyekeztünk megtalálni a választ az eddig eltelt szezon tükrében Donald MacLean segítségével. A szöveg születése közben próbáltunk mindig objektív oldalon maradni - bár nem tagadjuk, néha talán a piros-fehér szemüvegünkön keresztül vizsgáltunk meg néhány tényezőt...

- Nem vagyok elégedett, hogyan is lehetnék - kezdte feleletét az írásunk tetején ékeskedő kérdésre Donald MacLean, az elsőéves vezetőedző, a Bikák szakmai munkájáért felelős kanadai szakember. Két nagyon fontos sorozatban is tovább juthattunk volna. Különösen zavaró a Kontinentális Kupán tapasztalt sikertelenség. A véleményem szerint épp az azelőtti hétvégén játszotta a szezon legjobb meccsét a DAB a Miskolc ellen, hazai pályán. Épp ez a hullámzó teljesítmény volt számomra a legújabb és talán legnagyobb kihívás a magyar munkám során. Tudom, hogy minden csapatnál előfordul ez, de valahogy az észak-amerikai mentalitás sokkal inkább kiszámítható, kiegyensúlyozottabb. Nagyon sarkítva olyan érzésem volt nem egy estén, hogy ha a játékosok akarják, bárkit megverünk, ha azonban épp nincs kedvük még egy plusz lépéshez, akkor akár a leggyengébb csapattól is kikaphatunk - még úgyis, ha kevesebb mint másfél perccel a vége előtt két góllal vezetünk. Megmondom őszintén, nehéz volt beleszokni az itteni jégkorong kultúrába, de azt hiszem, néhány hónap alatt összecsiszolódtunk a srácokkal.

Donald MacLean egy sikerszéria után vette át a csapatot: Stephan Lundh vezetése alatt az Acélbikák mindent megnyertek, amit meg lehetett - igaz, nem fair az összehasonlítás, hiszen a DAB is más játékosokból állt, s az ellenfelek sem ugyanilyen erősségűek voltak.

- Ha azonban közelebbről vizsgáljuk meg a dolgot, akkor azt hiszem nem teljesítettünk rosszul, hiszen egy ponttal lemaradva lettünk alapszakasz-másodikok, és bár a 4-1-es összesítés nagy különbséget mutat, nagyon közel voltunk minden mérkőzésen a sokkal tapasztaltabb szlovákokhoz - folytatta a KHL-ből érkezett szakember. Nyilván máshoz voltak szokva a szurkolók az elmúlt években, de azt hiszem mindenkinek meg kell értenie, hogy minden kiemelkedő csapatot előbb-utóbb utolérnek a többiek, hiszen azért dolgozik a másik hat-hét csapat napról-napra, hogy egyszer odaérjenek, ahol a legelső tart. Nem mellékesen, ez az egyetlen módja, hogy egy bajnokság fejlődjön, ha egymást húzzák felfelé a résztvevők.

A csapat vezetése új filozófiát tűzött ki a gárda elé ebben az évben: a hangsúlyt idén nem a külföldi, hanem a hazai játékosok kapták.

- A horvát válogatott szövetségi kapitányaként és a Zágráb másodedzőjeként is ahhoz voltam szokva, hogy a csapat nagy többsége észak-amerikai. Ez egyetlen nagyon fontos tényező, a nyelvi korlátok miatt volt óriási változás. Nem is arra gondolok elsősorban, hogy a srácok ne értenék meg egy-egy edzés feladatait, vagy ne tudná valaki lefordítani angolról magyarra azt, amit szeretnék, csak gondolj bele például abba, hogy egy mindent eldöntő mérkőzés előtti felpörgető beszéd minden második mondatánál meg kell állni, hogy a fordítás is tartani tudja a lépést. Persze ez csak apróság. És meg kell mondanom, hogy ettől függetlenül nagyon üdítő kihívás volt egy olyan Miskolc ellen felállni például alig két-három légióssal, akiknek a kanadai táblázaton elől lévő játékosai vagy importok, vagy kettős útlevéllel rendelkező hokisok. Ha azt nézem, hogy hatból négyszer megvertük őket az alapszakaszban, akkor úgy gondolom, hogy ennek a filozófiának az alapvetését sikerült bizonyítanunk: a mi magyarjaink felvették a versenyt az idegenlégiósokkal, sőt, nem egy alkalommal föléjük is nőttek. Igaz, a végén a szlovák hoki mélységével nem tudtunk megbirkózni. Egész évben nem sikerült a Nové Zámky ellenszerét megtalálni - ugyanakkor azt hiszem, a rájátszásban tízszer olyan jól hokiztunk ellenük, mint az alapszakaszban, s ha néhány apróságban szerencsénk lett volna, felénk billenhetett volna a mérleg. Mi valószínűleg a döntőre is elutaztunk volna.

Másodszor is az elődöntőben bukott tehát el a Bikák csapata két év alatt. Egy sorozat azonban még hátravan...

- Rettenetesen nehéz volt újra megtalálni a belső motivációt, hiszen mindenki a MOL Liga címéért hajtott elsősorban. Ugyanakkor úgy érzem, nagyon fontos, hogy emelt fővel tudjuk zárni a szezont, és hogy elfeledtessük az elődöntő sikertelenségét. Ehhez kiváló alkalom a Magyar Kupa. Szerencsére nem kell tétlenül ülnünk március végéig, hanem játszhatunk néhány selejtezőt - reméljük, hogy ezeknek a végén elsőként tudunk majd a final fourba kerülni. Nem tudom, milyen forgatókönyvek vannak a szövetség tarsolyában, de a Fehérvár játékát elnézve, nem kizárt, hogy újra kell gondolni a lebonyolítást. Egy bizonyos, mi gőzerővel készülünk a kupára, igyekszünk a tőlünk telhető legtöbbet kihozni abból a fél hónapból, ami még az idei szezonból hátravan, s reméljük, hogy illő módon tudunk búcsúzni az évtől és a szurkolóinktól egyaránt.

A Docler és az Acélbikák bejelentették, hogy hosszú évek közös munkája után az idei szezon után különválnak a szponzor és a csapat útjai.

- Hallottam a hírt. Nyilvánvalóan nem örülök, hiszen ha jól tudom, egy nagyon hosszú és nagyon sikeres múltat tudhatnak a hátuk mögött a felek. Ugyanakkor a profi sport olyan, mint egy hatalmas organizmus: folyamatosan változik minden résztvevő, minden feltétel és minden körülmény. Úgy gondolom, hogy senkinek nem kell kétségbeesnie, hiszen jó szakvezetők kezei között dolgozhatott a csapat hosszú évek óta, akik biztosan előállnak majd valamilyen megoldással, s abban is biztos vagyok, hogy a dunaújvárosi jégkorong előtt még rengeteg nagyon sikeres év áll - reméljük, az idei szezon végével a 2014/15-ös évet is idesorolják majd!

(3 hozzászólás)

]]>
Mon, 09 Mar 15 14:23:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150309-donint/
Dab.Docler – Hír A második kör következik! http://dabdocler.hu/hirek/20150309-utemk/ A Dab.Docler csapata a Ferencváros elleni Magyar Kupa selejtező után kedden az Újpest otthonában folytatja a final fourért folytatott harcot a Bikák alakulata.… A Dab.Docler csapata a Ferencváros elleni Magyar Kupa selejtező után kedden az Újpest otthonában folytatja a final fourért folytatott harcot a Bikák alakulata.

A Ferencváros elleni hazai 4-2-es siker után március 10-én, kedden 18 óra 30 perctől a Megyeri úton lép pályára a Dab.Docler csapata a Bikák második Magyar Kupa selejtezőjén. A mérkőzés előtt Donald MacLean, a dunaújvárosiak kanadai vezetőedzője nyilatkozott.

- A zöld-fehérek elleni meccs első harmada rettenetesen sikerült, szerencsére kilenc nap kihagyás után a második játékrésztől feléledtünk és sikerült kétgólos hátrányból is felállnunk. Az Újpest csapata mindig kemény kihívást jelent, igaz, így, hogy a legjobbjaik nem lépnek pályára, talán egy kicsit könnyebb dolgunk lesz - ettől még persze nem bízhatjuk el magunkat, sőt... A lényeg számunkra, hogy a saját tempónkat és taktikánkat játsszuk, akkor nem lehet gondunk. Úgy érzem, Sevelának nagy szerepe volt a pénteki győzelmünkben, így valószínűleg ő kezd majd a lila-fehérek ellen is. Egy-két játékosnak azért meg kell még értenie, hogy a vakáció április elsején kezdődik és nem előbb. Ha koncentráltan és fegyelmezetten tudunk hatvan percet hokizni, akkor úgy érzem, három ponttal kell hazajönnünk kedden! A sérült listánkon egyedül Papp Viktor neve szerepel, szerencsére Galanisz sérülése nem volt komoly, így ő tudja vállalni a játékot.

(1 hozzászólás)

]]>
Mon, 09 Mar 15 09:40:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150309-utemk/
Dab.Docler – Hír Ennyi volt... http://dabdocler.hu/hirek/20150225-novézám/ Nem sikerült javítania helyzetkihasználási mutatóján, így a MOL Liga elődöntőjének utolsó mérkőzésén is vereséget szenvedett együttesünk az Érsekújvártól.… Nem sikerült javítania helyzetkihasználási mutatóján, így a MOL Liga elődöntőjének utolsó mérkőzésén is vereséget szenvedett együttesünk az Érsekújvártól.

A Mol Liga elődöntőjének ötödik mérkőzése előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy magára talál-e csapatunk, vagy a címvédő Érsekújvár Dunaújvárosban zárja le a sorozatot. Donald MacLean vezetőedző a helyzetkihasználás fontosságára hívta fel elsősorban a figyelmet az összecsapás előtt, méghozzá joggal, mert a címvédő elsősorban kapu előtti pontosságának köszönhette azt, hogy 3-1-es vezetésre tett szert a párharcban.

A kezdésre nem is nagyon lehetett panasza a csapat mellett kitartó drukkereknek, mert nagy elánnal vágott neki a meccsnek együttesünk, ám hiába alakított ki két-három tiszta ziccert is az ellenfél ketrece előtt, ezeket rendre el is hibázta. A vendégek viszont ismét igazolták, hogy nekik nem kell túl sok lehetőség a gólhoz, első ellentámadásukat azonnal eredményesen fejezték be a hetedik percben, s Weissmann találata után már csak az egyenlítésért küzdhettünk (0-1). A bekapott gól láthatóan visszavetette a Bikákat, akik egyre több hibát követtek el, s bár Croteau ütőjében kétszer is benne volt az egyenlítés, sajnos benne is maradt…
A második harmad elején emberelőnybe került a DAB, de az egész párharcban gyenge előnyjátékból sikerült egy kiállítást kiharcolni magunknak, s a négy a négy elleni játékban pillanatok alatt megszerezte második gólját az Érsekújvár: a fáradni látszó Kalninsról lepattanó korongot Hrudik ütött fonákkal az üres kapuba (0-2). Ez a találat végleg betett a Bikáknak, akik a folytatásban egymás után követték el a hibákat, s két perccel a második szlovák találat után Stefanka is bevette a hazai kaput, s jöhetett az időkérés (0-3). Kalnins helyett Sevela érkezett a kapuba, aki sorra védte az érsekújvári ziccereket, köszönhetően annak, hogy sorozatban ajándékoztuk el a korongokat, de szerencsére nem nőtt tovább a hátrány.

A harmadik felvonást emberelőnyben kezdte a DAB, s kis túlzással csak ebben a két percben kiegyenlíthetett volna, ám Azari kapuvasat lőtt, majd kétszer is a védők segítették ki a már esélytelen Krajcovicot. A hazai drukkereknek olyan érzése lehetett, hogy kedvenceik játszhatnak akár reggelig is, gólt úgy sem lőnek, ám ezt Gröschl cáfolta az 51. percben, mikor Azari kapu elé lőtt passzát elhúzta a vendégek kapusa mellett, majd a vas alá vágta a pakkot (1-3). A szépítés után nagyon nekiesett egyre inkább fáradó ellenfelének csapatunk, ám továbbra is sok volt a hiba a játékban, míg a vendégek nagyon rutinosan járatt6ák az órát. Az utolsó két percben Sevela helyett is mezőnyjátékost küldött jégre Donald MacLean, jöttek is az újabb ziccerek, de ma sem jött be semmi, így végül a vendégek örülhettek a győzelemnek, s ezzel együtt a továbbjutásnak.

El kell ismerni sajnos, hogy a jobb csapat jutott a fináléba, egy mutatóban látványosan erősebb volt a címvédő, mely a helyzetek kihasználásában magasan az Acélbikák fölé nőtt, s ennyi elég is volt számára az elődöntő megnyeréséhez. A mieink számára maradt a Magyar Kupa, hiszen a MOL Ligában nincs már bronzmeccs, azt az alapszakaszban szerzett helyezése miatt a DAB szerezte meg, csakúgy, mint a magyar bajnoki ezüstérmet, hiszen az aranyat a MOL Liga döntőjébe bejutott Miskolc érdemelte ki.

Dab.Docler – HC Nové Zámky 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins (Sevela), Nagy, Mestyán, Pavuk, Azari (1), Szappanos, Pozsgai, Hüffner, Croteau, Somogyi, Galanisz, Hruby, Léránt, Eskelinen (1), Gröschl 1, Peterdi, Erdélyi, Kovács, Szepessy M., Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

HC Nové Zámky: Krajcovic, Huba (1), Král, Podstavek, Frolík, Tábi, Hrudík 1, Durco, Stefanka M. 1 (1), Uram (1), Weissmann 1, Baron, Kowalczyk, Klobucnik, Faith, Polcík, Sucharda, Siska, Rejzek (2), Púchovsky (1), Stefanka O. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 25 Feb 15 21:26:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150225-novézám/
Dab.Docler – Hír Az életünkért harcolunk! http://dabdocler.hu/hirek/20150224-nzfive/ Négy mérkőzés után az Érsekújvár 3-1-re vezet a Dab.Docler ellen a MOL Liga négy győzelemig tartó elődöntőjében - ez azt jelenti, hogy a maradék három meccset nyernie kell Donald MacLean csapatának! … Négy mérkőzés után az Érsekújvár 3-1-re vezet a Dab.Docler ellen a MOL Liga négy győzelemig tartó elődöntőjében - ez azt jelenti, hogy a maradék három meccset nyernie kell Donald MacLean csapatának!

Szerdán folytatódik a MOL Liga elődöntője a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az eddigi mérkőzések mind kiélezett, szoros csatát hoztak - sajnos az utóbbi három alkalommal csak a zöld-fehérek örülhettek. A sorozat egyenlete leegyszerűsödött tehát a Dab.Docler csapatának: mindegyik meccset meg kell nyernie a Bikáknak innentől kezdve!

- Hihetetlen mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki Érsekújváron, amikből nagyon kevés helyzetet tudtunk csak belőni - míg az ellenfél játékosai a kevés adódó lehetőségből is gólt szereztek - kezdte értékelését Donald MacLean, az Acélbikák vezetőedzője. Az utolsó mérkőzésen három gólos hátrányból álltunk fel, a végén három-négy ütőben is benne volt a győztes gól, de belőni mégsem sikerült. Sajnos az alapszakaszban meghatározó góllövőink és pontszerzőink egyelőre adósak a találatokkal - ez egy ennyire kiélezett és szoros sorozatban sorsdöntő lehet. Úgy gondolom, hogy négy játékos van az ellenfélnél, aki egyelőre feléjük billenti a mérleg nyelvét, közöttük is kiemelkedő teljesítményt nyújt Uram - rá kell majd fokozottan figyelnünk az itthoni mérkőzésen is. Nyilván nem vagyunk könnyű helyzetben, de nem egy példa volt a jégkorong történelmében, amikor innen fordítottak a csapatok. Úgy érzem, mindegyik alkalommal hihetetlenül apró részleteken múlott a győzelmünk, ha egy kicsit átpártol hozzánk a szerencse az ő oldalukról és sikerül a helyzetkihasználásunkon javítani, akkor győzni fogunk szerdán. A lényeg, hogy nem szabad megijedni, félni, kőkeményen bele kell állni a kihívásba és a tudásunk szerinti legjobbat kell nyújtani - ha ez sikerül, akkor szombaton Érsekújváron fogunk az egyenlítésért játszani!

A szerdai mérkőzés 18 órakor kezdődik! Jöjjenek, szurkoljanak! Hajrá, BIKÁK!

(1 hozzászólás)

]]>
Tue, 24 Feb 15 09:58:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150224-nzfive/
Dab.Docler – Hír Újra 3-2 - sajnos újra oda http://dabdocler.hu/hirek/20150221-novezam/ Két harmad után még vezetett a DAB, de az Érsekújvár örülhetett az 3-2 arányú győzelemnek a MOL Liga elődöntőjének harmadik találkozóján.… Két harmad után még vezetett a DAB, de az Érsekújvár örülhetett az 3-2 arányú győzelemnek a MOL Liga elődöntőjének harmadik találkozóján.

Két mérkőzést követően 1-1-re állt a MOL Liga elődöntője a DAB és az Érsekújvár csapatai között, s ma már a címvédő otthonában kellett pályára lépnie Acélbikáinknak, akik azzal a nem titkolt céllal vágtak neki szlovákiai találkozójuknak, hogy visszaveszik ellenfelüktől a szerdán elveszített pályaelőnyt.

Az elszántságra, valamint a mezőnyben mutatott játékra ezúttal nem is lehetett panasza Donald MacLean vezetőedzőnek az első harmadban, ám a helyzetkihasználással ezúttal is komoly gondjai voltak a Bikáknak, akik hiába dolgoztak ki több tiszta ziccert is vetélytársuk kapuja előtt, a befejezéseknél rendre rossz megoldásokat választottak, így a kiválóan védő Cikánek eszén nem tudtak túljárni az első húsz percben. Ez nem sikerült a házigazdáknak sem, mégis az Érsekújvár vonulhatott előnnyel a szünetre, köszönhetően egy nem mindennapi találatnak: bő tíz másodperccel a harmad vége előtt egy gyengén beemelt korongot biztosan fogott meg Kalnins, ám az egyik érsekújvári csatárral hadakozó Hüffner elveszítette egyensúlyát, nekicsúszott a fiatal lett hálóőrnek, akit a koronggal együtt besodort a kapuba (1-0).
A folytatás egyik nagy kérdése az volt, hogy a rendkívül balszerencsés gól megtöri-e a bikákat, vagy talpra tudnak állni, s azt nyújtják játékban, amit az első felvonásban. A második etap eleje a házigazdáké volt, ám gyorsan összekapta magát a DAB, mely a 31. percben kettős emberelőnyből, Somogyi révén egyenlíteni tudott (1-1). A találat után Galaniszt szórták ki két percre a játékvezetők, de a második meccsen két gólt szerző csatár kiállítását kihúzták a mieink sőt, a 37. percben Mestyán találta meg remek passzal a visszatérő 88-ast, aki nagy gólt vágott a jobb felsőbe (1-2).

A harmadik felvonást emberhátrányban kezdte a DAB, de hiába védekezték ki ezt a két percet is az Acélbikák, egyenlő létszámban elszámolták magukat saját kapujuk előtt, s ezt az üresen hagyott Weissmann könyörtelenül kihasználta a 44. percben (2-2). A folytatásban egyenlő erők küzdelmét láthatták a drukkerek, de a következő gólt ismét a hazaiak szerezték: a második gólnál is előkészítő Uram ezúttal Rejzeknek adott forintos passzt, s máris a hazaiak álltak közelebb a sikerhez (3-2).
A hazai vezető találatot követően ráadásul előbb szimpla, majd kettős hátrányba került a DAB, de a mérkőzés nem ekkor, hanem az 56. percben dőlt el, amikor Martine csapott oda Chrenko kezére egy végleges fegyelmiért, s az ötperces kiállítás alatt hiába hozta le kapusát Donald MacLean, már nem volt esély az egyenlítésre. Az Érsekújvár örülhetett tehát a 3-2-es győzelemnek, s ezzel együtt annak is, hogy 2-1-es vezetésre tett szert a négy győzelemig tartó párharcban. Folytatás holnap délután öt órától, de a remélt győzelemhez az elmúlt meccseken nyújtott helyzetkihasználásnál és emberelőnyös játéknál lényegesen komolyabb hatékonyságra lesz szükség.

HC Nové Zámky – Dab.Docler 3-2 (1-0, 0-2, 2-0)

HC Nové Zámky: Cikánek – Huba, Ďurčo, Podstavek, Frolík, Faith (1) – Šiška, Kowalczyk (2), Uram (2), Weissmann 1, Čaládi 1 – Hrudík, Púchovský, Chrenko, Marek Dubec, O.Štefanka – Sucharda, Baron, Rejzek 1, M.Štefanka, Tábi. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

Dab.Docler: Kalnins - Pozsgai, Hüffner, Galanisz 1, Azari, Szappanos – Martine, Mestyán (1), Croteau (1), Somogyi 1, Szepessy – Hruby, Nagy (1), Pavuk, Gröschl (1), Peterdi – Magosi, Eskelinen, Papp, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(1 hozzászólás)

]]>
Sat, 21 Feb 15 22:22:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150221-novezam/
Dab.Docler – Hír Harmadszorra idegenben http://dabdocler.hu/hirek/20150220-nzthree/ A múlt kedden és szerdán lejátszott dunaújvárosi MOL Liga elődöntők után szombaton és vasárnap Érsekújváron kell bizonyítania a Dab.Docler csapatának. A tét óriási: vissza kell venni az elvesztett pályaelőnyt!… A múlt kedden és szerdán lejátszott dunaújvárosi MOL Liga elődöntők után szombaton és vasárnap Érsekújváron kell bizonyítania a Dab.Docler csapatának. A tét óriási: vissza kell venni az elvesztett pályaelőnyt!

Az első mérkőzésen egy kiváló, koncentrált, keményen játszó Dab.Docler komolyan meglepte a rutinos szlovák csapatot, akik a végére tudták csak szorossá tenni az eredményt - Somogyi, Szappanos és Peterdi góljaival végül 3-2-re nyertek a Bikák. Egy nappal később már egy sokkal agresszívabban letámadó, küzdős Érsekújvár lépett pályára, ám a játék nagyrészt továbbra is a zöld-fehérek harmadában folyt - igaz, az Újpest ellen jogosulatlanul játszó Uram révén kevés helyzetükből is kihozták a maximumot, s Galanisz két gólja ellenére szerdán a vendégek nyertek 3-2-re. Az elkövetkező két napban hihetetlenül nehéz dolga lesz a DAB-nak, hiszen azon az érsekújvári pályán kell győznie, ahol az alapszakaszban egyszer sem tudott.

- Talán a Medvescak Zagreb csapatával készültem a Lev Praha ellen utoljára olyan keményen egy összecsapásra, mint most a Bikákkal - kezdte Donald MacLean, a Dab.Docler kanadai edzője. Hihetetlen mennyiségű videóanyagot dolgoztunk fel az elmúlt időszakban, taktikai tervek garmadáját beszéltük át - tényleg olyan ez, mint egy háború. Mindkét félnek megvan a terepasztala rajta a figurákkal, s minden azon múlik, hogy ki tudjuk-e találni a másik gondolatait és meg tudjuk-e őket akadályozni. Úgy érzem, hogy mindkét mérkőzésen jól tettük a dolgunkat, sebességgel, egyszerű játékkal és jó adag fizikai jelenléttel nehezítettük meg a vendégek életét, akiknek körülbelül 10-12 helyzetet ajándékoztunk csak oda a két mérkőzés alatt, ami rendkívül jó teljesítmény - az már más kérdés, hogy egy olyan játékosnak, mint Marek Uram elég volt három helyzet is a két gólhoz legutóbb. Úgy érzem, abszolút döntő lesz, hogy hogyan tudjuk feljavítani a speciális játékainkat, ha sikerül jobb emberelőnyös és hátrányos hokit mutatni, akkor nem lehet gondunk idegenben sem - ezen dolgozunk a két mérkőzés közötti időszakban. Egyértelmű, hogy ha mindenki egy irányba húzza a hajónkat, akkor bárkit le tudunk győzni - úgy gondolom, ha mi és ők is a legjobb formában játszunk, felénk billen a mérleg nyelve. Azt már mondanom sem kell, hogy mindenkitől azt várom, hogy szívét-lelkét tegye ki a jégre, akkor nem lehet baj!

(1 hozzászólás)

]]>
Fri, 20 Feb 15 09:34:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150220-nzthree/
Dab.Docler – Hír Oda a pályaelőny http://dabdocler.hu/hirek/20150218-novezam/ Elvette Acélbikáink pályaelőnyét az Érsekújvár gárdája, mely 3-2-es győzelmet aratott a MOL Liga elődöntőjének második dunaújvárosi felvonásán, s ezzel 1-1-re alakította a négy nyert meccsig tartó párharc állását.… Elvette Acélbikáink pályaelőnyét az Érsekújvár gárdája, mely 3-2-es győzelmet aratott a MOL Liga elődöntőjének második dunaújvárosi felvonásán, s ezzel 1-1-re alakította a négy nyert meccsig tartó párharc állását.

A tegnapi 3-2-es győzelem után újabb sikerre készült az Érsekújvár elleni MOL Liga elődöntő második mérkőzésén a Dab.Docler jégkorong csapata.

Az viszont már az első percekben látszott, hogy a vendégek sokkal keményebben állnak bele a mérkőzésbe, mint tették azt egy nappal korábban, s ha Kalnins nem védi bravúrral Uram ziccerét a második percben, könnyen előnybe kerülhetett volna a címvédő. A DAB fiatal kapusa azonban hárított, majd a kezdeti megilletődöttség (?) után erőre kaptak az Acélbikák is, de hiába játszhatott két alkalommal is fórban a MacLean-csapat, nem nagyon sikerült komoly ziccert kialakítani Cikanek kapuja előtt, így az utolsó hét-nyolc percre már kiegyenlített játékot hozó első játékrész gólnélküli döntetlennel ért véget.

A térfélcserét követően viszont egyértelműen átvette az irányítást együttesünk, mely Galanisz ziccerével jelezte, hogy egyértelműen a vezető gól megszerzése a célja, s az a játékrész derekán össze is jött a Bikáknak, miután Galanisz mesterien fűzte át magát az érsekújvári védelmen, elhúzta a pakkot Cikanek előtt is, majd éles szögből a bal sarokba lőtt (1-0). Nem sokáig örülhetett azonban a hazai szurkolótábor, mert egy méretes védelmi hibát követően Frolik két perc múlva egalizált, majd a 36. percben már a vendégek álltak közelebb a sikerhez, miután Uram fejezett be rendkívül pontosan egy szépen felépített kontrát (1-2).

Ekkor egy kicsit megzavarodtak a mieink, talán túl sokat foglalkoztak az egyébként rendkívül erélytelen játékvezetéssel, ráadásul emberhátrányba is kerültek, s a rutinos vendégek éltek is a lehetőséggel, miután ismét Uram vágott a vas alá egy Kalninsról kipattanó korongot (1-3). Nehéz helyzetbe kerültek a Bikák, akik a harmadik felvonás első pár percében nem is nagyon találták a vendégek játékának ellenszerét, de Galanisz újabb remek megoldása mégis visszahozta a meccsbe a csapatot az 50. percben (2-3).

Ekkor kezdett rá igazán a Maclean-alakulat, mely gyakorlatilag lecövekelt ellenfele harmadában, ám hiába került ajtó-ablak ziccerbe előbb Galanisz, majd Szappanos, nem tudtak kaput találni. Az idő közben vészesen fogyott, kevesebb, mint két perccel a meccs vége előtt azonban újabb esélyt kapott a DAB, ám Kowalczyk kiállítása alatt csak egy újabb ordító és kihagyott ziccerig jutottak csak a Bikák, akik végül 3-2-es vereséget szenvedtek. Folytatás szombaton és vasárnap Érsekújváron, ahonnan el kellene hoznia egy meccset a Bikáknak ahhoz, hogy ne kerüljenek még nehezebb helyzetbe.

Dab.Docler – HC Nové Zámky 2-3 (0-0, 1-3, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins – Pozsgai, Hüffner, – Galanisz 2, Azari (1), Szappanos (1) – Mestyán, Martine, Croteau, Somogyi, Szepessy M. – Nagy R., Erdélyi, Pavuk, Gröschl, Peterdi – Hruby G., Magosi E., Léránt, Eskelinen, Papp V. Vezetőedző: Donald MacLean.

HC Nové Zámky: Cikanek – Huba, Durco, Podstavek, Frolik 1, Faith (2) – Siska, Kowalczyk (2), Weissmann (1), Caladi (1), Uram 2 – Hrudik, Král, Martin Dubec, O. Stefanka, Marek Dubec – Sucharda, Baron, Rejzek, M. Stefanka, Tábi. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

A négy győzelemig tartó párharc állása 1-1

(1 hozzászólás)

]]>
Wed, 18 Feb 15 21:38:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150218-novezam/
Dab.Docler – Hír Előnyben a Bikák http://dabdocler.hu/hirek/20150217-novezam/ Megérdemelt sikernek örülhetett a MOL Liga elődöntőjében együttesünk, mely Somogyi, Szappanos és Peterdi góljaival győzte le a Címvédő Érsekújvárt a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésén.… Megérdemelt sikernek örülhetett a MOL Liga elődöntőjében együttesünk, mely Somogyi, Szappanos és Peterdi góljaival győzte le a Címvédő Érsekújvárt a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésén.

A MOL Liga elődöntőjének első mérkőzését játszotta ma este a Dab.Docler jégkorong csapata, mely hazai környezetben fogadta a címvédő Érsekújvár együttesét. Acélbikáinkra nagyon nehéz feladat várt a rendkívül rutinos szlovák csapat ellen, melyet az idei szezonban lejátszott hat találkozóból csak egyszer tudtak legyőznie Donald MacLean tanítványai.

Egy oda, egy ide

A kezdésre mindenesetre semmi panasza nem lehetett a hazai drukkereknek, mert a DAB keményen beleállt a meccsbe, folyamatos nyomás alatt tartotta a vendégeket, mely igen hamar eredményre vezetett: a 38. másodpercben Pavuk erőszakos korongszerzése után Croteau passzolt a kapu elé érkező Somogyihoz, aki közelről nem is hibázta el a ziccert (1-0). A folytatásban is maradt a dunaújvárosi fölény, ám a játékrész derekához érve valamelyest kiegyenlítődtek az erőviszonyok, s bizony Kalnins kapusnak is egyre több alkalommal kellett játékba avatkoznia.
Úgy tűnt azonban, hogy irányítása alatt tartja a meccset együttesünk, mert hiába hagytak ki két emberelőnyt is az Acélbikák, jobbára az történt a jégen, amit Donald MacLean eltervezett. Egészen a 18. percig, amikor előbb Pozsgai, majd Gröschl ült ki a büntetőpadra, s az Érsekújvár van olyan jó csapat, hogy éljen a kettős emberelőny adta eséllyel: a negyeddöntő utolsó meccsén jogosulatlanul szereplő Marek Uram tálalt Dubec elé, aki laposan a hálóba lőtt, így egállal vonultak pihenőre a csapatok (1-1).

Biztos előnyben

A második felvonást újra erősebben kezdték az Acélbikák, Galanisz és Nagy Richárd is gólt szerezhetett volna, ám előbbi az üres kapu mellé vezette a korongot, míg utóbbi próbálkozását Cikanek védte hatalmas bravúrral. A 27. percben újra emberelőnybe került az Érsekújvár, s bár ezt kivédekezték a Bikák, a következő négy-öt percben leparkoltak a DAB harmadában a vendégek, s több alkalommal is veszélyeztették Kalnins ketrecét, szerencsére hiába. A mieink szerencsére átvészelték a kritikus időszakot, újra összekapták magukat, s a második felvonás végére hatalmasat léptek a győzelem felé.
A 33. percben Azari szerzett korongot saját harmada előtt, pontosan indította Galaniszt, aki remekül játszotta le Szappanossal a 2-1-es megugrást, így újra a mieink örülhettek a vezetésnek (2-1). A gól után még egy komoly Kalnins-védést jegyezhettünk fel, valamint komoly dunaújvárosi mezőnyfölényt, de ahhoz, hogy tovább növelje előnyét kellett Durco kapitális hibája is. A szlovákok rutinos bekkje pár másodperccel a harmad vége előtt elajándékozta a pakkot, a mieink szerencséjére pont Peterdinek, aki nem hibázta el a szólók, s Cikanek mellett a kapu jobb oldalába küldte a pakkot (3-1).

Megérdemelt siker

A harmadik húsz percre egy még keményebben küzdő Érsekújvár érkezett a jégre, de az Acélbikák remekül megfogták ellenfelüket, mely csak egy-egy távoli lövéssel tudta tesztelni Kalninst. Egyértelműen uralta a meccset együttesünk, a harmad derekán Hüffner lőtt bődületesen nagy gólt, kár, hogy egy játékostárs már korábban lesre csúszott, így a sporik – jogosan - nem adták meg a találatot. Ahogy telt az idő, úgy próbálkozott egyre kétségbeesettebben a vendégcsapat, mely Hrudik kiállítása alatt is egyre több időt töltött a DAB harmadában, így Kalnins előtt is egyre több volt a feladat.
Az utolsó percben kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Lubomir Hurtaj, s húzása legalább annyira be is jött, hogy 14 másodperccel a meccs vége előtt Caladi közelről szépített (3-2), de tovább már nem jutott a vendégcsapat, így a játék képe alapján megérdemelten nyerte a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzését a DAB gárdája, mely 1-0-s előnyből várhatja a holnap este hat órakor kezdődő második felvonást, melyre szintén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban kerül sor.

Dab.Docler – HC Nové Zámky 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai, Hüffner, Galanisz (1), Azari (1), Szappanos 1, Martine, Mestyán, Croteau (1), Somogyi 1, Szepessy, Erdélyi, Nagy R. Pavuk (1), Gröschl, Peterdi 1, Hruby, Eskelinen, Papp V., Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

HC Nové Zámky: Cikánek, Huba, Podstavek (1), Durco, Frolik, Faith, Kowalczyk (1), Uram (1), Weissmann, Caladi 1 (1), Siska, Martin Dubec, Stefanka, Marek Dubec 1, Hrudik, Král, Sucharda, Rejzek, Baron, Stefanka, Tábi. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

A párharc állása 1-0 a Dab.Docler javára

(1 hozzászólás)

]]>
Tue, 17 Feb 15 22:06:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150217-novezam/
Dab.Docler – Hír Mindenkitől a maximum kell! http://dabdocler.hu/hirek/20150216-nzone/ Holnap este 18 óra 30 perctől az Érsekújvár ellen kezdi meg a MOL Liga elődöntőjét a Dab.Docler csapata. A megmérettetés előtt a DAB vezetőedzőjével, Donald MacLeannel beszélgettünk.… Holnap este 18 óra 30 perctől az Érsekújvár ellen kezdi meg a MOL Liga elődöntőjét a Dab.Docler csapata. A megmérettetés előtt a DAB vezetőedzőjével, Donald MacLeannel beszélgettünk.

Óriási kihívás előtt áll a Dab.Docler csapata, hiszen az ellen a Nové Zámky ellen kell kiharcolnia a döntőbe kerülést, akik ellen az alapszakaszban ötször vesztesen hagyták el a jeget az Acélbikák, s csak egyszer örülhettek győzelemnek.

- Úgy érzem, tiszta lelkiismerettel vághatunk neki a párharcnak - kezdte beszámolóját Donald MacLean. Amennyire csak lehetett, felkészültünk az ellenfélből. Nagyon nehéz az Érsekújvár ellen, hiszen nem egy sor, vagy mondjuk három játékos van, akire oda kell figyelni - az első három soruk minden pillanatban életveszélyes. Ugyanakkor azt is láttuk, hogy egy kőkeményen dolgozó UTE milyen bravúrokra képes a hihetetlenül tapasztalt játékosokból álló Nové Zámky ellen. Úgy érzem, hogy készen állunk a kihívásokra, négy jól dolgozó sorunk van. Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy itt már nem babra megy a játék, minden hibának, dekoncentráltságnak és figyelmetlenségnek ára van. Ennek tudatában az is világos, hogy mindenkitől a maximumra lesz szükségünk, hogy a MOL Liga döntőjébe jussunk!

A MOL Liga elődöntőjének első mérkőzése február 17-én, kedden 18 óra 30 perckor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jöjjenek és szurkoljanak a Dab.Docler csapatának! Hajrá, BIKÁK!

(1 hozzászólás)

]]>
Mon, 16 Feb 15 13:59:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150216-nzone/
Dab.Docler – Hír Elégedettségi mutatók http://dabdocler.hu/hirek/20150216-ertekel/ A szezon "első felét" nagyrészt pozitívan értékeli, s döntőbe jutást vár a csapattól Azari Zsolt, csapatunk klubelnöke. Acélbikáink első embere értékelte a MOL Liga alapszakaszát, s már egy rövid esélylatolgatásra is vállalkozott az Érsekújvár elleni elődöntő előtt.… A szezon "első felét" nagyrészt pozitívan értékeli, s döntőbe jutást vár a csapattól Azari Zsolt, csapatunk klubelnöke. Acélbikáink első embere értékelte a MOL Liga alapszakaszát, s már egy rövid esélylatolgatásra is vállalkozott az Érsekújvár elleni elődöntő előtt.

A második helyen fejezte be a MOL Liga alapszakaszának küzdelmeit csapatunk, mely negyvenkét lejátszott mérkőzést követően mindössze egyetlen ponttal szorult a végül első helyezett Miskolc mögé. Acélbikáink ezzel automatikus résztvevői lettek a ligasorozat elődöntőjének, s mindezt úgy, hogy ugyan akadt azért jövés-menés a dunaújvárosi csapatnál, az alapszakasz véghajráját mindössze három légióssal hozták le Donald MacLean tanítványai.

A rájátszás kezdete előtt arra kértük Azari Zsoltot, csapatunk klubelnökét, hogy értékelje az együttes mögött hagyott időszakot. Az Acélbikák első emberétől először arra voltunk kíváncsiak, hogy mi volt az elsődleges cél, amivel nekivágtak az idei szezonnak.
- Az alapvető cél nem változott, illetve nem változik. Ez nem jelenti azt, hogy ne reagálnánk a hibáinkra, ne törekednénk a külső környezet változásaiból adódó kihívásokra. A kitűzött célok tehát nem változnak, de az elérésükre kidolgozott elképzelés folyamatosan változik, fejlődik. A cél mindig és mindenkor az, hogy anyagi helyzetünkhöz mérten - az eredményesség megtartása mellett - egy olyan hoki kultúra kialakítása és megtartása, ami segít erősíteni a dunaújvárosi jégkorongot a városban, valamint a város falain kívül. Minden szezonból lehet és kell is tanulni. Nagyon fontos úgy kialakítani a körülményeket, hogy az egyértelműen arra ösztönözze a játékosokat és edzőket, hogy a maximumot hozzák ki magukból. Ezen a téren, tehát a játékosok motiválásán, mentális képzésével nagyon nyögvenyelősen haladunk. Az elmúlt szezon egyik legfontosabb tanulsága is az volt, hogy az sem jó, ha túl erős a csapatunk, mert akkor a játékosaink könnyen azt gondolják, hogy majd a másik megdolgozik a csapat sikerért neki magának meg elég alibizni a mérkőzéseken.

S, hogy ebből mit sikerült megvalósítani? Azari Zsolt szerint sok mindent, de a végső választ erre csak a szezon végén lehet megadni.
- A rövid távú cél a csapat fejlesztése, ezen dolgoznak az edzők. Idén új edző került a csapathoz, akitől azt vártam, hogy új, friss szelet hozzon a fiúk közé. A játékos állomány magyar magja megmaradt, tehát bizonyos szempontból nem az alapoknál kellett elkezdenie a csapatépítést. Az elvégzett munkát csak a bajnokság végén, a helyezés tudatában lehet értékelni, a sportteljesítményt ugyanis az eredményekben mérik. Az azonban már most látható, hogy az edzések szakmai részével nincs gond, az edző kifejezetten magas szinten dolgozik a csapattal. Nagy kérdés, hogy a játékosok mennyire lesznek motiváltak a rájátszás mérkőzésein, az alapszakaszban ugyanis sokszor más célok is érvényesülnek. Nagyon fontos feladatunk a fiatal játékosok fejlesztése, felnőtt játékossá nevelése. Az utánpótlás korú játékosok beépítése sokszor áldozatokkal jár és sokszor nagyon fontos pontok hullanak el, de ha arra gondolok, hogy Szepessy Máté, vagy Hruby Gellért milyen erővel robbant be a felnőtt csapatba, akkor úgy érzem, hogy megéri ezt a feladatot felvállalni.

A DAB klubelnöke szerint nem lehet elvitatni az eddig elért eredményeket, ugyanakkor egyértelmű csalódásként élte meg a Kontinentális Kupában nyújtott gyengébb teljesítményt.
- Pozitívnak értékelem, hogy az edzőváltás semmilyen problémát nem okozott a csapat életében, munkájában. Örülök annak, hogy a látszatra gyengébb játékoskerettel is simán kerültünk be a rájátszásba és bebizonyítottuk, hogy egy "olcsóbb" kerettel is képesek vagyunk a jó eredmény elérésére. Ugyanakkor csalódásként éltem meg a nemzetközi kupában elért "eredményünket". Bízom benne, hogy a játékosaink fontos kihívásnak tekintik a MOL Liga döntőjébe jutást és nem okoznak olyan csalódást, mint amit a tavalyi helyezésünk jelentett. Összességében a felkészülés a rájátszásra rendben lezajlott, jöhetnek az "éles" mérkőzések.

Méghozzá a címvédő Érsekújvár ellen, ezért arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit vár a rájátszástól Azari Zsolt.
- A rájátszás első köre számunkra is négy győztes mérkőzésig tart, ennyi idő alatt ki fog derülni, hogy ki a jobb csapat, utána magyarázkodásnak, kifogások keresésének nincs helye. Ha a játékosaink megértik, hogy saját sikerüket csakis a csapat eredményességén keresztül tudják elérni és ez maximális erőbedobásra készteti őket, akkor nagyon sok örömünk lesz a játékukban. Azt várom, hogy a csapat, ha nehezen is, de a döntőbe kerül, s ott bebizonyítja, hogy mi vagyunk a legjobbak a MOL Ligában.

(1 hozzászólás)

]]>
Mon, 16 Feb 15 12:52:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150216-ertekel/
Dab.Docler – Hír Elégedettségi mutatók http://dabdocler.hu/hirek/20150216-ertekel/ A szezon "első felét" nagyrészt pozitívan értékeli, s döntőbe jutást vár a csapattól Azari Zsolt, csapatunk klubelnöke. Acélbikáink első embere értékelte a MOL Liga alapszakaszát, s már egy rövid esélylatolgatásra is vállalkozott az Érsekújvár elleni elődöntő előtt.… A szezon "első felét" nagyrészt pozitívan értékeli, s döntőbe jutást vár a csapattól Azari Zsolt, csapatunk klubelnöke. Acélbikáink első embere értékelte a MOL Liga alapszakaszát, s már egy rövid esélylatolgatásra is vállalkozott az Érsekújvár elleni elődöntő előtt.

A második helyen fejezte be a MOL Liga alapszakaszának küzdelmeit csapatunk, mely negyvenkét lejátszott mérkőzést követően mindössze egyetlen ponttal szorult a végül első helyezett Miskolc mögé. Acélbikáink ezzel automatikus résztvevői lettek a ligasorozat elődöntőjének, s mindezt úgy, hogy ugyan akadt azért jövés-menés a dunaújvárosi csapatnál, az alapszakasz véghajráját mindössze három légióssal hozták le Donald MacLean tanítványai.

A rájátszás kezdete előtt arra kértük Azari Zsoltot, csapatunk klubelnökét, hogy értékelje az együttes mögött hagyott időszakot. Az Acélbikák első emberétől először arra voltunk kíváncsiak, hogy mi volt az elsődleges cél, amivel nekivágtak az idei szezonnak.
- Az alapvető cél nem változott, illetve nem változik. Ez nem jelenti azt, hogy ne reagálnánk a hibáinkra, ne törekednénk a külső környezet változásaiból adódó kihívásokra. A kitűzött célok tehát nem változnak, de az elérésükre kidolgozott elképzelés folyamatosan változik, fejlődik. A cél mindig és mindenkor az, hogy anyagi helyzetünkhöz mérten - az eredményesség megtartása mellett - egy olyan hoki kultúra kialakítása és megtartása, ami segít erősíteni a dunaújvárosi jégkorongot a városban, valamint a város falain kívül. Minden szezonból lehet és kell is tanulni. Nagyon fontos úgy kialakítani a körülményeket, hogy az egyértelműen arra ösztönözze a játékosokat és edzőket, hogy a maximumot hozzák ki magukból. Ezen a téren, tehát a játékosok motiválásán, mentális képzésével nagyon nyögvenyelősen haladunk. Az elmúlt szezon egyik legfontosabb tanulsága is az volt, hogy az sem jó, ha túl erős a csapatunk, mert akkor a játékosaink könnyen azt gondolják, hogy majd a másik megdolgozik a csapat sikerért neki magának meg elég alibizni a mérkőzéseken.

S, hogy ebből mit sikerült megvalósítani? Azari Zsolt szerint sok mindent, de a végső választ erre csak a szezon végén lehet megadni.
- A rövid távú cél a csapat fejlesztése, ezen dolgoznak az edzők. Idén új edző került a csapathoz, akitől azt vártam, hogy új, friss szelet hozzon a fiúk közé. A játékos állomány magyar magja megmaradt, tehát bizonyos szempontból nem az alapoknál kellett elkezdenie a csapatépítést. Az elvégzett munkát csak a bajnokság végén, a helyezés tudatában lehet értékelni, a sportteljesítményt ugyanis az eredményekben mérik. Az azonban már most látható, hogy az edzések szakmai részével nincs gond, az edző kifejezetten magas szinten dolgozik a csapattal. Nagy kérdés, hogy a játékosok mennyire lesznek motiváltak a rájátszás mérkőzésein, az alapszakaszban ugyanis sokszor más célok is érvényesülnek. Nagyon fontos feladatunk a fiatal játékosok fejlesztése, felnőtt játékossá nevelése. Az utánpótlás korú játékosok beépítése sokszor áldozatokkal jár és sokszor nagyon fontos pontok hullanak el, de ha arra gondolok, hogy Szepessy Máté, vagy Hruby Gellért milyen erővel robbant be a felnőtt csapatba, akkor úgy érzem, hogy megéri ezt a feladatot felvállalni.

A DAB klubelnöke szerint nem lehet elvitatni az eddig elért eredményeket, ugyanakkor egyértelmű csalódásként élte meg a Kontinentális Kupában nyújtott gyengébb teljesítményt.
- Pozitívnak értékelem, hogy az edzőváltás semmilyen problémát nem okozott a csapat életében, munkájában. Örülök annak, hogy a látszatra gyengébb játékoskerettel is simán kerültünk be a rájátszásba és bebizonyítottuk, hogy egy "olcsóbb" kerettel is képesek vagyunk a jó eredmény elérésére. Ugyanakkor csalódásként éltem meg a nemzetközi kupában elért "eredményünket". Bízom benne, hogy a játékosaink fontos kihívásnak tekintik a MOL Liga döntőjébe jutást és nem okoznak olyan csalódást, mint amit a tavalyi helyezésünk jelentett. Összességében a felkészülés a rájátszásra rendben lezajlott, jöhetnek az "éles" mérkőzések.

Méghozzá a címvédő Érsekújvár ellen, ezért arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit vár a rájátszástól Azari Zsolt.
- A rájátszás első köre számunkra is négy győztes mérkőzésig tart, ennyi idő alatt ki fog derülni, hogy ki a jobb csapat, utána magyarázkodásnak, kifogások keresésének nincs helye. Ha a játékosaink megértik, hogy saját sikerüket csakis a csapat eredményességén keresztül tudják elérni és ez maximális erőbedobásra készteti őket, akkor nagyon sok örömünk lesz a játékukban. Azt várom, hogy a csapat, ha nehezen is, de a döntőbe kerül, s ott bebizonyítja, hogy mi vagyunk a legjobbak a MOL Ligában.

(1 hozzászólás)

]]>
Mon, 16 Feb 15 12:52:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150216-ertekel/