Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír A lelkeknek is fontos győzelem http://dabdocler.hu/hirek/20150126-macik/ Fordulatos, izgalmas mérkőzésen, büntetőlövések után aratott 4-3-as győzelmet a Miskolc elleni rangadón együttesünk ma este. Az alapszakasz első helye már csak matematikailag lehet meg, mégis nagyon fontos volt ez a siker.… Fordulatos, izgalmas mérkőzésen, büntetőlövések után aratott 4-3-as győzelmet a Miskolc elleni rangadón együttesünk ma este. Az alapszakasz első helye már csak matematikailag lehet meg, mégis nagyon fontos volt ez a siker.

A Csíkszereda elleni fájdalmas verség után egy még keményebbnek ígérkező mérkőzés, a MOL Liga tabelláját vezető Miskolc elleni csata várt ma este csapatunkra.

Megérdemelt előny

A rangadó előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy fel tudott-e állni a hétvégén kapott nagy pofonból együttesünk, ám a kezdés nem ezt sejttette, hiszen még egy perc sem telt el a meccsből, mikor a góllövőlistát vezető Dansereau már bevette Kalnins ketrecét (0-1). A korai gól szerencsére nem fogta meg csapatunkat, nyomásának előbb egy szimpla, majd a miskolci légiós bekk, Dudas fegyelmezetlenségének köszönhetően kettős emberelőny lett az eredménye, melyet Szappanos váltott gólra egy szép keresztpasszt követően (1-1). Az egyenlítő találat után pillanatok alatt két emberfórt is kapott a Jegesmedvék alakulata, de a DAB jól védekezett, így sikerült megúszni a kritikus perceket. A harmad hajrájában mindkét gárda előtt volt lehetőség a vezetés megszerzésére, de a kapusok kiválóan látták el feladataikat, így a szünetig nem változott az eredmény.
A térfélcserét követően úgy jöttek ki Acélbikáink a jégre, hogy mindent elkövetnek a második gól eléréséért, s bár egyenlő létszámban teljesen beszorították ellenfelüket, három egymást követően emberelőnyben képtelenek voltak erre, így a játékrész derekáig nem változott az eredmény. A 33. percben viszont már nem volt pardon, mert a fiatal Szepessy Máté kapu mögül visszatett korongját Somogyi húzta el a vendégek kapusa mellett, majd a kapuba bombázott (2-1). Egyből sürgős lett a Medvéknek is, de a második etap vége újra a mieinké volt, s csak Bálizs, valamint a kapuvas mentette meg a borsodiakat a harmadik hazai találattól.

Fordulatra fordulat

Az utolsó felvonásra viszont nagyon összekapta magát a borsodi egylet, míg a mieink talán egy kicsit visszaálltak, s ennek köszönhetően az első négy percet szinte végig a hazai harmadban töltötte az ellenfél. A vendégek fölénye a 45. percben érett góllá, amikor Dansereau már a második góljának örülhetett, miután értékesített egy kipattanót (2-2). Nem sokkal később a vezetést is megszerezték a miskolciak: egy finoman szólva is könnyű síppal befújt kiállítás után Cohen lőtt közelről a hazai kapuba, s máris a DAB-nak kellett rohannia az eredmény után *(2-3).
Akaratban nem is volt hiány, ám az 54. percig biztosan tartotta előnyét a Miskolc sőt, ha Becze szólója kaput talál, el is dönthette volna a meccset. Szerencsére nem tette, ami után Acélbikáink hatalmas hajrát indítottak az egyenlítésért, s bár Somogyi bombájánál a kapuvas hárított, majd Bálizs hatalmas bakija után Martine sem találta el az üres kaput, az igyekezet eredményre vezetett, mert az 58. percben Peterdi ért bele gólt érően Mestyán belőtt korongjába, így várhattuk a hosszabbítást (3-3). Melyben hatalmas esélyt kaptak a vendégek, miután Martine-t állították ki a játékvezetők, de Kalnins fogott, mint a festék, így jöhettek a rávezetések.
Melynek első három körében egyik gárda sem tudott élni saját szólójával, ám a negyedik körben Somogyi úgy vágta be a vas alá a pakkot, ahogy azt az utóbbi időben megszokhattuk tőle, majd miután Kalnins kitolta a negyedik miskolci büntetőt is, már borulhattak is össze az Acélbikák, akik a Csíkszereda elleni kínos vereség után felálltak a padlóról, s a szezonban negyedszer is legyőzték a Miskolc alakulatát (4-3).

Dab.Docler – Miskolci JJSE 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0) büntetőkkel

Dab.Docler: Kalnins – Hüffner, Pozsgai, Galanisz, Azari (1), Szappanos 1 – Eskelinen, Martine (1), Gröschl (1), Mestyán (1), Peterdi 1 – Somogyi 2, Szepessy (1), Papp V. (1), Nagy R., Erdélyi – Hruby, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

MJJSE: Bálizs – Boyle, Metcalfe, Cohen 1, Dudas, Becze (1) – Gőz, Sagert (1), Hajós (1), Tóth A. (2), Dansereau 2 (1) – Popovics, Láda, Vojtkó, Miskolczi, Dósa – Roczanov, Szilágyi, Ritó, Budai, Fliszár. Vezetőedző: Majoross Gergely.

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 26 Jan 15 23:17:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150126-macik/
Dab.Docler – Hír Egy nap alatt kell felejteni http://dabdocler.hu/hirek/20150125-dabdmis/ A szinte hihetetlen szombat esti fiaskó után sok idő nem maradt a szomorkodásra, hiszen hétfőn már a legnagyobb rivális, a Miskolc érkezik Dunaújvárosba.… A szinte hihetetlen szombat esti fiaskó után sok idő nem maradt a szomorkodásra, hiszen hétfőn már a legnagyobb rivális, a Miskolc érkezik Dunaújvárosba.

A MOL Liga első és második helyezettje találkozik az idei szezon alapszakaszában utoljára január 26-án, hétfőn 18 óra 30 perctől a Dunaújvárosi Jégcsarnokban - a Miskolc érkezik tehát az Acélbikák vendégségébe. A parázs mérkőzés előtt Donald MacLean, a DAB vezetőedzője nyilatkozott.

Donald MacLean: - Nagyon régóta a jégkorong körül forog az életem, egyszer sem éltem azonban át olyan rövidzárlatot, mint a Csíkszereda elleni meccs utolsó másfél percében. A sport azonban ilyen, nincs időd megállni, nem tudod magadban túl sokáig értékelni az eseményeket, hiszen a következő kihívás már itt kopogtat az ajtódon. A legfontosabb most, hogy elfelejtsük, ami történt és visszataláljunk arra a kilenc meccses győzelmi szériára, amin a hétvége előtt voltunk. Nyilván ez nem lesz a legegyszerűbb, hiszen a liga élcsapata érkezik. A szezonban ötször találkoztunk, háromszor mi, kétszer ők győztek, legutóbb is megmutattuk, ha koncentráltan játszunk, kihasználjuk a helyzeteinket és hátul is odafigyelünk, akkor képesek vagyunk föléjük nőni. Továbbra is az az érzésem, hogy hiába van a többi csapatnak jóval több légiósa, ha a mieink a legjobb tudásuk szerint játszanak, s ha ragaszkodnak a taktikához, akkor bárkit megverünk.

Szurkoljanak hétfőn is a piros-fehéreknek! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 25 Jan 15 09:49:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150125-dabdmis/
Dab.Docler – Hír Döbbenetes vereség http://dabdocler.hu/hirek/20150124-csiksze/ Másfél perccel a mérkőzés vége előtt még két góllal vezetett, mégis 6-5-ös vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda elleni összecsapáson együttesünk a jégcsarnokban ma este..… Másfél perccel a mérkőzés vége előtt még két góllal vezetett, mégis 6-5-ös vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda elleni összecsapáson együttesünk a jégcsarnokban ma este..

Az érsekújvári vereséget követően ezúttal hazai környezetben, a sereghajtó HSC Csíkszereda ellen korcsolyázott jégre csapatunk a MOL Ligában. Acélbikáink számára kötelező érvényű volt a győzelem megszerzése, hiszen csak így maradhattak versenyben az alapszakasz első helyének megszerzéséért.

Biztos előnyben

A mérkőzés elején nem is tűnt úgy, hogy komoly sansza lesz a vendégeknek, hiszen a DAB azonnal beköltözött ellenfele harmadába, két-három komoly ziccer kiharcolásával jelezve ellenfelének, hogy sok jóra ne számítson. A helyzetek azonban kimaradtak, s erre ráfizetett együttesünk, hiszen a kilencedik percben Salonen fejezett be góllal egy ellentámadást, megszerezve ezzel a vezetést az erdélyieknek (0-1). Nem sokáig örülhetett azonban az ellenfél, mert két minutummal később Galanisz vette be emberelőnyből az erdélyi ketrecet, gyorsan kiegyenlítve ezzel az állást, s bár a folytatásban is egykapuzott a DAB, újabb találat már nem született az első játékrészben (1-1).
Nem úgy a másodikban, melyet egy gyors hazai emberhátrány vezetett fel, ám miután kivédekezte a vendégek támadásait együttesünk, egy gyors ellencsapást vezetett, s Martine közeli találatával magához ragadta a vezetést (2-1). Erre egy újabb emberelőnyből válaszolhatott volna a sereghajtó, ám elpasszolták magukat, s a korong pont a büntetőpadról visszatérő Galaniszt találta meg, aki nem hibázta el szólóját, kétfásra növelve ezzel a mieink előnyét (3-1). A mai azonban nem a védelmek meccse volt, mert a játékrész derekán Gecse fejezett be góllal egy újabb csíki kontrát, de gyorsan jött a válasz is: a 36. percben Szepessy nyugtatta szép góllal a hazai drukkereket (4-2).

Végzetes másfél perc

A harmadik etapot tehát kétgólos előnnyel kezdte együttesünk, mely továbbra is irányította a játékot, ám elég volt egy újabb védelmi megingás, ami után Satek ismét visszahozta a csíkszeredai reményeket (4-3). A gólra góllal válaszolt a DAB, mely azonnal össztűz alá vette ellenfele kapuját, s ez egy perc alatt eredményre is vezetett, miután ismét Szepessy iratkozott fel a góllistára (5-3). A folytatásban jött előre a Csíkszereda becsülettel, ám igazán komoly lehetőségei inkább a mieinknek adódtak, ugyanakkor mégsem lehettünk teljesen nyugodtak, amit egy sípszó után született, végül érvénytelenített HSC-találat is jelzett.
Ezzel együtt úgy tűnt, hogy kézben tartja a meccset az Acélbikák alakulata, ám jött egy katasztrofális utolsó két perc, ami mindent tönkretett. Kezdődött az egész azzal, hogy az 58. percben egy teljesen felesleges kiállítást gyűjtöttek be a mieink, a HSC kockáztatott, lehozta kapusát, s másfél perccel a meccs vége előtt szépíteni tudott (5-4).
A bekapott góltól teljesen megzavarodott együttesünk, míg a vendégek továbbra is a kispadon tartották Ruczujt, s egy kapu előtti kavarodás végén Farkas találatával ki is egyenlítettek (5-5).
Ekkor már csak húsz másodperc volt hátra a találkozóból, ám míg a hazai drukkerek a közelgő hosszabbítás miatt dühöngtek, a vendégek a meccset is megnyerték: egy, a saját harmad előtt eladott korongra Molnár Zsombor csapott le, s 59:55-nél nagyon kilőtte a bal felső sarkot, megfordítva, s megnyerve ezzel a meccset csapatának (5-6). Az érthetetlen szétesés, valamint vereség miatt nagyon nehéz helyzetbe került együttesünk az alapszakasz-győzelemért vívott harcban, de keseregni nincs idő, mert hétfőn érkezik a ligaelső Miskolc, ahol ki lehet, s ki is kell javítani a ma látott hibákat.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda 5-6 (1-1, 3-1, 1-4)

Dab.Docler: Hajek, Hüffner, Pozsgai, Galanisz 2, Azari (2), Szappanos (1), Martine 1 (1), Mestyán, Eskelinen, Gröschl (1), Peterdi, Nagy, Erdélyi, Somogyi (2), Szepessy 2, Papp V. (1), Hruby, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

HSC Csíkszereda: Ruczuj, Spady (2), Nagy I. 1, Molnár Zs. 1 (2), Satek 1 (2), Farkas 1 (2), Papp Sz., Bíró O., Salonen 1, Heffernan (1), Bíró G., Salló, Gecse 1, Molnár Z., Mihály, Tranca, Geréb, Bíró T., Rokaly. Vezetőedző: Chris Dreberg.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 24 Jan 15 20:08:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150124-csiksze/
Dab.Docler – Hír Megszakadt a jó sorozat http://dabdocler.hu/hirek/20150123-ersekuj/ Az emberelőnyeivel lényegesen jobban sáfárkodó Érsekújvár 4-1-re verte Acélbikáinkat a két gárda ma esti rangadóján. Folytatás a Csíkszereda ellen, lényegesen jobb játékban, s a győzelemben bízva...… Az emberelőnyeivel lényegesen jobban sáfárkodó Érsekújvár 4-1-re verte Acélbikáinkat a két gárda ma esti rangadóján. Folytatás a Csíkszereda ellen, lényegesen jobb játékban, s a győzelemben bízva...

A MOL Liga címvédőjéhez, Érsekújvárra látogatott ma csapatunk, mely sorozatban tizedik győzelmére készült, ám ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak annak ellenére sem, hogy a szlovák gárda nem szerepelt túl jól az utóbbi időben.
Ezt gyorsan tapasztalhattuk is, mert még egy perc sem telt el a meccsből, mikor Kalnins már két bravúrt is bemutatott, s az első öt-hat percben egyértelműen a hazaiak szája íze szerint alakult a találkozó. Ekkor kezdett el ébredezni együttesünk, mely előbb Azari, majd Szepessy révén hagyott ki egy-egy komoly lehetőséget, ám a 9. perc derekán kettős hátrányba került a DAB, s ezt könyörtelenül megbüntette a hazai gárda, hiszen Kowalczyk révén megszerezte a vezetést (1-0). Nem sokkal később – még mindig emberhátrányban – Peterdi szólózhatott, ám elhibázta ziccerét, csakúgy, mint az Acélbikák is első fórjukat, két távoli lövésen kívül nem tudták veszélyeztetni Cikánek kapuját. A harmad hajrájában Galanisz ülhetett ki két percre, s bár a második harmadra áthúzódó előnyével nem tudott élni az Érsekújvár, így is a házigazdák vonulhattak elégedettebben az első pihenőre.
A második felvonás sajnos nagyon rosszul kezdődött a mieink számára, mivel a hazaiak mindössze harminc másodperc alatt gólra váltották fórjukat, majd egy teljesen tanácstalanul végigszenvedett DAB-előnyt követően Baron bombázott a kékről Kalnins ketrecébe, így a 24. percben már 3-0-s állás mutatott az eredményjelző. Ennél is nagyobb gondot jelentett az, hogy a folytatásban sem találta játékát a DAB, mely sorozatban negyedik emberelőnyét is helyzet nélkül hozta le, ráadásul egyenlő létszámban is rendre rossz megoldásokat hoztak Acélbikáink az ellenfél kapuja előtt, így az utolsó harmadra komoly fordulatnak kellett volna bekövetkeznie ahhoz, hogy sikerüljön pontot szerezni.
Az újabb térfélcserét követően fel is csillant a remény, miután három és fél percnyi játékot követően Azari szépített az álláson, de szinte azonnal jött egy újabb buta szabálytalanság, melyet másodpercek alatt kihasznált az előnyeivel sokkal jobban gazdálkodó házigazda, s visszaállította a háromfás különbséget (4-1). Ezzel sajnos gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, s bár a hajrában még két emberhátrányt kivédekezett a DAB, újabb gól szerzésére esélye sem volt, így sima vereséget szenvedett. Folytatás holnap a sereghajtó Csíkszereda ellen, ezúttal hazai pályán, remélhetőleg jobb, eredményesebb játékkal.

HC Nové Zámky – Dab.Docler 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Kiállítások: 20 (10+10 perc fegyelmi), illetve 14 perc.

HC Nové Zámky: Cikánek, Ďurčo (1), Huba (1), Marek Dubec, Frolík (2), Faith 1, Šiška (1), Kowalczyk 1 (1), Podstavek, O. Štefanka, Weissmann, Baron 1, Hrudík (1), Brandis, Martin Dubec, M. Štefanka 1 (1), Leško, Král, Klobúčnik, Púchovský, Tábi. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai, Hüffner, Azari 1, Szappanos, Galanisz (1), Mestyán, Martine, Eskelinen, Gröschl, Peterdi, Nagy, Erdélyi, Szepessy, Papp, Somogyi, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 23 Jan 15 20:20:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150123-ersekuj/
Dab.Docler – Hír Az utolsó érkezik http://dabdocler.hu/hirek/20150123-hschetv/ A pénteki Érsekújvár elleni mérkőzés után sok idő nem marad a pihenésre, hiszen szombaton délután öt órától már a HSC Csíkszereda lesz a Dab.Docler ellenfele a MOL Liga következő fordulójában!… A pénteki Érsekújvár elleni mérkőzés után sok idő nem marad a pihenésre, hiszen szombaton délután öt órától már a HSC Csíkszereda lesz a Dab.Docler ellenfele a MOL Liga következő fordulójában!

Négy nap alatt három meccset játszik a DAB - ebből két ellenfél is az első négyből érkezik -, hajtós lesz tehát az alapszakasz finis a magyar bajnok számára. A piros-fehérek első helyről várják az utolsó öt mérkőzést, ma este az Érsekújvár ellen idegenben, holnap a HSC Csíkszereda ellen otthon, míg hétfőn a Miskolc ellen szintén hazai pályán korcsolyáznak jégre Gröschl Tamásék.

Donald MacLean: - Természetesen nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit lebecsüljünk ebben a ligában, így az, hogy a Csíkszereda az utolsó helyen áll, nem jelent semmit. Hogy továbbmenjek, véleményem szerint az egyik legkeményebben dolgozó csapat a ligában a kék-fehér - helyezéstől függetlenül. Nagyon kemény négy nap áll előttünk, amikor beszélgetünk, akkor épp az érsekújvári mérkőzésre készülünk, hétfőn pedig érkezik a legnagyobb riválisunk, a Miskolc csapata. Mindenkinek végig koncentráltan, fókuszáltan kell játszania mind a három mérkőzésen, még ha ez négy nap alatt különösen nehéz is. Úgy érzem fizikailag és mentálisan is rendben van a csapat, mindenkinek egy célja van mindennap, amikor megérkeznek a jégpályára, az pedig az, hogy jobbak legyünk, mint tegnap voltunk. Ha a hajót mindenki egy irányba evezi, akkor nagyon jó dolgok várnak ránk a közeljövőben! Szombaton pedig természetesen az a célunk, hogy a három pontot itthon tartsuk!

Szurkoljanak ezen a hétvégén is a piros-fehéreknek! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 23 Jan 15 09:37:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150123-hschetv/
Dab.Docler – Hír Győzelem Miskolcon! http://dabdocler.hu/hirek/20150118-miskolc/ Remek védekezésének, s a második harmadban ütött három góljának is köszönhetően aratott 3-1-es győzelmet együttesünk a Miskolc elleni rangadón.… Remek védekezésének, s a második harmadban ütött három góljának is köszönhetően aratott 3-1-es győzelmet együttesünk a Miskolc elleni rangadón.

A MOL Liga mai fordulójának legnagyobb rangadója várt csapatunkra, mely az előtte két ponttal álló, s egyben listavezető Miskolchoz látogatott. Acélbikáink továbbra sem mondtak le az alapszakasz megnyeréséről, ám ehhez mindenképpen nyerniük kellett volna legnagyobb vetélytársuk otthonában, s ez idén még nem sikerült Acélbikáinknak. Akik ezúttal lényegesen jobban kezdték a mérkőzést, mint a Ferencváros elleni összecsapást, s bár ez lőtt gólt nem eredményezett, de a rendkívül kiegyenlített első felvonásban a házigazdák sem tudták ráerőltetni akaratukat a DAB gárdájára. Helyzetek azért akadtak mindkét oldalon, de a Bálizs és Kalnins kapus is "hozta a kötelezőt" így az első etap végén gólnélküli állással vonultak pihenőre a felek.
A második felvonást viszont parádésan kezdte a DAB, hiszen Gröschl Tamás már a 11. másodpercben vezetéshez juttatta az Acélbikákat, s bár a házigazdák nagy erőket mozgósítottak az egyenlítő találat megszerzéséért, a 28. percben Szappanos is bevert egy emberelőnyt, s máris kétfás előnynek örülhettünk (0-2). Acélbikáink taktikusan, jól szűrték a miskolci támadásokat, Kalnins is ihletett formában védett, ráadásul a másfél perccel a játékrész vége előtt Hruby bombázott védhetetlenül a kapuba: 0-3-as második húsz perccel került tehát elérhető közelségbe a remélt, várt győzelem.
Az utolsó harmadban mindent egy lapra feltéve jött ki a Jegesmedvék alakulata, mely a játékrész első emberelőnyét még kihagyta ugyan, de a másodikból már szépíteni tudott, s mivel Becze találatának pillanatában még szűk negyed óra hátravolt a meccsből, komoly izgalmakra számíthattunk (1-3). S ebben nem is volt hiány, mert a miskolciak hatalmas elánnal támadták a DAB kapuját, ám helyzeteiket Kalnins – a védelem segítségével – rendre hatástalanítani tudta, így a hajrát is kihúzta csapatunk, mely rendkívül értékes sikert aratott, mellyel átvette a MOL Liga első helyét mai vetélytársától.

MJJSE – Dab.Docler 1-3 (0-0, 0-3, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai, Hüffner, Galanisz (1), Azari (2), Szappanos 1 (1), Martine, Mestyán, Eskelinen (1), Gröschl 1, Peterdi (1), Hruby 1, Nagy, Somogyi, Szepessy, Papp, Erdélyi, Pavuk, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 18 Jan 15 22:15:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150118-miskolc/
Dab.Docler – Hír Meccs a sírból http://dabdocler.hu/hirek/20150116-fradi/ Katasztrofális első harmadot követően, 0-3-as hátrányból sikerült felállnia együttesünknek, mely végül 5-4-es, nagyon fontos győzelmet aratott a Ferencváros elleni összecsapáson ma este.… Katasztrofális első harmadot követően, 0-3-as hátrányból sikerült felállnia együttesünknek, mely végül 5-4-es, nagyon fontos győzelmet aratott a Ferencváros elleni összecsapáson ma este.

A fővárosban, büntetőkkel 2-1-re megnyert szerdai mérkőzés után ma újra a Ferencváros csapa ellen korcsolyázott jégre csapatunk, mely ezúttal a Dunaújvárosi Jégcsarnokban látta vendégül a zöld-fehéreket.
A találkozó előtt Donald MacLean vezetőedző abban bízott, hogy egy pihenőnappal a hátuk mögött jó pörögnek majd tanítványai, ehhez képest katasztrofális első harmadot produkáltak a DAB játékosai, akik játéka nyomokban sem emlékeztetett arra, amivel két győzelmet arattak legutóbbi erdélyi túrájukon. A vendégek ugyanis már a második percben megszerezték a vezetést egy hatalmas védelmi hiba után, s az első tíz percben lényegesen gyorsabban, keményebben játszottak az Acélbikáknál (0-1). A harmad derekától kezdett el ébredezni a DAB, ekkor már Budai kapusnak is több komoly védése volt, ám a hajrá ismét a fővárosiaké volt. Köszönhetően leginkább annak, hogy egy ferencvárosi kiállítás alatt két gólt is kapott az akkor teljesen szétesően játszó MacLean-csapat, előbb Dubek, majd a volt dunaújvárosi Kiss Ákos mattolta Kalninst, így az első húsz perc végén 0-3-as hátránnyal vonulhattunk a pihenőre.
A második felvonásra viszont egy lényegesen harapósabb dunaújvárosi csapat érkezett a jégre, s Pozsgai emberelőnyös bombájával már a 23. percben megkezdte a felzárkózást, majd amikor a játékrész derekán Eskelinen is bekotort egy kipattanó korongot, újra teljesen nyílt lett a meccs (2-3). Öt perccel később jött azonban az újabb fordulat, miután Pál Zoltán is bevette a hazai ketrecet, ám hiába lépett meg újra két góllal a Fradi, erre is volt válasza a mieinknek, hiszen a 37. percben Budai újabb bravúrja után Peterdi lőtt a gólvonalról a hálóba, majd a játékrész utolsó percében Galanisz szemfülessége már a DAB egyenlítő találatát jelentette (4-4).
A végső döntés az utolsó harmadra maradt tehát, melyben továbbra is a DAB irányított, s támadott többet, míg a vendégek inkább a kontráikban bízva szerették volna bevinni az ötödik találatot. Ez azonban a mieinknek sikerült, méghozzá Nathan Martine révén, aki egy távoli lövéssel lepte meg az addig kiválóan védő Budait, méghozzá sikerrel, mert a korong végül a kapus lábai között vánszorgott át a gólvonalon (5-4). Egyből sietősebb lett a Fradinak is, s bár a DAB lefordulásaiban sokkal több volt a gólveszély továbbra is, lehetőségeivel nem sikerült élni az Acélbikáknak, így komoly izgalmakat ígért a meccs hajrája. Melyben hiába hozta le kapusát is Fradi szakvezetője, tanítványai már nem tudtak betalálni, így hiába vezettek húsz perc után 3-0-ra, végül 5-4-es vereséget szenvedtek.
A találkozó után finoman szólva sem volt elégedett együttese, s pár játékosa teljesítményével Donald MacLean vezetőedző, ám a három szerzett pontnak azért így is tudott örülni.
- Az első harmadot hamar el kellett felejtenünk, hogy egyáltalán keresnivalónk legyen ezen a mérkőzésen. Szerencsére ez sikerült is. Voltak olyan játékosok, akikkel kifejezetten elégedett voltam - például a negyedik sor jól dolgozott - ugyanakkor voltak olyanok is, akiknek magukba kell nézniük egy kicsit. Örülök a három pontnak, ez a legfontosabb!

Dab.Docler – FTC 5-4 (0-3, 4-1, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai 1, Hüffner (1), Galanisz 1, Azari (1), Szappanos (1), Eskelinen 1 (1), Martine 1, Gröschl (1), Mestyán (1), Peterdi 1, Somogyi, Hruby, Szepessy, Papp V. (1), Erdélyi (1), Pavuk, Magosi, Léránt, Kovács. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 16 Jan 15 21:59:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150116-fradi/
Dab.Docler – Hír Két nap alatt másodszor jön a Fradi http://dabdocler.hu/hirek/20150115-ftcitth/ A szerdai idegenbeli győzelem után péntek este Dunaújvárosban mérkőzik a Dab.Docler a Ferencváros ellen!… A szerdai idegenbeli győzelem után péntek este Dunaújvárosban mérkőzik a Dab.Docler a Ferencváros ellen!

A két csapat szerdai találkozója után pénteken már dunaújvárosi jégen feszülnek egymásnak a Sasok és a Bikák - eddig mindig a piros-fehérek hagyhatták el győztesen a pályát, szerdán sikerült egy pontot elcsennie a fővárosiaknak először idén.

Donald MacLean: - Szerdán minden valószínűség szerint a lábakban és fejekben volt még az erdélyi túra. Azt azért látni kell, hogy 48 órán belül összességében 24-26 órát buszon tölteni nem éppen a legkellemesebb feladat, főleg, ha profi sportoló az ember, persze nem kifogásokat keresünk, hiszen az ellenfél kőkeményen beleállt az ütközetbe, látszott, hogy az életükért küzdenek. Janis Kalnins továbbra is elképesztő formában véd, ha minden kötél szakad, akkor ő még mindig ott van és az esetek nagy többségében megment minket a bajtól. Pénteken sokkal összeszedettebb játékot várok, csütörtökön ezért is kaptak szabadnapot a srácok, hogy egy kicsit rendbe lehessen tenni a fejeket és testeket. A védekezésünknek keményebbnek kell lennie, a támadásainknak pedig pontosabbaknak. A taktikánkat játszva úgy gondolom, hogy otthon kell tudnunk tartani a három pontot. Pavuk Attila játékára némi esély van, Sevela pedig ujjsérüléssel bajlódik jó ideje - rajtuk kívül azonban mindenki száz százalékos!

A mérkőzés 18 órakor kezdődik! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 15 Jan 15 14:20:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150115-ftcitth/
Dab.Docler – Hír Izgalmas siker a Fradi ellen http://dabdocler.hu/hirek/20150114-fradi/ Remek iramú, de gólszegény mérkőzésen aratott – büntetőlövések után – 2-1-es győzelmet az FTC otthonában a Dab.Docler jégkorong csapata.… Remek iramú, de gólszegény mérkőzésen aratott – büntetőlövések után – 2-1-es győzelmet az FTC otthonában a Dab.Docler jégkorong csapata.

A január 4-éről, a Pesterzsébeti Jégcsarnokban történt szén-monoxid-mérgezés miatt elhalasztott találkozóját játszotta le ma este a Ferencváros vendégeként csapatunk.
Acélbikáink a három pont megszerzésének reményében vágtak neki a találkozónak, méghozzá kiválóan, hiszen már az 5. percben emberelőnybe kerültek, s Galanisz révén mindössze húsz másodperc alatt gólra is váltották első fórjukat (0-1). A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a meccsre kilátogatók, s emellett azt is, hogy a Ferencváros Moravec találatával egalizálni tudott a játékrész derekán, így újra kezdődhetett minden elölről (1-1). A harmad második felében több nagy lehetőség is adódott mindkét oldalon, de a kapusok jól állták a sarat, s bár valamivel a mieink tűntek veszélyesebbnek, újabb gól már nem született, így 1-1-es állásnál szólalt meg az első felvonás végét jelző dudaszó.
A térfélcserét követően viszont alaposan bekezdett a Fradi, mely egymás után vezette támadásait a DAB kapujára, de Kalnins kapus továbbra is nagyon magabiztos volt, így hiába játszott ebben az időszakban erőszakosabban a házigazda, nem tudta megszerezni a vezetést. a 33. percben ráadásul emberhátrányba is került a DAB, ám Martine kiállítása alatt is jól működött a védelem, így sikerült megúszni a kritikus időszakot. A harmad hajrájában már akadtak helyzetei a mieinknek is, de továbbra is a kapusok nyerték a párharcokat, így a záró etapra maradt a döntés.
Melynek elején ismét egy emberhátrány miatt kellett aggódnia a DAB drukkereinek, szerencsére hiába, mert Kalnins továbbra is remekelt. A harmadik harmad derekáig óvatosabb, megfontoltabb játékra váltott mindkét gárda, de az 50. perctől újra teljesen nyílt sisakos küzdelmet láthattak a szurkolók, melyben előbb Azari, majd Eskelinen és Hruby előtt adódott tiszta ziccer, de Marton is fogott mindent. Az 57. percben újabb esélyt kapott az FTC Pozsgai kiállításával, ám ezzel sem élt a zöld-fehér alakulat, így jöhetett az ötperces ráadás.
A hosszabbításban a mieink oldaláról Azari, majd Galanisz került újabb komoly helyzetbe, míg a túloldalon Dubek szólózhatott, ám a korai gólokon kívül továbbra sem lehetett túljárni a kapusok eszén, így büntetőlövések döntöttek végül a pontok sorsáról. A rávezetések első három körében a mieinktől Somogyi, a hazaiaktól a Kiss Ákos talált be, de a negyedik "fordulóban" a volt dunaújvárosi 97-es hibázott, míg Somogyi ismét átverte Marton kapust, így a kiélezet, izgalmas, jó mérkőzés végén a mieink örülhettek a 2-1-es sikernek.

FTC – Dab.Docler 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1) büntetőkkel
Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai, Hüffner, Galanisz 1, Azari (1), Szappanos 81), Martine, Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi, Hruby, Nagy R., Somogyi 1, Szepessy, Papp V., Erdélyi, Kovács V., Magosi E., Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 14 Jan 15 21:25:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150114-fradi/
Dab.Docler – Hír Fontos pontok Pesterzsébeten http://dabdocler.hu/hirek/20150113-ftcbvs/ A Dab.Docler csapata szerdán Pesterzsébetre látogat - a hetedik fogadja tehát a másodikat. A mérkőzés 19 órakor kezdődik.… A Dab.Docler csapata szerdán Pesterzsébetre látogat - a hetedik fogadja tehát a másodikat. A mérkőzés 19 órakor kezdődik.

A két csapat eddig négyszer találkozott a szezon során - mind a négy alkalommal a piros-fehérek hagyták el győztesen a jeget, igaz, három alkalommal egy pont döntött a pontok sorsáról. Az Acélbikák egy napot pihenhettek a romániai túra után!

Donald MacLean: - Természetesen nagyon elégedettek vagyunk a hat ponttal Erdélyben, főleg, hogy összesen egy kapott góllal térhettünk haza - nagy dicséret ez a védekezésnek és a kapus teljesítménynek. A legutóbb elmaradt FTC meccs pótlása fontos lesz, hiszen most egy kis levegőhöz jutottunk a második helyen az Érsekújvár előtt, ugyanakkor szükségünk van minden apró pontra a végelszámoláshoz, ami egyre közelebb van. A Ferencváros egyszerű hokit játszik, nekünk is ezt kell tenni, gyorsan, hatékonyan kell játszanunk ellenük és akkor nem lehet gond. Az utóbbi hetek is azt mutatták, hogy nem szabad elbíznia magát senkinek, hiszen hiába állnak utolsó előtti helyen a zöld-fehérek, képesek bárkit meglepni. Ennek tudatában fogunk jégre korcsolyázni, s remélhetőleg három ponttal térünk haza!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 13 Jan 15 10:53:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150113-ftcbvs/
Dab.Docler – Hír Hatpontos hétvége http://dabdocler.hu/hirek/20150111-brasso/ Gröschl és Szappanos találatainak, valamint Kalnins kapus remek védéseinek köszönhetően 2-0-s sikert aratott együttesünk a Brassó otthonában.… Gröschl és Szappanos találatainak, valamint Kalnins kapus remek védéseinek köszönhetően 2-0-s sikert aratott együttesünk a Brassó otthonában.

A Csíkszereda elleni 4-1-es győzelmet követően ezúttal Brassóban volt fellépése a csapatunknak, mely azzal a tudattal várta újabb találkozóját, hogy egy esetleges sikerrel meglóghatott volna közvetlen vetélytársaitól.
A brassói egylet viszont mindenképpen javítani szeretett volna a tegnap, a Miskolctól elszenvedett 6-2-es vereség után, s ennek megfelelő elszántsággal vágtak is neki a meccsnek a vendéglátók, ám a kezdeti rohamokat átvészelte együttesünk, s hamar kiegyenlítődött a játék. Túl sok lehetőség egyik oldalon sem adódott az első felvonásban, mert mindkét oldalon a védekezés stabilitása volt a legfontosabb, ráadásul Polc és Kalnins kapus is biztosan állt a lábán. A harmad hajrájára átvette az irányítást együttesünk, ám hiába alakított ki két-három komolyabb lehetőséget is az ellenfél ketrece előtt, ekkor még nem sikerült élni a helyzetekkel.
A térfélcserét követően viszont nagyon bekezdtek az Acélbikák, akik egymás után dolgozták ki ziccereiket, s a 24. percben már a hazaiak kapusa sem tudott segíteni: egy kavarodás végén Gröschl lőtt közelről a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést csapatunknak (0-1). A gól után is lendületben maradtak a mieink, míg a vendéglátók csak keresték önmagukat. az sem jött jól a brassóiaknak, hogy a 34. percben Saluga követett el végleges fegyelmit érő szabálytalanságot, s az ötperces fórból Szappanos növelte tovább a dunaújvárosi előnyt, még közelebb hozva ezzel a remélt győzelmet (0-2).
A harmadik felvonásban igyekezett, küzdött a házigazda, de a DAB játékosai nagyon fegyelmezetten, taktikusan védték kapujuk előterét, így alig adtak esélyt ellenfelüknek arra, hogy szépítsen, de ha ritkán mégis sikerült helyzetbe kerülnie Mihályéknak, még mindig ott volt Kalnins, aki sorra hárította a hazai próbálkozásokat. A véghajrában két kiállítás alatt kellett még izgulnia a mieinknek, ám remek védekezéssel, valamint Kalnins újabb bravúrjaival ezt az időszakot is kihúzták, így végül teljesen megérdemelt győzelemmel, s hat szerzett ponttal zárták az alapszakasz utolsó erdélyi túráját.

ASC Corona Brasov – Dab.Docler 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

Dab.Docler: Kalnins, Hruby, Martine, Galanisz (1), Azari, Szappanos 1, Eskelinen (1), Somogyi, Pozsgai, Hüffner, Gröschl 1, Szepessy, Papp V., Nagy R., Mestyán, Peterdi, Kovács V. L., Léránt, Erdélyi, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 11 Jan 15 20:39:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150111-brasso/
Dab.Docler – Hír Lényeg a három pont http://dabdocler.hu/hirek/20150106-debrece/ Sokáig szenvedett, de az utolsó előtti percben szerzett góllal végül 2-1-re legyőzte a Debrecent csapatunk. Acélbikáink sikerét ezúttal is a kitűnő formában játszó Somogyi Balázs hozta a véghajrában.… Sokáig szenvedett, de az utolsó előtti percben szerzett góllal végül 2-1-re legyőzte a Debrecent csapatunk. Acélbikáink sikerét ezúttal is a kitűnő formában játszó Somogyi Balázs hozta a véghajrában.

A közelmúltban egyszer már simán, 6-0-ra legyőzött Debrecen ellen korcsolyázott jégre ma este csapatunk, mely újra a siker és a három pont megszerzésének reményében várta idei második hazai összecsapását.

Siker visszafogott játékkal is

Acélbikáink ezúttal sem kezdtek rosszul, ugyanis már a harmadik percben emberelőnybe kerültek, s mindössze tizenkét másodperc alatt gólra is váltották fórjukat: egy lepattanó korongot Azari vágott laposan a jobb alsóba (1-0). A jó kezdést azonban nem követte hasonló folytatás, mert a vezető találatot követően két újabb emberelőnyt hagyott parlagon a DAB, mely közben ráadásul még gólt is kapott, miután a születésnapos Ladányi találta meg remek passzal Könczeit, aki elhúzta Kalnins mellett a játékszert, s az üres kapuba lőtt (1-1). Ennél is aggasztóbb volt azonban a játék képe, mert nyoma sem volt a Brassó ellen mutatott sok korcsolyázásnak, rengeteg hiba csúszott a passzokba is, így hiába szorította be többször is ellenfelét az Acélbikák alakulata, nem tudta vezető gólra váltani fölényét.
A második felvonásban sem sokat változott a játék képe, s bár ezúttal a mieink voltak többet emberhátrányban, egyenlő létszámban megmaradt a meddő hazai fölény, de hiába a helyzetek, előbb Papp Viktor, majd a harmad végén Azari ütött el az üres kapu mellett, így a harmadik húsz percre maradt a döntés. Melyben még nagyobb fölénybe került az Acélbikák csapata, s bár a játék színvonala továbbra sem verdeste az eget, alaposan megdolgoztatták Borogyin kapust a hazai játékosok. Amikor már lélekben talán mindenki készült a ráadásra, eldőlt a találkozó, mert egy minutummal a rendes játékidő letelte előtt Hüffner lövése pont Somogyi elé pattant a debreceni hálóőrről, s a Brassó elleni meccset eldöntő csatár éles szögből nem hibázott, megszerezve ezzel az Acélbikák második, végül győzelmet érő találatát (2-1).

Hiányzott a sebesség

Nem játszott jól tehát a DAB csapata, de begyűjtötte a remélt három pontot, s mérkőzés utáni értékelésében ezt emelte ki Donald MacLean vezetőedző, aki a siker mellett Somogyi meccsek óta tartó jó formájával is elégedett lehetett.
- Nagyon hiányzott a sebesség a mai napon, a harmadik harmadra sikerült újból felpörögni, beszorítottuk az ellenfelet. Somogyi Balázs már mérkőzések óta remek formában van, ma is az ő góljának köszönhetjük a három pontot. Nagyon fontos volt a mai győzelem, nem volt szép, de a lényeg a három pont.

Dab.Docler – Debreceni HK 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins, Hruby, Martine, Galanisz (1), Azari 1, Szappanos, Eskelinen (1), Somogyi 1, Pozsgai, Hüffner (1), Gröschl, Szepessy, Papp, Nagy R., Mestyán (1), Peterdi, Kovács V. L., Magosi, Léránt, Erdélyi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 06 Jan 15 20:50:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150106-debrece/
Dab.Docler – Hír A legfontosabb, hogy a csapat győztesként hagyja el a jeget! http://dabdocler.hu/hirek/20150105-janis/ Janis Kalnins, a Dab.Docler lett hálóőre a MOL Liga kapusainak rangsorában az első helyen áll. A még mindig fiatal tehetséggel beszélgettünk.… Janis Kalnins, a Dab.Docler lett hálóőre a MOL Liga kapusainak rangsorában az első helyen áll. A még mindig fiatal tehetséggel beszélgettünk.

- Második évét tölti a csapatban. Szereti Dunaújvárost?

Janis Kalnins: - Nagyon szeretek itt lenni, a csapatban és a városban egyaránt. Mindenhez hozzászoktam, így nyilvánvaló, hogy a második év sokkal könnyebb, mint az első volt. Semmire nem lehet panaszom, ez természetesen nagyon fontos. A csapattal sok mindent megnyertünk tavaly és komoly céljaink vannak idén is, én mindenesetre mindent megteszek azért, hogy idén is aranyat akasszanak a nyakunkba.

- Jobb lett a liga a tavalyi szezonhoz képest kapus szemszögből is?

Janis Kalnins: - Már a tabellára és az eredményekre pillantva is látható, hogy sokkal minőségibb lett a MOL Liga. Nyolc csapat van, és senki nem mehet biztosra a másikkal szemben, nincsenek könnyű meccsek, ami remek, hiszen így lehet csak fejlődni, ha folyamatosan nyomás alatt kell játszani. Ha győzni akarsz, akkor a jégen és azon kívül is nagy odaadással kell dolgozni.

- A legjobb statisztikával rendelkezik a kapusok között. Nehéz a dolga, hogy ezt a pozíciót megőrizze?

Janis Kalnins: - Minden egyes másodpercben száz százalék koncentráció szükséges ezen a szinten már, egy pillanatra sem lankadhat a figyelem. Minden egyes meccsen úgy korcsolyázok ki, hogy nem fogok gólt kapni, persze ez sajnos nem elhatározás kérdése. Ahogy korábban is mondtam, ha a toppon akarsz maradni, akkor a jégen és azon kívül is többet kell dolgoznod, mint a többieknek. Őszintén szólva nem gondolkozom azon sokat, hogy éppen ki az első a statisztikákban, a legfontosabb, hogy a Dab.Docler csapata győztesként hagyja el a jeget. Megvannak a céljaim a szezonban egyénileg is, ezekért mindent meg fogok tenni.

- Mik a hosszú távú céljai a jégkorongban?

Janis Kalnins: - Hosszú távú célok… Ezeket inkább megtartanám magamnak. A legfontosabb, hogy minden szezonban jobban és jobban védjek.

- Láttuk, hogy meglátogatta a családja. Gyakran járnak ide?

Janis Kalnins: - A barátnőm itt él velem Dunaújvárosban. A szüleim és rokonaim pedig egyszer voltak itt a tavalyi szezonban és egyszer az ideiben is – évente egyszer tudnak elszakadni a teendőktől, ilyenkor jönnek. Ez alatt az idő alatt próbálok minél többet velük lenni, feltöltődni egy kicsit. Most is jól sikerült, remek egy hetet töltöttünk együtt!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 05 Jan 15 17:14:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150105-janis/
Dab.Docler – Hír Harmadikhoz látogat az ötödik http://dabdocler.hu/hirek/20150105-dhk/ A Dab.Docler csapata a Debrecen gárdáját fogadja január 6-án, 18 órától a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.… A Dab.Docler csapata a Debrecen gárdáját fogadja január 6-án, 18 órától a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A két csapat eddig négyszer találkozott – idegenben előbb hosszabbításban győzött a DAB, majd 4-2-re kikapott, míg itthon előbb 6-3-ra, aztán 6-0-ra verte Ladányi Balázsékat a piros-fehér alakulat.

- Kellemetlen ellenfél a Debrecen - kezdte velősen Donald MacLean, a Dab.Docler vezetőedzője. A csapatukban megfelelő arányban vegyül a lelkes, keményen dolgozó fiatal és a nagy tapasztalattal rendelkező technikás, idősebb játékos így senki nem mehet biztosra ellenük. Nem olyan régen találkoztunk velük, akkor kiválóan működött a taktikánk, betartották a fiúk, amit kértünk tőlük, így tudtuk hat góllal verni őket – ám ebből nem szabad kiindulni. Nekünk mindenképpen szükségünk van a pontokra, hiszen semmiképpen nem akarunk leszakadni az élbolytól – egy győzelemmel újra második helyre ugorhatunk, ez a cél. Itt már nem szabad semmi másra koncentrálni, csak az épp előttünk álló feladatra. Jó hangulatú, kemény edzéseken vagyunk túl, lassan a sérültjeink is felépülnek, Sevela ujja is meggyógyult, egyedül Pavuk Attila térdének kell még egy kis idő. Egyértelműen a három pont a célunk kedden!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 05 Jan 15 12:03:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150105-dhk/
Dab.Docler – Hír Kétpontos évnyitó http://dabdocler.hu/hirek/20150103-brasso/ Kétgólos hátrányból felállva, Somogyi győztes büntetőjével sikerült legyőznie 5-4-re együttesünknek a kiválóan játszó Brassó gárdáját ma este a jégcsarnokban.… Kétgólos hátrányból felállva, Somogyi győztes büntetőjével sikerült legyőznie 5-4-re együttesünknek a kiválóan játszó Brassó gárdáját ma este a jégcsarnokban.

A Brassó együttesét látta vendégül ma este csapatunk az újév első találkozóján. A két gárda nagyon kiegyenlített mérkőzéseket vívott egymással az idei szezonban, így ezúttal is szoros csatára volt kilátás.
Az első harmadot jól is kezdték Acélbikáink, s tartósan sikerült nyomás alá helyezniük ellenfelüket, de Polc kapus rendre hárította próbálkozásaikat. A túloldalon Kalninsnak sem kellett azért unatkoznia, de a vendégek távoli lövései nem okoztak komoly problémát a DAB fiatal hálóőrének. A hazai fölény a 11. percben érett góllá, mikor Azari lövése lepattant Polcról, pont Martine elé, aki előbb elhúzta a játékszert a portás előtt, majd az üres kapuba passzolt (1-0). A harmadból hátralévő időben valamelyest kiegyenlítődött a játék, ám a meccs legnagyobb ziccere így is a mieink előtt adódott, ám hiába került ajtó-ablak helyzetbe Galanisz, mégsem tudta a kapuba juttatni a korongot.
A térfélcserét követően viszont nagyon felpörgött a Brassó, s több támadással jelezte, hogy nem mondott le az egyenlítésről. A játékrész derekáig azonban tartotta előnyét együttesünk, mely ekkor fegyelmezetten, jól védekezett, s s kontráiban rendre ott volt a gólveszély. A 31. percben azonban kettős emberhátrányba kerültek a mieink, s bár ezt még kivédekezték, a szimpla fórból Zsók – a DAB-játékosok asszisztálása mellett – egyenlíteni tudott (1-1). Ezzel még nem volt vége a mieink szenvedésének, mert Nathan Martine második, illetve harmadik kiállítását is gólra váltotta az ellenfél, mely Nagy és Molnár találataival alig négy perc alatt meglépett két találattal (1-3).
A harmadik húsz percet hatalmas elánnal kezdték a Bikák, s Pozsgai kettős emberelőnyben lőtt találatával igen hamar fel is jöttek egy gólra, így még bőven benne volt a meccsben a hazai egyenlítés (2-3). Nyomtak, hajtottak a MacLean-tanítványok, ám Polc eszén nagyon nehéz volt túljárni sőt, mikor a sokadik kihagyott hazai ziccerből indított kontrát Mihály fejezett be góllal, eldőlni látszott a meccs (2-4). Az Acélbikák azonban nem adták fel, s Hüffner bombájával visszahozták pontszerzési reményeiket, majd másfél perccel a rendes játékidő vége előtt Azari is betalált, egálra hozva ezzel az eredményt (4-4).
Ahogy az eltelt három harmad, úgy a hosszabbítás is a kapusokról szólt, hiszen Kalnins, valamint Polc is két-két alkalommal mentette góltól együttesét komoly bravúrokat bemutatva, így az Újpest elleni évzárót követően ezúttal is büntetők vártak a mieinkre. Akik ezúttal nem húzták nyolc menetig, mint legutóbb, hanem már a harmadik körre eldöntötték a párharcot, köszönhetően Kalnins kapusnak, aki mind a három brassói rávezetést megfogta, valamint az Újpesten is győztes gólt szerző Somogyinak, aki egy nagyszerű csel után emelt a felsőbe, kialakítva ezzel az 5-4-es végeredményt.

Dab.Docler – ASC Corona Brasov 5-4 (1-0, 0-3, 3-1, 0-0, 1-0) büntetőkkel

Dab.Docler: Kalnins, Hruby, Martine 1, Azari 1 (1), Galanisz, Szappanos (2), Pozsgai 1 (1), Hüffner 1 (1), Eskelinen, Somogyi 1, Gröschl, Nagy R., Mestyán (1), Szepessy M., Papp V., Peterdi, Erdélyi, Kovács, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 03 Jan 15 20:37:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150103-brasso/
Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 12. 28. DAB-DHK http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=343 - Fri, 02 Jan 15 20:38:19 +0100 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=343 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 12. 23. Utánpótlás bemutató http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=342 - Fri, 02 Jan 15 20:37:44 +0100 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=342 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 12. 23. DAB-Érsekújvár http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=341 - Fri, 02 Jan 15 20:37:07 +0100 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=341 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 12. 05. DAB-UTE http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=340 - Fri, 02 Jan 15 20:36:12 +0100 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=340 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 12. 05. DAB-UTE http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=340 - Fri, 02 Jan 15 20:36:12 +0100 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=340