Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír Szlovén junior válogatott az Acélbikáknál! http://dabdocler.hu/hirek/20141126-berlisk/ Nejc Berlisk, a 25 éves hátvéd az Olimpija Ljubljana csapatától érkezik Dunaújvárosba. A fiatal szlovén bekk vasárnap bemutatkozhat a DAB színeiben!… Nejc Berlisk, a 25 éves hátvéd az Olimpija Ljubljana csapatától érkezik Dunaújvárosba. A fiatal szlovén bekk vasárnap bemutatkozhat a DAB színeiben!

Nejc Berlisk 1989-ben született Jesenicében. A jobbkezes, 188 centi magas és 90 kilós hátvéd fiatalsága ellenére 171 EBEL mérkőzésen lépett már pályára, emellett képviselte hazáját ifjúsági-, és junior világbajnokságon is. Rövid ideig Franciaországban és Angliában is megfordult, de javarészt Jesenicében és Ljubljanában töltötte karrierjét.

Tavaly az osztrák másodosztályban pont/meccs átlagot produkált, Angliában pedig 13 mérkőzésen lépett pályára a Coventry Blaze csapatában. Az idei szezont az EBEL-es Olimpija Ljubljanában kezdte, ám nem sikerült megegyeznie a vezetéssel.

Nejc Berlisk a mai napon írta alá szerződését a Dab.Docler vezetésével, holnaptól pedig már az Acélbikákkal készül!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 26 Nov 14 18:20:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141126-berlisk/
Dab.Docler – Rólunk írták Rólunk írták: Szépül a dunaújvárosi jégcsarnok http://dabdocler.hu/hirek/rolunk-irtak/?id=43 -

]]>
Wed, 26 Nov 14 00:00:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/rolunk-irtak/?id=43
Dab.Docler – Hír Dobj egy macit! - újra Dunaújvárosban http://dabdocler.hu/hirek/20141125-dobjmac/ A november 30-i pesterzsébeti mérkőzés után december 5-én, az Újpest ellen játszik hazai jégen a Dab.Docler csapata. Ekkor rendezi meg a már hagyományossá vált Dobj egy macit! akciót az Acélbikák gárdája!… A november 30-i pesterzsébeti mérkőzés után december 5-én, az Újpest ellen játszik hazai jégen a Dab.Docler csapata. Ekkor rendezi meg a már hagyományossá vált Dobj egy macit! akciót az Acélbikák gárdája!

A MOL Liga első helyén álló Dab.Docler csapata november 30-án Pesterzsébetre látogat, majd december 5-én, pénteken az Újpest csapatát fogadja dunaújvárosi jégen.

A csalódást keltő utolsó mérkőzések után újult erővel vetette bele magát a munkába a Dab.Docler csapata, amely egész héten jeges- és száraz edzések armadájával készül a november 30-i, Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésére, hiszen a MOL Ligát négy ponttal vezető gárda alapvető célja, hogy visszataláljon a győzelem útjára.

Fontos, hogy december 5-én, az Újpest elleni mérkőzésen újra megrendezi az egyesület a Dobj egy macit! akciót. Az itt összegyűlt játékokat és plüssöket a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályainak bentlakói kapják majd - a felajánlásokat a Dab.Docler jégkorongozói személyesen viszik majd be a beteg gyerekeknek!


A november 30-i mérkőzés 19 órakor kezdődik majd Pesterzsébeten, december 5-én pedig 18 órakor dobják majd be a korongot Dunaújvárosban. Ne feledjék, az utóbbi mérkőzésen mindenképpen hozzanak egy plüsst, és tegyék a Dab.Docler csapatával közösen szebbé a beteg gyerekek karácsonyát!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 25 Nov 14 11:46:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141125-dobjmac/
Dab.Docler – Rólunk írták Rólunk írták: Csalódott csapatok rangadója http://dabdocler.hu/hirek/rolunk-irtak/?id=42 -

]]>
Sun, 23 Nov 14 00:00:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/rolunk-irtak/?id=42
Dab.Docler – Hír Kiütés Miskolcon http://dabdocler.hu/hirek/20141121-miskolc/ Mindkét kapu előtt erélytelen volt, így nagyon simán kikapott Miskolcon csapatunk a MOL Liga újabb fordulójában ma este. A rangadónak induló találkozót a sokkal motiváltabb hazaiak 6-0-ra nyerték a haloványan teljesítő Acélbikák ellen.… Mindkét kapu előtt erélytelen volt, így nagyon simán kikapott Miskolcon csapatunk a MOL Liga újabb fordulójában ma este. A rangadónak induló találkozót a sokkal motiváltabb hazaiak 6-0-ra nyerték a haloványan teljesítő Acélbikák ellen.

Miskolcra, a MOL Liga második helyén álló Jegesmedvékhez látogatott ma csapatunk, mely a borsodiakkal szembeni hétpontos előny növelésére készült a nap rangadóján, míg a házigazdák természetesen csökkenteni szerették volna hátrányukat.

Robogó Jegesmedvék

A találkozót a miskolciak kezdték lényegesen erősebben, Sevelának több alkalommal is védenie kellett a hazaiak próbálkozásait, ám a 7. percben már ő is tehetetlen volt, miután Cohen átadását Becze váltotta gólra közelről (1-0). Még ki sem mérgelődhettük magunkat igazán, máris tovább növelte előnyét a vendéglátó, mert agy bulit követő lövés után kipattant Seveláról a korong, pont Hajós elé, aki nem hibázott, így a 10. perchez érve már komoly hátrányból kellett volna talpra állnia az Acélbikáknak (2-0).
Akik ráadásul két szabálytalansággal hozták magukat még nehezebb helyzetbe, s bár a kettős fórban a Miskolc is elcserélte magát, Hajós révén mégis újabb gólra váltotta szimpla emberelőnyét a házigazda a 14. perc elején (3-0). A harmadból hátralévő időben is fegyelmezetlenül játszott együttesünk, melynek két újabb emberhátrányt kellett kivédekeznie, s bár ezt sikerrel megoldották Donald MacLean tanítványai, nagyot kellett javulniuk a folytatásban ahhoz, hogy legyen esélyük a felzárkózásra.

Szétesve, esély nélkül

A második felvonás első tíz perce valamelyest kiegyenlítettebb játékot hozott, s bár továbbra is a Miskolc játszott némi fölényben, egyre többször értek fel Bálizs kapujához az Acélbikák is. A 30. percben esélyt kapott a szépítésre csapatunk, ám Popovics kiállítása alatt hiába vették össztűz alá a miskolci kaput, Bálizs bravúrjai tartották a hazaiakat. S, ahogy az ilyenkor lenni szokott, amint kiegészült a Jegesmedvék alakulata, a büntetőpadról visszatérő Popovics játszott Miskolczi elé, aki nem hibázott, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (4-0). Ezzel azonban még nem volt vége a mieink szenvedésének, mert a 39. percben egy újabb emberelőnyt is kihasznált a hazai csapat, "kiütésközelbe" hozva ezzel már az Acélbikákat (5-0).
A harmadik felvonás túl sok izgalmat nem tartogatott már, egy-két helyzet akadt ugyan mindkét oldalon, de elég csendes mederben folydogált ekkor a mérkőzés. A játékrész derekán Popovics és Martine bunyója után kapott mindkét játékos végleges fegyelmit, majd nem sokkal később a mieink egy újabb gólt Ládának köszönhetően, még kínosabbá téve ezzel a mieink vereségét (6-0). A mérkőzés végéig már nem változott az eredmény, vagyis még a szépítés sem jött össze a DAB csapatának, mely elmúlt két meccsén tizenegy gólt kapott, s nyilvánvalóan hullámvölgyben van, de, hogy milyen mélyben az vasárnap, az Érsekújvár elleni mérkőzésen derül majd ki.

Miskolci JJSE – Dab.Docler 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)

Dab.Docler: Sevela, Hüffner, Pozsgai, Papp, Azari, Szappanos, Martine, Mestyán, Pavuk, Peterdi, Galanisz, Erdélyi, Nagy, Gröschl, Somogyi, Kiss Á., Hruby, Léránt, Kovács, Szepessy, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 21 Nov 14 21:13:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141121-miskolc/
Dab.Docler – Hír A Miskolc és az Érsekújvár következik! http://dabdocler.hu/hirek/20141120-hetveg/ A MOL Liga első helyén álló Dab.Docler csapata pénteken a második Miskolc otthonába látogat, majd vasárnap a jelenleg harmadik Érsekújvár alakulatát fogadja a dunaújvárosi jégen.… A MOL Liga első helyén álló Dab.Docler csapata pénteken a második Miskolc otthonába látogat, majd vasárnap a jelenleg harmadik Érsekújvár alakulatát fogadja a dunaújvárosi jégen.

Donald MacLean: - Szerencsére minden eddigi sérültünk és betegünk visszatért már, így teljes kerettel vághatunk neki a pénteki Miskolc elleni csatának. Kőkemény harcra számítok, úgy gondolom, a Miskolc még annál is jobb csapat otthon, mint amit idegenben mutatott. Minden egyes játékosunknak egy irányba kell húznia a szekeret és száz százalékosan be kell tartania a kért utasításokat. Sokat elemeztünk a héten, s a videó felvételek csak azt bizonyították, hogy amennyiben nem játszunk csapatként, fegyelmezetten és taktikusan, akkor a játékunk szétesik. Ha mindenki a csapat elé helyezi magát, ha egyénenként próbálunk játszani, akkor nagyon megnehezítjük a dolgunkat, viszont meggyőződésem, hogy csapatként mi vagyunk a legjobbak az egész ligában! Nagyon fontos tehát, hogy pénteken megmutassuk, hatvan percen keresztül is tudunk fókuszálni egy adott feladatra. Sok időnk pihenni sem lesz, hiszen az egyik legnagyobb rivális után jön a másik - vasárnap az Érsekújvárt fogadjuk. Ahogy korábban elmondtam, tehetséges, tapasztalt játékosok armadája alkotja a zöld-fehérek gárdáját, így ugyanaz a recept a vasárnapi győzelemhez, mint a péntekihez!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 20 Nov 14 09:49:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141120-hetveg/
Dab.Docler – Hír David Leger távozott az Acélbikáktól! http://dabdocler.hu/hirek/20141118-daveleg/ Dave Leger és a Dab.Docler csapata közös megegyezéssel búcsúzott egymástól november 18-án, kedden - a kanadai szakember otthon folytatja a munkát. … Dave Leger és a Dab.Docler csapata közös megegyezéssel búcsúzott egymástól november 18-án, kedden - a kanadai szakember otthon folytatja a munkát.

A kiváló kanadai szakember családi látogatásra utazott haza november elején, ekkor kereste meg egy junior csapat, akik vezető edzői állást és ügyvezetői szerepet ajánlottak Dave számára. Mivel az ottani csapat csarnoka tíz percre van otthonától, s két tinédzser korú lánya is van, ezért elfogadta az ajánlatot - mint elmondta, nehéz szívvel.

David Leger elmondása alapján kiváló tapasztalatokkal gazdagodott, élvezte az itt töltött időt és nagyon sajnálta, hogy el kell hagynia a Dab.Docler csapatát - de mint mondta: első a család.

A Dab.Docler már elkezdte a helyére érkező szakember keresését, több név is felbukkant, s több vonalon is folynak a tárgyalások!

Dave munkáját köszönjük, s a továbbiakban is sok sikert kívánunk neki!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 18 Nov 14 12:40:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141118-daveleg/
Dab.Docler – Hír Most brassói öröm http://dabdocler.hu/hirek/20141117-brasso/ Elszenvedte első hazai vereségét a MOL Ligában csapatunk, mely tartalékos összeállításban 5-2-es vereséget szenvedett a Brassótól ma este. Túl sok volt a hiba, túl kevés az átütőerő, így nem lehetett más a vége sajnos.… Elszenvedte első hazai vereségét a MOL Ligában csapatunk, mely tartalékos összeállításban 5-2-es vereséget szenvedett a Brassótól ma este. Túl sok volt a hiba, túl kevés az átütőerő, így nem lehetett más a vége sajnos.

Alaposan megvariált sorokkal, a sérült Azari, valamint a beteg Peterdi és Mestyán nélkül fogadta a Brassó gárdáját csapatunk ma este a jégcsarnokban.
Acélbikáink így is a győzelmet tűzték ki maguk elé, ám nem kezdtek jól, mert Molnár Zsolt beleérős találatával már az 5. percben hátrányba kerültek, s bár erre Nathan Martine egy szép támadás végén válaszolni tudott nem sokkal később, a 13. percben újra előnybe került a vendégcsapat, mert Kalnins nagy hibája után Virág Csanád is bevette az Acélbikák ketrecét (1-2). A gólra góllal próbált válaszolni együttesünk, ám egy újabb nagy hibát követően Péter Róbert is mattolta a DAB fiatal lett hálóőrét, s hiába akadt a folytatásban több lehetőség is arra, hogy egalizáljanak Donald MacLean tanítványai, Polc kapus eszén nem tudtak túljárni a DAB hokisai (1-3).
A második felvonás jóval nyíltabb játékot hozott mindkét oldal részéről, felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de a kissé halovány védelmek mellett mindkét kapus jól tette a dolgát. A 26. percben mégis szépített együttesünk, mert Nagy Richárd emberelőnyös lövése Galanisz elé perdült fel Polcról, s az Acélbikák 88-asa közelről már nem hibázott, s a hálóba kotorta a játékszert (2-3). A folytatásban is ment előre a csapat, de a brassói kontrákban is bőven benne volt a gólveszély, de újabb találat már nem született, így a harmadik felvonásra maradt a végső döntés.
Vártuk tehát a javuló folytatást, ehhez képest a harmadik játékrész tizenkettedik másodpercében már gólt lőtt a brassói egylet, melyhez kellett persze egy saját kapu mögött felelőtlenül eladott korong is, de ez persze semmit nem vont le a vendégek érdemeiből (2-4). Ez a találat láthatóan meg is fogta a mieinket, akik hiába mentek előre becsületből is, hiányzott belőlük az átütőerő, s ha el is jutottak az ellenfél ketrecéig, ott sajnos rendre a rossz megoldást választották. Az 57. percben végleg eldőlt a meccs, miután Mihály Árpád is bevette a mieink kapuját, így végül 5-2-es vereséget szenvedett a DAB csapata, mely a szezonban először maradt pont nélkül hazai környezetben.

Dab.Docler – ASC Corona Brasov 2-5 (1-3, 1-0, 0-2)

Dab.Docler: Kalnins, Somogyi, Pozsgai, Papp, Hüffner, Szappanos, Kovács V. L., Pavuk (2), Martine 1, Nagy R. (1), Galanisz 1 (1), Hruby, Szepessy, Gröschl, Erdélyi, Kiss Á., Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 17 Nov 14 21:19:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141117-brasso/
Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 11. 15. DAB-Csíkszereda (4-3) http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=336 - Sun, 16 Nov 14 16:53:47 +0100 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=336 Dab.Docler – Hír Zsebben ez a három pont is http://dabdocler.hu/hirek/20141115-hsc/ Inkább küzdelmes, mint színvonalas mérkőzésen, de újabb sikernek örülhetett csapatunk, mely ma este a HSC Csíkszereda gárdáját látta vendégül, s a hajrában szerzett Pavuk-találattal végül 4-3-as győzelmet aratott a jól küzdő székelyek felett.… Inkább küzdelmes, mint színvonalas mérkőzésen, de újabb sikernek örülhetett csapatunk, mely ma este a HSC Csíkszereda gárdáját látta vendégül, s a hajrában szerzett Pavuk-találattal végül 4-3-as győzelmet aratott a jól küzdő székelyek felett.

Dab.Docler - HSC Csíkszereda 4-3 (2-1, 0-1, 2-1)

Dab.Docler: Kalnins, Hüffner, Pozsgai, Azari (1), Papp V. 1, Szappanos (2), Martine (1), Mestyán, Peterdi (2), Pavuk 1, Kovács, Nagy R., Erdélyi, Szepessy, Gröschl (1), Kiss Á. 2 (1), Hruby, Dörök, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

A Ferencváros tegnapi legyőzése után ma már újabb meccs várt a DAB hokisaira a MOL Liga küzdelmeiben, ugyanis délután öt órától a sereghajtó HSC Csíkszereda látogatott a Dunaújvárosi Jégcsarnokba.
Acélbikáinktól ezúttal hiányzott a tegnapi találkozón agyrázkódást szenvedett Galanisz Nikandrosz, ám az első percek így is egyértelmű hazai fölényt hoztak, s a mieink vezető találatára sem kellett sokat várni: a második perc derekán Papp Viktor váltotta gólra Kiss Ákos remek átadását (1-0). A folytatásban is fölényben játszott együttesünk, mégis sikerült egalizálnia a vendégeknek, miután Sjölund nyúlt bele gólt érően egy távoli lövésbe a 7. minutumban (1-1). A vendégek egyenlítő találatára Kiss Ákos válaszolt három perccel később, egy hat másodperc alatt kihasznált emberelőnyből, s mivel az első harmadból hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a mieink vonulhattak minimális előnnyel a pihenőre (2-1).
A második felvonásban veszélyesebben játszott a HSC, s másfél perc elteltével sikerült is újra egyenlítenie, s ez láthatóan meg is zavarta az Acélbikákat (2-2). A folytatásban továbbra is inkább a vendégek domináltak, s bár akadt helyzete azért Donald MacLean tanítványainak is, a kapusok jól oldották meg feladataikat, így a záró etapra maradt a végső döntés meghozatala. Melyben nem kis bravúrral, négy kiállítást szedett össze zsinórban a vendégek szlovák játékosa, Marek Curilla, s bár az első háromból még nem tudott betalálni, a negyedik górt végül gólra váltotta a DAB, mely Kiss Ákos második találatával ismét magához ragadta a vezetést (3-2).
Időközben sajnos újabb játékos dőlt ki az Acélbikáktól, mert Azari Zsoltot találta arcon egy felpattanó korong, s az erősen vérző csatárnak muszáj volt az öltőzőbe mennie. Ennél is nagyobb gondot jelentett azonban az, hogy az 57. percben elcserélte magát csapatunk, s ezt Bíró Mátyás büntette góllal, vagyis egyre inkább érett a hosszabbítás (3-3). Ezzel azonban még nem volt vége a meccsnek, mert egy újabb buta csíkszeredai hiba után megint emberelőnyben játszhatott együttesünk, s az időközben visszatérő Azari passzából végül Pavuk lőtt remek gólt a rövid felsőbe, kialakítva ezzel a 4-3-as végeredményt.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 15 Nov 14 20:18:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141115-hsc/
Dab.Docler – Hír A Fradi is meghajolt http://dabdocler.hu/hirek/20141114-fradi/ A mérkőzés első és utolsó gólját a Ferencváros szerezte, de közben négyet vágott ellenfelének csapatunk, mely a fővárosban aratott magabiztos győzelmével erősítette meg első helyét a MOL Liga tabelláján.… A mérkőzés első és utolsó gólját a Ferencváros szerezte, de közben négyet vágott ellenfelének csapatunk, mely a fővárosban aratott magabiztos győzelmével erősítette meg első helyét a MOL Liga tabelláján.

FTC – Dab.Docler 2-4 (0-0, 1-4, 1-0)

Dab.Docler: Sevela – Pozsgai, Hüffner (1), Papp, Azari 1, Szappanos, Martine (1), Mestyán, Peterdi, Galanisz, Pavuk 1, Nagy, Erdélyi, Szepessy, Gröschl (1), Kiss Á. 1, Hruby, Dörök, Kovács 1, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

A Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta szereplését csapatunk ma este MOL Ligában. Ugyan Acélbikáink magabiztosan vezetik a liga tabelláját, nehéz találkozó várt rájuk a válogatott szünetben két remek légióssal erősítő zöld-fehérek otthonában.

Hiába a Fradi előnye

A mérkőzés első helyzete ugyan a mieink előtt adódott, mégis a hazaiak kezdték valamivel erősebben a nyitó harmadot, ahol Sevelának két-három alkalommal is védenie kellett az első öt-hat percben. Ezt követően valamelyest kiegyenlítődött a játék képe, ám Magosi, majd Galanisz kiállításai alatt újra védekeznie kellett az Acélbikáknak, akik szerencsére sikerrel megúszták kapott gól nélkül a kritikus időszakot. A harmadból hátralévő időben akadt helyzete a mieinknek és a Fradinak is, de gól nem született, így egálból várták a csapatok a folytatást.
A második felvonást újra erősebben kezdte a házigazda, s bár két-három perc után átvette az irányítást a DAB, mégis a zöldek szereztek gólt a frissen igazolt Guren révén, akinek nem túl erős lövését nagyon elnézte Sevela (1-0). Másfél perc sem kellett azonban Donald MacLean tanítványainak az egyenlítéshez, mert Pavuk egy egyéni akciót követően mattolta Marton kapust, így újra kezdődhetett minden elölről (1-1). Az egyenlítés után ráadásul gyorsan emberelőnybe kerültek az Acélbikák, s bár ezt még nem tudták kihasználni, a következő fórból Azari már betalált, így a 32. percben már a DAB-nál volt az előny (1-2).

Végül biztos siker

A második dunaújvárosi találat láthatóan meg is zavarta a Ferencvárost, mely a 36. percben újabb emberhátrányban, nem sokkal később pedig már kétgólos hátrányban volt, miután Gröschl passzába Kiss Ákos ért bele gólt érően (1-3). Ezzel szerencsére még nem volt vége a mieink jó szériájának, hiszen Martine remek passzát Kovács Viktor váltotta újabb találatra a 40. percben, így a harmadik etap előtt már tetemes előnynek örülhettek a dunaújvárosi drukkerek (1-4).
A Fradi ellen azonban még ekkor sem mehet senki biztosra, s ez igazolták is a zöld-fehérek, hiszen Borbás góljával már a 43. percbe szépítettek (2-4), majd ezt követően nagy elánnal támadták Sevela ketrecét, szerencsére hiába, mert Acélbikáink hálóőre minden fővárosi próbálkozást hárított. Az 52. percben még egy emberhátrányt át kellett vészelnie a mieinknek, akik könnyedén védekezték ki a Fradi újabb fórját, majd az utolsó 5-6 percben eldugta a korongot a házigazdák elől, így előnyét megtartva végül 4-2-es győzelmet aratott, ami egyben azt is jelentette, hogy immáron kilenc ponttal vezetnek a második helyezett Miskolc előtt.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 14 Nov 14 21:28:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141114-fradi/
Dab.Docler – Hír Folytatás - győzelemmel http://dabdocler.hu/hirek/20141112-ute/ Nem játszott jól, de amikor égett a ház, egyből rálépett a gázpedálra csapatunk az Újpest elleni mérkőzésen, s az utolsó öt percben szerzett három találattal végül 5-3-ra legyőzte a jól küzdő lila-fehéreket.… Nem játszott jól, de amikor égett a ház, egyből rálépett a gázpedálra csapatunk az Újpest elleni mérkőzésen, s az utolsó öt percben szerzett három találattal végül 5-3-ra legyőzte a jól küzdő lila-fehéreket.

Dab.Docler – UTE 5-3 (2-1, 0-1, 3-1)

Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai, Hüffner (1), Azari (2), Szappanos 2, Papp V. 1 (2), Martine, Mestyán, Peterdi, Galanisz 1, Pavuk (1), Nagy R., Erdélyi T., Szepessy M., Gröschl (2), Kiss Á. 1, Hruby G., Dörök, Léránt, Magosi E. Vezetőedző: Donald MacLean.

A hosszúra nyúlt válogatott szünet utáni első mérkőzése várt ma este a Dab.Docler jégkorong csapatára, mely este negyed héttől az alaposan megerősített Újpest gárdáját fogadta a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.
A mérkőzés elején mindkét gárdán látszott a hosszú kihagyás, finoman szólva sem verdeste a színvonal az eget, s bár némi fölényben játszottak az Acélbikák, egészen a játékrész derekáig nem tudták megszerezni a remélt vezető találatot. A 12. percben azonban Pavuk és Galanisz harcosságának köszönhetően utóbbi törhetett a lilák kapuja elő, majd hajszálpontosan kilőtte a bal felsőt, előnybe hozva ezzel az Acélbikákat* (1-0)*. Nem sokáig örülhettünk azonban a vezetésnek, mert a 17. minutumban Durak gondolt egyet, saját harmadából elindult a DAB ketrece felé, s mivel senki sem állta útját, nagy erővel a felső sarokba vágta a pakkot (1-1). A gólra gól volt a válasza együttesünknek is, miután Azari passzolt jól Szappanos elé, aki szintén a bal sarkot választva juttatta ismét vezetéshez Donald MacLean együttesét (2-1).
A második felvonásban előbb az újpestiek, majd a mieink játszhattak többször is emberelőnyben, ám a fór ezúttal egyik csapatnak sem jelentett túl sok jót, hiszen igazán értékelhető támadások nélkül teltek el az emberfölényes percek mindkét oldalon. Ráadásul a játékrész harmadik kihagyott hazai előnyéből visszatámadtak az újpestiek, akik szépen vittek végig egy kontrát, s Hegyi Ádám Zoltán közeli találatával ismét egálra hozták az eredményt (2-2). A DAB gárdája ebben az időszakban nagyon sok hibával játszott, főleg támadásban volt érzékelhető a mieinken a tanácstalanság, így a záró etap előtt még mindig teljesen nyílt volt a meccs.
Az utolsó felvonásra valamelyest aktivizálta magát együttesünk, ám Gröschl, majd Nagy kiállítása megtörte a mieink lendületét, de ennél is nagyobb bajt jelentett az, hogy utóbbiból megszerezte a vezető találatát a vendégcsapat, mivel Elomo nem túl erős lövése a kapuvasról Kalnins hátára, majd onnan a kapuba pattant (2-3). Hátránya tudatában nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a DAB, s az 56. percben Kiss Ákos emberelőnyös találatával sikerült egyenlítenie, majd kicsivel több, mint egy perccel később Azari és Szappanos játszott össze újra gólt érően, s újra nálunk volt az előny (4-3). A véghajrában kockáztatott az Újpest, mely kapusát lehozva próbált újabb gólt szerezni, ám Papp Viktor üres kapura szerzett találata végleg eldöntötte a meccset, melyet végül 5-3-ra nyertek az Acélbikák, akik továbbra is tartják első helyüket a MOL Liga tabelláján.

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 12 Nov 14 22:01:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141112-ute/
Dab.Docler – Hír Az UTE érkezik http://dabdocler.hu/hirek/20141112-uteelo/ Kemény mérkőzés vár ma este negyed héttől csapatunkra, mely ezúttal az Újpest ellenében húz korcsolyát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A meccs esélyesének a mieink számítanak, ám az is biztosnak látszik, hogy nem lesz egyszerű a három pont megszerzése.… Kemény mérkőzés vár ma este negyed héttől csapatunkra, mely ezúttal az Újpest ellenében húz korcsolyát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A meccs esélyesének a mieink számítanak, ám az is biztosnak látszik, hogy nem lesz egyszerű a három pont megszerzése.

A válogatott szünetet követően újra a MOL Ligában várnak feladatok csapatunk játékosaira, akik ma este negyed héttől az Újpest együttesét látják vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Acélbikáink jelenleg az első helyen állnak a sorozat tabelláján, míg a fővárosiak a hatodikak úgy, hogy a mieink 35 pontjával szemben eddig 15-öt szereztek idén. A két gárda egymás elleni találkozóin ráadásul rendre a mieink örülhettek eddig, hiszen Dunaújvárosban 5-2-re, míg Újpesten 6-3-ra nyertek Donald MacLean tanítványai a lila-fehérek ellen, vagyis a papírforma alapján ezúttal is Galaniszék a találkozó esélyesei.
Erre azonban senki nem alapozhat, mert a fővárosiak légiós kerete nagyon erős, képesek bármikor eldönteni egy-egy mérkőzést, ráadásul a hét elején két újabb játékossal erősítették meg csapatukat, ugyanis Újpestre szerződött a Dunaújvárosban két szezont lehúzó Victor Lindgren, valamint a dunaújvárosi nevelésű Kiss Dániel is, aki a Volántól kölcsönbe érkezett mai ellenfelünkhöz. Az Acélbikák kanadai szakvezetője azonban elsősorban saját együttesével foglalkozik, s mint az Donald MacLean előzeteséből kiderült, bízik abban, hogy tanítványai jó formában várják a ligaküzdelmek folytatását.
- Egy ekkora szünet két irányba mozdíthatja el egy csapat teljesítményét - reméljük a mienk legalább olyan, de inkább jobb lesz, mint volt. A legfontosabb számunkra az, hogy továbbra is a saját dolgainkkal foglalkozzunk. A saját tempónk és taktikánk nehezen követhető, így ha azt tudjuk egy mérkőzésen keresztül hozni, nem lehet gondunk az Újpest ellen. Voltak és lesznek is még hiányzóink, de a lehető legerősebb keretünkkel fogunk pályára lépni.

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 12 Nov 14 07:10:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141112-uteelo/
Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 11. 02. DAB-FTC http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=335 - Fri, 07 Nov 14 01:34:01 +0100 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=335 Dab.Docler – Hír Hat pontos hétvégét szeretnénk! http://dabdocler.hu/hirek/20141101-dabftc/ A Dab.Docler csapata a Ferencváros alakulatát fogadja november 2-án, vasárnap 17 órától a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A mérkőzés előtt Donald MacLean-t, az Acélbikák kanadai vezetőedzőjét kérdeztük a kilátásokról!… A Dab.Docler csapata a Ferencváros alakulatát fogadja november 2-án, vasárnap 17 órától a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A mérkőzés előtt Donald MacLean-t, az Acélbikák kanadai vezetőedzőjét kérdeztük a kilátásokról!

- Rövidebb kispaddal is sikerült legyőzni a Miskolcot, adhat ez erőt a Ferencváros ellen?

Donald MacLean: - Erőt kell adnia, mert egy remekül dolgozó csapatot sikerült kemény munkával és akarással legyűrnünk. A legfontosabb, hogy a srácokban egészséges önbizalom legyen, de semmiképp sem a kelleténél több. Ilyenkor könnyű elhinni, hogy elég, ha csak a mezeket küldjük a pályára, hiszen az ellenfél utolsóelőtti helyen áll, legutóbb 5-0-ra kapott ki, míg mi a tabella elején tanyázunk kis előnnyel és a liga egyik legjobb csapatát győztük le. Mindez azonban semmit sem számít, azt hiszem sem a szurkolóknak, sem a jégkorong körül dolgozóknak nem kell bemutatni, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet, s ha az egyik csapat figyelme csak egy kicsit is elkalandozik, az már elég lehet a másiknak.

- A szezonban eddig egyszer találkoztunk, akkor szoros győzelmet szereztünk hazai pályán. Mit vár a vasárnapi összecsapástól?

Donald MacLean: - Az FTC eddigi eredményein is látszik, hogy bárkit képes megverni. Keményen dolgozó csapat, ugyanakkor úgy gondolom, ha a fiúk odafigyelnek és betartják a taktikai utasításokat, akkor itthon kell tartanunk a három pontot. Fontos, hogy egy ilyen hosszabb szünet előtti időszakot jól zárjunk!

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 01 Nov 14 10:56:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141101-dabftc/
Dab.Docler – Hír Szép hazai siker http://dabdocler.hu/hirek/20141031-macik/ Elsősorban remek emberhátrányos védekezésének köszönhetően ismét legyőzte a miskolciakat együttesünk a két gárda ma esti, dunaújvárosi összecsapásán. Acélbikáink szoros meccsen, 2-1-re verték a borsodiakat, s megerősítették vezető helyüket a táblázaton.… Elsősorban remek emberhátrányos védekezésének köszönhetően ismét legyőzte a miskolciakat együttesünk a két gárda ma esti, dunaújvárosi összecsapásán. Acélbikáink szoros meccsen, 2-1-re verték a borsodiakat, s megerősítették vezető helyüket a táblázaton.

Dab.Docler – MJJSE 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Dab.Docler: Kalnins, Hüffner, Martine (1), Pavuk, Galanisz, Peterdi – Pozsgai, Mestyán (1), Papp 1, Azari (1), Szappanos 1 – Erdélyi, Nagy R., Szepessy, Gröschl, Kiss Á. – Dörök, Hruby, Léránt, Magosi, Kovács. Vezetőedző: Donald MacLean.

A MOL Liga újabb fordulójának rangadóját játszotta ma este csapatunk, mely listavezetőként fogadta a második helyezett Miskolc együttesét a jégcsarnokban. Acélbikáink kissé átalakított sorokkal vágtak neki a találkozónak, természetesen a győzelem reményében.
Az első percekben mindkét gárda nyílt támadó hokit játszott, s helyzetek akadtak is a ketrecek előtt, ám ekkor még rendre védeni tudtak a kapusok. Az 5. percben kettős emberelőnybe került a DAB, s bár ezzel nem sikerült élni, a következő fórját már gólra váltotta az Acélbikák alakulata, miután Martina adott nagyszerű passzt Szappanosnak a 9. percben, aki úgy tette bele botját a korong útjába, hogy az védhetetlenül vágódott a hálóba (1-0). A folytatásban Galanisz kiállítása alatt védett többször is bravúrral Kalnins, majd kissé visszább vettek a felek, ám a harmad hajrájára ismét felgyorsultak az események. Előbb Hüffner, majd Kiss Ákos lövésénél védett bravúrral Bálizs, majd hét másodperccel a harmad vége előtt büntetőhöz jutott a Miskolc, de Hajós kísérletét Kalnins könnyedén védte.
A térfélcserét követően látványosan beleerősített a vendégcsapat, de az első igazán komoly helyzet így is a mieink előtt adódott: a 24. percben Léránt nagy lövését védte komoly bravúrt bemutatva Bálizs. Gólt azonban mégis a Jegesmedvék szereztek, miután a 28. percben Metcalfe tálalt pontosan Becze elé, aki Kalnis lábai között a kapuba juttatta a játékszert (1-1). Az egyenlítés után ráadásul emberhátrányba is került a DAB, ám ezt a két percet is sikerült kivédekeznie az Acélbikáknak. A harmad derekától ismét kiegyenlítettebb lett a játék, ám a 39. percben újra vezetést szerzett együttesünk, mert hiába védett Mestyán lövésénél nagyot Bálizs, a kipattanó pont Papp Viktor elé került, aki közelről nem hibázott, így újra nálunk volt az előny (2-1).
A harmadik felvonás elsősorban a mieink emberhátrányos védekezéséről szólt, hiszen a Miskolc sorozatban kapta az előnyöket, ám az Acélbikák, Azari, Pavuk, majd Martine kiállítása alatt is remekül óvták kapujukat, így a kissé körülményesen támadó vendégek még igazán komoly lehetőségig sem jutottak el, mert a kapu elé nem tudtak bekerülni, míg távoli lövéseiket könnyedén hatástalanította a DAB fiatal hálóőre. A hajrában Bálizs helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Majoross Gergely, de hiába játszott ekkor is emberelőnyben a Miskolc, hatan sem volt esélyük betalálni a hősiesen védekező Acélbikák ellen. Az utolsó másodpercekben még egy bunyó színesítette a játékot, de gól már nem született, így a találatokban nem túl gazdag, de küzdelmes mérkőzés végén a mieink örülhettek a 2-1-es sikernek.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 31 Oct 14 21:55:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141031-macik/
Dab.Docler – Hír Martinka és Hrdel távozott! http://dabdocler.hu/hirek/20141030-kihs/ A két légiós és a klub közös megegyezéssel döntött úgy, hogy külön utakon folytatják a jövőben - emellett Hardi Richárddal sem hosszabbított szerződést a Dab.Docler csapata!… A két légiós és a klub közös megegyezéssel döntött úgy, hogy külön utakon folytatják a jövőben - emellett Hardi Richárddal sem hosszabbított szerződést a Dab.Docler csapata!

Lukas Martinka, a szlovák hátvéd, illetve Zbynek Hrdel, az egy hónapos próbajátékra érkezett cseh center is közös megegyezéssel szerződést bontott a Dab.Docler csapatával. Mellettük a fiatal magyar csatárral, Hardi Richárddal sem hosszabbított szerződést az Acélbikák vezetése.

A Dab.Docler csapata sok szerencsét kíván a jövőben a játékosoknak, s köszöni az itt elvégzett munkát!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 30 Oct 14 17:46:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141030-kihs/
Dab.Docler – Hír A legnehezebb ellenfél jön! http://dabdocler.hu/hirek/20141030-macij/ Október 31-én, pénteken 19 óra 15 perckor a MOL Liga első helyezettje, a Dab.Docler fogadja a tabella második Miskolci Jegesmedvék alakulatát. A rangadó előtt a Bikák edzőjével, Donald MacLeannel beszélgettünk. … Október 31-én, pénteken 19 óra 15 perckor a MOL Liga első helyezettje, a Dab.Docler fogadja a tabella második Miskolci Jegesmedvék alakulatát. A rangadó előtt a Bikák edzőjével, Donald MacLeannel beszélgettünk.

Október 31-én, pénteken este a MOL Liga első és második találkozik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A mérkőzés előtt a Hírességek Csarnokának tagja, Babán József dobja majd be a korongot!

A rangadó előtt a Bikák kanadai mesterével, Donald MacLeannel beszélgettünk:

- Egyszer már sikerült legyőznünk a Medvéket - nem is akárhogy...

Donald MacLean: - Így van, s őszintén szólva ahhoz a mérkőzéshez szeretnénk valahogy visszajutni, ott volt meg utoljára a teljes összhang a srácok között, ott követték a taktikát hibátlanul. Nagyon egyszerű a matek, hiszen ha keményebben dolgozol, mint az ellenfél, akkor kevés gólt fogsz kapni, s többet fogsz ütni - azon a mérkőzésen mi sokkal keményebben dolgoztunk, mint a Miskolc.

- Milyen érzésekkel vág neki a pénteki összecsapásnak?

Donald MacLean: - Szerencsére a jó csapatok ellen általában nem kell motiválni a srácokat. Mondanom sem kell, hogy a tabella szempontjából rettenetesen fontos mérkőzés következik, hiszen ha sikerül itthon tartani a pontokat, akkor újra egy hajszálnyi előnnyel várhatjuk a folytatást - ez egyáltalán nem mindegy, főleg, hogy közeledik a szünet, jó lenne egy kicsit nyugodtabban relaxálni pár napot. A Miskolcnak két nagyon erős sora is van, így elsődleges lesz, hogy őket mennyire tudjuk kizökkenteni a ritmusból. Továbbra is úgy gondolom, ha az egyszerű, gyors és hatékony játékunkat tudjuk hozni, akkor mindenkinél eredményesebbek tudunk lenni. Minden azon múlik majd, hogy fejben és lábban mennyire állunk készen a kihívásokra, illetve, hogy milyen keményen tudunk együtt, csapatként dolgozni a sikerért!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 30 Oct 14 11:25:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141030-macij/
Dab.Docler – Hír Príma-jelölt a Dab.Docler! http://dabdocler.hu/hirek/20141029-prima/ 2014. november 20-án, csütörtökön este Székesfehérváron kerülnek majd átadásra immár kilencedik alkalommal a Fejér Megyei Príma Díjak, amelynek jelöltjei között ott a Dab.Docler csapata is!… 2014. november 20-án, csütörtökön este Székesfehérváron kerülnek majd átadásra immár kilencedik alkalommal a Fejér Megyei Príma Díjak, amelynek jelöltjei között ott a Dab.Docler csapata is!

A Fejér megyei Príma-díj jelöltjei között a magyar sport kategóriában a magyar bajnok és Magyar Kupa győztes Dab.Docler csapata is ott van!

Idén 226 jelöltből választották ki a tíz jelöltet - köztük az Acélbikákkal. A jelöltek közül hárman fogják megkapni az 1-1 millió Ft-os fődíjat, illetve két közönségdíjat is kiosztanak majd.

A jelöltekre rövidesen szavazni lehet: a Fejér Megyei Hírlap és a Fehérvár Hetilap hasábjain megjelenő szelvényeken, továbbá a www.feol.hu, a www.digihigi.hu és a www.hirvaro.hu honlapokon - ahogy a lehetőség adott lesz, természetesen azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat!

Arra kérünk tehát előre is mindenkit, hogy: Szavazzanak a BIKÁKRA!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 29 Oct 14 17:22:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141029-prima/
Dab.Docler – Hír Príma-jelölt a Dab.Docler! http://dabdocler.hu/hirek/20141029-prima/ 2014. november 20-án, csütörtökön este Székesfehérváron kerülnek majd átadásra immár kilencedik alkalommal a Fejér Megyei Príma Díjak, amelynek jelöltjei között ott a Dab.Docler csapata is!… 2014. november 20-án, csütörtökön este Székesfehérváron kerülnek majd átadásra immár kilencedik alkalommal a Fejér Megyei Príma Díjak, amelynek jelöltjei között ott a Dab.Docler csapata is!

A Fejér megyei Príma-díj jelöltjei között a magyar sport kategóriában a magyar bajnok és Magyar Kupa győztes Dab.Docler csapata is ott van!

Idén 226 jelöltből választották ki a tíz jelöltet - köztük az Acélbikákkal. A jelöltek közül hárman fogják megkapni az 1-1 millió Ft-os fődíjat, illetve két közönségdíjat is kiosztanak majd.

A jelöltekre rövidesen szavazni lehet: a Fejér Megyei Hírlap és a Fehérvár Hetilap hasábjain megjelenő szelvényeken, továbbá a www.feol.hu, a www.digihigi.hu és a www.hirvaro.hu honlapokon - ahogy a lehetőség adott lesz, természetesen azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat!

Arra kérünk tehát előre is mindenkit, hogy: Szavazzanak a BIKÁKRA!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 29 Oct 14 17:22:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141029-prima/