Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír Ennyi volt... http://dabdocler.hu/hirek/20150225-novézám/ Nem sikerült javítania helyzetkihasználási mutatóján, így a MOL Liga elődöntőjének utolsó mérkőzésén is vereséget szenvedett együttesünk az Érsekújvártól.… Nem sikerült javítania helyzetkihasználási mutatóján, így a MOL Liga elődöntőjének utolsó mérkőzésén is vereséget szenvedett együttesünk az Érsekújvártól.

A Mol Liga elődöntőjének ötödik mérkőzése előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy magára talál-e csapatunk, vagy a címvédő Érsekújvár Dunaújvárosban zárja le a sorozatot. Donald MacLean vezetőedző a helyzetkihasználás fontosságára hívta fel elsősorban a figyelmet az összecsapás előtt, méghozzá joggal, mert a címvédő elsősorban kapu előtti pontosságának köszönhette azt, hogy 3-1-es vezetésre tett szert a párharcban.

A kezdésre nem is nagyon lehetett panasza a csapat mellett kitartó drukkereknek, mert nagy elánnal vágott neki a meccsnek együttesünk, ám hiába alakított ki két-három tiszta ziccert is az ellenfél ketrece előtt, ezeket rendre el is hibázta. A vendégek viszont ismét igazolták, hogy nekik nem kell túl sok lehetőség a gólhoz, első ellentámadásukat azonnal eredményesen fejezték be a hetedik percben, s Weissmann találata után már csak az egyenlítésért küzdhettünk (0-1). A bekapott gól láthatóan visszavetette a Bikákat, akik egyre több hibát követtek el, s bár Croteau ütőjében kétszer is benne volt az egyenlítés, sajnos benne is maradt…
A második harmad elején emberelőnybe került a DAB, de az egész párharcban gyenge előnyjátékból sikerült egy kiállítást kiharcolni magunknak, s a négy a négy elleni játékban pillanatok alatt megszerezte második gólját az Érsekújvár: a fáradni látszó Kalninsról lepattanó korongot Hrudik ütött fonákkal az üres kapuba (0-2). Ez a találat végleg betett a Bikáknak, akik a folytatásban egymás után követték el a hibákat, s két perccel a második szlovák találat után Stefanka is bevette a hazai kaput, s jöhetett az időkérés (0-3). Kalnins helyett Sevela érkezett a kapuba, aki sorra védte az érsekújvári ziccereket, köszönhetően annak, hogy sorozatban ajándékoztuk el a korongokat, de szerencsére nem nőtt tovább a hátrány.

A harmadik felvonást emberelőnyben kezdte a DAB, s kis túlzással csak ebben a két percben kiegyenlíthetett volna, ám Azari kapuvasat lőtt, majd kétszer is a védők segítették ki a már esélytelen Krajcovicot. A hazai drukkereknek olyan érzése lehetett, hogy kedvenceik játszhatnak akár reggelig is, gólt úgy sem lőnek, ám ezt Gröschl cáfolta az 51. percben, mikor Azari kapu elé lőtt passzát elhúzta a vendégek kapusa mellett, majd a vas alá vágta a pakkot (1-3). A szépítés után nagyon nekiesett egyre inkább fáradó ellenfelének csapatunk, ám továbbra is sok volt a hiba a játékban, míg a vendégek nagyon rutinosan járatt6ák az órát. Az utolsó két percben Sevela helyett is mezőnyjátékost küldött jégre Donald MacLean, jöttek is az újabb ziccerek, de ma sem jött be semmi, így végül a vendégek örülhettek a győzelemnek, s ezzel együtt a továbbjutásnak.

El kell ismerni sajnos, hogy a jobb csapat jutott a fináléba, egy mutatóban látványosan erősebb volt a címvédő, mely a helyzetek kihasználásában magasan az Acélbikák fölé nőtt, s ennyi elég is volt számára az elődöntő megnyeréséhez. A mieink számára maradt a Magyar Kupa, hiszen a MOL Ligában nincs már bronzmeccs, azt az alapszakaszban szerzett helyezése miatt a DAB szerezte meg, csakúgy, mint a magyar bajnoki ezüstérmet, hiszen az aranyat a MOL Liga döntőjébe bejutott Miskolc érdemelte ki.

Dab.Docler – HC Nové Zámky 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins (Sevela), Nagy, Mestyán, Pavuk, Azari (1), Szappanos, Pozsgai, Hüffner, Croteau, Somogyi, Galanisz, Hruby, Léránt, Eskelinen (1), Gröschl 1, Peterdi, Erdélyi, Kovács, Szepessy M., Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

HC Nové Zámky: Krajcovic, Huba (1), Král, Podstavek, Frolík, Tábi, Hrudík 1, Durco, Stefanka M. 1 (1), Uram (1), Weissmann 1, Baron, Kowalczyk, Klobucnik, Faith, Polcík, Sucharda, Siska, Rejzek (2), Púchovsky (1), Stefanka O. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 25 Feb 15 21:26:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150225-novézám/
Dab.Docler – Hír Az életünkért harcolunk! http://dabdocler.hu/hirek/20150224-nzfive/ Négy mérkőzés után az Érsekújvár 3-1-re vezet a Dab.Docler ellen a MOL Liga négy győzelemig tartó elődöntőjében - ez azt jelenti, hogy a maradék három meccset nyernie kell Donald MacLean csapatának! … Négy mérkőzés után az Érsekújvár 3-1-re vezet a Dab.Docler ellen a MOL Liga négy győzelemig tartó elődöntőjében - ez azt jelenti, hogy a maradék három meccset nyernie kell Donald MacLean csapatának!

Szerdán folytatódik a MOL Liga elődöntője a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az eddigi mérkőzések mind kiélezett, szoros csatát hoztak - sajnos az utóbbi három alkalommal csak a zöld-fehérek örülhettek. A sorozat egyenlete leegyszerűsödött tehát a Dab.Docler csapatának: mindegyik meccset meg kell nyernie a Bikáknak innentől kezdve!

- Hihetetlen mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki Érsekújváron, amikből nagyon kevés helyzetet tudtunk csak belőni - míg az ellenfél játékosai a kevés adódó lehetőségből is gólt szereztek - kezdte értékelését Donald MacLean, az Acélbikák vezetőedzője. Az utolsó mérkőzésen három gólos hátrányból álltunk fel, a végén három-négy ütőben is benne volt a győztes gól, de belőni mégsem sikerült. Sajnos az alapszakaszban meghatározó góllövőink és pontszerzőink egyelőre adósak a találatokkal - ez egy ennyire kiélezett és szoros sorozatban sorsdöntő lehet. Úgy gondolom, hogy négy játékos van az ellenfélnél, aki egyelőre feléjük billenti a mérleg nyelvét, közöttük is kiemelkedő teljesítményt nyújt Uram - rá kell majd fokozottan figyelnünk az itthoni mérkőzésen is. Nyilván nem vagyunk könnyű helyzetben, de nem egy példa volt a jégkorong történelmében, amikor innen fordítottak a csapatok. Úgy érzem, mindegyik alkalommal hihetetlenül apró részleteken múlott a győzelmünk, ha egy kicsit átpártol hozzánk a szerencse az ő oldalukról és sikerül a helyzetkihasználásunkon javítani, akkor győzni fogunk szerdán. A lényeg, hogy nem szabad megijedni, félni, kőkeményen bele kell állni a kihívásba és a tudásunk szerinti legjobbat kell nyújtani - ha ez sikerül, akkor szombaton Érsekújváron fogunk az egyenlítésért játszani!

A szerdai mérkőzés 18 órakor kezdődik! Jöjjenek, szurkoljanak! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 24 Feb 15 09:58:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150224-nzfive/
Dab.Docler – Hír Újra 3-2 - sajnos újra oda http://dabdocler.hu/hirek/20150221-novezam/ Két harmad után még vezetett a DAB, de az Érsekújvár örülhetett az 3-2 arányú győzelemnek a MOL Liga elődöntőjének harmadik találkozóján.… Két harmad után még vezetett a DAB, de az Érsekújvár örülhetett az 3-2 arányú győzelemnek a MOL Liga elődöntőjének harmadik találkozóján.

Két mérkőzést követően 1-1-re állt a MOL Liga elődöntője a DAB és az Érsekújvár csapatai között, s ma már a címvédő otthonában kellett pályára lépnie Acélbikáinknak, akik azzal a nem titkolt céllal vágtak neki szlovákiai találkozójuknak, hogy visszaveszik ellenfelüktől a szerdán elveszített pályaelőnyt.

Az elszántságra, valamint a mezőnyben mutatott játékra ezúttal nem is lehetett panasza Donald MacLean vezetőedzőnek az első harmadban, ám a helyzetkihasználással ezúttal is komoly gondjai voltak a Bikáknak, akik hiába dolgoztak ki több tiszta ziccert is vetélytársuk kapuja előtt, a befejezéseknél rendre rossz megoldásokat választottak, így a kiválóan védő Cikánek eszén nem tudtak túljárni az első húsz percben. Ez nem sikerült a házigazdáknak sem, mégis az Érsekújvár vonulhatott előnnyel a szünetre, köszönhetően egy nem mindennapi találatnak: bő tíz másodperccel a harmad vége előtt egy gyengén beemelt korongot biztosan fogott meg Kalnins, ám az egyik érsekújvári csatárral hadakozó Hüffner elveszítette egyensúlyát, nekicsúszott a fiatal lett hálóőrnek, akit a koronggal együtt besodort a kapuba (1-0).
A folytatás egyik nagy kérdése az volt, hogy a rendkívül balszerencsés gól megtöri-e a bikákat, vagy talpra tudnak állni, s azt nyújtják játékban, amit az első felvonásban. A második etap eleje a házigazdáké volt, ám gyorsan összekapta magát a DAB, mely a 31. percben kettős emberelőnyből, Somogyi révén egyenlíteni tudott (1-1). A találat után Galaniszt szórták ki két percre a játékvezetők, de a második meccsen két gólt szerző csatár kiállítását kihúzták a mieink sőt, a 37. percben Mestyán találta meg remek passzal a visszatérő 88-ast, aki nagy gólt vágott a jobb felsőbe (1-2).

A harmadik felvonást emberhátrányban kezdte a DAB, de hiába védekezték ki ezt a két percet is az Acélbikák, egyenlő létszámban elszámolták magukat saját kapujuk előtt, s ezt az üresen hagyott Weissmann könyörtelenül kihasználta a 44. percben (2-2). A folytatásban egyenlő erők küzdelmét láthatták a drukkerek, de a következő gólt ismét a hazaiak szerezték: a második gólnál is előkészítő Uram ezúttal Rejzeknek adott forintos passzt, s máris a hazaiak álltak közelebb a sikerhez (3-2).
A hazai vezető találatot követően ráadásul előbb szimpla, majd kettős hátrányba került a DAB, de a mérkőzés nem ekkor, hanem az 56. percben dőlt el, amikor Martine csapott oda Chrenko kezére egy végleges fegyelmiért, s az ötperces kiállítás alatt hiába hozta le kapusát Donald MacLean, már nem volt esély az egyenlítésre. Az Érsekújvár örülhetett tehát a 3-2-es győzelemnek, s ezzel együtt annak is, hogy 2-1-es vezetésre tett szert a négy győzelemig tartó párharcban. Folytatás holnap délután öt órától, de a remélt győzelemhez az elmúlt meccseken nyújtott helyzetkihasználásnál és emberelőnyös játéknál lényegesen komolyabb hatékonyságra lesz szükség.

HC Nové Zámky – Dab.Docler 3-2 (1-0, 0-2, 2-0)

HC Nové Zámky: Cikánek – Huba, Ďurčo, Podstavek, Frolík, Faith (1) – Šiška, Kowalczyk (2), Uram (2), Weissmann 1, Čaládi 1 – Hrudík, Púchovský, Chrenko, Marek Dubec, O.Štefanka – Sucharda, Baron, Rejzek 1, M.Štefanka, Tábi. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

Dab.Docler: Kalnins - Pozsgai, Hüffner, Galanisz 1, Azari, Szappanos – Martine, Mestyán (1), Croteau (1), Somogyi 1, Szepessy – Hruby, Nagy (1), Pavuk, Gröschl (1), Peterdi – Magosi, Eskelinen, Papp, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 21 Feb 15 22:22:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150221-novezam/
Dab.Docler – Hír Harmadszorra idegenben http://dabdocler.hu/hirek/20150220-nzthree/ A múlt kedden és szerdán lejátszott dunaújvárosi MOL Liga elődöntők után szombaton és vasárnap Érsekújváron kell bizonyítania a Dab.Docler csapatának. A tét óriási: vissza kell venni az elvesztett pályaelőnyt!… A múlt kedden és szerdán lejátszott dunaújvárosi MOL Liga elődöntők után szombaton és vasárnap Érsekújváron kell bizonyítania a Dab.Docler csapatának. A tét óriási: vissza kell venni az elvesztett pályaelőnyt!

Az első mérkőzésen egy kiváló, koncentrált, keményen játszó Dab.Docler komolyan meglepte a rutinos szlovák csapatot, akik a végére tudták csak szorossá tenni az eredményt - Somogyi, Szappanos és Peterdi góljaival végül 3-2-re nyertek a Bikák. Egy nappal később már egy sokkal agresszívabban letámadó, küzdős Érsekújvár lépett pályára, ám a játék nagyrészt továbbra is a zöld-fehérek harmadában folyt - igaz, az Újpest ellen jogosulatlanul játszó Uram révén kevés helyzetükből is kihozták a maximumot, s Galanisz két gólja ellenére szerdán a vendégek nyertek 3-2-re. Az elkövetkező két napban hihetetlenül nehéz dolga lesz a DAB-nak, hiszen azon az érsekújvári pályán kell győznie, ahol az alapszakaszban egyszer sem tudott.

- Talán a Medvescak Zagreb csapatával készültem a Lev Praha ellen utoljára olyan keményen egy összecsapásra, mint most a Bikákkal - kezdte Donald MacLean, a Dab.Docler kanadai edzője. Hihetetlen mennyiségű videóanyagot dolgoztunk fel az elmúlt időszakban, taktikai tervek garmadáját beszéltük át - tényleg olyan ez, mint egy háború. Mindkét félnek megvan a terepasztala rajta a figurákkal, s minden azon múlik, hogy ki tudjuk-e találni a másik gondolatait és meg tudjuk-e őket akadályozni. Úgy érzem, hogy mindkét mérkőzésen jól tettük a dolgunkat, sebességgel, egyszerű játékkal és jó adag fizikai jelenléttel nehezítettük meg a vendégek életét, akiknek körülbelül 10-12 helyzetet ajándékoztunk csak oda a két mérkőzés alatt, ami rendkívül jó teljesítmény - az már más kérdés, hogy egy olyan játékosnak, mint Marek Uram elég volt három helyzet is a két gólhoz legutóbb. Úgy érzem, abszolút döntő lesz, hogy hogyan tudjuk feljavítani a speciális játékainkat, ha sikerül jobb emberelőnyös és hátrányos hokit mutatni, akkor nem lehet gondunk idegenben sem - ezen dolgozunk a két mérkőzés közötti időszakban. Egyértelmű, hogy ha mindenki egy irányba húzza a hajónkat, akkor bárkit le tudunk győzni - úgy gondolom, ha mi és ők is a legjobb formában játszunk, felénk billen a mérleg nyelve. Azt már mondanom sem kell, hogy mindenkitől azt várom, hogy szívét-lelkét tegye ki a jégre, akkor nem lehet baj!

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 20 Feb 15 09:34:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150220-nzthree/
Dab.Docler – Hír Oda a pályaelőny http://dabdocler.hu/hirek/20150218-novezam/ Elvette Acélbikáink pályaelőnyét az Érsekújvár gárdája, mely 3-2-es győzelmet aratott a MOL Liga elődöntőjének második dunaújvárosi felvonásán, s ezzel 1-1-re alakította a négy nyert meccsig tartó párharc állását.… Elvette Acélbikáink pályaelőnyét az Érsekújvár gárdája, mely 3-2-es győzelmet aratott a MOL Liga elődöntőjének második dunaújvárosi felvonásán, s ezzel 1-1-re alakította a négy nyert meccsig tartó párharc állását.

A tegnapi 3-2-es győzelem után újabb sikerre készült az Érsekújvár elleni MOL Liga elődöntő második mérkőzésén a Dab.Docler jégkorong csapata.

Az viszont már az első percekben látszott, hogy a vendégek sokkal keményebben állnak bele a mérkőzésbe, mint tették azt egy nappal korábban, s ha Kalnins nem védi bravúrral Uram ziccerét a második percben, könnyen előnybe kerülhetett volna a címvédő. A DAB fiatal kapusa azonban hárított, majd a kezdeti megilletődöttség (?) után erőre kaptak az Acélbikák is, de hiába játszhatott két alkalommal is fórban a MacLean-csapat, nem nagyon sikerült komoly ziccert kialakítani Cikanek kapuja előtt, így az utolsó hét-nyolc percre már kiegyenlített játékot hozó első játékrész gólnélküli döntetlennel ért véget.

A térfélcserét követően viszont egyértelműen átvette az irányítást együttesünk, mely Galanisz ziccerével jelezte, hogy egyértelműen a vezető gól megszerzése a célja, s az a játékrész derekán össze is jött a Bikáknak, miután Galanisz mesterien fűzte át magát az érsekújvári védelmen, elhúzta a pakkot Cikanek előtt is, majd éles szögből a bal sarokba lőtt (1-0). Nem sokáig örülhetett azonban a hazai szurkolótábor, mert egy méretes védelmi hibát követően Frolik két perc múlva egalizált, majd a 36. percben már a vendégek álltak közelebb a sikerhez, miután Uram fejezett be rendkívül pontosan egy szépen felépített kontrát (1-2).

Ekkor egy kicsit megzavarodtak a mieink, talán túl sokat foglalkoztak az egyébként rendkívül erélytelen játékvezetéssel, ráadásul emberhátrányba is kerültek, s a rutinos vendégek éltek is a lehetőséggel, miután ismét Uram vágott a vas alá egy Kalninsról kipattanó korongot (1-3). Nehéz helyzetbe kerültek a Bikák, akik a harmadik felvonás első pár percében nem is nagyon találták a vendégek játékának ellenszerét, de Galanisz újabb remek megoldása mégis visszahozta a meccsbe a csapatot az 50. percben (2-3).

Ekkor kezdett rá igazán a Maclean-alakulat, mely gyakorlatilag lecövekelt ellenfele harmadában, ám hiába került ajtó-ablak ziccerbe előbb Galanisz, majd Szappanos, nem tudtak kaput találni. Az idő közben vészesen fogyott, kevesebb, mint két perccel a meccs vége előtt azonban újabb esélyt kapott a DAB, ám Kowalczyk kiállítása alatt csak egy újabb ordító és kihagyott ziccerig jutottak csak a Bikák, akik végül 3-2-es vereséget szenvedtek. Folytatás szombaton és vasárnap Érsekújváron, ahonnan el kellene hoznia egy meccset a Bikáknak ahhoz, hogy ne kerüljenek még nehezebb helyzetbe.

Dab.Docler – HC Nové Zámky 2-3 (0-0, 1-3, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins – Pozsgai, Hüffner, – Galanisz 2, Azari (1), Szappanos (1) – Mestyán, Martine, Croteau, Somogyi, Szepessy M. – Nagy R., Erdélyi, Pavuk, Gröschl, Peterdi – Hruby G., Magosi E., Léránt, Eskelinen, Papp V. Vezetőedző: Donald MacLean.

HC Nové Zámky: Cikanek – Huba, Durco, Podstavek, Frolik 1, Faith (2) – Siska, Kowalczyk (2), Weissmann (1), Caladi (1), Uram 2 – Hrudik, Král, Martin Dubec, O. Stefanka, Marek Dubec – Sucharda, Baron, Rejzek, M. Stefanka, Tábi. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

A négy győzelemig tartó párharc állása 1-1

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 18 Feb 15 21:38:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150218-novezam/
Dab.Docler – Hír Előnyben a Bikák http://dabdocler.hu/hirek/20150217-novezam/ Megérdemelt sikernek örülhetett a MOL Liga elődöntőjében együttesünk, mely Somogyi, Szappanos és Peterdi góljaival győzte le a Címvédő Érsekújvárt a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésén.… Megérdemelt sikernek örülhetett a MOL Liga elődöntőjében együttesünk, mely Somogyi, Szappanos és Peterdi góljaival győzte le a Címvédő Érsekújvárt a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésén.

A MOL Liga elődöntőjének első mérkőzését játszotta ma este a Dab.Docler jégkorong csapata, mely hazai környezetben fogadta a címvédő Érsekújvár együttesét. Acélbikáinkra nagyon nehéz feladat várt a rendkívül rutinos szlovák csapat ellen, melyet az idei szezonban lejátszott hat találkozóból csak egyszer tudtak legyőznie Donald MacLean tanítványai.

Egy oda, egy ide

A kezdésre mindenesetre semmi panasza nem lehetett a hazai drukkereknek, mert a DAB keményen beleállt a meccsbe, folyamatos nyomás alatt tartotta a vendégeket, mely igen hamar eredményre vezetett: a 38. másodpercben Pavuk erőszakos korongszerzése után Croteau passzolt a kapu elé érkező Somogyihoz, aki közelről nem is hibázta el a ziccert (1-0). A folytatásban is maradt a dunaújvárosi fölény, ám a játékrész derekához érve valamelyest kiegyenlítődtek az erőviszonyok, s bizony Kalnins kapusnak is egyre több alkalommal kellett játékba avatkoznia.
Úgy tűnt azonban, hogy irányítása alatt tartja a meccset együttesünk, mert hiába hagytak ki két emberelőnyt is az Acélbikák, jobbára az történt a jégen, amit Donald MacLean eltervezett. Egészen a 18. percig, amikor előbb Pozsgai, majd Gröschl ült ki a büntetőpadra, s az Érsekújvár van olyan jó csapat, hogy éljen a kettős emberelőny adta eséllyel: a negyeddöntő utolsó meccsén jogosulatlanul szereplő Marek Uram tálalt Dubec elé, aki laposan a hálóba lőtt, így egállal vonultak pihenőre a csapatok (1-1).

Biztos előnyben

A második felvonást újra erősebben kezdték az Acélbikák, Galanisz és Nagy Richárd is gólt szerezhetett volna, ám előbbi az üres kapu mellé vezette a korongot, míg utóbbi próbálkozását Cikanek védte hatalmas bravúrral. A 27. percben újra emberelőnybe került az Érsekújvár, s bár ezt kivédekezték a Bikák, a következő négy-öt percben leparkoltak a DAB harmadában a vendégek, s több alkalommal is veszélyeztették Kalnins ketrecét, szerencsére hiába. A mieink szerencsére átvészelték a kritikus időszakot, újra összekapták magukat, s a második felvonás végére hatalmasat léptek a győzelem felé.
A 33. percben Azari szerzett korongot saját harmada előtt, pontosan indította Galaniszt, aki remekül játszotta le Szappanossal a 2-1-es megugrást, így újra a mieink örülhettek a vezetésnek (2-1). A gól után még egy komoly Kalnins-védést jegyezhettünk fel, valamint komoly dunaújvárosi mezőnyfölényt, de ahhoz, hogy tovább növelje előnyét kellett Durco kapitális hibája is. A szlovákok rutinos bekkje pár másodperccel a harmad vége előtt elajándékozta a pakkot, a mieink szerencséjére pont Peterdinek, aki nem hibázta el a szólók, s Cikanek mellett a kapu jobb oldalába küldte a pakkot (3-1).

Megérdemelt siker

A harmadik húsz percre egy még keményebben küzdő Érsekújvár érkezett a jégre, de az Acélbikák remekül megfogták ellenfelüket, mely csak egy-egy távoli lövéssel tudta tesztelni Kalninst. Egyértelműen uralta a meccset együttesünk, a harmad derekán Hüffner lőtt bődületesen nagy gólt, kár, hogy egy játékostárs már korábban lesre csúszott, így a sporik – jogosan - nem adták meg a találatot. Ahogy telt az idő, úgy próbálkozott egyre kétségbeesettebben a vendégcsapat, mely Hrudik kiállítása alatt is egyre több időt töltött a DAB harmadában, így Kalnins előtt is egyre több volt a feladat.
Az utolsó percben kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Lubomir Hurtaj, s húzása legalább annyira be is jött, hogy 14 másodperccel a meccs vége előtt Caladi közelről szépített (3-2), de tovább már nem jutott a vendégcsapat, így a játék képe alapján megérdemelten nyerte a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzését a DAB gárdája, mely 1-0-s előnyből várhatja a holnap este hat órakor kezdődő második felvonást, melyre szintén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban kerül sor.

Dab.Docler – HC Nové Zámky 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai, Hüffner, Galanisz (1), Azari (1), Szappanos 1, Martine, Mestyán, Croteau (1), Somogyi 1, Szepessy, Erdélyi, Nagy R. Pavuk (1), Gröschl, Peterdi 1, Hruby, Eskelinen, Papp V., Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

HC Nové Zámky: Cikánek, Huba, Podstavek (1), Durco, Frolik, Faith, Kowalczyk (1), Uram (1), Weissmann, Caladi 1 (1), Siska, Martin Dubec, Stefanka, Marek Dubec 1, Hrudik, Král, Sucharda, Rejzek, Baron, Stefanka, Tábi. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

A párharc állása 1-0 a Dab.Docler javára

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 17 Feb 15 22:06:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150217-novezam/
Dab.Docler – Hír Mindenkitől a maximum kell! http://dabdocler.hu/hirek/20150216-nzone/ Holnap este 18 óra 30 perctől az Érsekújvár ellen kezdi meg a MOL Liga elődöntőjét a Dab.Docler csapata. A megmérettetés előtt a DAB vezetőedzőjével, Donald MacLeannel beszélgettünk.… Holnap este 18 óra 30 perctől az Érsekújvár ellen kezdi meg a MOL Liga elődöntőjét a Dab.Docler csapata. A megmérettetés előtt a DAB vezetőedzőjével, Donald MacLeannel beszélgettünk.

Óriási kihívás előtt áll a Dab.Docler csapata, hiszen az ellen a Nové Zámky ellen kell kiharcolnia a döntőbe kerülést, akik ellen az alapszakaszban ötször vesztesen hagyták el a jeget az Acélbikák, s csak egyszer örülhettek győzelemnek.

- Úgy érzem, tiszta lelkiismerettel vághatunk neki a párharcnak - kezdte beszámolóját Donald MacLean. Amennyire csak lehetett, felkészültünk az ellenfélből. Nagyon nehéz az Érsekújvár ellen, hiszen nem egy sor, vagy mondjuk három játékos van, akire oda kell figyelni - az első három soruk minden pillanatban életveszélyes. Ugyanakkor azt is láttuk, hogy egy kőkeményen dolgozó UTE milyen bravúrokra képes a hihetetlenül tapasztalt játékosokból álló Nové Zámky ellen. Úgy érzem, hogy készen állunk a kihívásokra, négy jól dolgozó sorunk van. Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy itt már nem babra megy a játék, minden hibának, dekoncentráltságnak és figyelmetlenségnek ára van. Ennek tudatában az is világos, hogy mindenkitől a maximumra lesz szükségünk, hogy a MOL Liga döntőjébe jussunk!

A MOL Liga elődöntőjének első mérkőzése február 17-én, kedden 18 óra 30 perckor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jöjjenek és szurkoljanak a Dab.Docler csapatának! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 16 Feb 15 13:59:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150216-nzone/
Dab.Docler – Hír Elégedettségi mutatók http://dabdocler.hu/hirek/20150216-ertekel/ A szezon "első felét" nagyrészt pozitívan értékeli, s döntőbe jutást vár a csapattól Azari Zsolt, csapatunk klubelnöke. Acélbikáink első embere értékelte a MOL Liga alapszakaszát, s már egy rövid esélylatolgatásra is vállalkozott az Érsekújvár elleni elődöntő előtt.… A szezon "első felét" nagyrészt pozitívan értékeli, s döntőbe jutást vár a csapattól Azari Zsolt, csapatunk klubelnöke. Acélbikáink első embere értékelte a MOL Liga alapszakaszát, s már egy rövid esélylatolgatásra is vállalkozott az Érsekújvár elleni elődöntő előtt.

A második helyen fejezte be a MOL Liga alapszakaszának küzdelmeit csapatunk, mely negyvenkét lejátszott mérkőzést követően mindössze egyetlen ponttal szorult a végül első helyezett Miskolc mögé. Acélbikáink ezzel automatikus résztvevői lettek a ligasorozat elődöntőjének, s mindezt úgy, hogy ugyan akadt azért jövés-menés a dunaújvárosi csapatnál, az alapszakasz véghajráját mindössze három légióssal hozták le Donald MacLean tanítványai.

A rájátszás kezdete előtt arra kértük Azari Zsoltot, csapatunk klubelnökét, hogy értékelje az együttes mögött hagyott időszakot. Az Acélbikák első emberétől először arra voltunk kíváncsiak, hogy mi volt az elsődleges cél, amivel nekivágtak az idei szezonnak.
- Az alapvető cél nem változott, illetve nem változik. Ez nem jelenti azt, hogy ne reagálnánk a hibáinkra, ne törekednénk a külső környezet változásaiból adódó kihívásokra. A kitűzött célok tehát nem változnak, de az elérésükre kidolgozott elképzelés folyamatosan változik, fejlődik. A cél mindig és mindenkor az, hogy anyagi helyzetünkhöz mérten - az eredményesség megtartása mellett - egy olyan hoki kultúra kialakítása és megtartása, ami segít erősíteni a dunaújvárosi jégkorongot a városban, valamint a város falain kívül. Minden szezonból lehet és kell is tanulni. Nagyon fontos úgy kialakítani a körülményeket, hogy az egyértelműen arra ösztönözze a játékosokat és edzőket, hogy a maximumot hozzák ki magukból. Ezen a téren, tehát a játékosok motiválásán, mentális képzésével nagyon nyögvenyelősen haladunk. Az elmúlt szezon egyik legfontosabb tanulsága is az volt, hogy az sem jó, ha túl erős a csapatunk, mert akkor a játékosaink könnyen azt gondolják, hogy majd a másik megdolgozik a csapat sikerért neki magának meg elég alibizni a mérkőzéseken.

S, hogy ebből mit sikerült megvalósítani? Azari Zsolt szerint sok mindent, de a végső választ erre csak a szezon végén lehet megadni.
- A rövid távú cél a csapat fejlesztése, ezen dolgoznak az edzők. Idén új edző került a csapathoz, akitől azt vártam, hogy új, friss szelet hozzon a fiúk közé. A játékos állomány magyar magja megmaradt, tehát bizonyos szempontból nem az alapoknál kellett elkezdenie a csapatépítést. Az elvégzett munkát csak a bajnokság végén, a helyezés tudatában lehet értékelni, a sportteljesítményt ugyanis az eredményekben mérik. Az azonban már most látható, hogy az edzések szakmai részével nincs gond, az edző kifejezetten magas szinten dolgozik a csapattal. Nagy kérdés, hogy a játékosok mennyire lesznek motiváltak a rájátszás mérkőzésein, az alapszakaszban ugyanis sokszor más célok is érvényesülnek. Nagyon fontos feladatunk a fiatal játékosok fejlesztése, felnőtt játékossá nevelése. Az utánpótlás korú játékosok beépítése sokszor áldozatokkal jár és sokszor nagyon fontos pontok hullanak el, de ha arra gondolok, hogy Szepessy Máté, vagy Hruby Gellért milyen erővel robbant be a felnőtt csapatba, akkor úgy érzem, hogy megéri ezt a feladatot felvállalni.

A DAB klubelnöke szerint nem lehet elvitatni az eddig elért eredményeket, ugyanakkor egyértelmű csalódásként élte meg a Kontinentális Kupában nyújtott gyengébb teljesítményt.
- Pozitívnak értékelem, hogy az edzőváltás semmilyen problémát nem okozott a csapat életében, munkájában. Örülök annak, hogy a látszatra gyengébb játékoskerettel is simán kerültünk be a rájátszásba és bebizonyítottuk, hogy egy "olcsóbb" kerettel is képesek vagyunk a jó eredmény elérésére. Ugyanakkor csalódásként éltem meg a nemzetközi kupában elért "eredményünket". Bízom benne, hogy a játékosaink fontos kihívásnak tekintik a MOL Liga döntőjébe jutást és nem okoznak olyan csalódást, mint amit a tavalyi helyezésünk jelentett. Összességében a felkészülés a rájátszásra rendben lezajlott, jöhetnek az "éles" mérkőzések.

Méghozzá a címvédő Érsekújvár ellen, ezért arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit vár a rájátszástól Azari Zsolt.
- A rájátszás első köre számunkra is négy győztes mérkőzésig tart, ennyi idő alatt ki fog derülni, hogy ki a jobb csapat, utána magyarázkodásnak, kifogások keresésének nincs helye. Ha a játékosaink megértik, hogy saját sikerüket csakis a csapat eredményességén keresztül tudják elérni és ez maximális erőbedobásra készteti őket, akkor nagyon sok örömünk lesz a játékukban. Azt várom, hogy a csapat, ha nehezen is, de a döntőbe kerül, s ott bebizonyítja, hogy mi vagyunk a legjobbak a MOL Ligában.

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 16 Feb 15 12:52:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150216-ertekel/
Dab.Docler – Hír Az utolsó főpróba következik! http://dabdocler.hu/hirek/20150211-ftcdab/ Február 12-én, csütörtökön 18 órától a Ferencváros ellen lép pályára a Dab.Docler csapata a MOL Liga rájátszás előtti utolsó főpróbán!… Február 12-én, csütörtökön 18 órától a Ferencváros ellen lép pályára a Dab.Docler csapata a MOL Liga rájátszás előtti utolsó főpróbán!

A MOL Liga rájátszás előtti utolsó szakasz indul most az Acélbikák felkészülésében, melynek fő eseményeként a Ferencváros ellen, egy barátságos mérkőzésen lép pályára a Dab.Docler csapata. A megmérettetés előtt Donald MacLean, a csapat kanadai edzője nyilatkozott.

- Örültem, amikor felvetődött a lehetősége egy felkészülési mérkőzésnek, hiszen enélkül több mint két hétig kizárólag edzésekkel tudtunk volna készülni, míg ellenfelünk kőkemény tétmeccsekkel hangol az elődöntőre. Az elmúlt időszakban komoly munkát követeltünk meg a játékosoktól, nem ritkán két jeges edzés mellett egy konditermi mozgás is a program része volt. Úgy érzem, jó munkát nyújtott mindenki a rövid alapozás alatt, szerencsére minden sérültünk visszatért, betegeink is gyógyulnak, s a válogatott játékosok is kipihenhették a fáradalmakat. Komolyan készülünk a lehetséges ellenfelekből, izzanak a videóelemző programok, próbálunk minél jobb taktikát kidolgozni - mivel minden csapat más, így igyekszünk kitapogatni azt, hogy ki miben erős és miben gyenge, ennek tükrében állítjuk majd össze a csapatot és a struktúrát. A játékosok készen állnak a kihívásokra, biztos vagyok benne, hogy mindenki meg akarja majd mutatni: mi vagyunk a legjobbak!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 11 Feb 15 19:07:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150211-ftcdab/
Dab.Docler – Hír A bajnokság megnyerésére készülünk! http://dabdocler.hu/hirek/20150205-hufiint/ Hüffner Adriánnal, a magyar válogatott és a Dab.Docler csapatának hátvédjével beszélgettünk, aki már Lengyelországban várja a hétvégi négyes tornát!… Hüffner Adriánnal, a magyar válogatott és a Dab.Docler csapatának hátvédjével beszélgettünk, aki már Lengyelországban várja a hétvégi négyes tornát!

- Hatból öten bent maradtak a válogatottban. Milyen a hangulat?

Hüffner Adrián: - Jó, hogy ilyen sokan bent tudtunk maradni a szűk keretben, ez is mutatja, hogy év közben jó munkát végzünk a klubcsapatban. A hangulat jó, mint mindig. Az első két napon nagy volt a hajtás és a harc a csapatba kerülésért, de már a helyszínen várjuk a torna kezdetét, s természetesen a minél jobb szereplést.

- A lengyelországi tornát követően még nagyobb kihívás következik, hiszen 17-től startol a MOL Liga rájátszás. Mi az elvárás?

Hüffner Adrián: - Remélem, hogy minél több meccsen tudunk majd részt venni, a versenykiírás miatt a torna után még lesz két hetünk tétmeccs nélkül, ami nem túl szerencsés, de így kell boldogulnunk és a legjobb eredményt elérnünk. Az elvárás mindig az, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot. A legfontosabb, hogy a meccsek után mindenki a tükör elé tudjon állni, és azt tudja mondani, hogy mindent megtettem. A csapatban mindenkinek az a célja, azért készülünk napról-napra, edzésről-edzésre, hogy megnyerjük a bajnokságot.

- Pozsgaival alkotott hátvédpárja az egyik legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtja a szezon során. Belülről is jó az idei szezonja?

Hüffner Adrián: - Mi már régebben is játszottunk együtt néhány évet. Lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy jól megértjük egymást és eredményesek vagyunk. Minden szezonban igyekszem kiegyensúlyozottan játszani, ami úgy érzem, hogy többnyire idén is sikerült - a kisebb hullámvölgyeket leszámítva. A második helyet sikerült megszerezni az alapszakaszban, ami véleményem szerint elég jónak mondható, eddig jól alakulnak a csapat dolgai, remélem, hogy a végjátékban sikerül majd egy hellyel előrébb végeznünk. Akkor biztosan nagyon elégedett leszek a saját és a Dab.Docler csapatának szezonjával egyaránt!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 05 Feb 15 17:23:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150205-hufiint/
Dab.Docler – Hír Sovány siker Újpesten http://dabdocler.hu/hirek/20150201-ute/ Győzelemmel zárta a MOL Liga alapszakaszát csapatunk, mely Újpesten vendégeskedett ma este, s Pozsgai Tamás utolsó előtti percben szerzett találatával tudta végül 2-1-re legyűrni a tartalékos vendéglátókat.… Győzelemmel zárta a MOL Liga alapszakaszát csapatunk, mely Újpesten vendégeskedett ma este, s Pozsgai Tamás utolsó előtti percben szerzett találatával tudta végül 2-1-re legyűrni a tartalékos vendéglátókat.

A három pont megszerzésén kívül tét nélküli mérkőzés várt ma este hat órától csapatunkra, mely az Újpest otthonában fejezte be a MOL Liga alapszakaszának idei küzdelmeit. Az ugyanis már pénteken eldőlt, hogy a mieink a második helyen fejezik be az alapszakaszt, míg a házigazdák hatodikként jutottak be a rájátszásba, így felszabadult, könnyed meccsre volt kilátás a két gárda mai összecsapásán.
Acélbikáinknál a mindössze tizenkilenc éves, első felnőtt MOL Liga találkozóját játszó Lajcs János védte ezúttal a kaput, ám ez első percekben túl sok dolga sem neki, sem a hazai portásnak nem akadt, mert jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Idővel azért átvette az irányítást együttesünk, mely a 8. percben, Peterdi közeli találatával a vezetést is megszerezte (0-1). A gólt követően ráadásul kétszer is emberfórba került a DAB, ám ezeket nem játszották meg túl pontosan a Bikák így nem tudták növelni előnyüket. A játékrész második felében bátrabban kijött kapuja elől a lila-fehér alakulat is, mely szintén kapott kettő emberfórt, ám Lajcs jól tette dolgát, s amikor nagyon kellett, a bekkek is takarítottak, így az első húsz perc végén dunaújvárosi előnnyel vonultak pihenőre a felek.
A második húsz perc elején újra Lajcsnak kellett nagyot védenie Mihalik közeli lövésénél, majd Galanisz került kétszer is ajtó-ablak ziccerbe, de neki sem sikerült kaput találnia. Továbbra is érezhető volt a találkozón, hogy nincs komoly tét, nagyon vigyáztak egymásra a játékosok, alig-alig akadt egy normális ütközés, de igaz volt ez sajnos a gólokra is. Helyzetek pedig adódtak a csapatok előtt, ám a befejezéseknél láthatóan hiányzott a koncentráció, s ez főleg a mieink kapu előtti teljesítményében mutatkozott meg, így hiába az egyre komolyabb mezőnyfölény, a második felvonásban sem esett újabb találat.
A harmadik felvonás elején nagy esélyt kaptak a lilák, hiszen pillanatok alatt kettős emberfórba kerültek, s ezzel éltek is, miután Mihalik lövése pont Csányi elé került, aki nem hibázta el az üres kaput (1-1). Az addigi kényelmes tempóból egyből nagyobbra váltott a DAB, ám hiába alakított ki több helyzetet is a MacLean-csapat, Ágoston kapus mindent védett, s már-már úgy tűnt, hogy a ráadás dönt majd a mérkőzésen. Az 59. percben mégis eldöntötte a pontok sorsát együttesünk: Galanisz kihagyott szólója után is sikerült az Újpest harmadába tartani a pakkot, mely végül Pozsgait találta meg, akik laposan, nagy erővel a kapu közepébe lőtt (1-2). A vártnál nehezebben, de végül hozta a kötelező győzelmet csapatunk, mely legközelebb a MOL Liga elődöntőjében lesz majd érdekelt, ám az csak a negyeddöntőket követően dől majd el, hogy ki ellen.

UTE – Dab.Docler 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

UTE: Ágoston, Lindgren, Kiss D. (1), Mihalik (1), Coleman, Csányi 1, Zalavári, Hegyi Á. Z., Fekti, Dömötör, Virág Cs., Sommer, Reiter, Tóth G., Pichler. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Dab.Docler: Lajcs, Pozsgai 1, Hüffner, Galanisz (1), Azari, Szappanos (1), Martine, Mestyán, Eskelinen (1), Gröschl, Peterdi 1, Hruby, Nagy R., Creoteau, Somogyi, Szepessy M., Dörök (1), Szepessy B., Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 01 Feb 15 20:24:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150201-ute/
Dab.Docler – Hír Kanadai centert igazolt a DAB http://dabdocler.hu/hirek/20150131-croteau/ David Croteau, a szezont a Ferencvárosnál kezdő kanadai center az átigazolási határidő utolsó napján érkezett Dunaújvárosba. A csatár vasárnap akár már pályára is léphet, ha a szakvezetés így határoz!… David Croteau, a szezont a Ferencvárosnál kezdő kanadai center az átigazolási határidő utolsó napján érkezett Dunaújvárosba. A csatár vasárnap akár már pályára is léphet, ha a szakvezetés így határoz!

David Croteau 1983-ban, a quebeci Gatineauban született. A 182 centis, 85 kilós center már 2007-ben Európába tette át székhelyét. Azóta a francia harmadosztályban (47 mérkőzés, 125 pont), a francia másodosztályban (94 mérkőzés, 161 pont) és a francia élvonalban (33 mérkőzés, 34 pont) is megfordult, sőt, az idei szezont a Ferencváros csapatánál kezdte, ahol hat mérkőzésen négy gólt és három gólpasszt gyűjtött, majd a Mulhouse francia másodosztályú csapatánál folytatta a szezont, ahol tizenegy meccsen hat góllal és nyolc passzal segítette együttesét.

A kanadai csatár korábbi csapata csarnokproblémákkal küzd, így kerülhetett képbe nálunk a 32 éves támadó. Ha Donald MacLean úgy dönt, akár már a vasárnapi UTE elleni mérkőzésen is pályára léphet David Croteau.

A csatárral kapcsolatban megkerestük Luciano Basilét, a GAP jelenlegi edzőjét, illetve Sébastien Oprandit, aki a Brest csapatánál edzette Croteau-t. Mindketten elmondták, hogy remekül korcsolyázó, kiváló technikával megáldott csatár, aki főleg a támadásokban segítheti majd az Acélbikák csapatát! Reméljük, igazuk lesz, s sikeres szezont zár a Dab.Docler csapata és David Croteau egyaránt.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 31 Jan 15 09:42:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150131-croteau/
Dab.Docler – Hír Szoros siker Debrecenben http://dabdocler.hu/hirek/20150130-debrece/ Izgalmas, de kevés gólt hozó találkozón aratott 2-1-es győzelmet a Debrecen otthonában együttesünk. Kalnins ismét remekelt, míg a győztes találatot ezúttal Pozsgai jegyezte a 48. percben.… Izgalmas, de kevés gólt hozó találkozón aratott 2-1-es győzelmet a Debrecen otthonában együttesünk. Kalnins ismét remekelt, míg a győztes találatot ezúttal Pozsgai jegyezte a 48. percben.

A MOL Liga alapszakaszának utolsó előtti mérkőzését játszotta ma este hat órától Debrecenben csapatunk. A találkozó előtt ugyan már csak matematikai esélye volt együttesünknek arra, hogy megszerezze az alapszakasz első helyét, ám Donald MacLean és tanítványai így is a siker reményében várták a nehéznek ígérkező összecsapást.
Melynek első harmada nagy iramot, gyors játékot hozott, s bár valamivel aktívabbak voltak a házigazdák, Kalnins kapus eszén egyszer sem tudtak túljárni a debreceniek, akik közül elsősorban az orosz sor próbálkozott többször is a gólszerzéssel. Akadt persze helyzet a mieink előtt is, ám ahogy a túloldalon, úgy az Acélbikáknál is hiányzott a pontosság a befejezéseknél, így az első felvonás végén gólnélküli állással vonulhattak pihenőre a csapatok.
A második felvonást Peterdi nagy ziccere vezette fel, majd Kalnins újabb nagy védéseinek örülhettek a dunaújvárosi drukkerek. A 28. perc elején végre megtört a hosszú gólcsend, méghozzá úgy, ahogy azt szerettük volna, ugyanis hiába védte Borogyin kapus szappanos közeli kísérletét, a kipattanó Papp Viktort találta meg, aki közelről nem hibázott, s megszerezte a vezetést a Bikáknak (0-1). A meccs első találatát követően igyekezett nagyobb tempót diktálni a házigazda, ám a DAB kontrol alatt tartotta a játékot, s ha oda is értek a mieink ketrece elé a vendéglátók, még mindig ott volt Kalnins, aki nem adott esélyt az ellenfélnek a gólszerzésre.
Az újabb térfélcserét követően hamar emberhátrányba került a DAB, mely nem is bírta ki a nagy hazai nyomást, így a 44. perc elején Könczei révén egalizált a Debrecen (1-1). Ráadásul másfél perccel később Hruby ülhetett ki a büntetőpadra, de ezt a fórt nem tudta kihasználni a házigazda, s ezt góllal büntette együttesünk, mert a 48. percben Pozsgai szánta el magát lövésre az ellenfél harmadából, s mivel Borogyin mellényúlt az egyébként életerős löketnek, így újra mehettek középre a csapatok (1-2). A folytatásban nagy erőket mozgósított a debreceni gárda az ismételt egyenlítésért, de hiába kerültek újabb fórba, s dolgoztatták meg többször is Kalnins kapust, a DAB védelme jól takarított, így végül 2-1-es győzelemmel zárta a meccset együttesünk, mely vasárnap este az Újpest vendégeként fejezi be a MOL Liga alapszakaszának küzdelmeit.

Debreceni HK – Dab.Docler 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Debreceni HK: Borogyin, Csíki, Jemeljanov, Ladányi (1), Könczei 1, Hári, Szadikov, Voronov, Kaskov, Berta (1), Sijka, Tőkési, Prakab, Dancsfalvi, Vaszjunyin, Szicsov, Wéber, Okos, Barabás. Vezetőedző: Jevgenyij Muhin.

Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai 1, Hüffner, Galanisz, Azari, Szappanos (2), Martine, Mestyán, Peterdi, Gröschl (1), Eskelinen, Nagy R. (1), Hruby, Somogyi, Szepessy, Papp V. 1, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 30 Jan 15 20:09:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150130-debrece/
Dab.Docler – Hír Az erő és a potenciál bennünk van ahhoz, ami az aranyéremhez kell! http://dabdocler.hu/hirek/20150130-zsociin/ Azari Zsolttal, a Dab.Docler csatárával készült interjúnk. A DAB kanadai táblázatát vezető 90-es szerint van esély az aranyéremre, sőt...… Azari Zsolttal, a Dab.Docler csatárával készült interjúnk. A DAB kanadai táblázatát vezető 90-es szerint van esély az aranyéremre, sőt...

- Első helyen állsz a csapaton belül a kanadai táblázaton. Sikeres az idei szezonod?

Azari Zsolt: - Az idei szezonomat általánosságban jónak ítélem meg. Az eddigi mérkőzéseken összegyűjtött pontjaim mutatják talán meg a legobjektívebben, hogy a rengeteg elvégzett munkának igenis megvan az eredménye. Itt rögtön meg is jegyezném, hogy ebben a teljesítményben elvitathatatlan érdeme van Somogyi Szabolcsnak, az erőnléti edzőnknek, akivel már két nyarat volt szerencsém végigdolgozni! Tapasztalataim szerint a nyári felkészülés minden jó szezon alapja. Ha az elmúlt két évnyi teljesítményemet nézem, akkor azt vettem észre, hogy egy-egy jó szezont egy-egy rosszabb követett, mert a jó szezon után kényelmesebben edzettem a nyáron, a rossz szezon után pedig motiváltabban, keményebben készültem a következő szezonra. Ennek a tendenciának sikerült véget vetnem tavaly, mert megértettem, hogy egy jó szezon után még jobban kell dolgozni, ha újra eredményt akarunk elérni.

- Az egyéni teljesítmény mellett talán még fontosabb a csapat szereplése, mit vársz az idei évtől?

Azari Zsolt: - Valóban, az egyéni teljesítmény semmit nem ér a jó csapatteljesítmény nélkül! Az idei csapatot nagyon szeretem. Teljesen más, mint az elmúlt években – valószínűleg én is megváltoztam az évek során, de szerintem az idei DAB szerkezetileg is más mint az elmúlt évek gárdái: más az edzőnk, kevés légióssal játszottuk végig az alapszakaszt, voltak igazán kiugró teljesítményeink, felfelé és lefelé is. Sokszor gyengének tűntünk belülről is; aztán jött a következő meccs és azt éreztem hoppá, borzasztóan jók vagyunk, bárkit meg tudunk verni! A legutóbbi mérkőzés után azt kell mondanom, azt várom a csapattól, hogy megnyerjük a MOL Ligát! Az, hogy ezt sikerül-e elérni, úgy gondolom, hogy csak és kizárólag rajtunk áll. Az erő és a potenciál bennünk van ahhoz, ami az aranyéremhez kell. Szentül hiszem, hogy miénk lesz a dobogó legfelsőbb foka, nagyon bízom az edzőkben és a játékostársaimban – s persze magamban is.

- Nagyot fejlődött a liga - kívülről nézve legalábbis mindenképpen. Keményebb volt az idén az első kettőbe kerülni, mint tavaly az alapszakaszt megnyerni?

Azari Zsolt: - Emlékszem tavaly decemberben, karácsony előtt öt vereség után a negyedik helyen álltunk, és csak azért nem az ötödik, már nem rájátszást érő helyen, mert a mögöttünk lévő csapat meglepetésre kikapott. Aztán következett egy tizennégy meccses győzelmi széria, ami azt eredményezte, hogy hat fordulóval az alapszakasz vége előtt biztosan elsők voltunk. Tavaly a mögöttünk lévő csapatok körbeverték egymást, idén a Miskolc nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, 6-8 gólokat ütött mindenkinek, miközben mi egy-egy góllal nyertük a meccseinket – de valahogy mégis nyertünk. Nem tudom összehasonlítani, hogy melyik volt könnyebb, szerintem mind a két szezon elég nehéz volt, mindkettőre büszke vagyok, de valahogy az idei mégis jobban tetszik, mint a tavalyi.

- Galanisz és Szappanos mellett játszik jó ideje, milyen velük a játék?

Azari Zsolt: - Niká és Szapi két rettenetesen jó csatár! Niká hiába vékony, a harciasságával, a küzdeni tudásával, a megalkuvást nem tűrő játékával simán kompenzálja, hogy pár kilóval könnyebb mint a hasonló magasságú centerek a ligában. A technikája elképesztő, mindig nagyon irigyeltem tőle, ahogy eltologatja a védők lábai, ütői alatt és között a korongot, és ahogy utána elszlalomozik köztük… Jól lát a pályán, azt csinál a koronggal amit akar. Nagyon szeretek vele játszani, egy-egy összenézés után, vagy egy apró mozdulatból is tudjuk, hogy melyik figurát próbáljuk meg eladni, vagy merre kell mozognia a másiknak. Sok gólomat köszönhetem neki és rengeteg gólpasszomat ütötte ő a kapuba! Szapi pedig egy igazi gólvágó! A kapu közvetlen közelében nincs igazán ellenfél, ha kicsi, cimballom a szög vagy ha kipattan a korong és ott pattog a kapusok lábainál akkor biztosan gólt szerez, gólérzékenysége párját ritkítja! Sok mindent elmond róla, hogy volt a liga gólkirálya, idén is ő lőtte a csapatból a legtöbb találatot, örülök, hogy két ilyen jó játékossal játszhatok egy sorban, az én eredményességemet ez merőben meghatározza!

- Milyen volt svéd stílusról kanadaira váltani?

Azari Zsolt: - Magát a két stílust, mármint szakmailag, nem nagyon tudom összehasonlítani. Nekem nem érződik ki egyikből vagy másikból, hogy ez inkább svéd vagy ez egyértelműen kanadai. Minden esetre Stephan és Don személyisége, módszerei, edzésen a gyakorlatok, a taktika, de úgy általában minden teljesen különbözik. Számomra nagyon érezhető a kontraszt, vannak dolgok, amiket csak most értek meg, hogy miért fontosak, vannak amiket meg most nem tartok olyan fontosnak, mint eddig. Mindkét edzőtől rengeteget kaptunk, kapunk, nyugodt szívvel mondom: a legjobb edzőktől tanulhatunk,
szakmailag a legjobbat kapjuk évek óta!

- Ilyen statisztikákkal külföldön is lehet keresnivalója, elgondolkozott már a váltáson?

Azari Zsolt: - Egyelőre ebben a szezonban szeretnék rátenni még egy lapáttal, a klubommal sikert sikerre szeretnék halmozni, aztán pedig beverekedni magam a válogatottba. Ha a tervezett dolgokat meg tudom valósítani, akkor úgy érzem lesz alapom, hogy körülnézzek külföldön, s esetleg el tudjak menni egy erősebb bajnokságba. Egyébként a terveim között szerepel a külföldi karrier.

- Mit vár a válogatott tornától?

Azari Zsolt: - Hát a válogatott tornára először is ki kell jutni. Rettenetesen erős a mezőny, három-négy játékossal kell megküzdeni minden egyes helyért. A magyar játékosok egyre jobbak, nagyon nehéz dolga van az embernek, ha a MOL Ligából akarja beküzdeni magát. Sokszor úgy érzem, hogy eleve hendikeppel indulunk a külföldiek vagy a fehérváriak ellen, mert a szakma szerintem alábecsüli ezt a bajnokságot. Természetesen az a tervem, hogy beverekedem magam az utazó keretbe, a három válogatott meccsen pedig bebizonyítom a kapitánynak, hogy nagy hiba lenne engem kihagyni a csapatból. Egyszóval a jövő héten ki fogom harcolni magamnak a helyet a VB keretbe! Ezt várom a válogatott tornától!

- Mi lenne a legnagyobb győzelem a szezonban: a MOL Liga aranyérem, a magyar bajnoki cím vagy a kupa győzelem?

Azari Zsolt: - Szerintem idén a MOL Liga győzelem egyet fog jelenteni a magyar bajnoki címmel, ami nekünk zsinórban a harmadik bajnoki címünk lenne! Ez azt hiszem idén mindent visz, s ami még fogntosabb, mi fogjuk megnyerni! Minden erőnkkel erre a feladatra összpontosítunk, ha ez sikerült, akkor el kezdhetünk gondolkozni a Kupáról is.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 30 Jan 15 11:00:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150130-zsociin/
Dab.Docler – Hír Még az első hely sem veszett el http://dabdocler.hu/hirek/20150129-dabdhk/ A Dab.Docler csapatának két mérkőzés maradt a MOL Liga idei alapszakaszából. Elsőként pénteken a Debrecen vendégeként lépnek pályára Gröschl Tamásék.… A Dab.Docler csapatának két mérkőzés maradt a MOL Liga idei alapszakaszából. Elsőként pénteken a Debrecen vendégeként lépnek pályára Gröschl Tamásék.

A Dab.Docler csapata jelenleg a MOL Liga második helyén áll, ám matematikai esélye még mindig van az alapszakasz első helyének megszerzésére, ehhez azonban majdnem biztosan mindkét meccsét nyernie kell - s még így is botlania kell a jelenleg előttünk álló Miskolcnak. A debreceni mérkőzés előtt Donald MacLean, a Dab.Docler felnőtt csapatának kanadai edzője nyilatkozott.

Donald MacLean: - Az utolsó két forduló előtt állunk. Szerencsére még mindig van esélyünk az első hely megszerzésére, azért kell küzdenünk, hogy a tőlünk telhető legtöbbet megtegyük, a többi már nem csak rajtunk múlik. Úgy gondolom, a Debrecen hazai pályán sokkal jobb teljesítményre képes, mint az úton. Technikás, gyors játékosaik vannak, főleg az orosz légiósokra kell majd odafigyelnünk, meg természetesen Ladányi Balázsra - bennük mindig ott van a megvillanás lehetősége. Ami a mieinket illeti: ha a Miskolc ellen mutatott játékunkat tovább tudjuk vinni péntekre, akkor úgy érzem reális eséllyel pályázunk a három pontra. Sajnos sérültjeink és betegeink is vannak: Erdélyi Tamás válla sérült meg egy edzésen, Kovács Viktor még mindig a törött ujjával gyógyul, Pavuk térde is folyamatosan javul, de rá sem számíthatunk - többen küzdöttek emellett kisebb megfázásokkal. Minden valószínűség szerint hét hátvéddel és tizenegy csatárral utazunk majd, azt, hogy ki kezd a kapuban, majd a mérkőzés előtti edzésen dől el.

A Debrecen elleni meccs 18 órakor kezdődik idegenben!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 29 Jan 15 12:33:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150129-dabdhk/
Dab.Docler – Hír Az aranyig akarunk menetelni! http://dabdocler.hu/hirek/20150128-pozsiin/ Pozsgai Tamással, a magyar válogatott és a Dab.Docler hátvédjével készített interjút honlapunk! Olvassanak tovább a 14-es gondolataiért!… Pozsgai Tamással, a magyar válogatott és a Dab.Docler hátvédjével készített interjút honlapunk! Olvassanak tovább a 14-es gondolataiért!

- Az első kettőben már biztosan bent van a Dab.Docler a MOL Liga alapszakaszában, mennyire jó és mennyire elvárt eredmény ez?

Pozsgai Tamás: - Ha szezon előtt kérdeznek meg engem, azt mondtam volna, meglesz az első két hely, de ehhez nagyon meg kell dolgoznunk! Figyelembe véve a többi csapat rendelkezésre álló forrásait és légiós állományát mindenképp jó eredménynek tartom! Lehet, hogy sokak számára elvárt volt az elődöntős pozíció – valamilyen szinten igazuk is van, mert a magyar játékos állomány itt a legminőségibb –, de sokszor nehéz volt tartani a lépést az ellenfelekkel!

- Néhány nagyobb hullámvölgy jellemezte a szezont, ilyen volt például a Kontinentális Kupa és az azt követő időszak. Játékos szemszögből milyen volt az elmúlt öt hónap?

Pozsgai Tamás: - Igen, nem sikerült egy szépen felfelé ívelő vonalat húzni a diagramon, voltak hullámvölgyek, de ez benne a sportban. Véleményem szerint ebből tudunk a legtöbbet tanulni és a végén remélhetőleg pontosan tudni fogjuk, hogy mit nem szabad csinálni! Nyilván nem a legjobb érzés a hullámvölgy alján lenni, de azért vagyunk profi sportolók, hogy ezeket mentálisan helyén tudjuk kezelni és ki tudjuk csiszolni azokat az egyenetlenségeket, amik a rossz eredményekért felelősek!

- Milyen volt az EBEL-ből visszatérni a MOL Ligába, mekkora a különbség?

Pozsgai Tamás: - Nem szeretem a két ligát összehasonlítani. Vannak olyan emberek, akik egyszerűen kijelentik, hogy az erősebb vagy ez gyengébb liga! Ez nem ilyen egyszerű. Igazságot lehet találni ezekben a mendemondákban, de be kell látni az osztrák klubok más pénzből gazdálkodnak, a pontrendszer miatt van olyan hely, ahol egyszerre tíz légiós van. Az sem mellékes, hogy a válogatottjuk is magasabb szinten tart – folyamatosan ingáznak az A és Divízió I/A csoport között! Ezek mind erősebbé, gyorsabbá teszik a mezőnyt! De azt látom, hogy a MOL Ligában is vannak szép számmal olyan légiósok és magyar játékosok is, akik húzóemberek lennének bármelyik EBEL klubban!

- Donald MacLean fiatal szakember, milyen vele együtt dolgozni?

Pozsgai Tamás: - Nagyon élvezem vele a munkát! Nagy múltú játékos, rengeteg szezont húzott le a legmagasabb ligákban. Igaz, vezetőedzőként ez az első éve, de szerintem sokat tanult tőle a csapat, és ha betartjuk az utasításait bajnoki aranyig viszi a csapatot!

- A dunaújvárosi szurkolók egyik kedvence, nem véletlenül. Mit üzen nekik a rájátszás közeledtével?

Pozsgai Tamás: - Köszönjük az eddigi biztatást! De most jön a lényege a szezonnak, hihetetlenül szükségünk lesz a szurkolóinkra, reméljük minél nagyobb számban szorítanak majd nekünk! Úgyhogy hajrá, mindenki jöjjön, aki tud!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 28 Jan 15 19:58:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150128-pozsiin/
Dab.Docler – Hír A lelkeknek is fontos győzelem http://dabdocler.hu/hirek/20150126-macik/ Fordulatos, izgalmas mérkőzésen, büntetőlövések után aratott 4-3-as győzelmet a Miskolc elleni rangadón együttesünk ma este. Az alapszakasz első helye már csak matematikailag lehet meg, mégis nagyon fontos volt ez a siker.… Fordulatos, izgalmas mérkőzésen, büntetőlövések után aratott 4-3-as győzelmet a Miskolc elleni rangadón együttesünk ma este. Az alapszakasz első helye már csak matematikailag lehet meg, mégis nagyon fontos volt ez a siker.

A Csíkszereda elleni fájdalmas verség után egy még keményebbnek ígérkező mérkőzés, a MOL Liga tabelláját vezető Miskolc elleni csata várt ma este csapatunkra.

Megérdemelt előny

A rangadó előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy fel tudott-e állni a hétvégén kapott nagy pofonból együttesünk, ám a kezdés nem ezt sejttette, hiszen még egy perc sem telt el a meccsből, mikor a góllövőlistát vezető Dansereau már bevette Kalnins ketrecét (0-1). A korai gól szerencsére nem fogta meg csapatunkat, nyomásának előbb egy szimpla, majd a miskolci légiós bekk, Dudas fegyelmezetlenségének köszönhetően kettős emberelőny lett az eredménye, melyet Szappanos váltott gólra egy szép keresztpasszt követően (1-1). Az egyenlítő találat után pillanatok alatt két emberfórt is kapott a Jegesmedvék alakulata, de a DAB jól védekezett, így sikerült megúszni a kritikus perceket. A harmad hajrájában mindkét gárda előtt volt lehetőség a vezetés megszerzésére, de a kapusok kiválóan látták el feladataikat, így a szünetig nem változott az eredmény.
A térfélcserét követően úgy jöttek ki Acélbikáink a jégre, hogy mindent elkövetnek a második gól eléréséért, s bár egyenlő létszámban teljesen beszorították ellenfelüket, három egymást követően emberelőnyben képtelenek voltak erre, így a játékrész derekáig nem változott az eredmény. A 33. percben viszont már nem volt pardon, mert a fiatal Szepessy Máté kapu mögül visszatett korongját Somogyi húzta el a vendégek kapusa mellett, majd a kapuba bombázott (2-1). Egyből sürgős lett a Medvéknek is, de a második etap vége újra a mieinké volt, s csak Bálizs, valamint a kapuvas mentette meg a borsodiakat a harmadik hazai találattól.

Fordulatra fordulat

Az utolsó felvonásra viszont nagyon összekapta magát a borsodi egylet, míg a mieink talán egy kicsit visszaálltak, s ennek köszönhetően az első négy percet szinte végig a hazai harmadban töltötte az ellenfél. A vendégek fölénye a 45. percben érett góllá, amikor Dansereau már a második góljának örülhetett, miután értékesített egy kipattanót (2-2). Nem sokkal később a vezetést is megszerezték a miskolciak: egy finoman szólva is könnyű síppal befújt kiállítás után Cohen lőtt közelről a hazai kapuba, s máris a DAB-nak kellett rohannia az eredmény után *(2-3).
Akaratban nem is volt hiány, ám az 54. percig biztosan tartotta előnyét a Miskolc sőt, ha Becze szólója kaput talál, el is dönthette volna a meccset. Szerencsére nem tette, ami után Acélbikáink hatalmas hajrát indítottak az egyenlítésért, s bár Somogyi bombájánál a kapuvas hárított, majd Bálizs hatalmas bakija után Martine sem találta el az üres kaput, az igyekezet eredményre vezetett, mert az 58. percben Peterdi ért bele gólt érően Mestyán belőtt korongjába, így várhattuk a hosszabbítást (3-3). Melyben hatalmas esélyt kaptak a vendégek, miután Martine-t állították ki a játékvezetők, de Kalnins fogott, mint a festék, így jöhettek a rávezetések.
Melynek első három körében egyik gárda sem tudott élni saját szólójával, ám a negyedik körben Somogyi úgy vágta be a vas alá a pakkot, ahogy azt az utóbbi időben megszokhattuk tőle, majd miután Kalnins kitolta a negyedik miskolci büntetőt is, már borulhattak is össze az Acélbikák, akik a Csíkszereda elleni kínos vereség után felálltak a padlóról, s a szezonban negyedszer is legyőzték a Miskolc alakulatát (4-3).

Dab.Docler – Miskolci JJSE 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0) büntetőkkel

Dab.Docler: Kalnins – Hüffner, Pozsgai, Galanisz, Azari (1), Szappanos 1 – Eskelinen, Martine (1), Gröschl (1), Mestyán (1), Peterdi 1 – Somogyi 2, Szepessy (1), Papp V. (1), Nagy R., Erdélyi – Hruby, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

MJJSE: Bálizs – Boyle, Metcalfe, Cohen 1, Dudas, Becze (1) – Gőz, Sagert (1), Hajós (1), Tóth A. (2), Dansereau 2 (1) – Popovics, Láda, Vojtkó, Miskolczi, Dósa – Roczanov, Szilágyi, Ritó, Budai, Fliszár. Vezetőedző: Majoross Gergely.

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 26 Jan 15 23:17:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150126-macik/
Dab.Docler – Hír Egy nap alatt kell felejteni http://dabdocler.hu/hirek/20150125-dabdmis/ A szinte hihetetlen szombat esti fiaskó után sok idő nem maradt a szomorkodásra, hiszen hétfőn már a legnagyobb rivális, a Miskolc érkezik Dunaújvárosba.… A szinte hihetetlen szombat esti fiaskó után sok idő nem maradt a szomorkodásra, hiszen hétfőn már a legnagyobb rivális, a Miskolc érkezik Dunaújvárosba.

A MOL Liga első és második helyezettje találkozik az idei szezon alapszakaszában utoljára január 26-án, hétfőn 18 óra 30 perctől a Dunaújvárosi Jégcsarnokban - a Miskolc érkezik tehát az Acélbikák vendégségébe. A parázs mérkőzés előtt Donald MacLean, a DAB vezetőedzője nyilatkozott.

Donald MacLean: - Nagyon régóta a jégkorong körül forog az életem, egyszer sem éltem azonban át olyan rövidzárlatot, mint a Csíkszereda elleni meccs utolsó másfél percében. A sport azonban ilyen, nincs időd megállni, nem tudod magadban túl sokáig értékelni az eseményeket, hiszen a következő kihívás már itt kopogtat az ajtódon. A legfontosabb most, hogy elfelejtsük, ami történt és visszataláljunk arra a kilenc meccses győzelmi szériára, amin a hétvége előtt voltunk. Nyilván ez nem lesz a legegyszerűbb, hiszen a liga élcsapata érkezik. A szezonban ötször találkoztunk, háromszor mi, kétszer ők győztek, legutóbb is megmutattuk, ha koncentráltan játszunk, kihasználjuk a helyzeteinket és hátul is odafigyelünk, akkor képesek vagyunk föléjük nőni. Továbbra is az az érzésem, hogy hiába van a többi csapatnak jóval több légiósa, ha a mieink a legjobb tudásuk szerint játszanak, s ha ragaszkodnak a taktikához, akkor bárkit megverünk.

Szurkoljanak hétfőn is a piros-fehéreknek! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 25 Jan 15 09:49:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150125-dabdmis/
Dab.Docler – Hír Döbbenetes vereség http://dabdocler.hu/hirek/20150124-csiksze/ Másfél perccel a mérkőzés vége előtt még két góllal vezetett, mégis 6-5-ös vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda elleni összecsapáson együttesünk a jégcsarnokban ma este..… Másfél perccel a mérkőzés vége előtt még két góllal vezetett, mégis 6-5-ös vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda elleni összecsapáson együttesünk a jégcsarnokban ma este..

Az érsekújvári vereséget követően ezúttal hazai környezetben, a sereghajtó HSC Csíkszereda ellen korcsolyázott jégre csapatunk a MOL Ligában. Acélbikáink számára kötelező érvényű volt a győzelem megszerzése, hiszen csak így maradhattak versenyben az alapszakasz első helyének megszerzéséért.

Biztos előnyben

A mérkőzés elején nem is tűnt úgy, hogy komoly sansza lesz a vendégeknek, hiszen a DAB azonnal beköltözött ellenfele harmadába, két-három komoly ziccer kiharcolásával jelezve ellenfelének, hogy sok jóra ne számítson. A helyzetek azonban kimaradtak, s erre ráfizetett együttesünk, hiszen a kilencedik percben Salonen fejezett be góllal egy ellentámadást, megszerezve ezzel a vezetést az erdélyieknek (0-1). Nem sokáig örülhetett azonban az ellenfél, mert két minutummal később Galanisz vette be emberelőnyből az erdélyi ketrecet, gyorsan kiegyenlítve ezzel az állást, s bár a folytatásban is egykapuzott a DAB, újabb találat már nem született az első játékrészben (1-1).
Nem úgy a másodikban, melyet egy gyors hazai emberhátrány vezetett fel, ám miután kivédekezte a vendégek támadásait együttesünk, egy gyors ellencsapást vezetett, s Martine közeli találatával magához ragadta a vezetést (2-1). Erre egy újabb emberelőnyből válaszolhatott volna a sereghajtó, ám elpasszolták magukat, s a korong pont a büntetőpadról visszatérő Galaniszt találta meg, aki nem hibázta el szólóját, kétfásra növelve ezzel a mieink előnyét (3-1). A mai azonban nem a védelmek meccse volt, mert a játékrész derekán Gecse fejezett be góllal egy újabb csíki kontrát, de gyorsan jött a válasz is: a 36. percben Szepessy nyugtatta szép góllal a hazai drukkereket (4-2).

Végzetes másfél perc

A harmadik etapot tehát kétgólos előnnyel kezdte együttesünk, mely továbbra is irányította a játékot, ám elég volt egy újabb védelmi megingás, ami után Satek ismét visszahozta a csíkszeredai reményeket (4-3). A gólra góllal válaszolt a DAB, mely azonnal össztűz alá vette ellenfele kapuját, s ez egy perc alatt eredményre is vezetett, miután ismét Szepessy iratkozott fel a góllistára (5-3). A folytatásban jött előre a Csíkszereda becsülettel, ám igazán komoly lehetőségei inkább a mieinknek adódtak, ugyanakkor mégsem lehettünk teljesen nyugodtak, amit egy sípszó után született, végül érvénytelenített HSC-találat is jelzett.
Ezzel együtt úgy tűnt, hogy kézben tartja a meccset az Acélbikák alakulata, ám jött egy katasztrofális utolsó két perc, ami mindent tönkretett. Kezdődött az egész azzal, hogy az 58. percben egy teljesen felesleges kiállítást gyűjtöttek be a mieink, a HSC kockáztatott, lehozta kapusát, s másfél perccel a meccs vége előtt szépíteni tudott (5-4).
A bekapott góltól teljesen megzavarodott együttesünk, míg a vendégek továbbra is a kispadon tartották Ruczujt, s egy kapu előtti kavarodás végén Farkas találatával ki is egyenlítettek (5-5).
Ekkor már csak húsz másodperc volt hátra a találkozóból, ám míg a hazai drukkerek a közelgő hosszabbítás miatt dühöngtek, a vendégek a meccset is megnyerték: egy, a saját harmad előtt eladott korongra Molnár Zsombor csapott le, s 59:55-nél nagyon kilőtte a bal felső sarkot, megfordítva, s megnyerve ezzel a meccset csapatának (5-6). Az érthetetlen szétesés, valamint vereség miatt nagyon nehéz helyzetbe került együttesünk az alapszakasz-győzelemért vívott harcban, de keseregni nincs idő, mert hétfőn érkezik a ligaelső Miskolc, ahol ki lehet, s ki is kell javítani a ma látott hibákat.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda 5-6 (1-1, 3-1, 1-4)

Dab.Docler: Hajek, Hüffner, Pozsgai, Galanisz 2, Azari (2), Szappanos (1), Martine 1 (1), Mestyán, Eskelinen, Gröschl (1), Peterdi, Nagy, Erdélyi, Somogyi (2), Szepessy 2, Papp V. (1), Hruby, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

HSC Csíkszereda: Ruczuj, Spady (2), Nagy I. 1, Molnár Zs. 1 (2), Satek 1 (2), Farkas 1 (2), Papp Sz., Bíró O., Salonen 1, Heffernan (1), Bíró G., Salló, Gecse 1, Molnár Z., Mihály, Tranca, Geréb, Bíró T., Rokaly. Vezetőedző: Chris Dreberg.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 24 Jan 15 20:08:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150124-csiksze/
Dab.Docler – Hír Döbbenetes vereség http://dabdocler.hu/hirek/20150124-csiksze/ Másfél perccel a mérkőzés vége előtt még két góllal vezetett, mégis 6-5-ös vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda elleni összecsapáson együttesünk a jégcsarnokban ma este..… Másfél perccel a mérkőzés vége előtt még két góllal vezetett, mégis 6-5-ös vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda elleni összecsapáson együttesünk a jégcsarnokban ma este..

Az érsekújvári vereséget követően ezúttal hazai környezetben, a sereghajtó HSC Csíkszereda ellen korcsolyázott jégre csapatunk a MOL Ligában. Acélbikáink számára kötelező érvényű volt a győzelem megszerzése, hiszen csak így maradhattak versenyben az alapszakasz első helyének megszerzéséért.

Biztos előnyben

A mérkőzés elején nem is tűnt úgy, hogy komoly sansza lesz a vendégeknek, hiszen a DAB azonnal beköltözött ellenfele harmadába, két-három komoly ziccer kiharcolásával jelezve ellenfelének, hogy sok jóra ne számítson. A helyzetek azonban kimaradtak, s erre ráfizetett együttesünk, hiszen a kilencedik percben Salonen fejezett be góllal egy ellentámadást, megszerezve ezzel a vezetést az erdélyieknek (0-1). Nem sokáig örülhetett azonban az ellenfél, mert két minutummal később Galanisz vette be emberelőnyből az erdélyi ketrecet, gyorsan kiegyenlítve ezzel az állást, s bár a folytatásban is egykapuzott a DAB, újabb találat már nem született az első játékrészben (1-1).
Nem úgy a másodikban, melyet egy gyors hazai emberhátrány vezetett fel, ám miután kivédekezte a vendégek támadásait együttesünk, egy gyors ellencsapást vezetett, s Martine közeli találatával magához ragadta a vezetést (2-1). Erre egy újabb emberelőnyből válaszolhatott volna a sereghajtó, ám elpasszolták magukat, s a korong pont a büntetőpadról visszatérő Galaniszt találta meg, aki nem hibázta el szólóját, kétfásra növelve ezzel a mieink előnyét (3-1). A mai azonban nem a védelmek meccse volt, mert a játékrész derekán Gecse fejezett be góllal egy újabb csíki kontrát, de gyorsan jött a válasz is: a 36. percben Szepessy nyugtatta szép góllal a hazai drukkereket (4-2).

Végzetes másfél perc

A harmadik etapot tehát kétgólos előnnyel kezdte együttesünk, mely továbbra is irányította a játékot, ám elég volt egy újabb védelmi megingás, ami után Satek ismét visszahozta a csíkszeredai reményeket (4-3). A gólra góllal válaszolt a DAB, mely azonnal össztűz alá vette ellenfele kapuját, s ez egy perc alatt eredményre is vezetett, miután ismét Szepessy iratkozott fel a góllistára (5-3). A folytatásban jött előre a Csíkszereda becsülettel, ám igazán komoly lehetőségei inkább a mieinknek adódtak, ugyanakkor mégsem lehettünk teljesen nyugodtak, amit egy sípszó után született, végül érvénytelenített HSC-találat is jelzett.
Ezzel együtt úgy tűnt, hogy kézben tartja a meccset az Acélbikák alakulata, ám jött egy katasztrofális utolsó két perc, ami mindent tönkretett. Kezdődött az egész azzal, hogy az 58. percben egy teljesen felesleges kiállítást gyűjtöttek be a mieink, a HSC kockáztatott, lehozta kapusát, s másfél perccel a meccs vége előtt szépíteni tudott (5-4).
A bekapott góltól teljesen megzavarodott együttesünk, míg a vendégek továbbra is a kispadon tartották Ruczujt, s egy kapu előtti kavarodás végén Farkas találatával ki is egyenlítettek (5-5).
Ekkor már csak húsz másodperc volt hátra a találkozóból, ám míg a hazai drukkerek a közelgő hosszabbítás miatt dühöngtek, a vendégek a meccset is megnyerték: egy, a saját harmad előtt eladott korongra Molnár Zsombor csapott le, s 59:55-nél nagyon kilőtte a bal felső sarkot, megfordítva, s megnyerve ezzel a meccset csapatának (5-6). Az érthetetlen szétesés, valamint vereség miatt nagyon nehéz helyzetbe került együttesünk az alapszakasz-győzelemért vívott harcban, de keseregni nincs idő, mert hétfőn érkezik a ligaelső Miskolc, ahol ki lehet, s ki is kell javítani a ma látott hibákat.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda 5-6 (1-1, 3-1, 1-4)

Dab.Docler: Hajek, Hüffner, Pozsgai, Galanisz 2, Azari (2), Szappanos (1), Martine 1 (1), Mestyán, Eskelinen, Gröschl (1), Peterdi, Nagy, Erdélyi, Somogyi (2), Szepessy 2, Papp V. (1), Hruby, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

HSC Csíkszereda: Ruczuj, Spady (2), Nagy I. 1, Molnár Zs. 1 (2), Satek 1 (2), Farkas 1 (2), Papp Sz., Bíró O., Salonen 1, Heffernan (1), Bíró G., Salló, Gecse 1, Molnár Z., Mihály, Tranca, Geréb, Bíró T., Rokaly. Vezetőedző: Chris Dreberg.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 24 Jan 15 20:08:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20150124-csiksze/