Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír A Debrecennel teljes a felkészülés! http://dabdocler.hu/hirek/20140722-dhk/ Tizenkét meccsesre duzzadt a Dab.Docler felkészülése: a ligaújonc, Debrecen ellen szeptember 5-én, pénteken lépnek jégre Seveláék Dunaújvárosban!… Tizenkét meccsesre duzzadt a Dab.Docler felkészülése: a ligaújonc, Debrecen ellen szeptember 5-én, pénteken lépnek jégre Seveláék Dunaújvárosban!

Teljessé, s tizenkét mérkőzésessé vált a Dab.Docler felkészülési programja: szeptember 5-én, pénteken a MOL Liga újonca, a Debrecen látogat Dunaújvárosba. A mérkőzés 18 óra 30 perckor kezdődik majd!

A felkészülés menetrendje:

Augusztus 15-17., Topolcsány, Goldissimo Cup
(Dab.Docler, HC Topolcany, Kapfenberg Steelers, Unia Oswiecim)

Augusztus 22-24., Dunaújváros, Docler Cup 2014
(Cracovia Kraków, Dab.Docler, Kallinge/Ronneby IF, Rapaces de Gap)

Augusztus 29., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler – SHK37 Piestany

Augusztus 31., 18.00, Dunaújváros
Dab.Docler – Ciarko PBS Bank KH Sanok

Szeptember 2., 18.00, Pöstyén
SHK37 Piestany – Dab.Docler

Szeptember 5., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Debreceni Hoki Klub

Szeptember 9., 19.00, Pesterzsébet
Ferencvárosi TC - Dab.Docler

Szeptember 12., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Ferencvárosi TC

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 22 Jul 14 14:29:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140722-dhk/
Dab.Docler – Hír A Sasokkal zárják a felkészülést a Bikák! http://dabdocler.hu/hirek/20140721-fradi/ A felkészülés utolsó szakaszaként a Ferencváros csapatával játszik két mérkőzést a Dab.Docler szeptember közepén!… A felkészülés utolsó szakaszaként a Ferencváros csapatával játszik két mérkőzést a Dab.Docler szeptember közepén!

Véglegessé vált a Dab.Docler csapatának augusztusi és szeptemberi felkészülése. Az Acélbikák a Ferencváros csapatával mérkőznek meg kétszer is a szezonra való preparáció utolsó szakaszában.

Szeptember 9-én, kedden Pesterzsébeten 19 órakor lépnek pályára a Bikák, míg szeptember 12-én, pénteken a Dunaújvárosi Jégcsarnokban fogadják Azariék a zöld-fehéreket 18 óra 30 perctől.

Ez lesz az utolsó két mérkőzés, mielőtt szeptember 19-én a Brassó ellen elkezdené a következő szezont a Dab.Docler csapata!

A felkészülés menetrendje:

Augusztus 15-17., Topolcsány, Goldissimo Cup
(Dab.Docler, HC Topolcany, Kapfenberg Steelers, Unia Oswiecim)

Augusztus 22-24., Dunaújváros, Docler Cup 2014
(Cracovia Kraków, Dab.Docler, Kallinge/Ronneby IF, Rapaces de Gap)

Augusztus 29., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler – SHK37 Piestany

Augusztus 31., 18.00, Dunaújváros
Dab.Docler – Ciarko PBS Bank KH Sanok

Szeptember 2., 18.00, Pöstyén
SHK37 Piestany – Dab.Docler

Szeptember 9., 19.00, Pesterzsébet
Ferencvárosi TC - Dab.Docler

Szeptember 12., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Ferencvárosi TC

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 21 Jul 14 15:11:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140721-fradi/
Dab.Docler – Hír A cél: erős és széles bázist építeni! http://dabdocler.hu/hirek/20140721-pdorka/ Edzőinket bemutató sorozatunk harmadik részében a Finnországból nemrég hazatért Palkó Dorkával, az utánpótlás egyetlen női edzőjével beszélgettünk.… Edzőinket bemutató sorozatunk harmadik részében a Finnországból nemrég hazatért Palkó Dorkával, az utánpótlás egyetlen női edzőjével beszélgettünk.

- Gyerekkoromban édesapám vitt el először az Acélbikák mérkőzésére, hamar szurkolóvá váltam – kezdi a történetet Palkó Dorka arról, hogyan is került a jégpálya közelébe. 2002-ben már volt női csapat itt Dunaújvárosban, abban az évben kezdtem el jégkorongozni. Sokáig hobbi volt, aztán egy idő után már a fiúk között is jégre léptem, akkor kezdtem tulajdonképpen komolyabban foglalkozni a sporttal. Mivel szeretem a gyerekeket, s a jégkoronggal is egyre közelebbi kapcsolatba kerültem jelentkeztem a Testnevelési Főiskolára, ahol testnevelői szakon diplomáztam – ez A licenszes edzői képesítésnek felel meg. Amikor gyakorlat kellett, 2011-ben, akkor kerestem meg Vladimír Babicot, aki rögtön mélyvízbe dobott: tíz kisgyereket kaptam az első napomon, de szerencsére hamar sikerült akklimatizálódnom, s beilleszkedtem a csapatba.

Az első benyomást a gyerekek Palkó Dorka útmutatásával szerzik meg a jégkoronggal kapcsolatban, hiszen a korcsolyaoktatást is ő tartja a kezdőknek.

- Én vagyok az a személy, aki azon igyekszik, hogy a gyerekek beleszeressenek a jégkorongba, illetve velem tapasztalják meg az első lépéseket korcsolyában a legkisebbek. Emellett az U8-as és U10-es csapatnál is segítek. Nemrég tértem haza Vierumäkiből, Finnországból, ahol a Nemzetközi Jégkorong Szövetség továbbképző táborában vettem részt. Rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam, nagyon élmény dús és jól szervezett egy hetet tölthettem Skandináviában, ahol pont olyan területekben fejlődhettem, amikben szerettem volna.

Palkó Dorka továbbra is komoly célkitűzésekkel tekint a jövőbe: - Erős és széles dunaújvárosi utánpótlás bázist szeretnénk kialakítani – az elmúlt években ezt sikerült megalapozni, úgyhogy reális célnak látom, hogy a dunaújvárosi utánpótlás-nevelés újra az élen járjon, az biztos, hogy mi továbbra is ezen fogunk dolgozni. Emellett a magyar női válogatottaknál is szeretném segíteni a szövetség munkáját – ha minden jól megy, a közeljövőben az U15-ös magyar női válogatott szakmai programjában segíthetek!

Edzőinket bemutató sorozatunk következő részében Vladimír Babiccsal, a Dab.Docler utánpótlásának vezetőedzőjével olvashatnak írást!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 21 Jul 14 13:29:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140721-pdorka/
Dab.Docler – Hír Egyértelmű volt: a hokival szeretnék foglalkozni! http://dabdocler.hu/hirek/20140716-hunor/ Edzőinket bemutató sorozatunk második részében Strenk Hunorral, az Acélbikák korábbi játékosával, az utánpótlás csapatok edzőjével beszélgettünk.… Edzőinket bemutató sorozatunk második részében Strenk Hunorral, az Acélbikák korábbi játékosával, az utánpótlás csapatok edzőjével beszélgettünk.

Júliusban a jeges szezon még nyári álmát alussza, ám mi úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy mindenki megismerhesse azokat az edzőket, akik a Dab.Docler utánpótlásával dolgoznak több éve – s végeznek kiváló munkát! Sorozatunk második részében Strenk Hunorral beszélgettünk.

- Ötéves koromban kezdtem el a hokit: ahogy az lenni szokott általában, apukám egy délután levitt a jégpályára – kezdett mesélni a kezdetekről a Dab.Docler utánpótlásedzője, Strenk Hunor. Azon a napon eldőlt a sorsom, egész egyszerűen ott ragadtam a jégpályán, annyira tetszett a légkör és a sport. Aztán később az U12-es korosztálytól felfelé minden korcsoportban válogatott lettem, tizennyolc évesen pedig a felnőttek között is bemutatkoztam a Vasasban. Négy szezont húztam le a felnőtteknél – a Vasasban, aztán később a Dab.Docler csapatában. Háromszoros MOL Liga győztesnek és magyar bajnoknak is mondhatom magam.

A még mindig fiatal szakember előtt tehát komoly jégkorongozói múlt áll, most pedig azon dolgozik, hogy minél komolyabb edzői utat járjon be a jövőben.

- Az érettségi után egyértelmű volt, hogy a jégkoronggal szeretnék foglalkozni a jövőben is. Ennek megfelelően a Testnevelési Főiskolán B licenszes edzői képesítést szereztem. 2012-ben aztán Szakács Ferenc vezetése mellett a dunaújvárosi kölyökcsapatot vezettem, tavaly pedig Jonas Johnsonnal a junior csapatnál dolgoztam – emellett pedig Vladimír Babic és Jávorics Gábor munkáját igyekeztem megkönnyíteni az U14-es, az U12-es, az U10-es és az U8-as csapatnál. Jövőre David Legerrel a junior csapattal szeretnénk minél szebb sikereket elérni, s azt, hogy minél több fiatal kaphasson lehetőséget, hogy belekóstolhassanak a felnőtt légkörbe, edzéseket látogassanak, esetleg mérkőzéseken léphessenek pályára a nagycsapattal – emellett természetesen ugyanúgy maradok a fiatalabb csapatok mellett is. A nyáron az U14-es válogatott mellé is felkért dolgozni a szövetség, ezt én óriási megtiszteltetésként éltem meg.

- Sok külföldi edzővel dolgoztam, Stephan Lundh, Glen Williamson és Robert Spisak is rengeteg dolgot tanított a jégkorongról. Igyekeztem minél több fogást ellesni, idén is az a célom, hogy a két kanadai szakembertől minél többet tanuljak, hogy aztán idővel ebből a sok összetevőből össze tudjam gyúrni a saját magam stílusát. A célom természetesen az, hogy minél sikeresebbé tegyük a dunaújvárosi utánpótlást!

Edzőinket bemutató sorozatunk következő részében Palkó Dorkával, a dunaújvárosi utánpótlás egyetlen női tagjával olvashatnak írást.

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 16 Jul 14 09:24:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140716-hunor/
Dab.Docler – Hír Jegy- és bérletinformációk a 2014/15-ös szezonra http://dabdocler.hu/hirek/20140715-jegyar/ Megvannak a Dab.Docler csapatának következő szezonra szóló jegy- és bérletárai, illetve az ehhez kapcsolódó információk!… Megvannak a Dab.Docler csapatának következő szezonra szóló jegy- és bérletárai, illetve az ehhez kapcsolódó információk!

Itthon a szezon az Acélbikák számára augusztus 22-én a Docler Kupával indul. A tornára a következő belépőket vásárolhatják meg:

Docler Kupa három napos, hatmérkőzéses ülő bérlet: 4 000 forint
Docler Kupa három napos, hatmérkőzéses álló bérlet: 2 500 forint

Docler Kupa egy napra, két mérkőzésre szóló ülőjegy: 1 500 forint
Docler Kupa egy napra, két mérkőzésre szóló állójegy: 1 000 forint
Docler Kupa egy napra, két mérkőzésre szóló diák/nyugdíjas jegy: 600 forint

Az augusztus 29-i Pöstyén elleni, illetve a 31-i Sanok elleni barátságos mérkőzésekre a belépés ingyenes!

Az idei, nyolccsapatos MOL Liga alapszakasza szeptember 19-én indul.
A 2014/15-ös MOL Liga szezon bérlet- és jegyárai:
Teljes szezonra szóló ülő bérlet (kizárólag a MOL Liga alapszakasz és rájátszás mérkőzéseire érvényes): 25 000 forint
Teljes szezonra szóló álló bérlet (kizárólag a MOL Liga alapszakasz és rájátszás mérkőzéseire érvényes): 16 500 forint
Teljes szezonra szóló diák/nyugdíjas bérlet (kizárólag a MOL Liga alapszakasz és rájátszás mérkőzéseire érvényes): 10 000 forint
VIP bérlet: 63 500 forint

Egy mérkőzésre szóló belépők
Ülő: 1 500 forint
Álló: 1 000 forint
Nyugdíjas ülő: 900 forint
Diák/nyugdíjas (álló): 600 forint

Tízalkalmas bérlet (csak a MOL Liga alapszakaszában vásárolható)
Ülő: 11 500 forint
Álló: 7 500 forint
Diák/nyugdíjas (álló): 4 500 forint

A decemberi U20-as, Divízió I B világbajnokságra a belépés díjtalan.

A bérleteket várhatóan augusztus 11-től vásárolhatják meg elővételben. Fontos, hogy csak készpénz, vagy Sodexo és Ticket sportutalványokkal tudnak fizetni – SZÉP-kártyás és bankkártyás fizetés nem lehetséges! Részletfizetésre van mód, de december 31-ig mindenképpen be kell fizetni a teljes összeget, különben a bérlet érvénytelenné válik.

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 15 Jul 14 14:47:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140715-jegyar/
Dab.Docler – Hír Ha úgy van, felrúgom a kukát az öltözőben! http://dabdocler.hu/hirek/20140707-jg/ Jávorics Gábor harmadik szezonját kezdi edzőként a Dab.Docler csapatánál. A remek szakemberrel a dunaújvárosi edzőket bemutató sorozatunk első részében beszélgettünk!… Jávorics Gábor harmadik szezonját kezdi edzőként a Dab.Docler csapatánál. A remek szakemberrel a dunaújvárosi edzőket bemutató sorozatunk első részében beszélgettünk!

Júliusban a jeges szezon még nyári álmát alussza, ám mi úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy mindenki megismerhesse azokat az edzőket, akik a Dab.Docler utánpótlásával dolgoznak több éve – s végeznek kiváló munkát! Sorozatunk első részében Jávorics Gáborral beszélgettük.

- Elég későn, tíz éves koromban kezdtem jégkorongozni Szombathelyen. Azért kezdtem idézőjelben ilyen idősen, mert finoman szólva sem voltak remek feltételeink: akkor lett nyitott szabvány pályánk, amin három hónapon keresztül tudtunk készülni – kezdi Jávorics Gábor, amikor jégkorongos múltjáról kérdeztük. A Szombathely OB II-es csapatában 18 évesen kezdtem el játszani, aztán két évet Győrben is voltam, ugyanebben a ligában. Ezután visszatértem Szombathelyre, de már csak amatőr szinten, munka mellett játszottunk – nem volt lehetőségünk bajnokságban indulni. A jégkorong mellett mindig nagyon fontos szerepet játszott az életemben az inline, két nagy nemzetközi tornán is jártam a magyar válogatottal – köztük a 2004-es világbajnokságon is ott lehettem. Emellett tizenkét évig az osztrák inline Bundesligában játszottam, három éve pedig szintén Ausztriában, a jégkorongos harmadosztályban kergetem a pakkot.

Jávorics Gábor két éve érkezett Dunaújvárosba, ahol azóta az utánpótlás nevelés meghatározó alakjává vált – mind a szakvezetés, mind a gyerekek tisztelik és elismerik munkáját. Az U8-as korosztálytól az U14-ig minden korcsoportnál dolgozik a szakember.

- Pedagógus diplomám van, de sosem tanítottam – emellett jégkorong edzői B licensszel rendelkezem. Nyolc éve, harminc évesen kezdtem edzősködni. Értelemszerűen otthon, Szombathelyen dolgoztam először, majd később a Zalai Titánok és Szombathely vegyes csapatánál dolgoztam. Három éve pont odaérkezett egy közös edzőtáborra a Dab.Docler – itt találkoztam először Babic Vladimírrel, akivel azóta is együtt dolgozunk a dunaújvárosi utánpótlásban. Őszintén mondom, hogy óriási megtiszteltetés volt a felkérés, hogy dolgozzak az ország egyik legnagyobb hírű, s legsikeresebb egyesületénél – nem volt tehát kérdés, hogy igent mondok-e. Az azóta eltelt időben igyekszem a legjobb tudásom szerint végezni a munkát. Mivel mindig maximalista voltam, s utálom a lazsálást, van, hogy egy kicsit keményebben szólok. Játékos koromban is igyekeztem én lenni a csapat motorja, abban az értelemben mindenképpen, hogy biztattam a csapattársakat, próbáltam motiválni őket – ha azonban nem úgy ment, volt, hogy felrúgtam a kukát az öltözőben! Arra törekszem, hogy egészséges versenyszellem és küzdeni akarás alakuljon ki a srácokban, s egy irányba húzzák a csapatot!

Edzőinket bemutató sorozatunk következő részében Strenk Hunorral, a Dab.Docler korábbi játékosával, s mostani utánpótlás edzőjével olvashatnak írást.

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 07 Jul 14 18:49:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140707-jg/
Dab.Docler – Hír A Brassó ellen kezd a Dab.Docler! http://dabdocler.hu/hirek/20140707-sorsola/ Elkészült a MOL Liga 2014–15-ös idényének sorsolása: legalább 184, de akár 195 mérkőzést is láthatnak a szurkolók a szeptember 19-én kezdődő szezonban. A Bikák három hazai meccsel kezdenek! … Elkészült a MOL Liga 2014–15-ös idényének sorsolása: legalább 184, de akár 195 mérkőzést is láthatnak a szurkolók a szeptember 19-én kezdődő szezonban. A Bikák három hazai meccsel kezdenek!

Az új szezon szeptember 19-én, pénteken kezdődik majd, méghozzá érdekes párharcokkal. A címvédő Érsekújvár a legutóbbi rájátszásról lemaradó Csíkszeredát fogadja, a Miskolc a Ferencvárost, míg az újonc Debrecen az UTE-t. A mieink 19-én a Brassó, 21-én a Debrecen, míg 23-án a Ferencváros ellen lépnek pályára - mindhárom alkalommal hazai pályán.

A február 1-éig tartó alapszakaszban a klubok három oda-vissza kört játszanak egymással,
azaz 42 fordulóra kerül sor. Mivel a Debreceni HK belépésével az indulók száma eggyel nőtt,
a kevesebb forduló ellenére is pontosan ugyanannyi, 168 mérkőzést játszanak az alapszakaszban.

A mezőny növekedésével megváltozik a rájátszás lebonyolítása, amelyben a korábbi néggyel szemben hat csapat vesz részt. Újdonság, hogy miközben az alapszakasz két legjobbja automatikusan az elődöntőbe kerül, a harmadik helyezett a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntőt játszik a további két kiadó elődöntős helyért. Az elődöntőben, amely mostantól az egyik fél negyedik győzelemig tart, megszűnik az ellenfélválasztás: az alapszakasz győztesének a két selejtező-győztes közül az lesz az ellenfele, amelyik az alapszakaszban rosszabb helyen végzett.A MOL LIGA CSAPATAI:

HC Mikron Nové Zámky (SVK)
ASC Corona 2010 Brasov (ROU)
Dab.Docler (HUN)
Miskolci Jegesmedvék (HUN)
HSC Csíkszereda (ROU)
Ferencvárosi TC (HUN)
UTE (HUN)
Debreceni Hokiklub (HUN)

A MOL LIGA MENETRENDJE:

Alapszakasz: szeptember 19. – február 1.
Negyeddöntő: február 10 –14.
Elődöntő: február 17.–március 3.
Döntő: március 7.–március 21.

A teljes sorsolásért ide kattintsanak!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 07 Jul 14 17:17:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140707-sorsola/
Dab.Docler – Hír A lengyel bajnok érkezik Dunaújvárosba http://dabdocler.hu/hirek/20140705-sanok/ A magyar és a lengyel bajnok csap össze augusztus 31-én: vasárnap 18 órakor a lengyel bajnok, a Ciarko PBS Bank KH Sanok lép jégre az Acélbikák otthonában!… A magyar és a lengyel bajnok csap össze augusztus 31-én: vasárnap 18 órakor a lengyel bajnok, a Ciarko PBS Bank KH Sanok lép jégre az Acélbikák otthonában!

A 2013/14-es szezon lengyel bajnoka, a Kontinentális Kupában az Acélbikák egyik legkomolyabb ellenfele, a KH Sanok érkezik Dunaújvárosba augusztus 31-én, vasárnap. A tavalyi évben, épp a Sanok ellen kezdte meg a felkészülést a Dab.Docler, akkor idegenben 2-1-es vereséget szenvedtek a mieink.

Idén egy csoportba került a két csapat a Kontinentális Kupa selejtezőjében, így októberben már komoly téttel bíró összecsapáson találkoznak majd a felek Brassóban.

A Sanok csapatánál több ismerős névvel is találkozhatnak, hiszen a portugál-kanadai Justin DaCosta a 2012-es szezonban a Székesfehérvár csapatát erősítette, míg Jordan Knox neve a tavalyi miskolci keretből lehet ismerős.

A felkészülés eddigi menetrendje:

Augusztus 15-17., Topolcsány, Goldissimo Cup
(Dab.Docler, HC Topolcany, Kapfenberg Steelers, Unia Oswiecim)

Augusztus 22-24., Dunaújváros, Docler Cup 2014
(Cracovia Kraków, Dab.Docler, Kallinge/Ronneby IF, Rapaces de Gap)

Augusztus 29., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler – SHK37 Piestany

Augusztus 31., 18.00, Dunaújváros
Dab.Docler – Ciarko PBS Bank KH Sanok

Szeptember 2., 18.00, Pöstyén
SHK37 Piestany – Dab.Docler

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 05 Jul 14 16:23:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140705-sanok/
Dab.Docler – Hír Palkó Dorottyát Finnországban képzik tovább! http://dabdocler.hu/hirek/20140705-palkod/ A Nemzetközi Jégkorong Szövetség által szervezett Hockey Development Campbe, a finn Vierumäkibe utazott július 5-én, a mai napon a Dab.Docler A licenszes edzője, Palkó Dorottya, ahol edzői továbbképzésen vesz részt a fiatal szakember. … A Nemzetközi Jégkorong Szövetség által szervezett Hockey Development Campbe, a finn Vierumäkibe utazott július 5-én, a mai napon a Dab.Docler A licenszes edzője, Palkó Dorottya, ahol edzői továbbképzésen vesz részt a fiatal szakember.

- Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára hívott fel pár hónapja, hogy lenne-e kedvem menni a Nemzetközi Jégkorong Szövetség által rendezett továbbképző táborba, Finnországba. Nem sokat gondolkoztam rajta, mivel elég neves és sokrétű képzésről van szó, ahová minden évben rengeteg országból érkeznek játékosok, edzők, még a Távol-Keletről és Kanadából is – kezdte az utazás történetét Palkó Dorottya, a Dab.Docler edzője.

A tábor időpontja nagyjából minden évben azonos (idén július 5-től 12-ig tart), de egyik évben férfiaknak, míg a következőben nőknek rendezik, ahogy idén is. Ezúttal a Magyar Jégkorong Szövetség delegáltjai között két dunaújvárosi név is feltűnik, hiszen Palkó Dorka mellett Pavuk Petra, a DAB fiatal jégkorongozója is meghívást kapott az egyhetes táborba. Mellettük Gottlibet Zóra képviseli a csatárokat, Odnoga Lotti a hátvédeket, Szuper Levente a kapusedző képzésen, Gágyor Adrienn az LTP program instruktori képzésen, míg Goral Barbara, az MJSZ munkatársa az adminisztrátori képzésen vesz rész.

- Mindannyian július 5-én 11:40-kor repülünk, aznap este lesz egy rövidebb eligazítás, és a megnyitó. Másnap azonban már a munkáé a főszerep: kezdődnek az edzések – naponta kétszer leszünk jégen, illetve lesznek száraz edzéseink is. Pihenőnap szerda délután lesz: általában Helsinki városnézés a program, ezúttal viszont kalandpark és igazi finn szauna, hideg tóval kiegészítve vár a tábor résztvevőire – folytatja a Dab.Docler edzője.

- A tábor úgy van megszervezve, hogy mindenki a saját feladatát kell, hogy végezze. Itt minden részfeladat előfordul, ami egy csapatnál felmerülhet: így aki az adminisztrátori/menedzseri programhoz, illetve az LTP-hez csatlakozik, annak a hét végére elő kell állnia egy fejlesztési tervvel, ami előmozdíthatja saját országa jégkorongját, ezeket a terveket, ha jól tudom, később elő is terjesztik a szövetségnél (például toborzó nap szervezése országszerte, annak minden felmerülő problémájával). Nekem edzőként annyiban lesz nehezebb dolgom, hogy amíg a többiek nagyjából együtt mozognak majd, nekem teljesen más lesz az időbeosztásom, és valószínűleg nem is fogok találkozni a magyarokkal. Bár ez nem meglepő, hiszen már a szervezés során nagyon figyelnek arra, hogy senki ne legyen a csapatában vagy a szállásán azonos nációjú küldöttel.

A táborba érkező edzőket aztán beosztják egy-egy mentoredző mellé, akikkel együtt dolgoznak majd a hozzájuk beosztott játékosokkal.

- Az én mentoredzőm Kalle Väliaho, akinek még a múlthéten küldenem kellett egy profilt magamról: honnan érkezem, hol tanultam, mik az edzői tapasztalataim, a munkásságom, és meg kellett neveznem három dolgot, amik az erősségeim, illetve hármat, amiben még fejlődni szeretnék. Volt szó a rövid és a hosszú távú céljaimról is, és hogy szerintem mik azok a dolgok, amik segíthetnek ezek elérésében.

A tábor összes költségét a Magyar Jégkorong Szövetség állja a résztvevőknek, akiknek az a fő feladata, hogy hazatérve megosszák a tapasztalataikat és így egy egységes hoki kultúra alakulhasson ki.

- A helyszín Vierumäki, előzetes információim alapján egy sport komplexum, golfpályákkal, tavakkal, ahol egy szálloda, kollégium, és kis apartmanok vannak, továbbá jégpálya, szárítószoba, konferenciaterem. Szóval egy direkt erre a célra létrehozott intézmény. Mondanom sem kell, hogy alig várom ezt az egy hetet – igyekszem minél inkább szélesíteni a jégkorong edzői látókörömet, hogy aztán ezeket a tapasztalatokat a Dab.Docler fiatal jégkorongozóinál is kamatoztatni tudjam!

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 05 Jul 14 12:41:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140705-palkod/
Dab.Docler – Hír Már nem csokiért és cukorkáért játszunk! http://dabdocler.hu/hirek/20140703-upvlad/ A Dab.Docler utánpótlása idén két kölyök és egy előkészítő csapattal vág bele a szezonba – amire felkészülésként két nemzetközi tornán is részt vesznek az Acélbikák. Babic Vladimírral beszélgettünk az augusztusi programokról.… A Dab.Docler utánpótlása idén két kölyök és egy előkészítő csapattal vág bele a szezonba – amire felkészülésként két nemzetközi tornán is részt vesznek az Acélbikák. Babic Vladimírral beszélgettünk az augusztusi programokról.

- A hosszú távú terveink első ciklusának a végéhez közeledünk, hiszen ezután a szezon után zárjuk a negyedik évet – 2011-ben indult el a közös munka a Dab.Docler utánpótlásával, akkor kezdtünk el foglalkozni a 2001/02-es korosztállyal – indította a beszélgetést a Dab.Docler utánpótlásának vezetőedzője, Babic Vladimír.

- Eddig sosem fordult elő az, hogy két csapatot tudjunk indítani a kölyök korosztályban, azt hiszem már ez is óriási részsikernek könyvelhető el. Úgy gondolom, a háromévnyi kemény munka után most jön a hab a tortára, ez lesz az a szezon, amikor kiélvezhetik a srácok a jégkorong adta örömöket. Nemrég értünk haza a szlovákiai alacsony-Tátrából, ahol edzőtáboroztunk, s már ott is óriási élményekkel gazdagodtak a fiúk a kemény munka mellett – ez a folyamat tehát már nyáron elindult. Eddig, az előkészítő és az alatti korosztályokban nem számított az eredmény, most azonban már nem csokiért és cukorkáért játszunk, hanem nehezen megszerezhető pontokért – folytatta a DAB utánpótlásának szakmai vezetője.

- Somogyi Szabolcs, a csapat erőnléti edzője is nagy segítségünkre van, hiszen már a második nyarunkat dolgozzuk végig profin összeállított száraz edzésprogrammal: két hónapig együtt dolgoznak a játékosok, aztán egy hónapon keresztül egyéni edzésterv alapján folytatják a munkát, augusztus elsejétől pedig kéthetes jeges edzőtábor következik, ahol napi két jeges edzés mellett egy száraz és egy lövő tréning is vár a srácokra.

- Emellett természetesen tornák és felkészülési meccsek is szerepelnek a naptárunkban: a két kölyökcsapatunk augusztus 15-17-ig itthon, egy nagyon komoly nemzetközi tornán kezdi meg a felkészülést, ahol a SAPA Fehérvár AV19 mellett Szlovákiából érkezik a HK Iskra Partizanske, az MHK Dolny Kubín, a HKM Zvolen, illetve Csehországból jön még a Hokej Sumperk csapata. Utóbbi csapat augusztus 29-31-ig rendez hasonló tornát, ahova minket is meghívtak, így két cseh és négy szlovák együttes mellett mi leszünk az egyetlen magyar résztvevő a sumperki háromnapos megmérettetésen. A tornákon kívül magyar csapatok ellen is játszunk majd felkészülési mérkőzéseket, hiszen a lehető legjobban szeretnénk felkészülni az előttünk álló kihívásokra. Szerencsére ezt a minőségi munkát látva kívülről is sokan megkeresnek minket, így lehet, hogy Sárdi Máté, Mesterházy Bálint, Vincze Barnabás és Komáromy Botond is csatlakozott az Acélbikák csapatához (az első három játékos a Ferencváros csapatából, míg Botond a SAPA Fehérvár AV19 csapatától igazolt át Dunaújvárosba) – zárta jó hírekkel a beszélgetést Babic Vladimír.

Az augusztusi dunaújvárosi tornára a belépés természetesen ingyenes, minden érdeklődőt, szurkolót nagy szeretettel várnak az Acélbikák!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 03 Jul 14 10:17:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140703-upvlad/
Dab.Docler – Hír Goldissimo kupa Topolcsányban http://dabdocler.hu/hirek/20140630-felkesz/ Szlovákiai tornával kezdi meg az augusztusi felkészülést a Dab.Docler csapata. Az osztrák, szlovák és lengyel csapatok elleni megmérettetés augusztus 15-től 17-ig Topolcsányban lesz majd.… Szlovákiai tornával kezdi meg az augusztusi felkészülést a Dab.Docler csapata. Az osztrák, szlovák és lengyel csapatok elleni megmérettetés augusztus 15-től 17-ig Topolcsányban lesz majd.

Augusztus 15-től 17-ig Topolcsányban vendégeskedik a Dab.Docler csapata a Goldissimo kupa elnevezésű megmérettetésen. A négycsapatos tornán a házigazdák mellett az idén az osztrák másodosztályban induló Kapfenberg Steelers és a tavalyi szezonban a lengyel bajnokság negyedik helyén végzett Unia Oswiecim lesz az ellenfele az Acélbikáknak.

A felkészülés eddigi menetrendje:

Augusztus 15-17., Topolcsány, Goldissimo Cup
(Dab.Docler, HC Topolcany, Kapfenberg Steelers, Unia Oswiecim)

Augusztus 22-24., Dunaújváros, Docler Cup 2014
(Cracovia Kraków, Dab.Docler, Kallinge/Ronneby IF, Rapaces de Gap)

Augusztus 29., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler – SHK37 Piestany

Szeptember 2., 18.00, Pöstyén
SHK37 Piestany – Dab.Docler

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 30 Jun 14 14:05:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140630-felkesz/
Dab.Docler – Hír Két válogatottal hosszabbított a DAB! http://dabdocler.hu/hirek/20140630-azasev/ Azari Zsolt és Sevela Peter is hosszabbított a Dab.Docler csapatával. A magyar válogatott szélsője és kapusa újabb egy évre kötelezte el magát az Acélbikákkal!… Azari Zsolt és Sevela Peter is hosszabbított a Dab.Docler csapatával. A magyar válogatott szélsője és kapusa újabb egy évre kötelezte el magát az Acélbikákkal!

A huszonhét éves szélső, Azari Zsolt és a harminc éves kapus, Sevela Peter is a Dab.Docler csapatát erősíti majd a 2014/15-ös szezonban.

Azari Zsolt tavaly negyvenhét alapszakasz meccsen tizenhét góllal és harmincegy asziszttal járult hozzá a Bikák sikereihez – a rájátszásban pedig négy meccsen egy találatot szerzett a 90-es. A dél-koreai világbajnokságon Magyarország válogatottjában pedig öt meccsen két gólt és egy gólpasszt szerzett a többszörös magyar bajnok, magyar kupagyőztes, MOL Liga aranyérmes csatár.

A már magyar állampolgársággal rendelkező Sevela Peter hatodik szezonját kezdi majd a Dab.Docler csapatánál. Tavaly huszonkét alapszakasz mérkőzésen 92,6 százalékkal, a rájátszásban pedig négy meccsen 91,3 százalékkal védett a dunaújvárosi hálóőr. A magyar válogatottban is számoltak Sevelával, ám tétmeccsen végül nem kapott lehetőséget a bizonyításra.

Kezd tehát összeállni a magyar bajnok csapat kerete, egy, esetleg két légiós érkezése várható már csak a szezon kezdetéig!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 30 Jun 14 10:40:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140630-azasev/
Dab.Docler – Hír Janis Kalnins újra a dunaújvárosi kapuban! http://dabdocler.hu/hirek/20140625-janiska/ A fiatal lett kapus, Janis Kalnins a tavalyi szezon után idén is a Dab.Docler csapatát választotta. A 22 éves, lett és magyar bajnok, Magyar Kupa győztes hálóőr elmondta: örömmel tér vissza Dunaújvárosba!… A fiatal lett kapus, Janis Kalnins a tavalyi szezon után idén is a Dab.Docler csapatát választotta. A 22 éves, lett és magyar bajnok, Magyar Kupa győztes hálóőr elmondta: örömmel tér vissza Dunaújvárosba!

Janis Kalnins a lett Metalurgs Liepaja csapatától érkezett a Dab.Docler gárdájához a tavalyi szezonban. Az U20-as lett válogatott kapus tizenkét MOL Liga mérkőzésen 94.3%-os teljesítményt produkált 1.81-es kapott gól átlaggal (emellett tizennégy junior mérkőzésen 92.4%-al védett) - ezzel a liga egyik legjobb statisztikáját érte el.

Nyáron a lett válogatottban is szerepet kapott a dunaújvárosi kapus: a finnek elleni világbajnoki felkészülési meccsen lépett jégre a lett nemzeti válogatottban Janis!

A tehetséges kapus így nyilatkozott: - Nem véletlen, hogy visszatértem az Acélbikákhoz: a környezet és a feltételek is kiválóak. Úgy érzem, hogy Dunaújvárosban egy folyton fejlődni akaró csapat tagja lehetek, a vezetőség mindig egy lépcsőfokkal feljebb szeretne lépni, így alakítják ki a Dab.Docler alakulatát. Az sem mellékes, hogy a hangulat is remek általában az öltözőben, a jégen és azon kívül is, ráadásul az itt élő emberek is kedvesek. Összességében nagyon boldog vagyok, hogy itt folytathatom a karrieremet!

Janis Kalnins újabb egy évet írt tehát alá a Dab.Docler vezetésével - augusztus elsején kezdi meg a csapattal a közös munkát!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 25 Jun 14 12:05:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140625-janiska/
Dab.Docler – Hír Martinka visszatér! http://dabdocler.hu/hirek/20140613-martink/ Háromszezonnyi kazahsztáni kitérő után tér vissza a Dab.Docler csapatába az 1986-os születésű szlovák hátvéd, Lukas Martinka. A kiváló bekk az Arystan Temirtau csapatától érkezik Dunaújvárosba.… Háromszezonnyi kazahsztáni kitérő után tér vissza a Dab.Docler csapatába az 1986-os születésű szlovák hátvéd, Lukas Martinka. A kiváló bekk az Arystan Temirtau csapatától érkezik Dunaújvárosba.

Újabb hátvéddel erősítette meg keretét a Dab.Docler csapata: a mai napon Lukas Martinkával kötött egyéves szerződést az Acélbikák vezetése. A 184 centis, 97 kilós hátvéd a 2010/11-es szezonban 64 alkalommal öltötte magára a piros-fehér mezt – s összességében 39 ponttal gazdagította a dunaújvárosi csapatot.

Az elmúlt három évben a kazah Arystan Temirtau csapatában játszott Lukas, ahol alapembernek számított: 189 meccsen 69 pontot termelt a cseh és szlovák Extraligában is megfordult hátvéd, aki a tavalyi szezonban bronzérmet ünnepelhetett csapatával.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 13 Jun 14 14:36:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140613-martink/
Dab.Docler – Hír Kanadai-magyar nehézfiú a védelemben http://dabdocler.hu/hirek/20140612-martine/ Nathan Martine, a magyar felmenőkkel is rendelkező kanadai hátvéd az ECHL-ből érkezik Dunaújvárosba. A 188 centis, közel száz kilós bekk augusztus elsejétől áll munkába a Dab.Docler csapatában!… Nathan Martine, a magyar felmenőkkel is rendelkező kanadai hátvéd az ECHL-ből érkezik Dunaújvárosba. A 188 centis, közel száz kilós bekk augusztus elsejétől áll munkába a Dab.Docler csapatában!

A huszonhat éves Nathan Martine 337 OHL, azaz kanadai junior liga, 123 CIS, tehát kanadai egyetemi liga, illetve 63 ECHL mérkőzés után választotta a Dab.Docler csapatát.

A kőkemény – aki a legnagyobb videó megosztón rákeres a névre, megérti, mire gondolunk –, Port Colborne-ban, Ontarioban született hátvéd magyar felmenőkkel is rendelkezik, állampolgársági kérelme már a hivatalban várja az elbírálást – így idő kérdése csak, hogy hivatalosan is magyarnak mondhassa magát.

A nyarat Kanadában töltő hátvéd augusztus elsején áll munkába Dunaújvárosban!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 12 Jun 14 20:43:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140612-martine/
Dab.Docler – Hír Kiváló kanadai edző a junioroknál! http://dabdocler.hu/hirek/20140612-leger/ Dave Leger az Ázsia Ligában győztes Nippon Paper Cranes csapatától érkezik Dunaújvárosba, ahol a junior csapat szakmai irányítása mellett a felnőtt csapat másodedzői posztját is a kanadai szakember tölti majd be!… Dave Leger az Ázsia Ligában győztes Nippon Paper Cranes csapatától érkezik Dunaújvárosba, ahol a junior csapat szakmai irányítása mellett a felnőtt csapat másodedzői posztját is a kanadai szakember tölti majd be!

A 46 éves szakember 1998-ban kezdte meg az edzői pályáját, 2000-től 2003-ig az ottawai egyetemi csapat másodedzőjeként, majd 2003-tól 2011-ig ugyanitt vezetőedzőként dolgozott. 2011-ben aztán az Ázsia Ligában szereplő japán Tohoku FreeBlades másodedzője lett, de egy szezon után az Ottawa 67’s OHL-s csapatánál folytatta pályafutását, tavaly pedig a Nippon Paper Cranes szintén Ázsia Ligás csapatával lett bajnok.

J. P. MacCallum, az Acélbikák egykori vezetőedzője személyesen is ismeri Dave Legert, s ahogy azt a csapat vezetésének elmondta, egy nagyon komoly, keményen dolgozó embert ismert meg, aki az edzések megtervezése mellett a videó elemzésen át sokféle feladatkörben ténykedett a későbbi Ázsia Liga győztes csapatnál.

Azari Zsolt, a csapat elnöke elmondta: - Elsősorban azért hozzuk ezt a nagyon komoly edzőt, hogy a junior csapatnak biztosítsuk a legjobb körülményeket a fejlődésükhöz, s minél simábban történjen meg ezeknek a fiataloknak a felnőtt csapatba való beolvadása. Dave feladata tehát a junior csapat edzése és felkészítése lesz, amihez nagyon komoly videó elemző programokat is használni fog az edzői stáb a következő szezontól. Emellett Don MacLeannel is együtt dolgozik majd – ők már fel is vették egymással a kapcsolatot és biztosítottak minket afelől, hogy gördülékenyen fog menni kettejük között a munka.

A két kanadai szakember augusztus elsejétől már Dunaújvárosban irányítja majd a felkészülési programot!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 12 Jun 14 11:10:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140612-leger/
Dab.Docler – Hír Extraliga negyedik ellen készül a DAB! http://dabdocler.hu/hirek/20140604-postyen/ A már évek óta tartó jó kapcsolatot erősíti tovább a Dab.Docler és az SHK 37 Piestany csapata, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan idén is felkészülési meccsekkel készül a magyar bajnok és a szlovák Extraliga negyedik helyezettje a következő szezon kihívásaira.… A már évek óta tartó jó kapcsolatot erősíti tovább a Dab.Docler és az SHK 37 Piestany csapata, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan idén is felkészülési meccsekkel készül a magyar bajnok és a szlovák Extraliga negyedik helyezettje a következő szezon kihívásaira.

A tavalyi szezon előtt is kétszer mérte össze tudását az SHK 37 Piestany és a Dab.Docler csapata - s idén sem lesz ez másképp. Bár a Docler Cup 2014 résztvevői között ezúttal nem találkozhatunk a szlovák Extraliga egyik meghatározó csapatával, a két klub vezetői mégis szerették volna, ha egymás ellen készülnek az alakulatok a 2014/15-ös idényre.

Épp ezért augusztus 29-én, pénteken 18 óra 30 perckor a Dunaújvárosi Jégcsarnokban játszik a két csapat, szeptember 2-án pedig a pöstyéni jégen feszülnek majd egymásnak a felek 18 órától!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 04 Jun 14 09:26:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140604-postyen/
Dab.Docler – Hír Pozsgai Tamás hazatér! http://dabdocler.hu/hirek/20140529-pozsi/ Kétévnyi EBEL-kitérő után visszatér Dunaújvárosba Pozsgai Tamás. A kiváló magyar válogatott hátvéd a SAPA Fehérvár AV19 csapatánál eltöltött két szezon során százegy osztrák első osztályú mérkőzésen lépett pályára.… Kétévnyi EBEL-kitérő után visszatér Dunaújvárosba Pozsgai Tamás. A kiváló magyar válogatott hátvéd a SAPA Fehérvár AV19 csapatánál eltöltött két szezon során százegy osztrák első osztályú mérkőzésen lépett pályára.

Nagyszerű hírrel szolgálhatunk a Dab.Docler szurkolóinak, hiszen kétéves fehérvári kitérő után hazatér nevelőegyesületéhez a magyar válogatott kiváló bekkje, Pozsgai Tamás. Az Acélbikákkal rengeteg sikert elérő, s a magyar válogatottal idén Dél-Koreát is megjárt hátvéd százegy osztrák bajnokin lépett pályára a két szezon során – most pedig úgy döntött, ismét magára húzza a Dab.Docler mezét a következő szezontól!

Ugyancsak a csapathoz tartozó hír, hogy Donald MacLean a szóbeli megállapodást követően a tegnapi napon aláírta a következő szezonra szóló szerződését – így már hivatalosan is biztos, hogy a KHL-es Medvescak Zagreb másodedzője irányítja majd a szakmai munkát a Dab.Docler csapatánál a 2014-15-ös idényben!

Isten hozott, Pozsi!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 29 May 14 14:02:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140529-pozsi/
Dab.Docler – Hír KHL-es edző érkezik a Bikákhoz! http://dabdocler.hu/hirek/20140520-edzo/ A Dab.Docler csapata szóban már megállapodott a kanadai Donald MacLean-nel, aki jövőre az Acélbikák vezetőedzői posztját látja majd el. A fiatal szakember a Medvescak Zagreb KHL-es csapatától érkezik Dunaújvárosba! Emellett olvashatnak arról is, hogy melyik játékosnak van élő szerződése, illetve kikkel állapodott már meg a klub vezetése.… A Dab.Docler csapata szóban már megállapodott a kanadai Donald MacLean-nel, aki jövőre az Acélbikák vezetőedzői posztját látja majd el. A fiatal szakember a Medvescak Zagreb KHL-es csapatától érkezik Dunaújvárosba! Emellett olvashatnak arról is, hogy melyik játékosnak van élő szerződése, illetve kikkel állapodott már meg a klub vezetése.

Stephan Lundh távozásával már hetekkel ezelőtt megkezdődött a vezetőedző keresése a Dab.Docler háza táján – most pedig az eredménye is meglett a munkának! Szóban már a mai napon megállapodott a klub a kanadai Donald MacLean-nel, akivel a következő napokban a szerződést is aláírják a felek. A játékosként több mint félezer AHL-es meccsig jutó center az NHL-ben is bemutatkozott (44 mérkőzésen 13 pontig jutott a kanadai Sydneyben született csatár), majd 2011-ben egy dán és svéd kitérő után a Medvescak Zagreb EBEL-es csapatában fejezte be pályafutását. Ám az edzői stábban továbbra is számítottak rá a horvát fővárosban: 2012-ben és 2013-ban az EBEL-ben volt másodedző, majd tavaly a KHL-ben is ezt a posztot látta el. Közben két éve a horvát válogatott vezetését is átvette – előbb megnyerte a csapattal a divízió II/A csoportját, idén pedig az ezüstérmet szerezte meg a lengyelek mögött a divízió I/B-ben.

Az edzővel kapcsolatban megkérdeztük Dragutin Ljubic-ot, aki a horvát válogatott és egyben a Medvescak Zagreb csapatvezetője – így több évet dolgozott együtt Donald MacLean-nel. A horvát szakvezető elmondta, hogy egy nagyon szenvedélyes, a jégkorongot szerető, lelkiismeretes embert ismert meg MacLean személyében, aki egy igazi győztes típus. A tavalyi évben a Zágráb csapatánál például ő felelt az emberelőnyös taktikáért – Ljubic elmondta, komoly felelősség alatt is keményen dolgozott a kanadai edző.

Természetesen a Dab.Docler elnökét, Azari Zsoltot is megkérdeztük az igazolásról: Az egyértelmű cél az volt, hogy olyan edzőt keressünk, aki egyrészt hitelessé tud válni a játékosok szemében, ismeri a közép-kelet európai szokásokat, viszonyokat, és aki alkalmas arra, hogy megtalálja azt a speciális motivációt, ami ahhoz kell, hogy a mi csapatunk még nagyobb eredmények elérésére legyen képes – gondolok itt például a Kontinentális Kupára. Úgy érezzük, hogy Donald MacLean alkalmas arra, hogy ezeket a célokat megvalósítsuk. Fontos megjegyezni, hogy azért nem voltak eddig légiósokkal kapcsolatos igazolási hírek, mert úgy gondoltuk, hogy az az egészséges, ha a külföldi játékosok kiválasztásában a vezetőedző vállal főszerepet. Szeretnénk lehetőséget biztosítani neki, hogy olyan játékosokat szerződtessen, akiket ő tart megfelelőnek.

A Dab.Docler elnöke elárulta azt is, hogy jelenleg hogy áll a csapat. Élő szerződéssel rendelkezik Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila, Somogyi Balázs, Szappanos Dávid, Hüffner Adrián, Nagy Richárd, Gröschl Tamás, Léránt René és Hruby Gellért.
Idén új megállapodás született Kiss Ákossal, Papp Viktorral, Peterdi Imrével, Erdélyi Tamással, valamint ideigazolt Ferencvárosból Mestyán István és az Újpesttől Hajek Márk. Előrehaladott tárgyalások folynak emellett Ladányi Balázzsal, Sevela Peterrel és Azari Zsolttal.

Az Acélbikák vezetője hozzáfűzte: - A célunk továbbra is az, hogy olyan tehetséges fiatalokat keressünk, akik Dunaújvárosban képzelik el a jövőjüket, akiknek tetszik az itt folyó munka, és akik elhiszik, hogy a Dab.Docler a legjobb nevelőegyesület, s ez a csapat jelentheti számukra a jövőt.

Donald MacLean augusztus elsejétől áll munkába Dunaújvárosban – megbízása egy évre szól! Isten hozott, Don!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 20 May 14 20:21:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140520-edzo/
Dab.Docler – Hír KHL-es edző érkezik a Bikákhoz! http://dabdocler.hu/hirek/20140520-edzo/ A Dab.Docler csapata szóban már megállapodott a kanadai Donald MacLean-nel, aki jövőre az Acélbikák vezetőedzői posztját látja majd el. A fiatal szakember a Medvescak Zagreb KHL-es csapatától érkezik Dunaújvárosba! Emellett olvashatnak arról is, hogy melyik játékosnak van élő szerződése, illetve kikkel állapodott már meg a klub vezetése.… A Dab.Docler csapata szóban már megállapodott a kanadai Donald MacLean-nel, aki jövőre az Acélbikák vezetőedzői posztját látja majd el. A fiatal szakember a Medvescak Zagreb KHL-es csapatától érkezik Dunaújvárosba! Emellett olvashatnak arról is, hogy melyik játékosnak van élő szerződése, illetve kikkel állapodott már meg a klub vezetése.

Stephan Lundh távozásával már hetekkel ezelőtt megkezdődött a vezetőedző keresése a Dab.Docler háza táján – most pedig az eredménye is meglett a munkának! Szóban már a mai napon megállapodott a klub a kanadai Donald MacLean-nel, akivel a következő napokban a szerződést is aláírják a felek. A játékosként több mint félezer AHL-es meccsig jutó center az NHL-ben is bemutatkozott (44 mérkőzésen 13 pontig jutott a kanadai Sydneyben született csatár), majd 2011-ben egy dán és svéd kitérő után a Medvescak Zagreb EBEL-es csapatában fejezte be pályafutását. Ám az edzői stábban továbbra is számítottak rá a horvát fővárosban: 2012-ben és 2013-ban az EBEL-ben volt másodedző, majd tavaly a KHL-ben is ezt a posztot látta el. Közben két éve a horvát válogatott vezetését is átvette – előbb megnyerte a csapattal a divízió II/A csoportját, idén pedig az ezüstérmet szerezte meg a lengyelek mögött a divízió I/B-ben.

Az edzővel kapcsolatban megkérdeztük Dragutin Ljubic-ot, aki a horvát válogatott és egyben a Medvescak Zagreb csapatvezetője – így több évet dolgozott együtt Donald MacLean-nel. A horvát szakvezető elmondta, hogy egy nagyon szenvedélyes, a jégkorongot szerető, lelkiismeretes embert ismert meg MacLean személyében, aki egy igazi győztes típus. A tavalyi évben a Zágráb csapatánál például ő felelt az emberelőnyös taktikáért – Ljubic elmondta, komoly felelősség alatt is keményen dolgozott a kanadai edző.

Természetesen a Dab.Docler elnökét, Azari Zsoltot is megkérdeztük az igazolásról: Az egyértelmű cél az volt, hogy olyan edzőt keressünk, aki egyrészt hitelessé tud válni a játékosok szemében, ismeri a közép-kelet európai szokásokat, viszonyokat, és aki alkalmas arra, hogy megtalálja azt a speciális motivációt, ami ahhoz kell, hogy a mi csapatunk még nagyobb eredmények elérésére legyen képes – gondolok itt például a Kontinentális Kupára. Úgy érezzük, hogy Donald MacLean alkalmas arra, hogy ezeket a célokat megvalósítsuk. Fontos megjegyezni, hogy azért nem voltak eddig légiósokkal kapcsolatos igazolási hírek, mert úgy gondoltuk, hogy az az egészséges, ha a külföldi játékosok kiválasztásában a vezetőedző vállal főszerepet. Szeretnénk lehetőséget biztosítani neki, hogy olyan játékosokat szerződtessen, akiket ő tart megfelelőnek.

A Dab.Docler elnöke elárulta azt is, hogy jelenleg hogy áll a csapat. Élő szerződéssel rendelkezik Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila, Somogyi Balázs, Szappanos Dávid, Hüffner Adrián, Nagy Richárd, Gröschl Tamás, Léránt René és Hruby Gellért.
Idén új megállapodás született Kiss Ákossal, Papp Viktorral, Peterdi Imrével, Erdélyi Tamással, valamint ideigazolt Ferencvárosból Mestyán István és az Újpesttől Hajek Márk. Előrehaladott tárgyalások folynak emellett Ladányi Balázzsal, Sevela Peterrel és Azari Zsolttal.

Az Acélbikák vezetője hozzáfűzte: - A célunk továbbra is az, hogy olyan tehetséges fiatalokat keressünk, akik Dunaújvárosban képzelik el a jövőjüket, akiknek tetszik az itt folyó munka, és akik elhiszik, hogy a Dab.Docler a legjobb nevelőegyesület, s ez a csapat jelentheti számukra a jövőt.

Donald MacLean augusztus elsejétől áll munkába Dunaújvárosban – megbízása egy évre szól! Isten hozott, Don!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 20 May 14 20:21:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140520-edzo/