Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír Ezúttal biztos győzelem http://dabdocler.hu/hirek/20140921-debrece/ Már az első harmadban eldöntötte a pontok sorsát a Debrecen elleni találkozón együttesünk, mely a második és harmadik húsz percben alaposan visszavett az addig diktált iramból, de így is könnyed, 6-3-as sikernek örülhetett az újonc ellen.… Már az első harmadban eldöntötte a pontok sorsát a Debrecen elleni találkozón együttesünk, mely a második és harmadik húsz percben alaposan visszavett az addig diktált iramból, de így is könnyed, 6-3-as sikernek örülhetett az újonc ellen.

Dab.Docler – Debreceni HK 6-3 (4-1, 2-1, 0-1)

Dab.Docler: Kalnins – Martine 1, Hüffner, Azari 1 (2), Galanisz (3), Kiss Á. 2 (1) - Martinka, Pozsgai 1, Somogyi (2), Gröschl (2), Szappanos (1) – Nagy R. (1), Mestyán 1, Papp V., Pavuk, Peterdi, Dörök, Erdélyi, Magosi, Kovács, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

Második hazai mérkőzését játszotta ma este a Dab.Docler jégkorong csapata, mely azt a Debrecent fogadta ma este hat órától, mely az elmúlt fordulóban simán, 5-1-re verte az Újpestet.

Kiengedve is simán

Az Acélbikák azonban hamar tudatosítani akarták ellenfelükkel, hogy ezúttal ne is álmodjanak a pontszerzésről, s az első tíz percben valósággal átgázoltak ellenfelükön. a gólgyártást Mestyán kezdte meg a második minutumban, majd négy perccel később Martine és Kiss Ákos talált be az elmúlt meccsen 98 százalékkal védő Gyatlov ketrecébe, igen hamar komoly előnybe hozva ezzel a DAB-ot (3-0). Ugyan a vendégek a 10. percben szépíteni tudtak az álláson egy sikeresen lejátszott emberelőnyös figura végén, ám mindössze ötven másodperccel később Azari bombagólja után ismét három találat volt a különbség a két együttes között (4-1).
A harmadból hátralévő időben is egymás után vezette támadásait Donald MacLean együttese, s bár a befejezéseknél már hiányzott az élesség, így is nagyon biztos előnnyel vonulhattak pihenőre az Acélbikák. A térfélcserét követően sajnos nagyon visszaesett a játék színvonala, s ez inkább a mieink teljesítményén volt látványosan érezhető. Az Acélbikák tempója ekkor meg sem közelítette az első harmadban tapasztaltat, s bár a 31. percben Kiss Ákos tovább növelte csapatuk vezetését, a látottakkal nem lehettek maradéktalanul elégedettek a hazai drukkerek (5-1).
Ladányi óriási potyagólja után ugyan sikerült valamelyest feljebb kapaszkodnia a vendégeknek, ám erre is volt válasza a DAB-nak, mely Pozsgai emberelőnyös találatával ismét hamar visszaállította négyfás előnyét (6-2). Az utolsó húsz perc nagy részében rendkívül csapkodó játék folyt a pályán, mindkét oldalon rengeteg volt a hiba, így egészen a véghajráig úgy tűnt, hogy ne is változik már az eredmény. Ekkor azonban ismét Ladányi talált be egy hatalmas védelmi hibából, ám hiába Godó két gólja, az Acélbikák alakulata erősen visszafogott játékkal is könnyed sikert aratott a ligaújonc debreceniek ellen (6-3).

Csúnya siker

A három szerzett ponttal természetesen elégedett volt Donald MacLean, a Dab.Docler csapatának vezetőedzője is, ugyanakkor a kanadai szakember is értetlenül állt együttese formahanyatlása előtt.
- Nagyon jól kezdtünk, erős első harmadot produkáltunk, tizenegy perc alatt lőttünk négy gólt, s uraltuk a mérkőzést. Éppen ezért is volt érthetetlen számomra az, hogy a folytatásban mennyire visszaesett a teljesítményünk. Tisztában vagyok persze azzal, hogy nem könnyű fókuszálni, ha korán ilyen nagy előnybe kerül egy csapat, ám a második és harmadik húsz perc játéka ennek ellenére is nagy talány volt számomra. Egyáltalán nem játszottunk jól, ez egy kimondottan csúnya győzelem volt, de két meccset követően öt ponttal állunk, s ennek azért örülhetünk.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 21 Sep 14 22:11:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140921-debrece/
Dab.Docler – Hír Fiatal magyar csatár a Bikáknál http://dabdocler.hu/hirek/20140921-kv/ A Dab.Docler csapatában versenyez idén az eddig az Újpestben jégkorongozó Kovács Viktor. A fiatal csatár már a Debrecen ellen bemutatkozik!… A Dab.Docler csapatában versenyez idén az eddig az Újpestben jégkorongozó Kovács Viktor. A fiatal csatár már a Debrecen ellen bemutatkozik!

A 189 centis, 22 éves Kovács Viktor érkezett a Dab.Docler csapatához ezen a héten. Az Újpest csapatától érkező csatár tavaly 44 mérkőzésen 11 pontig jutott. A juniorok között is bevethető fiatal támadó edzésen mutatott teljesítményével meggyőzte a Dab.Docler kanadai edzői stábját, így már vasárnap este a Debrecen csapata ellen bemutatkozhat a csapatban!

A szeptember 21-i, Debrecen elleni mérkőzés 18 órakor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Szurkoljanak a piros-fehéreknek! Hajrá, BIKÁK!

(1 hozzászólás)

]]>
Sun, 21 Sep 14 11:11:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140921-kv/
Dab.Docler – Hír Győzelem a nyitányon http://dabdocler.hu/hirek/20140919-brasov/ Nagy küzdelemben, hosszabbítás után, de legyőzte együttesünk a Brassó gárdáját a MOL Liga első játéknapján. A mérkőzés hőse a három gólt szerző Szappanos volt, de az együttes minden tagja sokat dolgozott a remélt sikerért.… Nagy küzdelemben, hosszabbítás után, de legyőzte együttesünk a Brassó gárdáját a MOL Liga első játéknapján. A mérkőzés hőse a három gólt szerző Szappanos volt, de az együttes minden tagja sokat dolgozott a remélt sikerért.

Dab.Docler – ASC Corona Brasov 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 1-0) hosszabbítás után

Dab.Docler: Sevela (Kalnins), Martine (1), Hüffner, Azari (1), Galanisz, Kiss Á. 1, Martinka, Pozsgai, Somogyi (2), Gröschl (1), Szappanos 3, Nagy R. (1), Mestyán (1), Papp V., Pavuk, Peterdi (1), Hruby, Erdélyi, Magosi, Hardi, Léránt. Vezetőedző: Donald Maclean.

Az idei szezon első tétmeccsét játszotta a MOL Ligában ma este fél héttől a Dab.Docler jégkorong csapata, mely azt a Brassót fogadta hazai környezetben, mely az előző idényben búcsúztatta Acélbikáinkat a rájátszás küzdelmeitől.

Jó kezdés, de…

A DAB csapatának teát volt miért visszavágnia, s Donald MacLean tanítványai ennek szellemében is kezdték a találkozót, hiszen már a harmadik percben megszerezték a vezetést Szappanos találatával, aki Gröschl kapu előtti keresztpasszát ütötte Polc mellett a kapuba (1-0). A gól után nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Brassó is, ám távoli lövéseiket Sevela rendre hatástalanította, s a védők is jól takarítottak a hazai kapu előtt. A játékrész derekán tovább növelte előnyét az Acélbikák gárdája, miután Mestyán harcolt meg egy korongért az ellenfél harmadában, s a ketrec mögül visszatett korongja ismét Szappanost találta meg, aki laposan a hálóba lőtt (2-0). A harmad hajrájában Azari közeli lövését védte hatalmas bravúrral Polc, de a mieink így is megérdemelt vezetéssel vonulhattak az első pihenőre.
A második húsz perc első hat-hét perce kiegyenlített játékot hozott, melyben mindkét gárdának voltak lehetőségei, ám ekkor még egyik oldalon sem tudták ezeket gólra váltani a felek. A 27. percben viszont egy, a hazai harmadban eladott korongból Obsut lőtt hatalmas gólt a bal felsőbe, majd az újvárosi védelem bizonytalankodását Mihály használta ki a 30. percben, így hamar elfogyott a Bikák előnye (2-2). A mieink helyzetét nehezítette, hogy nem sokkal később Sevela megsérült, de még mielőtt elhagyta volna a jeget, egy dunaújvárosi találatnak azért örülhetett, hiszen a 37. percben Azari okos átadását Kiss Ákos vágta nagy erővel a kapu bal oldalába (3-2). Már szinte mindenki elkönyvelte azt, hogy előnnyel várhatják a mieink az utolsó harmadot, ám mindössze tizennyolc másodperccel a harmad vége előtt egy újabb nagyon komoly védelmi hibából Filip ismét egálra hozta a meccset (3-3).

Szappanos eldönti

A harmadik felvonásban láthatóan nagyon kapart a negyedik gól megszerzéséért a DAB, mely egyértelmű fölényben játszott, ám a Brassó kiválóan védekezett, s több alkalommal is sikerrel állította meg a dunaújvárosi támadásokat. Persze így is akadt ziccere bőven az Acélbikáknak, ám mikor végre eljutottak Polc kapujáig, vagy a szlovák hálóőr, vagy a támadók rossz döntései húzták ki a slamasztikából az ellenfelet. A mérkőzés hajrájában rákapcsolt a Brassó is, így a csereként beállt Kalnins számára sem volt unalmas az utolsó pár perc, de újabb gól már nem született, így jöhetett az ötperces ráadás. Melyben ismét aktívabb volt a DAB, s erőfeszítéseit végül siker is koronázta, hiszen Peterdi kapu mögül visszatett korongját a harmadik gólját szerző Szappanos vágta védhetetlenül a bal felsőbe, kialakítva ezzel a 4-3-as végeredményt.
A találkozó után érthetően boldog volt az DAB csapatának kanadai vezetőedzője, Donald MacLean is, aki megdicsérte játékosait a két győzelemért járó két pontért.
- Szórakoztató, izgalmas, igazi hokimeccs volt, melyet már nagyon vártunk az előszezon találkozói után. Mint azt már korábban említettem, új utakon járunk most, még a tanuló időszaknál tartunk, de szerencsére sokat viszontláttam abból, amit az elmúlt hét hétben gyakoroltunk, s fontos győzelemmel kezdtük a szezont, amiért büszke vagyok a csapat tagjaira.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 19 Sep 14 22:07:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140919-brasov/
Dab.Docler – Hír A Farkasokkal kezdenek a Bikák! http://dabdocler.hu/hirek/20140918-brasov/ Donald MacLean, a Dab.Docler újdonsült edzője úgy érzi, kemény, hatékony munkát végeztek az Acélbikák az elmúlt hat hét alatt. Robbanékonyságot, energiát vár a Brassó elleni szezonnyitón a kanadai szakvezető!… Donald MacLean, a Dab.Docler újdonsült edzője úgy érzi, kemény, hatékony munkát végeztek az Acélbikák az elmúlt hat hét alatt. Robbanékonyságot, energiát vár a Brassó elleni szezonnyitón a kanadai szakvezető!

- Kilenc előszezonbeli mérkőzés után hogy látja, felkészült a csapat az éles bevetésre?


Donald MacLean: - Rengeteg új dolgot kellett elsajátítania a játékosoknak, az új taktikához és struktúrákhoz mindenkinek hozzá kellett szoknia, hiszen ezeknek a dolgoknak ösztönösen kell menniük egy idő után. Ehhez persze el kellett telnie néhány hétnek. Emellett Dave Legerrel a játékosokat is meg kellett ismernünk, rá kellett jönnünk, hogy ki, melyik sorban hasznosítja legjobban a tudását és kivel érti meg magát leginkább - ez a folyamat még azért nem zárult le teljesen, de úgy érzem, a nagyobb kérdőjeleket sikerült felkiáltójelekké kovácsolnunk.

- A Brassó csapata búcsúztatta tavaly a Dab.Docler gárdáját a MOL Liga rájátszásából. Mit tud a sárga-kék alakulatról?

Donald MacLean: - Élőben még sosem láttam játszani a brassói csapatot, de jó néhány mérkőzésüket kielemeztük videón. Remek igazolásokkal erősítették meg magukat a nyáron, s biztosan kőkemény ellenállást fejtenek majd ki pénteken, de azt hiszem, hogy nem létezik verhetetlen csapat, s mivel törleszteni valója is van a Bikáknak a brassóiak felé, ezért intenzív, energikus, robbanékony játékot szeretnék látni, mert a régi nagy igazság, miszerint a sebesség öl, továbbra is igaz - erre építünk mi is!

A pakkot szeptember 19-én, pénteken este 18 óra 30 perckor dobják be a Dab.Docler - ASC Corona 2010 Brasov összecsapáson!
Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 18 Sep 14 14:01:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140918-brasov/
Dab.Docler – Hír Szezonnyitó szurkolói ankét http://dabdocler.hu/hirek/20140915-/ A Dab.Docler csapata szezonnyitó szurkolói ankéttal összekötött sajtótájékoztatót tart szeptember 18-án, csütörtökön délután öt órakor a Gourmand Kávéház teraszán!… A Dab.Docler csapata szezonnyitó szurkolói ankéttal összekötött sajtótájékoztatót tart szeptember 18-án, csütörtökön délután öt órakor a Gourmand Kávéház teraszán!

A Dab.Docler magyar bajnok jégkorong csapata szeptember 18-án, csütörtökön délután öt órától szurkolói ankéttal egybekötött szezonnyitó sajtótájékoztatót tart a Gourmand Kávéház teraszán a 19-i, pénteki MOL Liga rajt előtt.

A klub a sajtó munkatársai mellett az összes érdeklődőt, leendő és régi szurkolót nagy szeretettel várja a bemutatkozó délutánra, ahol a Dab.Docler teljes csapatával megismerkedhetnek az ellátogatók!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 15 Sep 14 15:46:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140915-/
Dab.Docler – Hír Most DAB-siker http://dabdocler.hu/hirek/20140912-fradi/ Inkább küzdelmes, mint jó mérkőzésen ért el a rendes játékidőben 3-3-as döntetlent a Ferencváros elleni mérkőzésen csapatunk ma este a jégcsarnokban. A rávezetéseknél viszont most a mieink voltak a pontosabbak, így végül 4-3-as győzelmet arattak.… Inkább küzdelmes, mint jó mérkőzésen ért el a rendes játékidőben 3-3-as döntetlent a Ferencváros elleni mérkőzésen csapatunk ma este a jégcsarnokban. A rávezetéseknél viszont most a mieink voltak a pontosabbak, így végül 4-3-as győzelmet arattak.

Dab.Docler – FTC 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 1-0) büntetőkkel

Dab.Docler: Sevela, Martine 1, Hüffner, Galanisz 1, Azari (1), Kiss Á. 1, Martinka, Pozsgai (1), Peterdi, Papp V., Pavuk, Nagy R., Mestyán, Somogyi 1, Gröschl (1), Szappanos (2), Hruby, Erdélyi, Szepessy, Magosi E., Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

A fővárosban – büntetőkkel - 5-4-re elveszített keddi mérkőzés után ma hazai környezetben mérkőzött meg csapatunk a Fradi gárdájával. Acélbikáink azonban most sem kezdték túl jól a találkozót, hiszen a kiegyenlített első tíz perc legvégén Pál Zoltán közeli lövésével a fővárosiak szerezték meg a vezetést (0-1). A folytatásban igyekezett magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a DAB, ám támadásaiba sok volt a pontatlanság, ráadásul saját kapuja előtt is sokat bizonytalankodott, melynek eredményeként a 16. percben második gólját is megszerezte a vendégcsapat Kiss Gábor révén (0-2). Nem sokáig örülhetett azonban kétfás előnyének a Fradi, mert egy minutummal később Kiss Ákos emberelőnyből szépíteni tudott, s bár a hátralévő időben is akadt lehetőség mindkét kapu előtt, az eredmény már nem változott (1-2).
A második felvonást nagyon erősen kezdték a zöld-fehérek, akik egymás után dolgozták ki helyzeteiket Sevela ketrece előtt, ám hálóőrünk szerencsére állta a rohamokat, s több alkalommal is bravúrral hárított. A harmad derekától viszont átvette az irányítást a DAB, s a 35. percben Martine "betuszkolós" találatával végre egalizált, s ha Marton kapus nem véd több alkalommal is komoly bravúrral, akár a vezetést is megszerezhették volna (2-2). Erre a harmadik etap első percéig kellett várni, mikor egy szép támadás végén Szappanos passzolt a kapu elé berobbanó Somogyihoz, aki közelről nem hibázott, s a meccsen először végre nálunk volt az előny (3-2).
Az Acélbikák ráadásul a folytatásban is uralták a meccset, így jobbára a ferencvárosi harmadban folyt a játék, de ahogy az elmúlt meccseken már sajnos megszokhattuk, az adódó helyzetikkel nem tudtak élni játékosaink. Erre az 52. percben rá is fáztak, mert Kramar távoli, finoman szólva sem túl erős lövését valahogy bevédte az addig jó teljesítményt nyújtó Sevela, így újra kezdődhetett minden elölről (3-3). A hajrában mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de maradt a döntetlen, így a fővárosi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is büntetők döntötték el a győztes kilétét. Ezúttal azonban a mieink céloztak valamivel pontosabban, s Galanisz győztes találatával megnyerték utolsó felkészülési mérkőzésüket (4-3).

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 12 Sep 14 21:47:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140912-fradi/
Dab.Docler – Hír Kapitányt választottak a Bikák! http://dabdocler.hu/hirek/20140912-kapitan/ A 2014/15-ös szezonban egy kapitány mellett négy asszisztens kapitány lesz a Dab.Docler csapatában.… A 2014/15-ös szezonban egy kapitány mellett négy asszisztens kapitány lesz a Dab.Docler csapatában.

A Dab.Docler csapata kapitányválasztást tartott a következő szezonra. A C-betűs mezt idén Gröschl Tamás viseli majd, mellette négy asszisztens kapitány is lesz a csapatban: az idegenbeli mérkőzéseken Peterdi Imre és Hüffner Adrián lesz A-betűs mezben, míg itthon Azari Zsolt és Pozsgai Tamás lesz az asszisztens. A szerepek a szezon közepén megcserélődnek, s az idegenbeli A-k helyet cserélnek az itthoniakkal.

Donald MacLean, a csapat kanadai trénere elmondta, Észak-Amerikában nem ismeretlen, hogy ötös csapatvezetői-bizottságok álljanak fel: - Az AHL-ben és az NHL-ben is vannak csapatok, amelyek öt kapitánnyal dolgoznak. Ez sok szempontból könnyebbséget jelent, hiszen az A-k és a C egyfajta híd a csapat és az edzői stáb között – komoly felelősséggel jár tehát az, ha valakinek betű van a mellkasán. Galanisz Nikandrosszal korábban beszéltünk már, ami után közösen jutottunk arra a döntésre, hogy lekerüljön a mezéről a kapitányi jelölés.

Galanisz Nikandrosz, a csapat korábbi kapitánya elmondta, hogy leginkább a játékra szeretne koncentrálni: - Három évnyi kapitányság után úgy éreztem, hogy a csapat javára válna, ha megváltozna a kapitány személye – és úgy éreztem, én is eredményesebb tudok lenni, ha egy kicsit kevesebb felelősség nyomná a vállamat a csapatban. Fontosnak érzem, hogy mindenki megértse: ez az én döntésem volt – a kapitányválasztásban már részt sem vettem. Úgy gondolom, hogy jó mezre került a C betű!

Gröschl Tamást a csapattársak választották meg kapitánynak: - Örülök a döntésnek, ettől függetlenül persze nagy felelősséggel is jár a kapitányi poszt. Természetesen a legjobb tudásom szerint szeretném vezetni az Acélbikák csapatát. Nika magasra tette a mércét, de mindent meg fogunk tenni a sikerért – ugyanúgy, mint eddig!

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 12 Sep 14 10:54:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140912-kapitan/
Dab.Docler – Hír Vereség büntetőkkel http://dabdocler.hu/hirek/20140909-fradi/ Korán méretes hátrányba került a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés első harmadában csapatunk, mely a folytatásban jól kapaszkodott, egalizálni is tudott, ám végül büntetőlövések után 5-4-es vereséget szenvedett a fővárosban.… Korán méretes hátrányba került a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés első harmadában csapatunk, mely a folytatásban jól kapaszkodott, egalizálni is tudott, ám végül büntetőlövések után 5-4-es vereséget szenvedett a fővárosban.

A Ferencváros otthonába látogatott ma este csapatunk, hogy lejátssza idei nyolcadik felkészülési mérkőzését. A fővárosiak jól erősítettek a nyáron, így igen nehéz találkozó várt az utóbbi időben már javuló formát mutató Acélbikákra. Akiknél sem a betegséggel küzdő Lukas Martinka, sem a Debrecen ellen megsérült Hruby Gellért sem állhatott Donald MacLean rendelkezésére, de bíztunk abban, hogy a többiek megoldják a rájuk váró kemény feladatot.
Ehhez képest valóságos rémálomként alakult az első felvonás, hiszen az első hat-hét perc fordulatos, nagy iramot és több helyzetet hozó játék után már az első emberelőnyét gólra váltotta a Fradi, miután Kiss Gábor nem túl erős próbálkozása csúszott át Hajek lábai között (1-0). Acélbikáink postafordultával egalizálhattak volna, ám Azari lövésénél a kapuvas, míg Peterdi és Mestyán próbálkozásánál Budai kapus mentett. A 14. percben tovább növelte előnyét a Ferencváros, hiszen egy kontra végén Rafaj talált be közelről a DAB ketrecébe (2-0), majd egy perc múlva második emberfórját is gólra váltották a hazaiak, s mivel a mieink minden ziccerüket elpuskázták, így az első harmad végén fölényes, 3-0-s Fradi-előnyt mutatott az eredményjelző.
A második felvonásra egy, a védekezését valamivel jobban megszervező DAB jött ki a pályára, s bár a helyzetek kihasználásával továbbra is komoly gondjai voltak az Acélbikáknak, Hüffner emberelőnyös bombájával mégis sikerült szépíteni az eredményen (3-1). Ígért még tehát izgalmakat a harmadik húsz perc, főleg úgy, hogy igen hamar megszerezte újabb találatát az Acélbikák alakulata Gröschl révén, ám egy újabb védelmi és kapushiba után szinte a középkezdésből ismét meglógott a Fradi (4-2). Ez sem szegte azonban a mieink kedvét, akik a játékrész derekán, Szappanos találatával ismét egyre csökkentették hátrányukat, majd az 55. percben Somogyi emberfóros lövése után már 4-4-es állást mutatott az eredményjelző.
Az utolsó négy percben két emberelőnyt is kapott a házigazda, melyeket szerencsére sikerült kivédekezni, így a rendes játékidő döntetlennel ért véget, s jöhettek a büntetők, melyekből a Fradi hármat, míg a mieink csak kettőt értékesítettek, így a fővárosiak nyerték a fordulatos találkozót (5-4). "Visszavágó" pénteken este fél héttől, amikor a Dunaújvárosi Jégcsarnokban mérkőznek meg egymással a csapatok.

FTC – Dab.Docler 5-4 (3-0, 0-1, 1-3, 1-0) büntetőkkel

Dab.Docler: Hajek, Martine, Hüffner 1, Galanisz (1), Azari (1), Kiss Á., Pozsgai, Mestyán (1), Pavuk, Papp V., Peterdi, Nagy R. (1), Erdélyi, Somogyi 1, Gröschl 1, Szappanos 1 (1), Dörök, Szepessy, Magosi E., Léránt, Hardi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 09 Sep 14 21:37:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140909-fradi/
Dab.Docler – Hír Biztos siker az újonc ellen http://dabdocler.hu/hirek/20140905-debrece/ Helyzetei javát kihagyta ugyan, s a második harmad után még csak egy góllal vezetett a Debrecen elleni felkészülési mérkőzésen csapatunk, de az Acélbikák végül simán, 4-1 arányban legyőzték a ligaújoncot ma este.… Helyzetei javát kihagyta ugyan, s a második harmad után még csak egy góllal vezetett a Debrecen elleni felkészülési mérkőzésen csapatunk, de az Acélbikák végül simán, 4-1 arányban legyőzték a ligaújoncot ma este.

Dab.Docler – Debreceni HK 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)

Dab.Docler: Sevela, Martine, Hüffner, Somogyi (1), Papp (1), Azari 2, Pozsgai, Martinka, Gröschl, Kiss Á. (2), Peterdi, Nagy, Mestyán 1, Szappanos, Galanisz 1 (1), Pavuk, Hruby, Erdélyi, Magosi, Szepessy M., Szepessy B., Hardi. Vezetőedző: Donald MacLean.

A Pöstyén elleni 6-3-as szlovákiai vereség után ezúttal hazai környezetben korcsolyázott ma jégre az Acélbikák alakulata, mely a MOL Liga újoncát, a több volt dunaújvárosi játékossal és hét orosz légióssal megerősített Debrecen együttesét fogadta a jégcsarnokban. A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy komoly csata várható majd a felek között, hiszen rögtön támadásba lendültek Ladányiék, s az első percekben bizony ők játszottak némi fölényben. A folytatásban feljött a DAB is, ám hiába jutott el többször is ellenfele kapujához, Gyatlov kapus ellen nem volt ellenszere Galaniszéknak. Egészen a harmad hajrájáig, mikor egy kapu előtti kavarodás végén Mestyán szerezte meg a mieink vezető találatát, így kiegyenlített első harmad végén a mieink vonulhattak minimális vezetéssel a pihenőre (1-0).
A térfélcserét követően viszont nagyot változott a játék képe, hiszen az Acélbikák játéka valamelyest felgyorsult, s ezzel nem nagyon tudott mit kezdeni a vendégcsapat, mely rengeteget köszönhetett kapusának azért, hogy csak egygólos hátrányból vághatott neki a harmadik felvonásnak. Melyben igen hamar eldőltek a nyitott kérdések, hiszen Azari a 46., majd a 49. percben is bevette az ellenfél kapuját, majd nem sokkal később Galanisz kettős fórban talált be a cserekét beállt Tőke kapujába (4-0). A debreceniek becsületére legyen mondva, hogy a négyfás hátrányuk ellenére is igyekeztek, s egy elrontott dunaújvárosi cserének is köszönhetően Könczei góljával szépíteni is tudtak az álláson (4-1). Tovább azonban nem jutottak, mert hiába kaptak még kettős, majd szimpla előnyt is, Sevela eszén már nem tudtak túljárni, így a DAB végül megérdemelten nyerte a tanulságos összecsapást.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 05 Sep 14 21:32:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140905-debrece/
Dab.Docler – Hír Csak a végéért kár http://dabdocler.hu/hirek/20140902-postyen/ Igazán élvezetes, jó mérkőzést játszott csapatunk ma este a Pöstyén otthonában. Acélbikáink az 57. percig ott loholtak szlovák extraligás ellenfelük nyomában, ám végül 6-3-as vereséggel kellett elhagyniuk a jeget.… Igazán élvezetes, jó mérkőzést játszott csapatunk ma este a Pöstyén otthonában. Acélbikáink az 57. percig ott loholtak szlovák extraligás ellenfelük nyomában, ám végül 6-3-as vereséggel kellett elhagyniuk a jeget.

A szlovák Extraligában szereplő Pöstyén otthonába látogatott ma a Dab.Docler jégkorong csapata. Acélbikáinkra igen nehéznek ígérkező találkozó várt, hiszen pár napja 5-2-es győzelmet aratott mai ellenfelünk a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ahogy az várható volt, alaposan be is kezdtek a házigazdák, s már a negyedik percben megszerezték a vezetést Rapac révén (1-0), ám az Acélbikák nem adták könnyen magukat, s több veszélyes támadással jelezték, hogy nem szeretnék az áldozati bárány szerepét eljátszani. Ugyan valamelyest a vendéglátók játszottak fölényben, a dunaújvárosi kontrákba is benne volt a veszély, így egyáltalán nem volt véletlen, hogy a 11. percben a fiatal Magosi Erik góljával sikerült egalizálniuk is (1-1).
Az első felvonásból hátralévő időben mindkét gárda előtt több lehetőség adódott a vezetés megszerzésére, ám ez a második etap elején a pöstyéni egyletnek jött össze, mely a 33. percben ráadásul meg is duplázta előnyét (3-1). A DAB azonban ekkor sem adta fel, s Kiss Ákos lövésével még ebben a percben szépített, majd a harmad végén nagy hajrát nyitott, s Hruby átlövésével ismét sikerült döntetlenre hozni a harmadot (3-3). A harmadik etap újra nagy hazai rohamokkal indult, s a 44. percben Brzobohaty találatával ismét vezetéshez jutott a szlovák gárda (4-3), majd Galanisz kiállítása alatt kellett jól védekeznie az Acélbikáknak.
A negyedik szlovák találat után viszont feljöttek Pavukék is, akik gyakorlatilag kapujuk elé szegezték a házigazdákat, ám hiába akadt több helyzetük, valamint egy emberelőnyük is, nem tudtak élni lehetőségeikkel. A hajrában viszont végleg eldöntötte a mérkőzést a házigazda, mivel az 57. percben egy buli után Kutalek talált Sevela ketrecébe, majd húsz másodperccel a meccs vége előtt ugyanő váltott gólra egy hazai emberfórt, kialakítva ezzel a 6-3-as végeredményt. Acélbikáink ezzel együtt is remek mérkőzést játszottak az Extraligában szereplő ellenfelük otthonában, s pénteken este fél héttől a Debrecen elleni hazai találkozón bizonyíthatnak ismét.

SHK 37 Piestany – Dab.Docler 6-3 (1-1, 2-2, 3-0)

A Dab.Docler gólszerzői: Magosi E., Kiss Á., Hruby G.

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 02 Sep 14 20:08:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140902-postyen/
Dab.Docler – Hír Siker a Sanok ellen http://dabdocler.hu/hirek/20140831-sanok/ Magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott csapatunk a lengyel bajnok ellen a két gárda ma esti edzőmérkőzésén. Együttesünk a második harmadban döntötte el a mérkőzést, de a harmadik felvonásban is jobb volt ellenfelénél, s megérdemelten nyerte a találkozót.… Magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott csapatunk a lengyel bajnok ellen a két gárda ma esti edzőmérkőzésén. Együttesünk a második harmadban döntötte el a mérkőzést, de a harmadik felvonásban is jobb volt ellenfelénél, s megérdemelten nyerte a találkozót.

A Pötyén pénteki vendégjátéka után ma este újabb hazai edzőmeccs várt hokisainkra, akik ezúttal a lengyel bajnok Sanok ellen korcsolyáztak jégre. Acélbikáink ismét valamelyest átvariált sorokkal kezdték a találkozót, méghozzá meglehetősen nagy elánnal, de ahogy a vendégek is felpörögtek, kiegyenlítetté vált a játék. Helyzetek adódtak mindkét oldalon, s a nagyobb lehetőségek a mieink előtt adódtak, de Somogyi előbb a kapuvasat forgácsolta, majd Azari és Galanisz lövésénél kellett védenie a vendégek hálóőrének. A játékrész derekán kétszer is emberelőnybe kerültek a lengyelek, de a dunaújvárosi védelem és Kalnins kapus jól állt a lábán, így pár távoli lövésen kívül nem nagyon tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat. A hajrában újabb két DAB-kiállítás borzolta a hazai drukkerek kedélyeit, de a második harmadra is áthúzódó fórból nem tudott gólt szerezni ellenfelünk.
A térfélcserét követően sajnos korán gólra váltotta előnyét a lengyel bajnok, mely Vozdecky közeli lövésével szerezte meg a vezetést (0-1). Nem sokáig voltak azonban előnyben a vendégek, hiszen a fiatal Szepessy Máté passzát Martine vágta nagy erővel a bal felsőbe (1-1). Az egyenlítést követően viszont fölénybe került a Sanok, de Kalnins két alkalommal is nagyot védett, majd feljött a DAB is sőt, Martinka kettős emberfórban szerzett találatával a vezetést is megszerezte (2-1). A gól után a tavaly még Miskolcon játszó Knox "pillanatai" következtek, aki előbb kettő, majd öt perces kiállítást harcolt, s bár az elsőből még nem találtak be az Acélbikák, a másodikból Somogyi lőtt hatalmas gólt a vas alá, megduplázva ezzel a mieink előnyét (3-1).
A harmadik húsz percet még emberelőnyben kezdték a mieink, s hamar meg is szerezték negyedik góljukat, méghozzá Pozsgai Tamás révén, aki Kiss Ákos kapu mögül visszatett korongját lőtte éles szögből a hálóba (4-1). Továbbra is támadásban maradt a DAB, s a játékrész derekán végleg eldöntötte a mérkőzést: Gröschl visszatett korongjára Somogyi érkezett, s bár első lövését még védte Pitton, az ismétlésnél már nem volt esélye (5-1). A hazai drukkerek jó kedvét Danton csillapította az 54. percben, miután egy hazai korongvesztés után közelről lőtt Kalnins mellett a kapuba, de a hátralévő hat percet már simán lehozta együttesünk, mely a Pöstyén elleni 2-5 után egy 5-2-es győzelemmel folytatta felkészülését.

Dab.Docler – HK Sanok 5-2 (0-0, 3-1, 2-1)

Dab.Docler: Kalnins, Martine 1, Hüffner, Azari (2), Galanisz (1), Kiss Á. (2), Martinka 1, Pozsgai 1, Peterdi, Pavuk, Papp, Hruby, Mestyán, Szappanos, Somogyi 2, Gröschl (1), Nagy, Erdélyi, Szepessy B., Szepessy M. (1). Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 31 Aug 14 21:26:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140831-sanok/
Dab.Docler – Hír A lengyel bajnok érkezik! http://dabdocler.hu/hirek/20140830-sanok/ Miskolcról Dunaújváros felé veszi az irányt a tegnap az EBEL-es Olimpija Ljubljanát 3-1-re legyőző KH Sanok csapata. A lengyel bajnokkal vasárnap este hat órakor mérik össze az erejüket az Acélbikák.… Miskolcról Dunaújváros felé veszi az irányt a tegnap az EBEL-es Olimpija Ljubljanát 3-1-re legyőző KH Sanok csapata. A lengyel bajnokkal vasárnap este hat órakor mérik össze az erejüket az Acélbikák.

Gőzerővel folytatódik továbbra is a Dab.Docler felkészülése. A Bikák ötödik előkészületi mérkőzése augusztus 31-én, most vasárnap este hat órakor kezdődik - ekkor a bivalyerős kerettel érkező KH Sanok gárdájával meccselnek majd Galaniszék.

A lengyel bajnok Miskolcról érkezik, ahol a szombati játéknapon 3-1-re múlta felül az EBEL-es Olimpija Ljubljana csapatát - kétség sem férhet tehát ahhoz, hogy kőkemény, hajtós, izgalmas meccsre van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A Sanok keretében tizenhárom hazai játékos mellett hat kanadai, két cseh, egy szlovák és egy svéd légiós található - közülük talán Mike Danton neve csenghet ismerősen, aki a tavalyi szezonban egy rövid ideig a Csíkszereda gárdájában légióskodott.

A vasárnap esti mérkőzésre mindenki ingyenesen léphet be! Jöjjenek és szurkoljanak a Dab.Docler csapatának! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 30 Aug 14 10:06:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140830-sanok/
Dab.Docler – Hír Vereség a kiállításözönben http://dabdocler.hu/hirek/20140829-postyen/ Érdekes bíráskodás mellett szenvedett 5-2-es vereséget csapatunk a szlovák Extraligában vitézkedő Pöstyén elleni hazai találkozón. Voltak hibák, voltak biztató momentumok is, de a sorozatos emberhátrányok végül megtörték az Acélbikákat.… Érdekes bíráskodás mellett szenvedett 5-2-es vereséget csapatunk a szlovák Extraligában vitézkedő Pöstyén elleni hazai találkozón. Voltak hibák, voltak biztató momentumok is, de a sorozatos emberhátrányok végül megtörték az Acélbikákat.

A szlovák Extraliga tavalyi ötödik helyezettje, az SHK37 Piestany gárdája látogatott ma a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. A találkozó újabb remek erőfelmérőnek ígérkezett a DAB csapatának részére, bár a kezdéssel finoman szólva sem lehettünk elégedettek, mivel egy komoly hazai helyezkedési hibát már a második percben kihasználtak a szlovákok, s megszerezték a vezetést (0-1). A folytatásban is inkább a vendégek akarata érvényesült, s az Acélbikák kapujában bemutatkozó Hajeknak többször is játékba kellett avatkoznia, de a harmad derekán magukra találtak az Acélbikák is, s egyre többször veszélyeztették a pöstyéni ketrecet is. a helyzetek megvoltak mindkét oldalon, ám újabb gólt egyik csapat sem tudott szerezni.
A második felvonásban viszont alaposan felborult a pálya, köszönhetően leginkább a játékvezetői kettős hathatós közreműködésének, akik a mieinktől sorozatban állították ki a játékosokat, míg a túloldalon a legnyilvánvalóbb szabálytalanságoknál is szemet hunytak. Emberelőnyeikből ráadásul két gólt is sikerült elérnie a szlovákoknak, akik a 24. percre már háromgólos előnyre tettek szert. Amikor pár pillanatig egyenlő létszámban játszottak a csapatok, nem volt különösebb gond az Acélbikák játékával sőt, Gröschl szép beleérős góljával még szépíteni is tudtak (1-3), de ennél többre nem futott az erejükből, hiszen a harmad nagy részében az emberhátrányos védekezést gyakorolhatták az Donald MacLean tanítványai.
Akik a harmadik húsz percet alaposan felpaprikázva kezdték, s egyértelműen átvették az irányítást, s egy szépen lejátszott támadás végén Azari közeli találatával minimálisra csökkentették hátrányukat (2-3). A folytatásban nagy erőket mozgósított együttesünk az egyenlítő találat megszerzéséért, de hiába alakított ki több helyzetet is a szlovák kapu előtt, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A hajrában újra jöttek a hazai kiállítások, s a sokadikból megszerezte harmadik előnyös gólját is a vendégcsapat, mely az utolsó percben üres kapura is betalált, kialakítva ezzel a 2-5-ös végeredményt. Folytatás vasárnap este hattól ismét a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, amikor az a lengyel Sanok érkezik, mely ma este 3-1-re verte az EBEL-es Olimpija Ljubljanát.

Dab.Docler – SHK37 Piestany 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)

Dab.Docler: Hajek, Martine, Hüffner, Somogyi, Papp, Azari 1, Pozsgai, Martinka, Gröschl 1, Kiss, Peterdi, Nagy, Mestyán, Szappanos (1), Galanisz, Pavuk, Hruby, Erdélyi (1), Magosi, Szepessy M., Szepessy B., Hardi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 29 Aug 14 21:44:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140829-postyen/
Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 08. 24. DAB-KRIF http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=322 - Thu, 28 Aug 14 15:13:27 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=322 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 08. 23. DAB-Krakkó http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=321 - Thu, 28 Aug 14 15:13:26 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=321 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 08. 22. DAB-GAP http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=320 - Thu, 28 Aug 14 14:07:20 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=320 Dab.Docler – Hír Tanuljatok korcsolyázni a Bikákkal! http://dabdocler.hu/hirek/20140828-toborz/ A Dab.Docler utánpótlása várja a 4-11 éves korú gyerekeket, akik jégkorongozni, vagy csak simán korcsolyázni szeretnének tanulni!… A Dab.Docler utánpótlása várja a 4-11 éves korú gyerekeket, akik jégkorongozni, vagy csak simán korcsolyázni szeretnének tanulni!

A Dab.Docler utánpótlása korcsolya oktatást indít szeptember elején 4-11 éves korú fiúk és lányok részére. A résztvevők, ha a későbbiekben jégkorongozni nem is szeretnének, de a korcsolyázás alapjait elsajátíthatják a három hónapos képzés alatt.

Az oktatás szeptember 8-án indul és november 27-ig tart. Ezalatt az időszak alatt 36 alkalommal mennek jégre a lurkók - heti háromszor, hétfőn és szerdán 17.30-tól 18.30-ig, míg csütörtökön 16.30-tól 17.30-ig. Az 5500 forintos képzéshez bármikor csatlakozhatnak!

Az oktatáshoz szükséges bármilyen sisak (például biciklis fejvédő), téli kesztyű, kényelmes és meleg ruházat, illetve akinek van korcsolya.

Minden érdeklődőt szeretettel vár az Acélbikák utánpótlása! Kérdésekkel és kérésekkel nyugodtan fordulhatnak a korosztály edzőjéhez, Palkó Dorottyához az icelion11@gmail.com címen, vagy a +3620/ 997-8260-as telefonszámon.

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 28 Aug 14 11:25:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140828-toborz/
Dab.Docler – Hír A Pöstyén érkezik http://dabdocler.hu/hirek/20140827-piestan/ A Dab.Docler felkészülésének következő állomása augusztus 29-én, pénteken jön, amikor a szlovák Extraliga tavalyi negyedik helyezettje, az SHK37 Piestany csapata érkezik!… A Dab.Docler felkészülésének következő állomása augusztus 29-én, pénteken jön, amikor a szlovák Extraliga tavalyi negyedik helyezettje, az SHK37 Piestany csapata érkezik!

A Docler Cup 2014 után kevesebb mint egy héttel egy újabb kőkemény ellenfél ellen lép jégre a Dab.Docler alakulata augusztus 29-én, pénteken. Az SHK37 Piestany csapata tavaly a negyedik helyen végzett a szlovák Extraligában - s az idei keretüket elnézve, komoly feladat lesz legyőzni a tavalyi Docler Cup-résztvevő csapatot.

A szlovák gárda már több felkészülési mérkőzésen túl van - legyőzték többek között a kazah Ertisz Pavlodar csapatát, s mindössze büntetőkkel kaptak ki a jó erőkből álló EBEL-es Graz csapatától.

A dunaújvárosi mérkőzés 18 óra 30 perckor kezdődik, s a belépés minden szurkoló számára ingyenes lesz! Jöjjenek tehát és töltsük meg a csarnokot! Hajrá, Bikák!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 27 Aug 14 15:22:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140827-piestan/
Dab.Docler – Hír Végül harmadik helyen http://dabdocler.hu/hirek/20140824-doclerc/ Egy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta a hétvégi Docler Cup 2014 küzdelmeit az Acélbikák alakulata, mely ma este a svéd Kallinge Ronneby csapata előtt kellett, hogy meghajoljon.… Egy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta a hétvégi Docler Cup 2014 küzdelmeit az Acélbikák alakulata, mely ma este a svéd Kallinge Ronneby csapata előtt kellett, hogy meghajoljon.

A svéd Kallinge Ronneby IF ellen korcsolyázott jégre együtteüsnk ma este a Docler Cup utolsó találkozóján, méghozzá annak reményében, hogy a már végső győztesnek számító Gap mögött megszerezze a második helyezést. Ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak a rendkívül gyors játékot játszó svédek ellen, ám az első harmadban úgy tűnt, hogy felveszi a tempót együttesünk is. Az enyhe vendégfölényt hozó első harmad végén ugyanis 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, ám a második felvonás igen nagy fordulatot hozott a játék és az eredmény alakulásában.
A svédek ugyanis fejben, valamint lábbal is sokkal gyorsabbak voltak a mieinknél, s teljesen megérdemelten szereztek kétfás előnyt a harmad végéig úgy, hogy az Acélbikáknak felvillanásaik is alig voltak (0-2). Nehéz utolsó húsz perc várt a csapatra, mely két kihagyott szólóval kezdte az utolsó etapot, majd nem sokkal később megkapta harmadik találatát is, s ekkor úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt a meccs. Kiss Ákosék azonban másként gondolták, s a játékrész derekán Peterdi révén előbb szépítettek, majd nem sokkal később Pavuk közeli gólja után már csak egy volt a hátrányuk (2-3).
Még mielőtt azonban elkezdhettünk volna reménykedni az egyenlítésben, jött egy svéd kontra, majd egy balszerencsés, hazai ütőről kapuba pattanó találat, így újra két gól volt a két gárda közti különbség (2-4). A hajrában kapusát lehozva próbált szépíteni az álláson a DAB, ám a vendégek csereként beállt kapusa mindent hárított, így a svédek sikerével ért véget a rengeteg tanulsággal járó találkozó. A Docler Cup idei kiírását végül a Francia Gap csapata nyerte, a második helyen a svéd Kallinge Ronneby IF végzett, a DAB lett a harmadik, míg Cracovia végül a negyedik helyen fejezte be a viadalt.

A Docler Cup eredményei:

Cracovia Kraków - Kallinge Ronneby IF 2-4 (1-3, 0-0, 1-1)
Dab.Docler – Les Repaces de Gap 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)
Kallinge Ronneby IF – Les Repaces de Gap 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)
Dab.Docler – Cracovia Kraków 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Les Repaces de Gap – Cracovia Kraków 4-5 (2-3, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1) büntetőkkel
Dab.Docler - Kallinge Ronneby IF 2-4 (0-0, 0-2, 2-2)

Végeredmény: 1. Les Repaces de Gap 7 pont, 2. Kallinge Ronneby IF 6 pont, 3. Dab.Docler 3 pont, 4. Cracovia Kraków 2 pont.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 24 Aug 14 22:35:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140824-doclerc/
Dab.Docler – Hír Végül harmadik helyen http://dabdocler.hu/hirek/20140824-doclerc/ Egy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta a hétvégi Docler Cup 2014 küzdelmeit az Acélbikák alakulata, mely ma este a svéd Kallinge Ronneby csapata előtt kellett, hogy meghajoljon.… Egy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta a hétvégi Docler Cup 2014 küzdelmeit az Acélbikák alakulata, mely ma este a svéd Kallinge Ronneby csapata előtt kellett, hogy meghajoljon.

A svéd Kallinge Ronneby IF ellen korcsolyázott jégre együtteüsnk ma este a Docler Cup utolsó találkozóján, méghozzá annak reményében, hogy a már végső győztesnek számító Gap mögött megszerezze a második helyezést. Ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak a rendkívül gyors játékot játszó svédek ellen, ám az első harmadban úgy tűnt, hogy felveszi a tempót együttesünk is. Az enyhe vendégfölényt hozó első harmad végén ugyanis 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, ám a második felvonás igen nagy fordulatot hozott a játék és az eredmény alakulásában.
A svédek ugyanis fejben, valamint lábbal is sokkal gyorsabbak voltak a mieinknél, s teljesen megérdemelten szereztek kétfás előnyt a harmad végéig úgy, hogy az Acélbikáknak felvillanásaik is alig voltak (0-2). Nehéz utolsó húsz perc várt a csapatra, mely két kihagyott szólóval kezdte az utolsó etapot, majd nem sokkal később megkapta harmadik találatát is, s ekkor úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt a meccs. Kiss Ákosék azonban másként gondolták, s a játékrész derekán Peterdi révén előbb szépítettek, majd nem sokkal később Pavuk közeli gólja után már csak egy volt a hátrányuk (2-3).
Még mielőtt azonban elkezdhettünk volna reménykedni az egyenlítésben, jött egy svéd kontra, majd egy balszerencsés, hazai ütőről kapuba pattanó találat, így újra két gól volt a két gárda közti különbség (2-4). A hajrában kapusát lehozva próbált szépíteni az álláson a DAB, ám a vendégek csereként beállt kapusa mindent hárított, így a svédek sikerével ért véget a rengeteg tanulsággal járó találkozó. A Docler Cup idei kiírását végül a Francia Gap csapata nyerte, a második helyen a svéd Kallinge Ronneby IF végzett, a DAB lett a harmadik, míg Cracovia végül a negyedik helyen fejezte be a viadalt.

A Docler Cup eredményei:

Cracovia Kraków - Kallinge Ronneby IF 2-4 (1-3, 0-0, 1-1)
Dab.Docler – Les Repaces de Gap 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)
Kallinge Ronneby IF – Les Repaces de Gap 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)
Dab.Docler – Cracovia Kraków 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Les Repaces de Gap – Cracovia Kraków 4-5 (2-3, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1) büntetőkkel
Dab.Docler - Kallinge Ronneby IF 2-4 (0-0, 0-2, 2-2)

Végeredmény: 1. Les Repaces de Gap 7 pont, 2. Kallinge Ronneby IF 6 pont, 3. Dab.Docler 3 pont, 4. Cracovia Kraków 2 pont.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 24 Aug 14 22:35:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140824-doclerc/