Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír Siker és kudarc http://dabdocler.hu/hirek/20140410-azarizs/ Az elmúlt szezon legnagyobb tanulsága a siker és kudarc, mint fogalom értelmezése. Mit tekinthetünk sikernek és mit kudarcnak? Hogyan változzon a klub filozófiája az eredmények tükrében? Mi maradjon meg, min változtassunk a céljaink közül? Mi jelentse az állandóságot, és mi a fejlődést?… Az elmúlt szezon legnagyobb tanulsága a siker és kudarc, mint fogalom értelmezése. Mit tekinthetünk sikernek és mit kudarcnak? Hogyan változzon a klub filozófiája az eredmények tükrében? Mi maradjon meg, min változtassunk a céljaink közül? Mi jelentse az állandóságot, és mi a fejlődést?

A klub filozófiájának pontosítását nagyban nehezíti az általános társadalmi erkölcs meghatározásának problémája. Ha abból indulok ki, hogy a sportvállalkozásunk alapvető szerepe valamiféle társadalmi igény kielégítése gazdasági alapokon, akkor megkerülhetetlen, hogy minél pontosabban meghatározzuk, mit is jelent ez a társadalmi igény, milyen legyen a rá adott válasz. Az igények kielégítése mennyire harmonizál, illetve mennyire kell hogy harmonizáljon az aktuális társadalmi erkölccsel?

Céljainkat és eredményeinket elméletileg pontosan annak a társadalmi közegnek kellene visszaigazolnia, akinek szól, akinek az igényeit szeretnénk kielégíteni, nem beszélve azokról, akik a működésre adják a pénzt és egyéb támogatásokat.

A 2013/2014-es szezont még az EBEL-indulás bűvöletében kezdtük meg. A csapatépítés, a játékosállomány, a felkészülési, szakmai program, a sport, mint tevékenység körülményeinek színvonalbeli emelése mind-mind arra épült, hogy még közelebb kerülhessünk a magyar jégkorong „Mekkájához”, az EBEL-induláshoz. A szakmai stábot tovább erősítettük Jonas Johnssonnal (tessék megnézni az eliteprospect-en a játékosmúltját), végre sikerült az augusztusi felkészülést „hazai” jégen elvégezni, bombaerős felkészülési mérkőzéseket szerveztünk (a Sanok most nyerte meg a lengyel bajnokságot), megrendeztük az augusztusi Docler Cup-ot (a Bietigheim menetel a DEL 2-ben), miközben a játékosaink gyakorlatilag bármilyen szerelést választhattak maguknak, és az étkeztetésüket is egyre magasabb szinten oldottuk meg. Jól sikerült a Kontinentális kupa-szereplésünk, nagyon jó hangulatú mérkőzéseket játszva jutottunk tovább az általunk rendezett dunaújvárosi körből, és Dániában sem vallottunk szégyent. A MOL Ligában eleinte hullámzott a teljesítményünk ebben a szezonban, de a Kontinentális kupa befejezése után „virítottunk” egy 14 győzelmi szériából álló sorozatot, ami nagyon magabiztossá tette mind a játékosokat, mind a vezetőket. Ennek a magabiztosságnak lett az „eredménye”, hogy a hatalmas hajrát „kivágó” Brassó csapata ellen elvéreztünk a MOL Liga elődöntőjében, és két MOL Liga bajnoki győzelem után idén be kellett érnünk a 3. hellyel.

Siker és kudarc

Amilyen hatalmas kudarc volt a Brassó ellen kiesni a MOL Ligából (a harmadik mérkőzésen, Brassóban 0:3-as vezetés után kaptunk ki), olyan siker volt az, hogy a bukás után azonnal megkezdte a csapat a felkészülést a Magyar Kupára. Az elvesztett MOL Liga elődöntőnek köszönhetően gyakorlatilag minden nap három edzéssel, hatalmas bizonyítási vággyal, mentálisan megerősödve készültek a játékosok a botlás kijavítására. Ami nem sikerült a Szuper Kupában, „összejött” a Magyar Kupában. A Dab.Docler fennállásának nyolc éve alatt először sikerült megvernünk az Alba Volán csapatát, nem is akárhogyan, 4:1-re. A csodálatos győzelem élményét fokozta, hogy annak a Ladányi Balázsnak a frenetikus játékával (két gól, egy assziszt) sikerült kiütni az Alba Volán felnőttcsapatát, akit alig egy héttel a rangadó előtt rúgtak ki méltánytalan körülmények között a nemzeti válogatottból (a rossznyelvek szerint csak azért, nehogy utolérhesse Kangyal Balázst a válogatottság-számban). Az igazi sikert azonban az jelentette, hogy a rendkívüli győzelem után a csapat nem „dőlt hátra”, hanem magabiztosan verte másnap, szintén 4:1-re, már Miskolcon, a rendező város csapatát, megnyerve ezzel a 2013/2014 évi Magyar Kupát.

Siker és kudarc

A 2013 tavaszán Budapesten megrendezett Divízió 1-es világbajnokságon egyetlenegy aktív dunaújvárosi játékos sem szerepelt, senkinek sem sikerült beverekednie magát a jégkorong-válogatottba. Az a dunaújvárosi jégkorongcsapat maradt válogatott játékos nélkül, aki az elmúlt 20 évben tömegével nevelte fel a az Alba Volán EBEL-csapatának és a magyar nemzeti válogatottnak a játékosokat. Ha lenne egy szakmai mérőszám a játékosutánpótlás-nevelésre, ha korrekten meg lehetne mondani, melyik jégkorongozót nevezhetjük saját nevelésű játékosnak, kiderülne, hogy nem volt olyan éve a magyar jégkorong-válogatottnak, amikor a játékosoknak legalább a felét ne adta volna Dunaújváros, főleg ha ebből a szempontból nem vesszük figyelembe a honosított játékosokat. Remélem, egyszer volt Budán kutyavásár!

Hogy mit jelent a siker és kudarc, csakis a klub filozófiája, illetve a céljai figyelembevételével értelmezhető. Ennek tudatában alapvető célom, hogy a sporton keresztül, a jégkorongcsapat bevonásával segítsem az emberek boldogulását, életük boldogabbá válását. E paradigma mentén első számú cél játékosaink mentális fejlesztése. Azt kell elérni, hogy mindenki, aki nálunk dolgozik, megtanulja, milyen az, amikor valaki minden nap úgy kel ki az ágyból, hogy ma még jobb leszek, mint tegnap, ma még többet teszek a saját céljaim eléréséért, mint tegnap. El kell hitetni és el kell fogadtatni (elsősorban) a játékosainkkal, hogy a siker és kudarc nagyon pontosan jelzi, mikor járunk jó úton, és mikor nem. A siker és kudarc az, ami a legjobban kell hogy ösztönözzön mindenkit a még nagyobb erőkifejtésre. És ha ezt sikerül elérni, az lesz az igazi siker.

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 10 Apr 14 12:58:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140410-azarizs/
Dab.Docler – Hír Nagyot dolgozott mindenki idén! http://dabdocler.hu/hirek/20140410-vladoer/ Babic Vladimírral, a Dab.Docler csapatának utánpótlás vezetőedzőjével értékeltük a 2013-14-es szezont. A szakember örül, hiszen egyrészt minőségi munka folyik minden korosztálynál, másrészt az Acélbikák létszáma is nőtt!… Babic Vladimírral, a Dab.Docler csapatának utánpótlás vezetőedzőjével értékeltük a 2013-14-es szezont. A szakember örül, hiszen egyrészt minőségi munka folyik minden korosztálynál, másrészt az Acélbikák létszáma is nőtt!

- Csak hogy az elején kezdjük: hogy áll jelenleg a dunaújvárosi utánpótlás?

Babic Vladimír: - Ha egy szóval szeretnék válaszolni, akkor ígéretesen. Nagyon fontos volt, hogy tavaly, sok év után először, augusztus elsejétől rendelkezésünkre állt a jég, ezáltal nagyon komoly jeges felkészülést tudtunk tartani a gyerekeknek – napi két-három edzés is volt esetenként. Ugyanilyen hangsúlyos volt, hogy egész nyáron kőkemény, főként állóképességet, dinamikát és robbanékonyságot fejlesztő száraz edzésekkel készültünk a srácokkal – ez azt hiszem egész szezonban meglátszott a játékosokon. Ebben a korban kristálytisztán látszik, hogy milyen sokat jelent az, ha valakivel lelkiismeretesen, komolyan és állandóan törődnek – mondhatnám, hogy néha fontosabb, hogy azt érezzék a játékosok, hogy figyelünk rájuk, mint az, hogy milyen edzéseket kapnak! Annak nagyon örülünk, hogy bár néhányan természetesen abbahagyták, összességében húsz gyerekkel többen vagyunk, mint a szezon elején.

- A felkészüléssel tehát elégedettek lehetünk – ugyanez igaz a szezonra is?

Babic Vladimír: - Úgy érzem, igen, elégedettek lehetünk. Körülbelül százhúsz gyerekkel dolgozunk hétről-hétre, akiken szemmel látható a fejlődés. Évekkel ezelőtt nagy gond volt az elvándorlás, sokan vitték el a gyerekeiket máshova játszani, most, látva azt a professzionális munkát, amit itt végeznek a játékosok, ez a tendencia hála istennek megfordult. Jávorics Gábor, Berényi Norbert, Palkó Dorka, Kis Attila, Strenk Hunor, Somogyi Szabolcs, s nyugodtan idevehetjük Stephan Lundh-ot és Jonas Johnsont is, szóval az edzői stáb, illetve a szülők egész szezonban apait-anyait beleadtak, ez a hozzáállás pedig átragadt a srácokra is. Itt még nem minden esetben vannak eredmények a szezon végén, de mindenki érzi, milyen munkát, teljesítményt nyújtott a szezonban. Úgy érzem, az U8-as, az U10-es, az U12-es és az U14-es korosztály is remekül helyt állt minden helyzetben. Azt pedig már most megígérhetem, hogy jövőre még jobbak leszünk!

- Ugyanúgy készülnek majd a kicsik, mint tavaly nyáron?

Babic Vladimír: - Alapvetően igen. Most két hét szünet jön mindenkinek, április végétől pedig két hónapon keresztül száraz edzések, lövő gyakorlatok várják a srácokat heti öt napon. Igyekszünk egy kicsit színesebbé tenni a programot, ezért különböző helyszíneken lesznek az edzések – lesz tornatermi, műfüves és jégpályás foglalkozás is. Azt a hatalmas igazságot, amit a felnőtt csapatnál már sikerült megismertetni mindenkivel, nevezetesen, hogy az kapja a legjobb jegyet, aki a legtisztességesebben elvégzi a házi feladatot, mi is átvettük. Ennek is köszönhető a feljebb már említett, szemmel látható fejlődés.

- Három évvel ezelőtt, mikor visszajöttél, milyen feladatokat kaptál?

Babic Vladimír: - A legfontosabb feladat az volt, hogy új alapokra helyezzük az utánpótlást, és ugyanolyan profi csapatokat alkossunk meg, mint amilyen felnőtt csapat a Dab.Docler egyesületénél. A mini és szupermini korosztályban harminc gyerekünk volt akkoriban, ahogy már korábban is mondtam, ez a szám azóta megnégyszereződött. Egy hét-tíz éves ciklus alatt lehet elérni, hogy minden korosztályban legyen húsz-huszonöt gyerek – ennek mi most a harmadánál tartunk. A serdülő és ifi korosztállyal sajnos nem tudtunk mit kezdeni – négy évjáratból maradt körülbelül hét-nyolc gyerek, szinte esélyünk sem volt versenyzési lehetőséget biztosítani nekik. Az nagyon-nagyon fontos, hogy soha többet ne legyenek olyan gyerekek, akik ilyen helyzetbe kerülnek, ezen és ezért is dolgozunk ilyen keményen! Nagy öröm, hogy vannak már például olyan kölyök játékosok, akik hozzánk szeretnének jönni játszani – úgy gondolom, ez is annak köszönhető, hogy kívülről látszik az elvégzett minőségi munka. Mi nem szép szavakkal és színes prospektusokkal szeretnénk csábítani senkit, hanem inkább azt szeretnénk, hogy azért válasszanak minket az U12-14-es gyerekek, mert tudják, hogy itt olyan edzésmunkát és felkészítést kapnak, amivel egész pályafutásuk során boldogulni tudnak majd!

- Hogy lehet lépést tartani az olyan egyesületekkel, mint a MAC vagy a Fehérvár, ahol több száz gyerekből válogatják ki a legjobbakat egy-egy korcsoportban?

Babic Vladimír: - Látni kell, hogy míg húsz egyesület létezik Pest környékén U10-es korosztályban és az alatt, addig serdülőben már csak öt van – az a sok száz gyerek, aki nem elég tehetséges, vagy kitartó, kiesik a rostán. Nálunk csak kőkemény munkával tudjuk behozni ezt a létszámfölényt, igaz, ha húsz gyerek elkezd jégkorongozni a Dab.Docler csapatában, nagy átlagban tizennyolc folytatja is a sportot! Kitartó munkával és akarással le lehet győzni a tehetséget!

- Mit vár a következő szezontól?

Babic Vladimír: - Ami biztos, hogy két kölyökcsapatot fogunk indítani, emellett természetesen előkészítő, mini és szupermini korosztályban is versenyzünk majd. Ha őszinte szeretnék lenni, akkor jó lenne lemásolni az idei szezont! Továbbra is azt várjuk a játékosoktól, hogy olyan keményen, odaadóan és mindent beleadva eddzenek és játsszanak, ahogy eddig. Ha ez sikerül, elégedett leszek!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 10 Apr 14 11:44:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140410-vladoer/
Dab.Docler – Hír Tornagyőzelem Mariborban! http://dabdocler.hu/hirek/20140408-maribor/ Újra részt vett a Dab.Docler utánpótlása a hagyományos maribori tornán – idén már sokadszorra. A tavalyi megmérettetésen az U10-es csapat győzött, idén pedig először a Dab.Docler U8-as alakulata lett aranyérmes - veretlenül!… Újra részt vett a Dab.Docler utánpótlása a hagyományos maribori tornán – idén már sokadszorra. A tavalyi megmérettetésen az U10-es csapat győzött, idén pedig először a Dab.Docler U8-as alakulata lett aranyérmes - veretlenül!

A hat országból érkező U10-esek két hatos csoportban mérkőztek egymással. Itt három győzelem mellett becsúszott két vereség is (a szlovén Slavija, s a két osztrák csapat, az ELAP és a Graz ellen győzedelmeskedtek, míg a szlovén Bled és a horvát Mladost ellen vereséget szenvedtek a kis Bikák), így a még éppen továbbjutó harmadik helyet szerezték meg a Dab.Docler hokisai. A továbbjutó hat csapat mérkőzött ezután. Itt a DAB a szlovák Hamikovo és a szerb Crvena Zvezda ellen kikapott, a Vasast viszont felülmúlta – így a remek ötödik helyen végeztek az Acélbikák a tizenkét csapatból!

Az ötödik helyen végzett csapat tagjai: Gyura Barnabás, Makovics Bálint, Lengyel Ákos, Lajcs Márk, Csergő Béla, Piszmann Sándor, Tóth Ákos, Denkmajer Ákos, Lack Bálint, Hamvai István, Rozsnyai Marcell.

Edző: Jávorics Gábor, Palkó Dorka, Kis Attila

Dab.Docler – Slavija Ljubljana (SLO) 7:3
Dab.Docler – HK Bled (SLO) 5:6
Dab.Docler – Mladost Zagreb (CRO) 2:7
Dab.Docler – Graz 99 (AUT) 5:4
Dab.Docler – ELAP (AUT) 10:1
Dab.Docler – Hamikovo (SVK) 3:8
Dab.Docler – Crvena Zvezda (SRB) 2:4
Dab.Docler – Vasas Budapest (HUN) 5:1

Az U8-as, szuperminiknél az egész éves munka meghozta az eredményt. Látszott, hogy ebben a korosztályban nagyon sok ügyes és tehetséges játékos van: az otthoni Steel Bulls-tornán például harmadik helyen végzett a csapat – s szerencsére az első külföldi megmérettetésen is bizonyítani tudtak. Ez többek között annak az eredménye is, hogy nagyon sok fordulóban vettek részt a kicsik az egész szezonban – ennek köszönhetően pedig óriási fejlődésnek indultak. A maribori tornán egyedül a Graz 99 és a Hamikovo volt képes döntetlent játszani a Dab.Docler ellen, az összes többi résztvevő ellen győzelmet arattak – így veretlenül, hat kapott góllal nyerték meg a tornát!

Az első helyen végzett csapat tagjai: Leitgieb Dominik, Barna Olivér, Horváth Alex, Kuminka Zsombor, Karaisaridis Georgios, Molnár Botond, Léhi Kristóf, Borbély Áron, Erdősi Csanád, Nagy Benjámin, Nagy Dominik, Soós Csenge, Gubits Zsófia.

Edző: Jávorics Gábor, Palkó Dorka, Kis Attila

Dab.Docler – Vasas Budapest (HUN) 3:1
Dab.Docler – Graz 99 (AUT) 1:1
Dab.Docler – ELAP (AUT) 2:1
Dab.Docler – Graz Flyers (AUT) 14:0
Dab.Docler – Crvena Zvezda (SRB) 1:0
Dab.Docler – Mladost Zagreb (CRO) 4:1
Dab.Docler – Hamikovo (SVK) 0:0
Dab.Docler – Maribor (SLO) 2:0
Dab.Docler – Slavija Ljubljana (SLO) 2:2

Az egész tornán nyújtott kiváló szurkolást nagyon köszönjük a szülőknek, akik két napon keresztül tettek hozzá az elért sikerekhez! Mellettük természetesen az edzők munkája is nagy elismerést érdemel! Szép volt, fiúk!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 08 Apr 14 10:49:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140408-maribor/
Dab.Docler – Videó Videó: 2014.03.30. FTC - -DAB.DOCLER MK. ÖSSZEFOGLALÓ http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=619 - Mon, 07 Apr 14 17:22:27 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=619 Dab.Docler – Videó Videó: 2014.03.29. Miskolci JJSE - DAB.DOCLER BORSODI MAGYAR KUPA ÖSSZEFOGLALÓ http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=618 - Mon, 07 Apr 14 15:48:32 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=618 Dab.Docler – Videó Videó: Sevela Péter Állampolgári esküje http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=617 - Mon, 07 Apr 14 15:48:05 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=617 Dab.Docler – Videó Videó: 2014.03.28. DAB.DOCLER-SAPA AV19 VOLÁN BORSODI MAGYAR KUPA ÖSSZEFOGLALÓ http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=616 - Mon, 07 Apr 14 15:46:11 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=616 Dab.Docler – Videó Videó: 2014.03.18. VASAS - DAB.DOCLER Magyar Kupa http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=615 - Mon, 07 Apr 14 15:45:40 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=615 Dab.Docler – Videó Videó: 2014.03.10. FTC - DAB.DOCLER összefoglaló http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=614 - Mon, 07 Apr 14 15:45:17 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=614 Dab.Docler – Hír Nagyszerű szezonzárás – három tornával http://dabdocler.hu/hirek/20140407-steelbu/ A Dab.Docler három korosztályban is rangos nemzetközi tornával zárta a 2013-14-es szezont. Az U8-asok, az U11-esek és az U13-asok is szépen helyt álltak!… A Dab.Docler három korosztályban is rangos nemzetközi tornával zárta a 2013-14-es szezont. Az U8-asok, az U11-esek és az U13-asok is szépen helyt álltak!

A Dab.Docler utánpótlása kiváló megmérettetések sorával zárta le a 2013-14-es jégkorong szezont. Március 22-23-án az U8-as korosztály kezdte a sort. A Dab.Docler színeiben versenyző szuperminik három csapattal indultak. Rajtuk kívül a Győr, a Vasas, az Újpest, a Sportországi Cápák, illetve a Pólus Pingvinek Magyarországról, míg a HOBA Bratislava Szlovákiából, a Felcsík és a Gyergyószentmiklós csapatai pedig Romániából látogattak el a Steel Bull International Tournamentre. Bár már sokszor mondtuk, hogy ilyenkor az eredmény még nem fontos, de azért mindent pontosan vezettek a statisztikusok – ezért tudjuk, hogy az A csapat két vereséggel a harmadik helyen végzett, az egy évvel fiatalabbakból álló (tehát U7-es) C csapat az utolsó előtti helyet, a tizenegyedik pozíciót csípte el, míg az U8-asokból álló B csapatunk az utolsó helyen zárta a tornát.

DAB.DOCLER A - DAB 2007 (HUN) 17:0
DAB.DOCLER A - Győr (HUN) 15:1
DAB.DOCLER A - Felcsík (ROU) 14:0
DAB.DOCLER A - VASAS "B" (HUN) 15:0
DAB.DOCLER A - VASAS "A" (HUN) 4:2
DAB.DOCLER A - UTE (HUN) 1:5
DAB.DOCLER A - Sportország (HUN) 3:4
DAB.DOCLER A - HOBA Bratislava (SVK) 7:3

Egy héttel később, március 28-29-30-án reggeltől estig a 2003-ban és utána született Acélborjak kergették a pakkot a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A Dab.Docler mellet a Győri ETO HC és az Újpest képviselte Magyarországot, Felcsík és a Progym Gyergyószentmiklós Romániából, a HC Topolcany Szlovákiából, a HC Fridek-Místek pedig Csehországból érkezett a háromnapos megmérettetésre. Összesen tehát huszonnégy egész pályás, kétszer húsz perces mérkőzést tekinthettek meg – kevesebb, mint hetvenkét óra alatt! A piros-fehérek előbb a cseh Fridek Místek ellen játszottak – előbb egy döntetlent értek el a Bikák, majd minimális, egy gólos vereséget szenvedték. Ezután a román Felcsík ellen következett két vereség (0-3, 2-3), viszont a szlovák Topolcsány ellen előbb 4-1-re, majd 2-0-ra győztek a Dab.Docler hokisai. A Győr ellen is folytatódott a jó sorozat, s előbb 3-0-ra, majd kicsit szorosabban, 3-1-re győztek a Borjak. A Gyergyószentmiklós csapatával szemben előbb sikerült kiharcolni egy döntetlent, azonban a második összecsapáson 3-2-re győztek a vendégek. A későbbi torna győztes Újpest csapata ellen kétszer is minimális vereséget szenvedtünk (1-2, 1-2), az ötödik helyért azonban a Topolcsány csapatát 4-0-ra múlták felül az előkészítős srácok!

DAB.DOCLER - FRIDEK MÍSTEK (CZE) 1:1, 1:2
DAB.DOCLER - FELCSÍK (ROU) 0:3, 2:3
DAB.DOCLER - TOPOLCANY (SVK) 4:1, 2:0
DAB.DOCLER - GYŐR (HUN) 3:0, 3:2
DAB.DOCLER - GYERGYÓSZENTMIKLÓS (ROU) 1:1, 2:3
DAB.DOCLER - UTE (HUN) 1:2, 1:2
DAB.DOCLER - TOPOLCANY (SVK) 4:0

Április 4-től 6-ig aztán az U13-as csapatokon volt a hangsúly a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ahogy már korábban is olvashatták: a résztvevők között a Dab.Docler mellett az UTE Budapest és az MTK Budapest képviselte Magyarországot, Szlovákiából érkezett az MSK Puchov és a HOBA Bratislava, míg Romániából a Progym Gyergyószentmiklós, Csehországból pedig az Orli Lanskroun alakulatai jöttek a nagyon komoly nemzetközi erőfelmérőre. A Gyergyószentmiklós ellen előbb 1-0-s győzelemmel, majd 3-0-s vereséggel kezdték meg a Steel Bulls tornát a mieink. Utána az MTK ellen 1-1-es döntetlen, majd 3-0-s győzelem következett. A sorban a szlovák HOBA Bratislava jött akik először még tudták tartani a lépést (4-4), ám másodjára gólt sem szereztek (2-0). A cseh Orli Lanskroun ellen két győzelem következett (2-0, 2-1), a Puchov ellen azonban két vereség (0-2, 1-5). A későbbi ezüstérmes Újpest ellen pedig két döntetlenre futotta (1-1, 2-2). A Gyergyószentmiklós elleni negyeddöntőben az utolsó percben fordítva 1-2-ről végül 3-2-es győzelmet arattak az Acélbikák, az Újpesttel azonban nem sikerült partiban maradni – 5-0 lett a vége a lila-fehéreknek. A bronzmeccsen azonban kiválóan játszva végül 5-2-re múltuk felül a szlovák fővárosi HOBA Bratislava csapatát.

DAB.DOCLER - GYERGYÓSZENTMIKLÓS (ROU) 1:0, 0:3
DAB.DOCLER - MTK BUDAPEST (HUN) 1:1, 3:0
DAB.DOCLER - HOBA BRATISLAVA (SVK) 4:4, 2:0
DAB.DOCLER - ORLI LANSKROUN (CZE) 2:0, 2:1
DAB.DOCLER - MSK PUCHOV (SVK) 0:2, 1:5
DAB.DOCLER - UTE BUDAPEST (HUN) 1:1, 2:2
DAB.DOCLER - GYERGYÓSZENTMIKLÓS (ROU) 3:2
DAB.DOCLER - UTE BUDAPEST (HUN) 0:5
DAB.DOCLER - HOBA BRATISLAVA (SVK) 5:2

A maribori tornán vitézkedő U8-as és U10-es korosztályról szóló írásunk holnap várható! Mi mást is mondhatnánk, mint: Szép volt, fiúk!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 07 Apr 14 14:39:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140407-steelbu/
Dab.Docler – Hír Nagy élmény volt az idei szezon! http://dabdocler.hu/hirek/20140404-jonasza/ Jonas Johnsont, az Acélbikák másodedzőjét első külföldi munkája után kérdeztük. Mint elmondta: sokat tanult a Dab.Docler csapatánál, s emellett még remekül is érezte magát az utóbbi nyolc hónapban! … Jonas Johnsont, az Acélbikák másodedzőjét első külföldi munkája után kérdeztük. Mint elmondta: sokat tanult a Dab.Docler csapatánál, s emellett még remekül is érezte magát az utóbbi nyolc hónapban!

- Élvezte az első külföldi kalandját?

Jonas Johnson: - Ez így azért nem teljesen igaz, hiszen játékosként Németországban légióskodtam, viszont az tény, hogy edzőként még sosem dolgoztam Svédországon kívül. Nyilván nagy szerepe volt Stephan Lundhnak abban, hogy idejöttem, de nagyon örülök, hogy végül Dunaújváros és a Dab.Docler mellett döntöttem. A kérdésre válaszolva: nagy élményekkel gazdagodtam az utóbbi hónapokban, úgy érzem, hogy sokat tanultam, azt pedig csak remélni tudom, hogy nekem is sikerült valamit átadnom abból a tudásból, mit huszonöt év alatt felhalmoztam a profi pályafutásom során.

- Pár hónap után nyilván nehéz erre válaszolni, de mi a benyomása a magyar jégkorongról?

Jonas Johnson: - Őszintén szólva kellemesen csalódtam, sokkal magasabb szinten művelik ezt a sportot Magyarországon, mint azt korábban gondoltam. Ha Svédországhoz hasonlítom az itteni viszonyokat, akkor talán a mentalitásban van a legnagyobb különbség, ebben és a jégen kívüli hozzáállásban kell még a legtöbbet fejlődni, hiszen aki profi sportoló, annak úgyis kell élnie, étkeznie, pihennie, edzenie, kikapcsolódnia – a nap huszonnégy órájában, az év 365 napján. Ami nagyon pozitív, hogy a gyerekeknél, 14 éves kor alatt milyen komoly munka folyik például nálunk, a Dab.Docler csapatánál, ez kell ahhoz, hogy a felnőtt csapat és a válogatott ütőképes játékosokat tudjon átvenni az utánpótlástól. Ami egy kicsit hiányérzetet ad az az, hogy látnia kéne az összes fiatalnak, hogy mivel kevés magyar játékos van, ezért óriási lehetőségük van a válogatottba kerülésre. Egy kis pluszmunkával, kőkemény akarattal és tenni akarással úgy érzem tőlünk is többen befértek volna legalább a bő keretbe, persze ez nyilván nem csak a játékosokon múlik – ott van például Godó esete...

- Elégedetten távozik Magyarországról?

Jonas Johnson: - Ha sokat dolgozol Stephannal, akkor egy idő után te is megtanulod, hogy sosem lehetsz elégedett. Bennem nagy űr maradt az elveszített MOL Liga elődöntő után, de szerencsére sikerült ezt betömni a SAPA Fehérvár AV19 elleni sikerrel – el tudom képzelni, mit jelentett ez kilenc év nyeretlenség után a tősgyökeres szurkolóknak, én is adrenalinban úsztam a mérkőzés után.

- Nyilván nem maradhat el a kérdés: visszatér még?

Jonas Johnson: - A lányom, a feleségem már járt itt, a két fiam azonban jégkorongozik, így nem tudtak meglátogatni szezon közben, így azt biztosan állítom, hogy velük még visszatérek. Az, hogy edzőként számítanak-e rám, az már egy más kérdés. Most a családé, a pihenésé a főszerep! Az biztos, hogy egy kellemes emlék lesz számomra a Dunaújvárosban eltöltött idő.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 04 Apr 14 13:20:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140404-jonasza/
Dab.Docler – Hír Zsinórban harmadik hétvégén is Steel Bulls kupa! http://dabdocler.hu/hirek/20140404-steelbu/ A Dab.Docler U8-as és U11-es korosztálya után most hétvégén, április 4-6-ig az U13-as korosztály méretteti meg magát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Három nap alatt huszonkilenc mérkőzést láthatnak a kilátogató szurkolók!… A Dab.Docler U8-as és U11-es korosztálya után most hétvégén, április 4-6-ig az U13-as korosztály méretteti meg magát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Három nap alatt huszonkilenc mérkőzést láthatnak a kilátogató szurkolók!

A Dab.Docler utánpótlásának nagyon komoly szezonzáró sorozatának utolsó állomása következik most hétvégén. Április 4-én reggel nyolc órakor kezdődnek az összecsapások az U13-as korosztály részére meghirdetett tornán. A résztvevők között a Dab.Docler mellett az UTE Budapest és az MTK Budapest képviseli Magyarországot, Szlovákiából érkezik az MSK Puchov és a HOBA Bratislava csapata érkezik, míg Romániából a Progym Gyergyószentmiklós, Csehországból pedig az Orli Lanskroun alakulatai jönnek a nagyon komoly nemzetközi erőfelmérőre.

Az összecsapások, ahogy már feljebb is írtuk április 4-én reggel nyolc órakor kezdődnek, a döntő pedig április 6-án 14 óra 20 perckor kezdődik. A meccsek kétszer húsz percesek, s természetesen ebben a korosztályban is egész pályán folynak a mérkőzések.

Az U8-as és U10-es korosztályunk április 4-én buszra ül, mivel április 5-én és 6-án Mariborban lépnek pályára a kis Bikák. Az U8-asok tíz csapat ellen lépnek pályára (a HDK Maribor, a HKMK Bled és a HK Slavija Juniors Szlovéniából, a HO Hamikovo Szlovákiából, a Grazer Flyers, az ELAP és a HC Graz99 Ausztriából, a KHL Mladost Horvátországból, a Crvena Zvezda Szerbiából, míg a Vasas és a Dab.Docler Magyarországról érkezik majd), az U10-esek pedig öt csapat ellen küzdenek a torna B csoportjában (a KH Slavija Juniors, a KHL Mladost, az ELAP B, a HC Graz99 és a HKMK Bled ellen). Ez az a torna, amelyet komoly erőfeszítések révén a tavalyi szezonban az U10-es csapat megnyert!

A mostani dunaújvárosi torna sorsolása pedig a következő:

Április 4., péntek:

07:55-09:05 Dab.Docler - Orli Lanskroun
09:20-10:30 MTK Budapest - UTE Budapest
10:45-11:55 HOBA Bratislava - MSK Puchov
12:10-13:20 Dab.Docler - MTK Budapest
13:35-14:45 UTE Budapest - Orli Lanskroun
15:00-16:10 HOBA Bratislava - Progym Gyergyószentmiklós
16:25-17:35 MSK Puchov – Dab.Docler
17:50-19:00 MTK Budapest - Progym Gyergyószentmiklós
19:15-20:25 Orli Lanskroun- HOBA Bratislava
20:40-21:50 MSK Puchov- UTE Budapest

Április 5., szombat:

07:00-08:10 Dab.Docler - Progym Gyergyószentmiklós
08:25-09:35 HOBA Bratislava - MTK Budapest
09:50-11:00 MSK Puchov - Orli Lanskroun
11:15-12:25 UTE Budapest - Dab.Docler
12:40-13:50 Progym Gyergyószentmiklós - MSK Puchov
14:05-15:15 Orli Lanskroun - MTK Budapest
15:30-16:40 HOBA Bratislava - UTE Budapest
16:55-17:05 Progym Gyergyószentmiklós - Orli Lanskroun
18:20-19:30 Dab.Docler - HOBA Bratislava
19:45 -20:55 MSK Puchov - MTK Budapest
21:10 22:20 Progym Gyergyószentmiklós UTE Budapest

Április 6., vasárnap:

07:00-07:50 Hatodik helyezett - Hetedik helyezett
08:05-08:45 Ötödik helyezett - Negyedik helyezett
09:00-09:50 Harmadik helyezett - A hatodik és hetedik helyezett győztese
10:05-10:55 Az ötödik és negyedik helyezett győztese - Első helyezett
11:10-12:00 A harmadik helyezett és a hatodik-hetedik helyezett győztese - Második helyezett
12:15-13:00 Ötödik helyért
13:15-14:05 Harmadik helyért
14:20-15:20 Döntő

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 04 Apr 14 06:30:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140404-steelbu/
Dab.Docler – Hír A szívem egy része már Dunaújvárosé! http://dabdocler.hu/hirek/20140403-lundhza/ Stephan Lundh-dal, a Dab.Docler csapatának megkérdőjelezhetetlen tudású edzőjével a szezon után ültünk le beszélgetni – még mielőtt pénteken visszarepül Svédországba. … Stephan Lundh-dal, a Dab.Docler csapatának megkérdőjelezhetetlen tudású edzőjével a szezon után ültünk le beszélgetni – még mielőtt pénteken visszarepül Svédországba.

- Sikeres volt a szezon a vezetőedző szemszögéből?

Stephan Lundh: - Elégedett nem vagyok – sokszor elmondtam már, az ember sosem lehet elégedett, mindig nagyobb, távolabbi célok elérésére kell törekedni. Az idei évben sajnos a MOL Liga szereplésünk nem úgy sikerült, ahogy azt a szezon előtt terveztük, bár azért azt mindenképpen megemlíteném, hogy egy edzőnek sokszor fontosabb az alapszakasz megnyerése, mivel negyven-ötven mérkőzésen konstans jó teljesítmény kell ahhoz, hogy a végén tied legyen az első hely, míg a play-offban már bármi megtörténhet. Úgy gondolom, a Magyar Kupa azonban sokakat kárpótolt a MOL bronzért. Ott, a Volán ellen olyan teljesítményt nyújtottunk, mint a legutóbbi dániai Kontinentális Kupában a házigazdák ellen!

- S ha három évre tekintünk vissza... Másképp döntene, ha most keresné meg Azari Zsolt?

Stephan Lundh: - Nagyon rosszul tenném, ha másképp döntenék! Rengetegszer megkaptam már azt a kérdést, hogy mit keresek én Magyarországon? Valahogy úgy érzem, hogy senki nem gondol arra, hogy egyszerűen jól érzem itt magam. Őszintén megmondva nem sokat tudtam a helyi hokiról, mielőtt idejöttem volna, tudtam, hogy van egy Vas János és egy Ladányi Balázs, akik innen származnak. Azóta persze rájöttem, hogy számos lelkes és kitartó embernek köszönhetően a magyar jégkorong egyre nagyobb célokat tűz ki célul – ahogy már korábban említettem, nagyon helyesen, hiszen ez a fejlődés záloga! Azt is megemlítettem már jó néhányszor, hogy ha a dán nemzeti csapat képes az A csoportban játszani évek óta, akkor a magyarok is ott tudnak lenni a legjobbak között! Igaz, hogy ezelőtt sokkal nagyobb nevű csapatoknál is tevékenykedtem, de engem inkább a kihívás, a kaland vonzott mindig is. Örülök, egyrészt, hogy ide sodort a sors, másrészt pedig, hogy hozzátehettem azokhoz a sikerekhez, amiket az utóbbi években elkönyvelhettünk a Dunaújvárosi Acélbikákkal! Szerencsére a csapat, a stáb összehúz, egymással dolgozunk a sikerekért, ez nagyon fontos! A Dab.Docler, Dunaújváros és az itteni emberek a szívem egy jó darabját már magukénak tudhatják!

- Ahogy mondja, amit meg lehetett nyerni, azt meg is nyerték. Van még kihívás?

Stephan Lundh: - Ez így azért nem igaz. Engem például még mindig hihetetlenül zavar, hogy nem sikerült a Kontinentális Kupa döntőjében szerepelnie a Dab.Docler csapatának. Három évvel ezelőtt egyéni hibák miatt maradtunk csak le, miután az angol és a dán bajnokot is megvertük, sőt, az olaszok ellen is jobbak voltunk. De ilyen a sport. A Volán tüskéje három éve volt bennem, hihetetlenül boldog vagyok, hogy ezt sikerült kihúznunk a Magyar Kupa szereplésünkkel! Ahogy látja, kihívásokat mindig lehet találni, jövőre például a MOL Liga trófeáját kéne visszahódítani oda, ahova való, ha emellé még felírjuk a listára a Kontinentális Kupa döntőjébe kerülést, meg a magyar bajnoki címet és a Magyar Kupa aranyérmét máris testes kis megmérettetésekkel nézünk farkasszemet.

- Ha már Volán... Ön három évvel ezelőtt megmondta, hogy előbb-utóbb meglesz ellenük a közel egy évtizede áhított siker.

Stephan Lundh: - Aki lelkiismeretesen megcsinálja a házi feladatát, az jó jegyeket kap! Nem véletlen, hogy kőkeményen készültünk az utóbbi hetekben, mindent és mindenkit arra a péntek estére igyekeztünk kihegyezni – szerencsére ez sikerült is. Régóta tartom, hogy a Volán előnye abból fakad, hogy ők egy szezonon keresztül játszanak kemény, éles és szoros meccseket, míg mi ennek a terhelésnek és kihívásnak mondjuk egyharmad részét kapjuk meg. Ettől függetlenül fizikálisan felvesszük velük a harcot, ez pénteken, sőt, már a Szuperkupán is látszott, a légiósaik között persze vannak sokkal képzettebb játékosok, de szerencsére ezen is felül tudtunk emelkedni.

- Visszatér augusztusban Dunaújvárosba?

Stephan Lundh: - Nagyon korai még erről beszélni. Ilyenkor mindig hazamegyek, és igyekszem száz százalékkal a családomra koncentrálni. Úgy gondolom, hogy minden vásár két félen áll, így nyilván a csapat szándékait is ismerni kell, mielőtt én elkezdenék gondolkozni bármin is. Az biztos, hogy visszatérek még Dunaújvárosba, mert mint mondtam, közel került hozzám ez a közösség, azt viszont csak remélni tudom, hogy az Acélbikák vezetőedzői feladatkörét is betölthetem! Csodás emlékeket, élményeket köszönhetek a Dab.Docler csapatának. Olyanokat, amelyeket sosem fogok elfelejteni!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 03 Apr 14 20:26:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140403-lundhza/
Dab.Docler – Hír Kupagyőztes Acélbikák! http://dabdocler.hu/hirek/20140329-miskolc/ A Volán elleni remek siker után sem lassítottak Acélbikáink, akik ma este a házigazda Miskolcot is legyűrték a Magyar Kupa négyes döntőjében, így a holnapi meccsek eredményétől függetlenül már megnyerték a sorozatot.… A Volán elleni remek siker után sem lassítottak Acélbikáink, akik ma este a házigazda Miskolcot is legyűrték a Magyar Kupa négyes döntőjében, így a holnapi meccsek eredményétől függetlenül már megnyerték a sorozatot.

A tegnapi, remek siker után ma már újabb komoly feladat várt csapatunkra, mely a kupadöntőnek otthont adó Miskolc ellen lépett pályára a négyes döntő második játéknapján. Ahhoz, hogy együttesünk már ma megszerezze a sorozat első helyét, mindenképpen le kellett győznie a házigazdákat, s Acélbikáink így is vágtak neki a Jegesmedvék elleni találkozónak. Melynek első perceiben igyekezett nyomás alatt tartani Kalnins ketrecét a házigazda, ám hamar felvette a tempót csapatunk is, mely a 12. percben Peterdi közeli találatával meg is szerezte a vezetést (0-1). Nem sokáig örülhettünk azonban az előnynek, mert két minutummal később Hajós révén egalizáltak a vendéglátók, s mivel a harmadból hátralévő időben a kapusok játszották a főszerepet, így az első pihenőre 1-1-es állással vonultak a csapatok.
A térfélcserét követően sem csökkent az iram, de a kapu előtt lényegesen pontosabbak voltak a mieink, s ez nem csak a helyzetekben, hanem az eredmény alakulásában is megmutatkozott. A 23. percben Erdélyi lőtt bombagólt Pavuk remek átadása után, majd három minutummal később Papp Viktor érkezett pontosan Szabados korongjára, s máris 3-1-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Igyekezett tempót váltani a Miskolc, ám Acélbikáink kiválóan védekezték le kapujuk előterét, s ha volt is helyzete a hazaiaknak, azt Kalnins védeni tudta, így az utolsó etap előtt még mindig mi álltunk közelebb a sikerhez.
A harmadik húsz percben visszább vettek az iramból a felek, s bár jóval többet volt a korong a házigazdáknál, Stephan Lundh együttese rendkívül taktikusan járatta az órát, s igazán komoly esélyt nem adott ellenfelének a feljebb zárkózásra. Az 57. percben végleg eldőlt a meccs, miután Ladányi remek kiugratásával Szappanos húzott kapura, majd higgadtan a bal alsóba lőtt (1-4). Az utolsó percek már lecsorogtak simán, így újabb győzelmével már ma este megnyerte a Magyar Kupa küzdelmeit együttesünk! Szép volt fiúk, gratulálunk!

Miskolci JJSE – Dab.Docler 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Dab.Docler: Kalnins, Lindgren, Huba, Ladányi (2), Peterdi 1, Szappanos1 (1), Nagy, Erdélyi 1, Galanisz, Azari, Kiss Á., Hruby, Hüffner, Somogyi, Pavuk (1), Gröschl (1), Papp 1, Léránt, Szabados (1). Vezetőedző: Stephan Lundh.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 29 Mar 14 21:31:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20140329-miskolc/
Dab.Docler – Hír A győzelem története http://dabdocler.hu/hirek/20140329-volanve/ A, így, nagybetűvel, mert ez nem „csak” egy győzelem volt kérjük alássan. A szív diadala, a meg nem remegő kezek és lábak csodálatos sikere ez! Az Acélbikák csapattagjainak összefogását, az egységben, vagy inkább a csapatszellemben lévő erőt tapasztalhatták meg azok, akik a csarnokban szurkoltak a kedvencekért!… A, így, nagybetűvel, mert ez nem „csak” egy győzelem volt kérjük alássan. A szív diadala, a meg nem remegő kezek és lábak csodálatos sikere ez! Az Acélbikák csapattagjainak összefogását, az egységben, vagy inkább a csapatszellemben lévő erőt tapasztalhatták meg azok, akik a csarnokban szurkoltak a kedvencekért!

Hazafelé zötyögünk a busszal Brassóból, csend honol az egész utastérben – talán egy film halk zörejei ütik át néha a némaságot. Nem hisszük el, nem lehet elhinni, hogy az Acélbikák négy mérkőzésen kikaptak a sárga-kékek csapatától. Az egyik legszörnyűbb kilenc óra ez – túl sok lehetőség nincs, ülsz és gondolkozol, visszaemlékszel a mérkőzésre, meg az érzésekre. Nagy, ördögi körforgás ez.

Aztán hazaérünk, néhány nap alatt mindenki megnyugszik, sokkal több idő nincs is, hiszen már kezdődnek a selejtezők a Magyar Kupára. S bár a csapat közel sem száz százalékos, azért csak túllépdelünk szépen az ellenfeleken – míg nem azon kapjuk magunkat, hogy öt nap és érkezik a SAPA Fehérvár AV19 csapata.

Az ezt megelőző három hétben iszonyatos terhelést kaptak a Dab.Docler jégkorongozói – napi két-három edzés szárazon és jégen. Finoman fogalmazva is embert próbáló hetek voltak ezek, de az Acélbikák becsületére legyen mondva: mindenki tudásának és erejének megfelelően, becsülettel végigcsinálta azt, amit Stephan Lundh és Jonas Johnson kért tőlük!

Pénteken aztán egy átmozgató délelőtti edzés után következett a délutáni ráhangolódás – fél öttől Sevela esküdött fel a magyar zászlóra, mögötte félkörben a Dab.Docler jégkorongozói álltak, s mutatták: a csapat a jégen, és a jégen kívül is egy! Ezután jött az éremátadás: a magyar bajnoki arany és a MOL Liga bronz is azt bizonyította, hogy nem volt ez a szezon sem sikertelen, sőt… Aztán Ladányi Balázst szólították, hiszen a MOL Liga legjobb csatárának járó díjat a 11-es kapta. Azaz ember, aki 19 éven át vitte a hátán a magyar jégkorong válogatott csapatát, aki nélkül nem lehetett, s véleményünk szerint a mai napig sem lehet elképzelni címeres mezes csapatot – s akit méltatlanul, megalázóan és ikonhoz nem illő módon taszítottak most el a Dél-Koreába tartó piros-fehér-zöld alakulattól. S azaz ember, aki ebből a sok negatívumból és keserűségből olyan erőt merített, ami aztán az egész Dab.Docler csapatát magával húzta.

Mert már a második percben érkezett Ladányi, akinek a kipattanóját Peterdi emelte a hálóba, aztán hiába jött Yellow Horn és egyenlített, mert újra jött Godó és a 44. percben bődületes gólt akasztott Hetényi kapujába. Szappanos az 57.-ben már kettőre növelte a különbséget, az i-re a pontot pedig ki más, mint a két gólig és egy asszisztig jutó 11-es tette fel egy üres kapus góllal.

Ezt a győzelmet azonban nem egy embernek köszönhetjük. Ezt egy csapat hozta össze, akinek az összes tagja vért izzadva, körömszakadtáig küzdve győzte le azt a Volánt, akit kilenc éve sikerült utoljára. Az Acélbikák együtt, kőkeményen nekirontva a papíron erősebb gárdának olyat alkotott, ami az összes bút és bajt feledtette mindenkivel. Katarzisban, önfeledten éltették a dunaújvárosi jégkorongozókat a szurkolók – akiknek ezúton is köszönjük azt a fáradhatatlan támogatást, amit a szezon során nyújtottak! Nélkületek nem sikerült volna! A csapatnak pedig köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a sikernek, olyan élményt adtak, amit soha életünkben nem fogunk elfelejteni!

Méltón búcsúzott tehát a hazai publikumtól a Dab.Docler, akik előtt azért még két mérkőzés tornyosodik – s nem szabad elfelejteni: a Miskolc és a Fradi is képes kitűnő teljesítményre! Ebből a Volán elleni sikerből azonban táplálkozni kell, minden egyes energiáját magunkba szívni, s akkor nem lehet kérdés, hogy kié lesz a Borsodi Magyar Kupa aranyérme! Szurkoljanak ma 18 óra 30 perctől! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 29 Mar 14 11:23:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20140329-volanve/
Dab.Docler – Hír Diadalmas Volán-verés http://dabdocler.hu/hirek/20140328-volan/ Kilenc évet vártunk erre, de megérte. Fantasztikus teljesítményt nyújtott a Volán elleni kupameccsen együttesünk, mely a válogatottból kimaradó Ladányi Balázs vezérletével 4-1-re győzte le ma este megyei riválisát.… Kilenc évet vártunk erre, de megérte. Fantasztikus teljesítményt nyújtott a Volán elleni kupameccsen együttesünk, mely a válogatottból kimaradó Ladányi Balázs vezérletével 4-1-re győzte le ma este megyei riválisát.

A Sapa Fehérvár AV19 elleni mérkőzéssel kezdte meg ma este a Magyar Kupa négyes döntőjének küzdelmeit csapatunk. Acélbikáink nagyon készültek az összecsapásra, melyen mindenképpen le szerették volna győzni megyei riválisukat. A mieink helyzetét nehezítette, hogy a régóta sérült Hegyi mellett Jabornik és Contois sem tudta vállalni a játékot. A mérkőzés előtt azonban még sor került egy szép ünnepségre, ugyanis az Acélbikák hálóőre – most már mondhatjuk így – Sevela Péter délután fél öttől, a Dunaújvárosi Jégcsarnok jegén, a csapattársak gyűrűjében tette le a magyar állampolgári esküt, hogy nem sokkal később már magyar állampolgárként álljon a fehérvári EBEL-csapat támadóinak útjába.

Helyzetekben és gólokban is egál

A DAB gárdája igen hamar bizonyította, hogy nem a levegőbe beszélt, amikor a székesfehérváriak legyőzését tűzte ki célként maga elé, ugyanis az Acélbikák játékosai úgy álltak bele a meccsbe, ahogy azt minden hazai drukker remélte, s már a második percben megszerezték a vezetést, miután egy kapu előtti kavarodás végén Ladányi kotorta Peterdi elé a pakkot, aki közelről nem hibázott (1-0). A folytatásban változatos csatát láthattak a drukkerek, melyben mindkét gárda előtt több lehetőség adódott, ám Hetényi, illetve Sevela is remekül védte ketrecét, így sokáig nem született újabb találat.
A 18. percben azonban egalizált a volán, mert Naglich tért ölelő átadásával Yellow Horn lépett ki ügyesen, majd Sevela lábai között a kapuba csúsztatta a pakkot (1-1). A harmad hajrájában, illetve a második felvonás első tíz percében viszont egyértelműen a Volán dominált, ám Acélbikáink önfeláldozóan védekeztek, míg a kapu előtt Sevela fogott, mint a zöld festék, így hiába a székesfehérváriak nagy fölénye, Stephan Lundh együttese tartani tudta a döntetlent.

Godónyi különbség

A játékrész utolsó öt-hat percére viszont nagyot változott a játék képe, mert a DAB játékosai átlendültek a holtponton, s szemre is tetszetős kontrákkal zavarták meg a vendégeket. Ebben az időszakban több tiszta ziccere is volt a mieinknek, s bár ezek ekkor még kimaradtak, a harmad hajrájában látott teljesítmény miatt bőven volt oka a bizakodásra a hazai drukkereknek, ugyanis a Lundh-tanítványok ekkor sokkal frissebben, s jobban játszottak, mint magasabban jegyzett ellenfelük. A dunaújvárosi szurkolók optimizmusa nem is volt alaptalan, mert az utolsó felvonásra sem változott a leosztás: a Volán erőlködött, míg a DAB keményen támadta ellenfelét, s ez a 44. percben eredményt is hozott, mert szappanos parádés korongszerzése után Ladányi lőtt bombagólt a bal felsőbe, s újra nálunk volt az előny (2-1).
Amelyet nem sokkal később Pavuk akár meg is duplázhatott volna, ám közeli lövését védte Hetényi, majd Hruby egyéni megoldása ragadtatta tapsra a hazai drukkereket, akik tulajdonképpen nyugodtan nézhették a meccset, mert az Acélbikák továbbra is irányították a játékot. S, ezúttal nem is elsősorban a támadások vezetésével, hanem a remek, önfeláldozó védekezéssel, hiszen kiválóan zárták ki ellenfelüket a kapu elől, így a vendégek pár távoli lövéssel tudták veszélyeztetni Sevela ketrecét.
Az idő ráadásul egyre csak fogyott, s kockáztatnia kellett a Volánnak, ám még mielőtt ezt megtehették volna, eldöntötte a meccset együttesünk. A támadás előkészítője – ki más? – ezúttal is Ladányi volt, s bár a hátratett korongja utáni lövés még elkerülte a Volán ketrecét, Peterdi kapu elé visszajátszott passzát szappanos ütötte be a levegőből, 3-1-re módosítva ezzel az állás. A székesfehérvári egyletnek egyetlen esélye volt még a felzárkózásra, s ahogy várható is volt, meg is lépték a kapuslehozatalt, ám erre is ráfáztak, mert a magyar válogatottból kitett Ladányi a vele megiramodó védőjét lekorcsolyázva szerezte meg saját maga második, míg a Dab.Docler csapatának negyedik találatát, kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

Megérte a várakozás

A mérkőzés után érthetően boldog volt Stephan Lundh vezetőedző, aki csapata remek játékának, s Ladányi kiemelkedő teljesítményének tulajdonította a sikert.
- En erre három évet vártam, de megérte, mert nagyon szép győzelmet arattak a fiúk. Már a Szuperkupán sem játszottunk alárendelt szerepet, de ott egy kicsi még hiányzott, míg ma ott volt a csapatban az a plusz, ami a győzelmet eredményezte. Remekül védekeztünk, s mindkét kapu előtt határozottak voltunk, s volt egy Ladányi Balázsunk, aki fantasztikusan játszott. Azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy nála profibb mentalitású játékossal nem nagyon találkoztam pályafutásom alatt, pedig volt dolgom egy-két igen kiváló jégkorongozóval, s nagyon jó lehet az a magyar válogatott, amelyben ennyi jobb csatár van nála. Mindent összevetve ez egy nagyon szép este volt, ám ezzel a győzelemmel együtt sem dőlhetünk hátra, mert még két meccs hátravan a sorozatból, s ha meg akarjuk nyerni a kupát, akkor holnap is hasonlóan jó teljesítményt kell nyújtanunk.

Dab.Docler – Sapa Fehérvár AV19 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Dab.Docler: Sevela, Huba, Lindgren (1), Szappanos 1 (1), Ladányi 2 (1), Peterdi 1 (3), Nagy R., Erdélyi, Azari, Galanisz, Kiss Á., Hruby, Hüffner, Pavuk, Gröschl, Somogyi, Léránt, Papp V., Szabados. Vezetőedző: Stephan Lundh.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 28 Mar 14 22:35:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20140328-volan/
Dab.Docler – Hír A szép szezonzárás, az Ördög-verés a cél! http://dabdocler.hu/hirek/20140326-lundhin/ Stephan Lundh-dal, a Dab.Docler vezetőedzőjével beszélgettünk a SAPA Fehérvár AV19 elleni Borsodi Magyar Kupa mérkőzés előtt! A svéd mentalitás nem változott...… Stephan Lundh-dal, a Dab.Docler vezetőedzőjével beszélgettünk a SAPA Fehérvár AV19 elleni Borsodi Magyar Kupa mérkőzés előtt! A svéd mentalitás nem változott...

- Milyen elvárásai vannak a csapattal szemben a SAPA Fehérvár AV19 elleni mérkőzés előtt?

Stephan Lundh: - Már azt hiszem múltkor is elmondtam: merjünk nagyot álmodni, uraljuk a kapu előtti területet mindkét zónában, ne tiszteljük túlságosan az ellenfelet és dolgozzunk a legmagasabb fokozaton, amin csak bírunk. Minél egyszerűbben kell játszanunk pénteken is, vigyázni arra, hogy ne adjunk el könnyen korongot, és ne engedjük a lábukat túlságosan felpörögni, s keményen kell játszanunk a védekező harmadunkban. Meg kell szűrnünk minden támadást már a semleges zónában, s ha már a mi harmadunkban vannak, ki kell szorítani őket, amennyire csak lehetséges. Persze így elmondva és leírva nagyon könnyű recept ez, megvalósítani már annál nehezebb lesz, de ezért dolgoztunk az elmúlt hetekben kőkeményen, hogy végre ne csak megszorongassuk az Ördögöket, de el is kapjuk őket!

- A legutóbbi mérkőzés után Marty Raymond, a fehérvári edző csípős nyilatkozatot tett, amit ön sem hagyott szó nélkül...

Stephan Lundh: - Ha igazságtalanság éri a csapatomat, vagy engem, azt természetesen nem fogom szó nélkül hagyni. Úgy gondolom azonban, hogy mindent a helyén kell tudni kezelni, nem szabad, hogy ez bármit befolyásoljon a pénteki meccsen, és azután sem. A jégkoronghoz hozzátartozik a felfokozott hangulat, egy-egy ilyen esetben elhangozhatnak olyan dolgok, amik rendes körülmények között nem születnének meg. Csak remélni tudom, hogy akkor is ez volt a helyzet!

- Tudunk még jobbak lenni annál, amit legutóbb a két Szuperkupa meccsen mutattunk?

Stephan Lundh: - Remekül játszottunk akkor, mindkét meccsen, de van az idei szezonunkból is példa arra, hogy magasabb fokozaton is tudunk pörögni – mint például a dán bajnok ellen, a Kontinentális Kupában! Nagyon odatették magukat az Acélbikák a Szuperkupa mérkőzéseken, de biztos vagyok abban, hogy most kettőzött erővel akarják majd megmutatni, miből is vannak – hiszen van néhány kiköszörületlen csorbánk. Ahogy korábban már mondtam, nagyon szeretnénk szépen zárni a szezont, és megköszönni a Dab.Docler szurkolóinak az egész éves biztatást – kell erre jobb alkalom egy Fehérvár elleni meccsnél?!

- A szavaiból azt szűrjük le, hogy a véleménye nem változott azzal kapcsolatban, hogy a Bikák képesek legyűrni az Ördögöket.

Stephan Lundh: - Egyáltalán nem változott a véleményem: a Dab.Docler képes megverni a SAPA Fehérvár AV19 csapatát – ideje, hogy a srácok megmutassák, igazam van!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 26 Mar 14 21:23:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20140326-lundhin/
Dab.Docler – Hír Hétvégén a kis Bikáké (is) a főszerep! http://dabdocler.hu/hirek/20140326-uptorna/ A múlt hétvégén a Dab.Docler U8-as korosztálya mérette meg magát rangos nemzetközi mezőnyben – ezen a hétvégén pedig az U11-es gyerekek lépnek jégre román, cseh, szlovák és magyar ellenfelekkel szemben!… A múlt hétvégén a Dab.Docler U8-as korosztálya mérette meg magát rangos nemzetközi mezőnyben – ezen a hétvégén pedig az U11-es gyerekek lépnek jégre román, cseh, szlovák és magyar ellenfelekkel szemben!

Ahogy már korábban is írtuk, a Dab.Docler utánpótlása komolyan megnyomja a szezon végét, hiszen előbb az U8-asok, majd most hétvégén az U11-esek, míg egy héttel később az U13-asok játszanak erős nemzetközi csapatok ellen.

Március 28-29-30-án reggeltől estig kergetik a pakkot a 2003-ban és utána született Acélborjak. A Dab.Docler mellet a Győri ETO HC és az Újpest képviseli Magyarországot, Felcsík és a Progym Gyergyószentmiklós Romániából, a HC Topolcany Szlovákiából, a HC Fridek-Místek pedig Csehországból érkezik a háromnapos megmérettetésre. Összesen tehát huszonnégy egész pályás mérkőzést tekinthetnek meg – kevesebb, mint hetvenkét óra alatt! (A mérkőzések kétszer húsz percesek!)

Nem csak ez, és a felnőttek SAPA Fehérvár AV19 elleni Magyar Kupa mérkőzése lesz az egyetlen hívogató program! Csehországból ugyanis jelentkezett a Hockey For Life elnevezésű cég, akik a jégkorongos technikai eszközök tárházával érkeznek Dunaújvárosba pénteken! Többek között lövő padokkal, erőfejlesztő eszközökkel, illetve ütő- és korongkezelési technikát segítő gépekkel érkeznek majd hozzánk a cseh szakemberek – a gyerekek és szurkolók kipróbálhatják majd például, hogy milyen erősen, milyen pontosan tudnak lőni, sőt, még azt is megmondják a gépek, hogy mit kell fejleszteni a tartásukon, vagy a lövő technikájukon!

Visszatérve a tornára: egy olimpikon is érkezik hozzánk – egyenesen Szocsiból! Michaela Kudelova öt mérkőzésen volt vonalbíró a szocsi olimpia női jégkorong tornáján! Nem akárki dirigálja majd a kicsiket tehát!
Ha eddig nem lett volna egyértelmű, most már valószínűleg mindenkinek az: megéri kilátogatni a hétvégén a jégcsarnokba! S ha már ott vannak, szurkoljanak a Bikáknak!

A hétvégi torna sorsolása:

Március 28., péntek:

7:55 - 9:05 Dab.Docler – Gyergyószentmiklós
9:10 -10:15 Felcsík – UTE
10:30-11.15 Senior edzés
11:30-12.40 Topolcany – Győr
12:45-13:55 Gyergyószentmiklós – UTE
14:10-15:15 Dab.Docler – Felcsík
15:20-16:35 Fridek Místek – Győr
17:00-20:30 (17:45 Start) Dab.Docler – SAPA Fehérvár AV19
20:45-21:55 Topolcany – Fridek Místek

Március 29., szombat:

07:00-08:05 Dab.Docler – Győr
08:10-09:15 Felcsík – Gyergyószentmiklós
09:30-10:30 UTE – Fridek Místek
10:30-11.15 Senior edzés
11:30-12:40 Gyergyószentmiklós – Topolcany
12:45-13:55 Dab.Docler – UTE
14:05-15:15 Fridek Místek – Felcsík
15:20-16:30 Győr – Gyergyószentmiklós
16:45-17:50 UTE – Topolcany
17:55-19:00 Fridek Místek – Dab.Docler
19:15-20:20 Felcsík – Topolcany

Március 30., vasárnap:

07:00-08:05 Győr – Felcsík
08:10-09:15 Dab.Docler – Topolcany
09:30 -10:35 Fridek Místek – Gyergyószentmiklós
10:40- 11:45 UTE – Győr
12:00-13:05 For the fifth place: 5th – 6th team
13:10-14:15 Bronzgame: 3rd – 4th team
14:30-15.35 Final: 1st – 2nd team

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 26 Mar 14 20:42:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20140326-uptorna/
Dab.Docler – Hír Hoztuk a minimumot http://dabdocler.hu/hirek/20140323-debrece/ Finoman szólva sem szakadtak meg a Debrecen elleni kupaselejtezőn csapatunk tagjai, akik az első és a második harmadban is egy-egy gólt lőttek, s bár a harmadikat minimális különbséggel elveszítették, végül 2-1-es sikerrel zárták a selejtezőt.… Finoman szólva sem szakadtak meg a Debrecen elleni kupaselejtezőn csapatunk tagjai, akik az első és a második harmadban is egy-egy gólt lőttek, s bár a harmadikat minimális különbséggel elveszítették, végül 2-1-es sikerrel zárták a selejtezőt.

A Debrecen otthonában fejezte be a Magyar Kupa selejtezőinek meccssorozatát a Dab.Docler jégkorong csapata, mely erősen tartalékos összeállításban, de a győzelem reményében várta vasárnap esti mérkőzését. Melyet igen jól kezdtek Stephan Lundh tanítványai, ugyanis Kiss Ákos révén már a 14. másodpercben megszerezték a vezetést, s ekkor bizony nem sokan fogadtak volna arra, hogy közel két harmadon keresztül nem változik majd az eredmény (0-1). Márpedig így történt, köszönhetően leginkább annak, hogy a korai vezetés tudatában nem igazán pörgött együttesünk, s ha el is jutott ellenfele kapujáig, Tőke kapus eszén nem tudott ismét túljárni.
A házigazdák hozták a várt lelkes játékukat, s az első harmadban Sevela több védésére is szükség volt ahhoz, hogy megőrizze a mieink vezetését. A második felvonásban már lényegesen erősebb volt a mieink fölénye, ám hiába lőtt 25 alkalommal kapura ebben az időszakban a DAB gárdája, a harmad hajrájáig tartotta minimális hátrányát a Debrecen. A 39. percben azonban Jabornik bombája már kifogott az addig remekül védő hazai hálóőrön, így az utolsó etap előtt nem sokkal megduplázták előnyüket az Acélbikák (0-2). A harmadik felvonásban sem sikerült felpörögnie a DAB-nak, míg a vendéglátók lelkesen küzdöttek a szépítésért, s ez az 56. percben össze is jött nekik (1-2). Az utolsó pár percben még egy emberhátrányt kellett kivédekeznie a Lundh-csapatnak, de újabb gól már nem született, így ha minimális különbséggel, de hozta a kötelezőt együttesünk, mely a selejtező összes meccsét megnyerve jutott be végül a kupadöntőbe.

Debreceni HK – Dab.Docler 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Dab.Docler: Sevela, Jabornik 1, Hüffner, Somogyi (1), Peterdi, Szappanos (1), Nagy (1), Erdélyi (1), Papp, Galanisz, Kiss Á. 1, Hruby, Szabados, Szepessy M., Magosi, Léránt. Vezetőedző: Stephan Lundh.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 23 Mar 14 20:32:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20140323-debrece/
Dab.Docler – Hír Hoztuk a minimumot http://dabdocler.hu/hirek/20140323-debrece/ Finoman szólva sem szakadtak meg a Debrecen elleni kupaselejtezőn csapatunk tagjai, akik az első és a második harmadban is egy-egy gólt lőttek, s bár a harmadikat minimális különbséggel elveszítették, végül 2-1-es sikerrel zárták a selejtezőt.… Finoman szólva sem szakadtak meg a Debrecen elleni kupaselejtezőn csapatunk tagjai, akik az első és a második harmadban is egy-egy gólt lőttek, s bár a harmadikat minimális különbséggel elveszítették, végül 2-1-es sikerrel zárták a selejtezőt.

A Debrecen otthonában fejezte be a Magyar Kupa selejtezőinek meccssorozatát a Dab.Docler jégkorong csapata, mely erősen tartalékos összeállításban, de a győzelem reményében várta vasárnap esti mérkőzését. Melyet igen jól kezdtek Stephan Lundh tanítványai, ugyanis Kiss Ákos révén már a 14. másodpercben megszerezték a vezetést, s ekkor bizony nem sokan fogadtak volna arra, hogy közel két harmadon keresztül nem változik majd az eredmény (0-1). Márpedig így történt, köszönhetően leginkább annak, hogy a korai vezetés tudatában nem igazán pörgött együttesünk, s ha el is jutott ellenfele kapujáig, Tőke kapus eszén nem tudott ismét túljárni.
A házigazdák hozták a várt lelkes játékukat, s az első harmadban Sevela több védésére is szükség volt ahhoz, hogy megőrizze a mieink vezetését. A második felvonásban már lényegesen erősebb volt a mieink fölénye, ám hiába lőtt 25 alkalommal kapura ebben az időszakban a DAB gárdája, a harmad hajrájáig tartotta minimális hátrányát a Debrecen. A 39. percben azonban Jabornik bombája már kifogott az addig remekül védő hazai hálóőrön, így az utolsó etap előtt nem sokkal megduplázták előnyüket az Acélbikák (0-2). A harmadik felvonásban sem sikerült felpörögnie a DAB-nak, míg a vendéglátók lelkesen küzdöttek a szépítésért, s ez az 56. percben össze is jött nekik (1-2). Az utolsó pár percben még egy emberhátrányt kellett kivédekeznie a Lundh-csapatnak, de újabb gól már nem született, így ha minimális különbséggel, de hozta a kötelezőt együttesünk, mely a selejtező összes meccsét megnyerve jutott be végül a kupadöntőbe.

Debreceni HK – Dab.Docler 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Dab.Docler: Sevela, Jabornik 1, Hüffner, Somogyi (1), Peterdi, Szappanos (1), Nagy (1), Erdélyi (1), Papp, Galanisz, Kiss Á. 1, Hruby, Szabados, Szepessy M., Magosi, Léránt. Vezetőedző: Stephan Lundh.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 23 Mar 14 20:32:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20140323-debrece/