Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Hír Megérkeztek a naptárak! http://dabdocler.hu/hirek/20141216-naptar/ A jégkorong, azon belül is a dunaújvárosi Acélbikák szurkolói számára jó hír, hogy megérkezett a Dab.Docler jövő évi naptára! A kiadványt korlátozott számban vásárolhatják meg a Gourmand Kávéházban és a Dab.Docler hazai mérkőzésein!… A jégkorong, azon belül is a dunaújvárosi Acélbikák szurkolói számára jó hír, hogy megérkezett a Dab.Docler jövő évi naptára! A kiadványt korlátozott számban vásárolhatják meg a Gourmand Kávéházban és a Dab.Docler hazai mérkőzésein!

Ha még nem tudja, mit vegyen Dab.Docler szurkoló ismerősének, családtagjának karácsonyra, akkor nyugodjon meg, megtaláltuk a megoldást, hiszen mától megvásárolható a Dab.Docler 2015-ös évre szóló naptára!

A korlátozott számban készült kiadványt a Gourmand Kávéházban és a Dab.Docler hazai mérkőzésein vásárolhatják meg 2500 forintos áron!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 16 Dec 14 11:10:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141216-naptar/
Dab.Docler – Hír Nagy hajrá és győzelem http://dabdocler.hu/hirek/20141213-brasso/ Háromszor is hátrányba került, de három alkalommal is egalizált, s végül 4-3-ra legyőzte csapatunk a Brassó gárdáját. Acélbikáinktól Szappanos Dávid mesterhármast ért el, kellett a siker, mint egy falat kenyér.… Háromszor is hátrányba került, de három alkalommal is egalizált, s végül 4-3-ra legyőzte csapatunk a Brassó gárdáját. Acélbikáinktól Szappanos Dávid mesterhármast ért el, kellett a siker, mint egy falat kenyér.

A Brassó elleni mérkőzéssel folytatta a MOL Liga küzdelmeit ma este csapatunk, mely arra készült, hogy megszakítsa rossz idegenbeli sorozatát, s két elveszített mérkőzést követően végre győztesen hagyja el a pályát.
A találkozó elejét viszont nagyon megnyomta a házigazda, mely az első percekben egyértelmű fölényben játszott, de hiába akadt több lehetősége is a brassói egyletnek, a dunaújvárosi védelem és Sevela is jól állt a lábán, így sikerült átvészelni a kritikus időszakot. A játékrész derekához érve lényegesen kiegyenlítettebb lett a játék sőt, a mieink előtt adódtak igen komoly helyzetek, de ahogy az elmúlt meccseken, úgy ezúttal is rendre rossz megoldást választottak Acélbikáink az ellenfél kapuja előtt. Már-már úgy tűnt, hogy gólnélküli döntetlennel ér véget az első harmad, de mindössze három másodperccel a dudaszó előtt egy megpattanó lövéssel előnybe került a házigazda, így hiába a több ziccer, mégis a mieink vonulhattak hátránnyal az első pihenőre (1-0).
A második felvonásban nagy erőket mozgósítottak Acélbikáik az egyenlítésért, s a fölénynek meg is lett az eredménye, mert a 27. percben Eskelinen végre betalált Polc ketrecébe (1-1). A gól után ráadásul négy percig emberelőnybe került együttesünk, ám ahelyett, hogy megszerezte volt a vezetést, a 32. percben eladta a korongot, s ebből Virág Csanád volt eredményes, visszavéve ezzel az előnyt a házigazdáknak (2-1). Ami nem jött össze előnyből, az sikerült egyenlő létszámban, mert a 37. percben Szappanos talált be közelről Polc kapujába, újból egálra hozva ezzel az állást (2-2). Nem sokáig örülhettünk azonban az eredménynek, mert két perccel később Sevela gondolt egy merészet, messze kikorcsolyázott kapujából, hogy elindítson egy támadást, de a passzát lefülelték, s Mihály Árpádnak nem okozott gondot az üres ketrecbe továbbítani a pakkot (3-2).
A harmadik harmadot egy áthúzódó kiállítással kezdte együttesünk, majd miután kivédekezte hátrányát, Gröschl is mehetett két percre pihenni, de ezt az időszakot is megúszták a mieink, majd ahogy kiegészültek, Galanisz lógott meg a jobb oldalon, s középre adott korongját Szappanos vágta közelről a hálóba (3-3). A harmadik DAB-találat után is lendületben maradtak az Acélbikák, akik hatalmas nyomás alá helyezték ellenfelüket, s Szappanos harmadik találatával – a mérkőzésen először – a vezetést is megszerezték (3-4). Ahogy hátrányba került, egyből sietős lett a Brassónak is, de a hátralévő időt nagyon taktikusan kivédekezték a Bikák, akik nagyon fontos, 4-3-as győzelmet arattak végül.

ASC Corona Brasov – Dab.Docler 3-4 (1-0, 2-2, 0-2)

Dab.Docler: Sevela, Berlisk, Martine, Szepessy, Galanisz (2), Azari, Hüffner, Pozsgai, Somogyi (1), Eskelinen 1, Szappanos 3 (1), Mestyán, Nagy, Gröschl, Pavuk, Peterdi, Léránt, Erdélyi, Papp, Magosi, Kovács. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 13 Dec 14 19:25:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141213-brasso/
Dab.Docler – Hír Újabb vereség http://dabdocler.hu/hirek/20141209-ersekuj/ Kétszer is vezetett, de végül 3-2-es vereséget szenvedett az Érsekújvár elleni ma esti találkozón csapatunk. Acélbikáink ugyan jól küzdöttek, de helyzeteik nagy részét kihagyták, így végül a címvédő örülhetett a szoros sikernek.… Kétszer is vezetett, de végül 3-2-es vereséget szenvedett az Érsekújvár elleni ma esti találkozón csapatunk. Acélbikáink ugyan jól küzdöttek, de helyzeteik nagy részét kihagyták, így végül a címvédő örülhetett a szoros sikernek.

A címvédő Érsekújvár vendége volt ma este csapatunk a MOL Liga újabb fordulójában. Acélbikáink a debreceni vereséggel a hátuk mögött, a javítás reményében várták az összecsapást, mely rendkívül nehéznek ígérkezett a két gárda legutóbbi két meccsét megnyerő szlovák együttes ellenében.
A találkozó első harmadának nagyobbik részében az érsekújvári alakulat játszott fölényben, s több alkalommal is megtornáztatták Sevelát, aki azonban állta a kezdeti rohamokat. A játékrész derekán kezdett el éledezni a DAB is, s a 16. percben egy szép kontra végén meg is szerezte a vezetést Gröschl Tamásnak köszönhetően (0-1). Nem sokáig mutatott azonban DAB-előnyt az eredményjelző, mert a harmad utolsó percében egalizált a házigazda, mely a második felvonás elején azonnal emberelőnybe is került, ám ismét az Acélbikák csapatkapitánya villant, s egy komoly védelmi hibát kihasználva ismét vezetéshez juttatta a mieinket (1-2).
Érthetően sietős lett a meccs a házigazdák számára is, akik a 28. percben másodszor is egyenlítettek, miután Frolikot hagytuk üresen a kapu előtt, ám ennél is nagyobb problémát jelentett, hogy a következő fórját már beütötte a házigazda, mely a 31. percben szerzett második Frolik-találattal megfordította az állást (3-2). Ahogy hátrányba került, nagy erőket mozgósított a gólszerzését a MacLean-csapat, de hiába akadt több lehetősége is az egyenlítésre, játékosaink nem tudtak túljárni Krajcovic kapus eszén. A harmadik húsz percbe tovább nyomott a DAB, ám a gólszerzéssel továbbra is hadilábon álltak csatáraink, így hiába hozta le az utolsó percre Sevelát is Donald MacLean, a mesterséges fórban sem sikerült betalálni a kapuba, így a kiélezett, szoros csatát végül a hazaiak nyerték.

HC Nové Zámky – Dab.Docler 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

Dab.Docler: Sevela, Martine, Berlisk, Somogyi, Gröschl 2, Szappanos, Hüffner (1), Pozsgai, Szepessy, Galanisz, Azari (1), Mestyán, Nagy, Pavuk (1), Papp, Peterdi, Erdélyi, Léránt, Kovács, Eskelinen, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 09 Dec 14 20:13:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141209-ersekuj/
Dab.Docler – Hír Nehéz túra előtt http://dabdocler.hu/hirek/20141209-nz/ A Dab.Docler csapata kedd este Érsekújváron vendégszerepel. A mérkőzés előtt Donald MacLean, a csapat kanadai edzője nyilatkozott!… A Dab.Docler csapata kedd este Érsekújváron vendégszerepel. A mérkőzés előtt Donald MacLean, a csapat kanadai edzője nyilatkozott!

Donald MacLean: - Nagyon csalódott voltam a debreceni mérkőzésünk után. Bár keményen játszott az ellenfél, úgy éreztem, mi a meccs felénél egyszerűen elkezdtünk mindennel foglalkozni a játékvezetőtől elkezdve az ellenfél játékosain át - egyedül arra nem maradt elég koncentráció, hogy eredményesen játsszunk. Egy remek hazai meccs után újra előjöttek azok a hibák, amiket korábban láttunk, ezért hétfőn eltöröltük a szabadnapot és megpróbáltunk kicsit csiszolni a fogaskerekeken, hogy végre akadálytalanul gördüljön előre a gépezet. A speciális játékok úgy érzem döntőek lehetnek kedden, ha sikerül fegyelmezetten játszani, elkerülni a kiállításokat és végre eredményesen végrehajtani az emberelőnyös taktikát, akkor van esélyünk. Persze rengeteg jó hokis van az érsekújvári csapatban, ha egy milliméternyi helyet kapnak, akkor gólt szereznek, ugyanakkor a sebességünkkel és egy koncentrált, taktikus játékkal elhozhatjuk a három pontot!

Szurkoljanak ezért! Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 09 Dec 14 09:26:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141209-nz/
Dab.Docler – Hír Ezúttal vereség http://dabdocler.hu/hirek/20141207-debrece/ Kétgólos, 4-2-es vereséget szenvedett Debrecenben csapatunk a MOL Liga ma esti játéknapján. Acélbikáink a mérkőzés felénél még vezettek, ám ezt követően sorozatban három találatot jegyzett a házigazda, mely a szezonban először győzte le az Acélbikákat.… Kétgólos, 4-2-es vereséget szenvedett Debrecenben csapatunk a MOL Liga ma esti játéknapján. Acélbikáink a mérkőzés felénél még vezettek, ám ezt követően sorozatban három találatot jegyzett a házigazda, mely a szezonban először győzte le az Acélbikákat.

Az Újpest elleni pénteki kiütés után egy jóval keményebbnek ígérkező mérkőzés várt a jégkorongozóinkra, akik ma este hat órától a Debrecen otthonában léptek pályára. Acélbikáink legutóbb csak hosszabbításban tudták legyőzni mai ellenfelüket, s ez a meccs sem kezdődött jól számukra, mert a házigazdák már a 6. percben megszerezték a vezetést Sijka találatával (1-0). A gól után ráadásul kétszer is emberhátrányba kerültek a mieink, de jó védekezéssel átvészelték a kritikus perceket sőt, Pavuk remek passza után Nagy Richárd került ziccerbe a debreceni kapu előtt a 17. percben, s a DAB bekkje nem is hibázta el a lehetőséget (1-1).
A második felvonás elején egy újabb dunaújvárosi kiállítás után kellett védekeznie Donald MacLean tanítványainak, akik ezúttal is remekül oldották meg feladataikat, így harmadik fórjából sem tudott betalálni a házigazda. A mieinknek ehhez szerencsére előny sem kellett, mert a jó letámadásnak köszönhetően Azari szerzett korongot, majd a korong Szappanost érintve jutott el Eskelinen elé, aki biztosan lőtt a jobb alsóba (1-2). Sajnos nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert a házigazdák előbb emberelőnyből, majd egyenlő létszámban is betaláltak a 33. és 34. percben, s mivel a mieink minden lehetőségüket kihagyták a hajrában, így ők várhatták előnyből az utolsó etapot (3-2).
Melyben hiába próbálkozott a DAB gólszerzéssel, az ellenfél kapuja előtt rendre rossz megoldást választottak csatárai, ráadásul a Debrecen veszélyes kontrákat vezetett, így egyáltalán nem lehettünk nyugodtak. Főleg úgy nem, hogy a 48. percben Gröschl szabálytalankodott, így sorozatban ötödik fórjukat kapták meg a hazaiak, akik alig egy perc alatt gólra váltották az előnyt, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel az Acélbikákat (4-2). A meccsből hátralévő időben igyekezett feljebb zárkózni a MacLean-csapat, ám a hazaiak jól akadályozták meg a mieink támadásépítéseit, így Hüffner kapuvasán kívül nem nagyon tudott helyzetbe kerülni a DAB. Az utolsó két percben kapusát lehozva próbált feljebb jönni együttesünk, mely ráadásul kettős emberelőnybe is került, de gólt így sem sikerült szereznie, így a hatékonyabban játszó Debrecen győzelmével ért véget a találkozó.

Debreceni HK – Dab.Docler 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins, Berlisk, Martine, Somogyi, Gröschl, Szappanos (1), Hüffner (1), Pozsgai, Szepessy, Galanisz, Azari (1), Mestyán, Nagy R. 1, Pavuk (1), Peterdi, Papp V. Erdélyi, Hruby, Magosi, Eskelinen 1. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 07 Dec 14 20:17:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141207-debrece/
Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 11. 23. DAB-Érsekújvár http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=338 - Sat, 06 Dec 14 14:13:33 +0100 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=338 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 11. 17. DAB-Brassó http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=337 - Sat, 06 Dec 14 14:12:04 +0100 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=337 Dab.Docler – Hír Gól- és macieső http://dabdocler.hu/hirek/20141205-ute/ Alaposan elverte csapatunk az Újpest gárdáját a MOL Liga ma esti, dunaújvárosi mérkőzésén. Azari Zsolt négy, az Acélbikák hét gólt jegyeztek a fővárosiak ellen, így kiütéses sikerrel erősítették meg első helyüket a ligasorozat tabelláján.… Alaposan elverte csapatunk az Újpest gárdáját a MOL Liga ma esti, dunaújvárosi mérkőzésén. Azari Zsolt négy, az Acélbikák hét gólt jegyeztek a fővárosiak ellen, így kiütéses sikerrel erősítették meg első helyüket a ligasorozat tabelláján.

Az Újpest elleni hazai mérkőzéssel folytatta a MOL Liga küzdelemsorozatát a DAB hokicsapata, melynek szinte minden, a jégcsarnokba kiérkező drukkere hozott magával plüssállatot azért, hogy az első hazai gól után a jégre dobhassák azokat, így segítve ezzel a kórház gyermekbetegeinek. Szerencsére nem csak a szurkolók, hanem cégek is álltak a jótékony kezdeményezés mögé, a Farmotex Kft. és a Játéksziget például rengeteg ajándékkal érkezett, melyet Gulyás Péter képviselő adott át a DAB csapatvezetésének a mérkőzést megelőzően.

Hamar eldőlt

Erre mindössze két percet kellett várni, mert egy blokkolt koronggal Azari indult meg az újpesti kapu felé, majd egy köténnyel mattolta a vendégek hálóőrét, így azonnal repülhettek is jótékony plüssök (1-0). Közel tízperces technikai szünet után folytatódott a mérkőzés, s szerencsére úgy, ahogy azt a hazai drukkerek megálmodták. Acélbikáink szárnyaltak, hiszen a 8. percben Galanisz, majd a nem sokkal később a büntetőpadról éppen visszatérő Martine is betalált, pillanatok alatt háromgólos fórba hozva ezzel csapatunkat (3-0).
A vendégek láthatóan megzavarodtak, s a kapuscsere sem segített rajtuk, mert Azari a 13., illetve a 17. percben sem hibázta el ziccerét, így már az első felvonásban eldőlt a pontok sorsa (5-0). A térfélcserét követően is ott folytatódott minden, ahol korábban abbamaradt, mert egy kivédekezett emberhátrány végén újra Azari villant, klasszikus mesterhármasával elért negyedik találata után már 6-0-s dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Fölényes vezetése ellenére sem lazított a DAB, mely a folytatásban is nagy fölényben játszott, bár érdekes módon, ekkor már az UTE is egyre inkább felvette a kesztyűt.
Újabb gól azonban már nem született, de túl sok izgalmat már nem ígért a harmadik felvonás. Melyben már csak az volt a kérdés, hogy meg tudja-e őrizni hibátlan mutatóját Kalnins kapus, de a társak segítségével ez is sikerült neki, s hogy a dunaújvárosi drukkerek öröme még nagyobb legyen, arról a tegnap érkezett új igazolás, Ville Eskelinen gondoskodott, aki a 48. percben szerzett szemfüles találatával alakította ki a 7-0-s végeredményt.

Minden működött

Érthetően elégedett is volt tanítványai teljesítményével Donald MacLean vezetőedző, aki szerint csapata ezúttal a játék minden elemében nagyon jól teljesített.
- Úgy érzem végre a taktikánk szerint játszottunk. A védelmünk rengeteget javult, a kapuban Janis magabiztosan adott alapot a játékunknak, a csatáraink pedig ellenállhatatlanok voltak a mai mérkőzésen. Nagyon örülök, hogy a vezetés mellett sem ültek le a fiúk, végig támadtunk és irányítottunk. Boldog vagyok, hogy a jó célért rengetegen hoztak macikat és játékokat, a közönségnek ezúttal is köszönjük.

Dab.Docler – UTE 7-0 (5-0, 1-0, 1-0)

Dab.Docler: Kalnins, Berlisk (2), Martine 1, Somogyi (1), Gröschl, Szappanos (1), Hüffner, Pozsgai (1), Azari 4, Galanisz 1 (2), Szepessy M. (2), Nagy R., Mestyán (1), Peterdi, Pavuk, Papp V., Hruby, Erdélyi, Magosi, Eskelinen 1, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 05 Dec 14 21:25:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141205-ute/
Dab.Docler – Hír Finn centerrel erősítettek a Bikák! http://dabdocler.hu/hirek/20141204-eskelin/ Ville Eskelinen, a 28 éves finn center csatlakozik a Dab.Docler csapatához. A 190 centi magas, 90 kilós csatár holnaptól már a Bikákkal készül!… Ville Eskelinen, a 28 éves finn center csatlakozik a Dab.Docler csapatához. A 190 centi magas, 90 kilós csatár holnaptól már a Bikákkal készül!

Ville Eskelinen 1986-ban született a kelet-finnországi Kuopio városában. A balkezes center hazája legmagasabb junior ligájában pallérozódott, majd az élvonalbeli KalPa és HPK csapatainál kezdte profi karrierjét.

Ezután a finn másodosztályban versenyzett hat szezonon keresztül: 35 finn élvonalbeli mérkőzése mellett 243 Mestis-meccsen lépett pályára, amelyeken összesen 183 pontot szerzett.

A 28 éves center ma este érkezik Dunaújvárosba, s ha minden gördülékenyen megy a pénteki, vagy a vasárnapi mérkőzésen már be is mutatkozhat!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 04 Dec 14 12:11:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141204-eskelin/
Dab.Docler – Hír Santa Claus Cup – nyolcadszor http://dabdocler.hu/hirek/20141203-santacl/ Magyarország legnagyobb nemzetközi utánpótlás tornáját rendezi meg a Dab.Docler utánpótlása december 6-án és 7-én a dunaújvárosi jégen.… Magyarország legnagyobb nemzetközi utánpótlás tornáját rendezi meg a Dab.Docler utánpótlása december 6-án és 7-én a dunaújvárosi jégen.

A nyolcadik Santa Claus Cupon két korcsoportban versenyeznek majd a gyerekek – az U10-es és U9-es csoportban is három országból kilenc-kilenc csapat érkezik és csap majd össze. A tornák történetében, hét év alatt eddig magyar csapat még nem tudott győzni: 2007-ben a lengyel Hunks Warsawa, 2008-ban a HC Csíkszereda, 2009-ben a szerb Belgrád, 2010-ben a szlovák HOBA Bratislava, 2011-ben a cseh Valasské Mezirici, 2012-ben újra a HOBA Bratislava, míg tavaly a szlovák HC Kosice csapata örülhetett az első helynek.

Az idei versenyen 210 játékos hetven 2×15 perces mérkőzést játszik majd, három pályán egyszerre! Az U10-es korosztályban a Dab.Docler mellett az UTE és a Vasas Magyarországról, a HOBA Bratislava (két csapattal), a Nové Zámky és a HO Hamikovo Szlovákiából, míg a HK Havirov és a Valasské Mezirici Csehországból érkezik. Az U9-es korosztályban a Sportországi Cápák, az UTE és a Dab.Docler két csapattal képviseli a magyarokat, a HOBA Bratislava, a HO Hamikovo és a Nové Zámky jön a szlovák jégkorong utánpótlásából, a cseh kontingenst pedig a HK Havirov és a Valasské Mezirici alkotja.

A torna december 6-án, szombaton reggel nyolc órától este nyolcig tart majd, másnap, 7-én pedig reggel nyolctól délután három óráig várják a szurkolókat. A megmérettetésre ezúttal is különleges érmekkel készült a Dab.Docler csapata, amelyet természetesen minden résztvevő megkap majd.

Most hétvégén tehát irány a jégcsarnok, szorítsanak a kicsiknek, Hajrá, BIKÁK!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 03 Dec 14 10:57:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141203-santacl/
Dab.Docler – Hír Fiatal másodedző a DAB-nál http://dabdocler.hu/hirek/20141201-lefebvr/ Marc LeFebvre december 2-tól kezdve csatlakozik a Dab.Docler csapatához. A fiatal kanadai szakember a felnőtt csapat másodedzői, illetve a junior csapat vezetőedzői posztját tölti majd be.… Marc LeFebvre december 2-tól kezdve csatlakozik a Dab.Docler csapatához. A fiatal kanadai szakember a felnőtt csapat másodedzői, illetve a junior csapat vezetőedzői posztját tölti majd be.

A 32 éves Marc LeFebvre az angol első osztályú Coventry Blaze csapatától érkezik Dunaújvárosba. Jégkorongos pályafutása a kanadai junior ligában, az OHL-ben kezdődött, majd a brit élvonalba került. Ezután Észak-Amerikában és Európában is megfordult a kanadai és angol papírokkal is rendelkező edző.

Edzői pályafutását a nemrég megalakult Federal Hockey League-ben (FHL) kezdte, ahol második szezonjában döntőig vezette a Dayton Demonz elnevezésű csapatot. Ezután a Sheffield Steelers csapatánál kapott másodedzői állást, ahonnan még tavaly elvitte a Coventry Blaze alakulata vezetőedzőnek. Ezt az évet is ott kezdte a fiatal szakember, ám szezon közben a vezetőség és ő közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Marc LeFebvre kedden kezdi meg a munkát a Dab.Docler felnőtt és junior csapatánál!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 01 Dec 14 16:58:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141201-lefebvr/
Dab.Docler – Hír A jég továbbra sem akadály! http://dabdocler.hu/hirek/20141201-joszoli/ December 2-án, kedden újra meglátogatja a Dab.Docler csapatát a Jószolgálati Otthon és a Bercsényi utcai Ápoló és Átmeneti Otthon gondozottjainak kis csoportja, hogy kipróbálják, milyen is Acélbikának lenni!… December 2-án, kedden újra meglátogatja a Dab.Docler csapatát a Jószolgálati Otthon és a Bercsényi utcai Ápoló és Átmeneti Otthon gondozottjainak kis csoportja, hogy kipróbálják, milyen is Acélbikának lenni!

Sok évre visszanyúló remek kapcsolat alakult ki a Jószolgálati Otthon és a Dab.Docler csapata között, amelyből mindkét fél időről időre új energiákat nyer. Ennek a kapcsolatnak újabb állomása lesz a Jég nem akadály elnevezésű program következő megállója, amely december 2-án, kedden lesz.

A gondozottak és bentlakók kilátogatnak a Dab.Docler edzésére, majd ők is korcsolyát, botokat ragadnak, s kipróbálhatják, milyen érzés kapura lőni, a jégen száguldani - s főként olyan emberek, sportolók körében tölthetnek el egy kis időt, akik őszintén törődnek hátrányosabb helyzetű társaikkal!

Holnap tehát újra kibővül jó harminc fővel az Acélbikák csapata - hiszen a jég nem lehet akadály!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 01 Dec 14 09:24:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141201-joszoli/
Dab.Docler – Hír Végre győzelem http://dabdocler.hu/hirek/20141130-fradi/ A Ferencváros otthonában zárta le rossz sorozatát együttesünk, mely már az első harmadban megsorozta ellenfelét, majd taktikus játékkal megőrizte vezetését, s végül 4-3-as győzelmet aratott a fővárosban ma este.… A Ferencváros otthonában zárta le rossz sorozatát együttesünk, mely már az első harmadban megsorozta ellenfelét, majd taktikus játékkal megőrizte vezetését, s végül 4-3-as győzelmet aratott a fővárosban ma este.

A Ferencváros otthonába látogatott ma csapatunk, mely három, meglehetősen simán elveszített mérkőzést követően igyekezett visszatalálni a győzelem ösvényére. Ez azonban nem ígérkezett könnyű feladatnak a jó formában játszó zöld-fehérek ellen, akik az elmúlt napokban tovább erősödtek, ugyanis csütörtökön hozzájuk igazolt az Acélbikák kiváló csatára, Kiss Ákos is.
Együttesünk szerencsére motiváltan, s ami még fontosabb, eredményesen vágott neki az első harmadnak, mert azok után, hogy előbb kihagyott, majd kivédekezett egy emberelőnyt, már a hetedik percben megszerezte a vezetést Nagy Richárd találatával (0-1). A hazaiak kitámadtak, s ezért újabb góllal fizettek, mivel a 10. perc elején a fiatal, de a második sorban szerepet kapó Szepessy Máté is mattolta a Fradi hálóőrét (0-2). Ezzel még nem volt vége a mieink remeklésének, mert a 15. percben az addig két gólpasszt jegyző Galanisz is betalált, s máris 0-3-as állást mutatott az eredményjelző. Sajnos nem sokáig, mert a harmad hajrájában kettős fórba került a zöld-fehér alakulat, melyből Tvrdek szépített, de az első szünetre így is kétfás előnnyel vonulhattak Acélbikáink (1-3).
A második felvonás elején nagy esélyt kapott a hazai csapat a felzárkózásra, mert Szappanos kiállításai alatt négy percig játszhatott emberelőnyben, de a dunaújvárosi védelem és Kalnins kapus megoldotta a feladatot. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a meccsre kilátogatók, ám hiába játszhattak kétszer is fórban a Maclean-tanítványok is, újabb gól nem született, így az utolsó etap előtt továbbra is az Acélbikák alakulat állt közelebb a sikerhez. A harmadik felvonás ismét jól kezdte a DAB, s folyamatos nyomásának a 46. percben lett meg az eredménye, mikor Somogyi is megszerezte első találatát, s ekkor úgy tűnt, hogy el is dőlt a mérkőzés (1-4).
A Fradi azonban nem adta fel, az 52. percben ismét feljött két gólra, így bőven ígért még izgalmakat a meccs hajrája (2-4). Főleg úgy, hogy az 56. percbe sokadszorra is emberhátrányba került együttesünk, ám ezt is kivédekezték az Acélbikák. Az utolsó percben kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre a hazai csapat, mely egy másodperccel a meccs vége előtt megszerezte harmadik találatát is, de ez már csak szépségtapasznak volt jó, mert a meccset, kiváló első harmadának is köszönhetően végül a mieink nyerték a találkozót, s három vereség után végre győztesen hagyhatták el a jeget (3-4).

FTC – Dab.Docler
3-4 (1-3, 0-0, 2-1)
Dab.Docler: Kalnins, Martine, Berlisk, Somogyi 1, Gröschl (1), Szappanos (1), Hüffner, Pozsgai, Azari (3), Galanisz 1 (2), Szepessy M. 1, Nagy R. 1, Mestyán, Pavuk, Papp V., Peterdi, Léránt, Erdélyi, Hruby, Dörök, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 30 Nov 14 21:41:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141130-fradi/
Dab.Docler – Hír Egyértelműen a kemény munka vezet vissza a győztes ösvényre http://dabdocler.hu/hirek/20141130-maclean/ Ezt a Dab.Docler kanadai vezetőedzője, Donald MacLean mondta. Az NHL-t, AHL-t és KHL-t is megjárt szakemberrel készítettünk alaposabb értékelést az elmúlt időszakról.… Ezt a Dab.Docler kanadai vezetőedzője, Donald MacLean mondta. Az NHL-t, AHL-t és KHL-t is megjárt szakemberrel készítettünk alaposabb értékelést az elmúlt időszakról.

- Remek kezdés után jött egy nagy visszaesés. Ez csak egy bukkanó volt a hosszú úton?

Donald MacLean: - Minden csapatnak, bármelyik ligában versenyezzen is, voltak, vannak és lesznek hullámvölgyei a szezon során. Mi sajnos túlságosan megnyugodtunk és hátradőltünk a remek startot követően, ezért most a legfontosabb feladat az, hogy megtaláljuk újra azt a receptet, ami korábban sikeressé tett minket. Nyilvánvalóan nagyon nehéz huszonkét különböző embert folyamatosan motiválni, de ez a szépsége ennek a munkának.

- Az utolsó három mérkőzésen tizenhat kapott gól mellett négyet tudtuk lőni. A probléma inkább a támadásokból vagy a védekezésből gyökerezik?

Donald MacLean: - Egyértelműen a teljesítmény és a koncentráció hiánya az, ami miatt ilyen vereségeket szenvedtünk. Az sem kétséges, hogy a védekezésünkön javítani kell. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kizárólag a hátvédek munkája nem volt megfelelő, hiszen a csatároknak ugyanolyan felelősen kell hátul dolgozni, mint elől.

- Mi lehet a győzelemhez visszavezető út receptje?

Donald MacLean: - Két szóval tudok erre a kérdésre válaszolni: kemény munka! Ha a srácok újra belevágnak és jégen és azon kívül is folyamatosan a határokat feszegetik, illetve száz százalék körüli teljesítményt nyújtanak, akkor vissza fogunk tudni térni ahhoz a teljesítményhez, amit a Kontinentális Kupa előtt mutattunk például a Miskolc ellen!

- Kiss Ákos eligazolt. Pótolható lesz a 97-es?

Donald MacLean: - Mindenki pótolható szinte, de sosem jó, ha egy jobbkezes kulcs offenzív játékost veszít el a csapat. Természetesen ez a profi sport velejárója, játékosok jönnek és mennek, a jó csapatok tulajdonsága pedig, hogy mindig tudnak alkalmazkodni az épp aktuális körülményekhez.

- Tervezi a csapat idegenlégiósok szerződtetését?

Donald MacLean: - Az egyik legkevesebb import játékossal rendelkezünk a ligában, megpróbálunk annyi lehetőséget adni a fiatal magyar és a helyi játékosoknak, amennyit csak lehetséges, de természetesen nyitott szemmel járunk, és ha a vezetés és az edzői stáb is úgy gondolja, hogy valaki segítségünkre lehet a kitűzött célok elérésében, akkor valószínűleg lépni fogunk.

- Hogy egy kicsit személyesebb vizekre evezzünk: néhány rekordot még mindig tart az AHL-ben. Mi volt a titka?

Donald MacLean: - Nagyon egyszerű filozófia szerint játszottam régen: ha nem szerzel gólt olyan helyzetből, amit nem lősz el. Emellett persze a kemény munka és az önbizalom sem hiányzott belőlem, de alapvetően igyekeztem minden helyzetből kapura lőni és aztán teljes erővel a kapura törni.

- Hogy tetszik Dunaújváros, az emberek és a csapat?

Donald MacLean: - Remek élményekkel gazdagodtam az elmúlt hónapok során. A játékosokkal jól lehet együtt dolgozni, vevők a stílusra és a taktikára is. A város egy kicsit kisebb, mint amihez szoktam, de szerencsére pont ebből fakadóan kiváló hely a családomnak, egy kicsit nyugodtabb életet élhetünk itt. Az ötéves fiam itt kezdte el a jégkorongot komolyan művelni, tornákra járunk, ha épp nem a felnőtt csapattal dolgozom, őt nézem a jégen – igazi Acélbika lett pár hónap alatt. Egy remek, győzelmi tradíciókkal rendelkező egyesületnél kezdhettem meg a vezetőedzői pályafutásomat, ami nagy megtiszteltetés, és csak remélni tudom, hogy közösen érjük majd el a következő sikereket a Dab.Docler csapatával!

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 30 Nov 14 14:42:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141130-maclean/
Dab.Docler – Hír Szlovén junior válogatott az Acélbikáknál! http://dabdocler.hu/hirek/20141126-berlisk/ Nejc Berlisk, a 25 éves hátvéd az Olimpija Ljubljana csapatától érkezik Dunaújvárosba. A fiatal szlovén bekk vasárnap bemutatkozhat a DAB színeiben!… Nejc Berlisk, a 25 éves hátvéd az Olimpija Ljubljana csapatától érkezik Dunaújvárosba. A fiatal szlovén bekk vasárnap bemutatkozhat a DAB színeiben!

Nejc Berlisk 1989-ben született Jesenicében. A jobbkezes, 188 centi magas és 90 kilós hátvéd fiatalsága ellenére 171 EBEL mérkőzésen lépett már pályára, emellett képviselte hazáját ifjúsági-, és junior világbajnokságon is. Rövid ideig Franciaországban és Angliában is megfordult, de javarészt Jesenicében és Ljubljanában töltötte karrierjét.

Tavaly az osztrák másodosztályban pont/meccs átlagot produkált, Angliában pedig 13 mérkőzésen lépett pályára a Coventry Blaze csapatában. Az idei szezont az EBEL-es Olimpija Ljubljanában kezdte, ám nem sikerült megegyeznie a vezetéssel.

Nejc Berlisk a mai napon írta alá szerződését a Dab.Docler vezetésével, holnaptól pedig már az Acélbikákkal készül!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 26 Nov 14 18:20:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141126-berlisk/
Dab.Docler – Rólunk írták Rólunk írták: Szépül a dunaújvárosi jégcsarnok http://dabdocler.hu/hirek/rolunk-irtak/?id=43 -

]]>
Wed, 26 Nov 14 00:00:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/rolunk-irtak/?id=43
Dab.Docler – Hír Dobj egy macit! - újra Dunaújvárosban http://dabdocler.hu/hirek/20141125-dobjmac/ A november 30-i pesterzsébeti mérkőzés után december 5-én, az Újpest ellen játszik hazai jégen a Dab.Docler csapata. Ekkor rendezi meg a már hagyományossá vált Dobj egy macit! akciót az Acélbikák gárdája!… A november 30-i pesterzsébeti mérkőzés után december 5-én, az Újpest ellen játszik hazai jégen a Dab.Docler csapata. Ekkor rendezi meg a már hagyományossá vált Dobj egy macit! akciót az Acélbikák gárdája!

A MOL Liga első helyén álló Dab.Docler csapata november 30-án Pesterzsébetre látogat, majd december 5-én, pénteken az Újpest csapatát fogadja dunaújvárosi jégen.

A csalódást keltő utolsó mérkőzések után újult erővel vetette bele magát a munkába a Dab.Docler csapata, amely egész héten jeges- és száraz edzések armadájával készül a november 30-i, Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésére, hiszen a MOL Ligát négy ponttal vezető gárda alapvető célja, hogy visszataláljon a győzelem útjára.

Fontos, hogy december 5-én, az Újpest elleni mérkőzésen újra megrendezi az egyesület a Dobj egy macit! akciót. Az itt összegyűlt játékokat és plüssöket a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályainak bentlakói kapják majd - a felajánlásokat a Dab.Docler jégkorongozói személyesen viszik majd be a beteg gyerekeknek!


A november 30-i mérkőzés 19 órakor kezdődik majd Pesterzsébeten, december 5-én pedig 18 órakor dobják majd be a korongot Dunaújvárosban. Ne feledjék, az utóbbi mérkőzésen mindenképpen hozzanak egy plüsst, és tegyék a Dab.Docler csapatával közösen szebbé a beteg gyerekek karácsonyát!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 25 Nov 14 11:46:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141125-dobjmac/
Dab.Docler – Rólunk írták Rólunk írták: Csalódott csapatok rangadója http://dabdocler.hu/hirek/rolunk-irtak/?id=42 -

]]>
Sun, 23 Nov 14 00:00:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/rolunk-irtak/?id=42
Dab.Docler – Hír Kiütés Miskolcon http://dabdocler.hu/hirek/20141121-miskolc/ Mindkét kapu előtt erélytelen volt, így nagyon simán kikapott Miskolcon csapatunk a MOL Liga újabb fordulójában ma este. A rangadónak induló találkozót a sokkal motiváltabb hazaiak 6-0-ra nyerték a haloványan teljesítő Acélbikák ellen.… Mindkét kapu előtt erélytelen volt, így nagyon simán kikapott Miskolcon csapatunk a MOL Liga újabb fordulójában ma este. A rangadónak induló találkozót a sokkal motiváltabb hazaiak 6-0-ra nyerték a haloványan teljesítő Acélbikák ellen.

Miskolcra, a MOL Liga második helyén álló Jegesmedvékhez látogatott ma csapatunk, mely a borsodiakkal szembeni hétpontos előny növelésére készült a nap rangadóján, míg a házigazdák természetesen csökkenteni szerették volna hátrányukat.

Robogó Jegesmedvék

A találkozót a miskolciak kezdték lényegesen erősebben, Sevelának több alkalommal is védenie kellett a hazaiak próbálkozásait, ám a 7. percben már ő is tehetetlen volt, miután Cohen átadását Becze váltotta gólra közelről (1-0). Még ki sem mérgelődhettük magunkat igazán, máris tovább növelte előnyét a vendéglátó, mert agy bulit követő lövés után kipattant Seveláról a korong, pont Hajós elé, aki nem hibázott, így a 10. perchez érve már komoly hátrányból kellett volna talpra állnia az Acélbikáknak (2-0).
Akik ráadásul két szabálytalansággal hozták magukat még nehezebb helyzetbe, s bár a kettős fórban a Miskolc is elcserélte magát, Hajós révén mégis újabb gólra váltotta szimpla emberelőnyét a házigazda a 14. perc elején (3-0). A harmadból hátralévő időben is fegyelmezetlenül játszott együttesünk, melynek két újabb emberhátrányt kellett kivédekeznie, s bár ezt sikerrel megoldották Donald MacLean tanítványai, nagyot kellett javulniuk a folytatásban ahhoz, hogy legyen esélyük a felzárkózásra.

Szétesve, esély nélkül

A második felvonás első tíz perce valamelyest kiegyenlítettebb játékot hozott, s bár továbbra is a Miskolc játszott némi fölényben, egyre többször értek fel Bálizs kapujához az Acélbikák is. A 30. percben esélyt kapott a szépítésre csapatunk, ám Popovics kiállítása alatt hiába vették össztűz alá a miskolci kaput, Bálizs bravúrjai tartották a hazaiakat. S, ahogy az ilyenkor lenni szokott, amint kiegészült a Jegesmedvék alakulata, a büntetőpadról visszatérő Popovics játszott Miskolczi elé, aki nem hibázott, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (4-0). Ezzel azonban még nem volt vége a mieink szenvedésének, mert a 39. percben egy újabb emberelőnyt is kihasznált a hazai csapat, "kiütésközelbe" hozva ezzel már az Acélbikákat (5-0).
A harmadik felvonás túl sok izgalmat nem tartogatott már, egy-két helyzet akadt ugyan mindkét oldalon, de elég csendes mederben folydogált ekkor a mérkőzés. A játékrész derekán Popovics és Martine bunyója után kapott mindkét játékos végleges fegyelmit, majd nem sokkal később a mieink egy újabb gólt Ládának köszönhetően, még kínosabbá téve ezzel a mieink vereségét (6-0). A mérkőzés végéig már nem változott az eredmény, vagyis még a szépítés sem jött össze a DAB csapatának, mely elmúlt két meccsén tizenegy gólt kapott, s nyilvánvalóan hullámvölgyben van, de, hogy milyen mélyben az vasárnap, az Érsekújvár elleni mérkőzésen derül majd ki.

Miskolci JJSE – Dab.Docler 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)

Dab.Docler: Sevela, Hüffner, Pozsgai, Papp, Azari, Szappanos, Martine, Mestyán, Pavuk, Peterdi, Galanisz, Erdélyi, Nagy, Gröschl, Somogyi, Kiss Á., Hruby, Léránt, Kovács, Szepessy, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 21 Nov 14 21:13:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141121-miskolc/
Dab.Docler – Hír Kiütés Miskolcon http://dabdocler.hu/hirek/20141121-miskolc/ Mindkét kapu előtt erélytelen volt, így nagyon simán kikapott Miskolcon csapatunk a MOL Liga újabb fordulójában ma este. A rangadónak induló találkozót a sokkal motiváltabb hazaiak 6-0-ra nyerték a haloványan teljesítő Acélbikák ellen.… Mindkét kapu előtt erélytelen volt, így nagyon simán kikapott Miskolcon csapatunk a MOL Liga újabb fordulójában ma este. A rangadónak induló találkozót a sokkal motiváltabb hazaiak 6-0-ra nyerték a haloványan teljesítő Acélbikák ellen.

Miskolcra, a MOL Liga második helyén álló Jegesmedvékhez látogatott ma csapatunk, mely a borsodiakkal szembeni hétpontos előny növelésére készült a nap rangadóján, míg a házigazdák természetesen csökkenteni szerették volna hátrányukat.

Robogó Jegesmedvék

A találkozót a miskolciak kezdték lényegesen erősebben, Sevelának több alkalommal is védenie kellett a hazaiak próbálkozásait, ám a 7. percben már ő is tehetetlen volt, miután Cohen átadását Becze váltotta gólra közelről (1-0). Még ki sem mérgelődhettük magunkat igazán, máris tovább növelte előnyét a vendéglátó, mert agy bulit követő lövés után kipattant Seveláról a korong, pont Hajós elé, aki nem hibázott, így a 10. perchez érve már komoly hátrányból kellett volna talpra állnia az Acélbikáknak (2-0).
Akik ráadásul két szabálytalansággal hozták magukat még nehezebb helyzetbe, s bár a kettős fórban a Miskolc is elcserélte magát, Hajós révén mégis újabb gólra váltotta szimpla emberelőnyét a házigazda a 14. perc elején (3-0). A harmadból hátralévő időben is fegyelmezetlenül játszott együttesünk, melynek két újabb emberhátrányt kellett kivédekeznie, s bár ezt sikerrel megoldották Donald MacLean tanítványai, nagyot kellett javulniuk a folytatásban ahhoz, hogy legyen esélyük a felzárkózásra.

Szétesve, esély nélkül

A második felvonás első tíz perce valamelyest kiegyenlítettebb játékot hozott, s bár továbbra is a Miskolc játszott némi fölényben, egyre többször értek fel Bálizs kapujához az Acélbikák is. A 30. percben esélyt kapott a szépítésre csapatunk, ám Popovics kiállítása alatt hiába vették össztűz alá a miskolci kaput, Bálizs bravúrjai tartották a hazaiakat. S, ahogy az ilyenkor lenni szokott, amint kiegészült a Jegesmedvék alakulata, a büntetőpadról visszatérő Popovics játszott Miskolczi elé, aki nem hibázott, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (4-0). Ezzel azonban még nem volt vége a mieink szenvedésének, mert a 39. percben egy újabb emberelőnyt is kihasznált a hazai csapat, "kiütésközelbe" hozva ezzel már az Acélbikákat (5-0).
A harmadik felvonás túl sok izgalmat nem tartogatott már, egy-két helyzet akadt ugyan mindkét oldalon, de elég csendes mederben folydogált ekkor a mérkőzés. A játékrész derekán Popovics és Martine bunyója után kapott mindkét játékos végleges fegyelmit, majd nem sokkal később a mieink egy újabb gólt Ládának köszönhetően, még kínosabbá téve ezzel a mieink vereségét (6-0). A mérkőzés végéig már nem változott az eredmény, vagyis még a szépítés sem jött össze a DAB csapatának, mely elmúlt két meccsén tizenegy gólt kapott, s nyilvánvalóan hullámvölgyben van, de, hogy milyen mélyben az vasárnap, az Érsekújvár elleni mérkőzésen derül majd ki.

Miskolci JJSE – Dab.Docler 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)

Dab.Docler: Sevela, Hüffner, Pozsgai, Papp, Azari, Szappanos, Martine, Mestyán, Pavuk, Peterdi, Galanisz, Erdélyi, Nagy, Gröschl, Somogyi, Kiss Á., Hruby, Léránt, Kovács, Szepessy, Magosi. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 21 Nov 14 21:13:00 +0100 http://dabdocler.hu/hirek/20141121-miskolc/