Dab.Docler – Hírek http://dabdocler.hu Dab.Docler – Hírek hu http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 08. 24. DAB-KRIF http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=322 - Thu, 28 Aug 14 15:13:27 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=322 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 08. 23. DAB-Krakkó http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=321 - Thu, 28 Aug 14 15:13:26 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=321 Dab.Docler – Galéria Galéria: 2014. 08. 22. DAB-GAP http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=320 - Thu, 28 Aug 14 14:07:20 +0200 http://dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/?id=320 Dab.Docler – Hír Tanuljatok korcsolyázni a Bikákkal! http://dabdocler.hu/hirek/20140828-toborz/ A Dab.Docler utánpótlása várja a 4-11 éves korú gyerekeket, akik jégkorongozni, vagy csak simán korcsolyázni szeretnének tanulni!… A Dab.Docler utánpótlása várja a 4-11 éves korú gyerekeket, akik jégkorongozni, vagy csak simán korcsolyázni szeretnének tanulni!

A Dab.Docler utánpótlása korcsolya oktatást indít szeptember elején 4-11 éves korú fiúk és lányok részére. A résztvevők, ha a későbbiekben jégkorongozni nem is szeretnének, de a korcsolyázás alapjait elsajátíthatják a három hónapos képzés alatt.

Az oktatás szeptember 8-án indul és november 27-ig tart. Ezalatt az időszak alatt 36 alkalommal mennek jégre a lurkók - heti háromszor, hétfőn és szerdán 17.30-tól 18.30-ig, míg csütörtökön 16.30-tól 17.30-ig. Az 5500 forintos képzéshez bármikor csatlakozhatnak!

Az oktatáshoz szükséges bármilyen sisak (például biciklis fejvédő), téli kesztyű, kényelmes és meleg ruházat, illetve akinek van korcsolya.

Minden érdeklődőt szeretettel vár az Acélbikák utánpótlása! Kérdésekkel és kérésekkel nyugodtan fordulhatnak a korosztály edzőjéhez, Palkó Dorottyához az icelion11@gmail.com címen, vagy a +3620/ 997-8260-as telefonszámon.

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 28 Aug 14 11:25:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140828-toborz/
Dab.Docler – Hír A Pöstyén érkezik http://dabdocler.hu/hirek/20140827-piestan/ A Dab.Docler felkészülésének következő állomása augusztus 29-én, pénteken jön, amikor a szlovák Extraliga tavalyi negyedik helyezettje, az SHK37 Piestany csapata érkezik!… A Dab.Docler felkészülésének következő állomása augusztus 29-én, pénteken jön, amikor a szlovák Extraliga tavalyi negyedik helyezettje, az SHK37 Piestany csapata érkezik!

A Docler Cup 2014 után kevesebb mint egy héttel egy újabb kőkemény ellenfél ellen lép jégre a Dab.Docler alakulata augusztus 29-én, pénteken. Az SHK37 Piestany csapata tavaly a negyedik helyen végzett a szlovák Extraligában - s az idei keretüket elnézve, komoly feladat lesz legyőzni a tavalyi Docler Cup-résztvevő csapatot.

A szlovák gárda már több felkészülési mérkőzésen túl van - legyőzték többek között a kazah Ertisz Pavlodar csapatát, s mindössze büntetőkkel kaptak ki a jó erőkből álló EBEL-es Graz csapatától.

A dunaújvárosi mérkőzés 18 óra 30 perckor kezdődik, s a belépés minden szurkoló számára ingyenes lesz! Jöjjenek tehát és töltsük meg a csarnokot! Hajrá, Bikák!

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 27 Aug 14 15:22:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140827-piestan/
Dab.Docler – Hír Végül harmadik helyen http://dabdocler.hu/hirek/20140824-doclerc/ Egy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta a hétvégi Docler Cup 2014 küzdelmeit az Acélbikák alakulata, mely ma este a svéd Kallinge Ronneby csapata előtt kellett, hogy meghajoljon.… Egy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta a hétvégi Docler Cup 2014 küzdelmeit az Acélbikák alakulata, mely ma este a svéd Kallinge Ronneby csapata előtt kellett, hogy meghajoljon.

A svéd Kallinge Ronneby IF ellen korcsolyázott jégre együtteüsnk ma este a Docler Cup utolsó találkozóján, méghozzá annak reményében, hogy a már végső győztesnek számító Gap mögött megszerezze a második helyezést. Ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak a rendkívül gyors játékot játszó svédek ellen, ám az első harmadban úgy tűnt, hogy felveszi a tempót együttesünk is. Az enyhe vendégfölényt hozó első harmad végén ugyanis 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, ám a második felvonás igen nagy fordulatot hozott a játék és az eredmény alakulásában.
A svédek ugyanis fejben, valamint lábbal is sokkal gyorsabbak voltak a mieinknél, s teljesen megérdemelten szereztek kétfás előnyt a harmad végéig úgy, hogy az Acélbikáknak felvillanásaik is alig voltak (0-2). Nehéz utolsó húsz perc várt a csapatra, mely két kihagyott szólóval kezdte az utolsó etapot, majd nem sokkal később megkapta harmadik találatát is, s ekkor úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt a meccs. Kiss Ákosék azonban másként gondolták, s a játékrész derekán Peterdi révén előbb szépítettek, majd nem sokkal később Pavuk közeli gólja után már csak egy volt a hátrányuk (2-3).
Még mielőtt azonban elkezdhettünk volna reménykedni az egyenlítésben, jött egy svéd kontra, majd egy balszerencsés, hazai ütőről kapuba pattanó találat, így újra két gól volt a két gárda közti különbség (2-4). A hajrában kapusát lehozva próbált szépíteni az álláson a DAB, ám a vendégek csereként beállt kapusa mindent hárított, így a svédek sikerével ért véget a rengeteg tanulsággal járó találkozó. A Docler Cup idei kiírását végül a Francia Gap csapata nyerte, a második helyen a svéd Kallinge Ronneby IF végzett, a DAB lett a harmadik, míg Cracovia végül a negyedik helyen fejezte be a viadalt.

A Docler Cup eredményei:

Cracovia Kraków - Kallinge Ronneby IF 2-4 (1-3, 0-0, 1-1)
Dab.Docler – Les Repaces de Gap 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)
Kallinge Ronneby IF – Les Repaces de Gap 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)
Dab.Docler – Cracovia Kraków 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Les Repaces de Gap – Cracovia Kraków 4-5 (2-3, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1) büntetőkkel
Dab.Docler - Kallinge Ronneby IF 2-4 (0-0, 0-2, 2-2)

Végeredmény: 1. Les Repaces de Gap 7 pont, 2. Kallinge Ronneby IF 6 pont, 3. Dab.Docler 3 pont, 4. Cracovia Kraków 2 pont.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 24 Aug 14 22:35:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140824-doclerc/
Dab.Docler – Hír Győzelem a Krakkó ellen http://dabdocler.hu/hirek/20140824-krakko/ Sikerrel vette második akadályát a Docler Cup küzdelmeiben együttesünk, mely ma este a lengyel Krakkó csapata ellen húzott szerelést, s jó kapusteljesítménnyel, javuló játékkal 1-0-as győzelmet aratott.… Sikerrel vette második akadályát a Docler Cup küzdelmeiben együttesünk, mely ma este a lengyel Krakkó csapata ellen húzott szerelést, s jó kapusteljesítménnyel, javuló játékkal 1-0-as győzelmet aratott.

A Gap csapatától elszenvedett 5-2-es vereséggel a háta mögött korcsolyáztak ma jégre Acélbikáink a lengyel Cracovia Kraków ellenében a Docler Cup második játéknapján. Melynek délutáni mérkőzésén a francia Gap csapata egy kemény, gyors mérkőzésen 4-2-es sikert aratott a svéd Kallinge/Ronneby IF ellen, így újabb komoly lépést tett a torna megnyerése felé.
Az esti összecsapáson fel volt tehát adva a lecke az Acélbikáknak, hiszen ahhoz, hogy legyen esélyük a második hely megszerzésére, mindenképpen győzniük kellett volna lengyel vetélytársuk ellen. Utóbbiaknak persze ugyanez volt a célja, s ennek megfelelően kezdték is a találkozót, melynek első perceiben gyakorlatilag le is táboroztak Sevela ketrece előtt. Hálóőrünk azonban rendre védte a vendégek próbálkozásait, ráadásul az első hat-hét perc átvészelése után az irányítást is magához ragadta a DAB. Galaniszék több alkalommal is tesztelték a lengyel védelmet, de ekkor még nem tudtak élni kínálkozó lehetőségeikkel, így gól nélkül ért véget az első felvonás.
A második húsz perc elején sem változott a játék képe: nyomtak a Bikák, de a lengyelek tartották magukat, egészen harmad derekáig. Ekkor Peterdi szerzett korongot az ellenfél harmadában, majd a kapu előtt üresen álló Somogyihoz továbbított, aki nem is hibázta el ziccerét (1-0). A folytatásban magára talált a Krakkó is, mely többször is komoly munkát adott a csereként beállt Kalninsnak, de a fiatal lett hálóőr nem adott esélyt a lengyel támadóknak. A harmadik felvonásban próbálkozott becsülettel ellenfelünk, ám a DAB védelme szimpla, majd kettős hátrányban sem tört meg, s a továbbra is kiváló formát mutató Kalnisn vezérletével megőrizte minimális előnyét, így végül megnyerte az összecsapást. a Docler Cup holnap délután a franciák és a lengyelek mérkőzésével folytatódik, míg este negyed nyolctól a svéd Kallinge/Ronneby IF vár a DAB hokisaira.

Dab.Docler – Cracovia Kraków 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Dab.Docler: Sevela (Kalnins) – Martine, Hüffner, Kiss Á., Galanisz, Azari – Mestyán, Pozsgai, Peterdi (1), Somogyi 1, Szappanos – Hruby, Nagy R., Gröschl, Pavuk, Papp – Erdélyi, Dörök, Magosi, Léránt, Hardi R. Vezetőedző: Donald MacLean.

(0 hozzászólás)

]]>
Sun, 24 Aug 14 00:31:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140824-krakko/
Dab.Docler – Hír Elsőre vereség http://dabdocler.hu/hirek/20140823-gap/ Nem a legjobban kezdte a Docler Cup küzdelmeit együttesünk. Acélbikáink a francia Gap csapatával kezdték a küzdelmeket, s bár a harmadik harmadban még vezettek is, végül 5-2-es vereséget szenvedtek az összeszokottabb csapat benyomását keltő vendégektől.… Nem a legjobban kezdte a Docler Cup küzdelmeit együttesünk. Acélbikáink a francia Gap csapatával kezdték a küzdelmeket, s bár a harmadik harmadban még vezettek is, végül 5-2-es vereséget szenvedtek az összeszokottabb csapat benyomását keltő vendégektől.

A francia élvonalban szereplő, a nyáron alaposan megerősített Gap csapata ellen kezdte meg a Docler Cup küzdelmeit a DAB együttese. Együttesünkből ezúttal hiányzott a vállműtétjéből lábadozó, de vasárnap már valószínűleg játékra jelentkező Lukas Martinka, de rajta kívül mindenkire számíthatott Donald MacLean vezetőedző. Aki az első felvonásban azt láthatta, hogy együttese erejét jobbára a védekezés köti le, ami nem is volt meglepő, hiszen nagyon ritka az, ha egy csapat már az első edzőmeccsén brillírozik. Ezzel együtt szűk negyed órán keresztül Sevela tartotta nullán a franciákat, s bár a harmad hajrájában meg-megvillantak az Acélbikák is, gól egyik oldalon sem született.
A második felvonásban már aktívabb volt a DAB is, igaz ehhez kellett az is, hogy több alkalommal is emberfórba játsszanak Galaniszék. Ebben az időszakban már lényegesen több veszélyt jelentettek a mieink a Gap kapujára, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A hajrában beleerősítettek a vendégek is, de Sevela továbbra is jól állta a rohamokat, így az utolsó etapra maradt a döntés. A harmadik húsz perc viszont valóságos gólesőt hozott, de csak rövid ideig úgy, ahogy reméltük. A franciák már a második percben megszerezték a vezetést egy kontra után, ám erre Peterdi duplájával válaszolt a DAB, mely a 48. percben 2-1-re vezetett.
A vendégek azonban nagy hajrát nyitottak, s az utolsó tíz percben könyörtelenül kihasználták az Acélbikák védelmi megingásait. A 49. percben az olimpiát megjárt Golicic, majd nem sokkal később Pard és Perez is betalált Sevela ketrecébe (2-4). az utolsó percben kapusát lehozva próbált szépíteni együttesünk, ám ebből is a franciák jöttek ki jobban, akik egy üres kapura lőtt találattal végleg lezárták a meccset (2-5). A vereség ellenére voltak azért biztató momentumok, előjöttek a hibák is, de az biztos, hogy bőven van még fejlődési lehetősége Don MacLean együttesének.

Dab.Docler - Les Rapaces de Gap 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)

Dab.Docler: Sevela – Martine, Hüffner, Kiss Á., Galanisz, Azari – Mestyán, Pozsgai (1), Peterdi 2, Somogyi (1), Szappanos (1) – Hruby, Nagy R., Gröschl, Pavuk, Papp – Erdélyi, Dörök, Magosi, Léránt, Hardi R. Vezetőedző: Donald MacLean.

A nap másik mérkőzésén: Cracovia Kraków – Kallinge Ronneby IF 2-4 (1-3, 0-0, 1-1)

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 23 Aug 14 08:34:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140823-gap/
Dab.Docler – Hír Hardi Márton holnaptól a Bikákkal készül! http://dabdocler.hu/hirek/20140805-hm/ A tizenkilenc éves csatár, Hardi Márton holnaptól a Dab.Docler csapatával készül a következő szezon kihívásaira!… A tizenkilenc éves csatár, Hardi Márton holnaptól a Dab.Docler csapatával készül a következő szezon kihívásaira!

Hardi Márton az Újpest csapatával kezdte a tavalyi szezont, majd a Vasas junior csapatában játszott - a magyar junior ligában tizenhat meccsen tizenegy pontot, míg a szlovák másodosztályú U20-as bajnokságban huszonhét meccsen tizenkilenc pontot jegyzett a fiatal támadó. A 2012/13-as szezonban a Nové Zámky színeiben öt meccs erejére a MOL Ligában is bemutatkozó csatár holnaptól - bátyjával együtt - a Dab.Docler csapatával készül a következő szezonra - igaz egyelőre nem köti a játékost szerződés a klubhoz!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 05 Aug 14 16:43:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140805-hm/
Dab.Docler – Hír Sikerek magyar záloga http://dabdocler.hu/hirek/20140805-magyar/ Nem igazol több idegenlégióst a Dab.Docler csapata a szezon kezdetéig, de kikből is áll a magyar bajnok következő idényben induló csapata? Nézzük!… Nem igazol több idegenlégióst a Dab.Docler csapata a szezon kezdetéig, de kikből is áll a magyar bajnok következő idényben induló csapata? Nézzük!

Évek óta sikert sikerre halmoz a dunaújvárosi jégkorong – MOL Liga első helyek, magyar bajnoki címek, Magyar Kupa aranyérmek bizonyítják, hogy az az út, amit a Dab.Docler vezetése néhány évvel ezelőtt kijelölt a csapat számára, jó irányba halad! Ilyen eredményeket azonban egy-két jó képességű, minőségi légióssal nem lehet elérni – egy fecske ugye nagyon ritka esetben csinál nyarat! Csak és kizárólag erős, összetartó, egy irányba húzó hazai maggal rendelkező egyesület képes olyan sikereket letenni az asztalra, amiket az Acélbikák évek óta szállítanak.

Éppen ezért a csapat vezetése úgy döntött: idén sokkal komolyabb nyomás nehezedik majd a magyarokra, sokkal több felelősségük lesz a sikerek elérésében, viszont sokkal több lehetőséget is kapnak majd a bizonyításra! Hiszen a Dab.Docler csapata légiós csatárok nélkül kezdi meg a felkészülést, sőt, a lehetséges hat külföldi játékos helyett mindössze hárman érkeztek külföldről, elsősorban a védelem megerősítésére (Lukas Martinka, a szlovák hátvéd három év után tért vissza Dunaújvárosba, Kazahsztánból tér vissza Európába; Janis Kalnins nevét már tavalyról ismerhetik a jégkorong szurkolók, a kiváló és nagyon fiatal lett kapus ég a bizonyítási vágytól; Nathan Martine a magyar felmenőkkel rendelkező kanadai hátvéd pedig jó eséllyel magyar állampolgárként kezdheti majd a szezont!).

Hogy mindez miért jó? Egyrészt azért, mert hazai játékosok küzdenek majd a hazai csapat sikereiért (ha még egy kicsit továbbmegyünk, akkor láthatjuk: a tizennégy csatárból tizenegyen dunaújvárosiak!). Az, hogy minőségi, komoly játékerőt képviselő légiósok ellen is a magyar sorok mennek majd jégre azt jelenti, hogy rengeteget fejlődhetnek a dunaújvárosi hokisok – ez pedig nem csak a Dab.Docler csapatának, de a magyar válogatottnak is előnyére válhat. Az már az eltelt négy napból is egyértelműen látszik, hogy a két kanadai edző tudása és tapasztalata is megvan ahhoz, hogy ebből a csapatból a maximumot hozza ki, sőt, fejlessze a játékosok mostani technikai és taktikai tudását az észak-amerikai jégkorong struktúrákkal.

Külön öröm az egyesület és a csapatvezetés számára, hogy az augusztusi felkészülésen több juniorkorú, vagy ebből a korcsoportból éppen kinövő játékos kezdte meg a munkát a felnőtt csapattal – Donald MacLean, a Dab.Docler vezetőedzője elmondta: nagyon kemény munkát végeznek a fiatalok, az ő véleménye szerint közülük sokaknak lesz komoly lehetősége bebizonyítani, hogy ilyen korban is lehet értékes tagja valaki egy magyar bajnoki címre és MOL Liga győzelemre pályázó csapatban!

Aki tehát a ligába áramló külföldi nevek láttán hátrébb sorolta volna a Dab.Docler csapatát, az várjon! Egy nagyon hajtós, győzelmet akaró, kőkemény védelemmel és éhes magyar támadókkal strukturálisan és taktikailag komolyan felépített dunaújvárosi csapatra van kilátás! A célok továbbra is változatlanok: minden mérkőzést megnyerni! Hajrá, BIKÁK!

A Dab.Docler augusztusi edzőtáborának kerete:

Azari Zsolt
Galanisz Nikandrosz
Gröschl Tamás
Kiss Ákos
Papp Viktor
Pavuk Attila
Somogyi Balázs
Szappanos Dávid
Léránt René
Hardi Richárd
Magosi Erik
Mátyásy Bence
Szepessy Máté
Peterdi Imre

Erdélyi Tamás
Hüffner Adrián
Nagy Richárd
Lukas Martinka
Hruby Gellért
Mestyán István
Nathan Martine
Pozsgai Tamás
Dörök Bence

Janis Kalnins
Sevela Peter
Hajek Márk

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 05 Aug 14 15:07:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140805-magyar/
Dab.Docler – Hír A védekezésben kell erősnek lennünk! http://dabdocler.hu/hirek/20140802-leger/ A Dab.Docler kanadai másodedzője, David Leger szerint a sikeres jégkorongcsapat elsődleges tulajdonsága, hogy beton kemény védelemmel várja az ellenfeleket!… A Dab.Docler kanadai másodedzője, David Leger szerint a sikeres jégkorongcsapat elsődleges tulajdonsága, hogy beton kemény védelemmel várja az ellenfeleket!

David Leger Svájcban volt profi bíró, utána döntötte el, hogy edzősködni fog. Azóta a kanadai egyetemi liga mellett edzősködött Ázsiában - tavaly például az Ázsia Ligát nyerte meg japán csapatával a kiváló tengerentúli szakember, aki J. P. MacCallum ajánlásával érkezett Dunaújvárosba.

- Mindenki nagyon barátságos és kedves, sokat segítenek a csapatban és körülötte dolgozók az átállás megkönnyítésében. Természetesen annak különbségek, főleg Japánhoz képest, hogy csak egyet mondjak, sokkal nagyobbak a magyar játékosok, mint az ázsiai hokisok – kezdi viccesen az Acélbikák másodedzője, aki egyben a Dab.Docler juniorcsapatának vezetőedzője. Vannak kiváló tulajdonságokkal bíró játékosok Dunaújvárosban, bár nyilván nem sok idő állt rendelkezésünkre egyelőre, hogy mindenkivel megismerkedhessünk testközelből. Nagyon szeretném, ha többek között az én segítségemmel jobb játékosokká válnának az Acélbikák. Úgy gondolom, ha a mai jégkorongban sikeres csapatot szeretnél, mindenképpen a védelmedet kell acélosabbá tenni – ezen a téren pedig úgy érzem nagyon jól áll a csapat. Szeretem, ha olyan a csapatunk, ami ellen nem szeretnek játszani a többiek, ez is az egyik főcélunk lesz idén, hogy egy nem túl bonyolult taktikát játszó csapat legyünk, akik viszont kőkeményen, okosan és hatvan percen keresztül száz százalékot nyújtva dolgoznak. Egyelőre igyekszem a nevekhez arcokat párosítani, s a nyelvi korlátokat átlépni, de mint mondtam az eddig eltelt időben minden tökéletes az edzői stáb és a csapat körül is!

(0 hozzászólás)

]]>
Sat, 02 Aug 14 13:23:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140802-leger/
Dab.Docler – Hír Tisztelet, kemény munka, csapatjáték és sebesség http://dabdocler.hu/hirek/20140801-macl/ A címben szereplő négy tulajdonságot Donald MacLean, a Dab.Docler kanadai vezetőedzője sorolta fel arra a kérdésünkre, hogy mi tesz győztessé egy csapatot.… A címben szereplő négy tulajdonságot Donald MacLean, a Dab.Docler kanadai vezetőedzője sorolta fel arra a kérdésünkre, hogy mi tesz győztessé egy csapatot.

A Dab.Docler csapatának kanadai vezetőedzője, Donald MacLean hihetetlenül termékeny játékos múltat tudhat maga mögött: több mint 550 AHL-es mérkőzés mellett megfordult az NHL-ben, a svájci, a finn és a dán első osztályban, illetve a svéd másodosztályban is. Edzőként a Medvescak Zagreb EBEL-es és KHL-es csapatában tevékenykedett az utóbbi három szezonban, emellett a horvát nemzeti válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott két évig – a legutóbbi Divízió II/A világbajnokságon ezüstérmet szerzett a magyarok csoportjába feljutó lengyelek mögött.

- Az elkövetkező hét hétben az egyik elsődleges célunk, hogy mindenki bombaformába kerüljön a szezon kezdetére, épp emiatt rengeteget egyeztettünk az elmúlt pár napban a csapat fizikai edzőjével, Somogyi Szabolccsal, hogy milyen terhelést kapjanak a fiúk ahhoz, hogy eredményeket érjünk el, de elkerüljünk minden olyan húzódást és sérülést, ami a túlerőltetésből adódhat. Az első jeges edzés után elmondhatom, hogy vannak remek képességű jégkorongozóink az Acélbikák között, bár egyértelmű, hogy egy alkalom után még finoman szólva túlzás lenne azt állítani, hogy minden játékos képességeivel tisztában lennék. Dave Legerrel az elmúlt napokban nagyon sokat egyeztettünk, kialakítottuk a csapat számára követendő irányelveket, illetve elkezdtük az augusztusi edzőtábor naptárát véglegesíteni. Nagyon jó döntésnek tartom, hogy a Dab.Docler csapatához szerződtem, hiszen rengeteg kihívás áll előttem, a vezetőség céljai egyértelműen a győzelem köré csoportosulnak, ezekkel pedig kiválóan tudok azonosulni. Egyszerű, de látványos, és főleg eredményes hokit szeretnénk játszunk. A sebesség öl, tehát biztosan kihasználjuk majd a fürge lábú játékosainkat, de emellett a csapatjáték, a kemény munka és mindenek előtt a tisztelet nagyon fontos szerepet játszik majd nálunk!

(0 hozzászólás)

]]>
Fri, 01 Aug 14 19:46:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140801-macl/
Dab.Docler – Hír Két fiatal tehetséggel erősödtek az Acélbikák! http://dabdocler.hu/hirek/20140731-dorhar/ Hardi Richárd és Dörök Bence a következő szezonban a Dab.Docler csapatát erősítik. A fiatal csatár és hátvéd már a holnap délelőtt tizenegy órakor kezdődő első jeges edzésen is részt vesz!… Hardi Richárd és Dörök Bence a következő szezonban a Dab.Docler csapatát erősítik. A fiatal csatár és hátvéd már a holnap délelőtt tizenegy órakor kezdődő első jeges edzésen is részt vesz!

A 19 éves Dörök Bence a Vasasban játszott teljes pályafutása során, tavaly több mint ötven mérkőzésen lépett pályára a magyar és a szlovák junior bajnokságban. A fiatal hátvéd többször is meghívást kapott a Dab.Docler edzéseire, ahol Stephan Lundh szerint kiváló munkát végzett - ez is az egyik oka volt, hogy szerződést ajánlott neki a klub.

A 21 éves Hardi Richárd már a tavalyi szezon előtt is szerepelt a Dab.Docler keretében, ám akkor végül a Nové Zámky csapatához került, ahol tizenhét mérkőzésen lépett pályára. A magyar utánpótlás válogatottakat megjárt csatár és a fiatal védő is holnap csatlakozik a csapathoz.

A Dab.Docler augusztus 1-jén délelőtt 11 órakor megy először jégre!

(0 hozzászólás)

]]>
Thu, 31 Jul 14 10:23:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140731-dorhar/
Dab.Docler – Hír Szerencsés vagyok, hogy itt dolgozhatok! http://dabdocler.hu/hirek/20140729-vlad/ Edzőinket bemutató sorozatunk utolsó részében a dunaújvárosi utánpótlás vezetőedzőjével, Vladimír Babiccsal beszélgettünk.… Edzőinket bemutató sorozatunk utolsó részében a dunaújvárosi utánpótlás vezetőedzőjével, Vladimír Babiccsal beszélgettünk.

- Hét évesen kezdtem el jégkorongozni Topolcsányban, Szlovákiában – a hoki mindig is az első számú sport volt nálunk, egy 30 ezres városból épp most is öten játszanak az NHL-ben, a világ legjobb ligájában. Már akkor beleszerettem a sportba, ez a mai napig meg is maradt – kezdi el a jégkoronggal való találkozását Vladimír Babic, a Dab.Docler utánpótlásának vezetőedzője. Ifjúsági korosztályig játszottam, ötvenöten voltunk a csapatban, viszont csak huszonnégyen maradhattunk. Mindig is profi hokis akartam lenni, de reálisan láttam, hogy játékosként nem tudok majd eljutni a legmagasabb szintekre, ugyanakkor mindenképpen a sport mellett akartam maradni.

Sosem szakadt el a jégkorongtól az Acélbikák utánpótlásának vezetője.

- A játékos pályafutásom befejezése után, 1997-ben egyből elkezdtem edzősködni, 1998-ban C licenszet szereztem, és az ottani U12-es és U14-es korosztályoknál dolgoztam, kiváló szlovák szakemberek keze alatt. 2003-ban aztán jött egy lehetőség és Magyarországra jöttem – azóta élek itt! 2006-ban megszereztem a szlovák B licenszet. A diplomamunkámat a 2005/2006-os Dunaferr SE junior csapatáról csináltam, akikkel veretlenül nyertünk bajnokságot. 2003-tól hat éven keresztül Dunaújvárosban dolgoztam, hét szezon alatt tizenhárom magyar bajnoki címet szereztünk az itteni korosztályokkal, tízet másodedzőként, hármat vezetőedzőként könyvelhettem el.

Kis kitérő után aztán újra az Acélbikák csapatát erősíti a kiváló szakember!

- 2009-től két éven keresztül Zalaegerszegen dolgoztam, szép időszak volt az is az életemben, de nagyon nagy örömmel mondtam igent 2011 nyarán, amikor Azari Zsolt megkeresett Dunaújvárosból. Egy új egyesület irányításával új korszak kezdődött akkor, komoly fejlesztési tervekkel, és remek ambíciókkal. Szerencsésnek érzem magam, hogy itt Magyarországon tizenhárom év alatt olyan remek szakemberekkel dolgozhattam együtt, mint Robert Spisak, Dusán Kapusa, Vladimír Matejov, J.P. MacCallum, Henry Acres, Szilassy Zoltán, Jonas Johnson és természetesen Stephan Lundh. Tőlük rengeteget tanultam, s az ő segítségükkel sikerült szélesítenem a jégkorongos látókörömet, s az edzői személyiségemet!

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 29 Jul 14 16:44:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140729-vlad/
Dab.Docler – Hír A Debrecennel teljes a felkészülés! http://dabdocler.hu/hirek/20140722-dhk/ Tizenkét meccsesre duzzadt a Dab.Docler felkészülése: a ligaújonc, Debrecen ellen szeptember 5-én, pénteken lépnek jégre Seveláék Dunaújvárosban!… Tizenkét meccsesre duzzadt a Dab.Docler felkészülése: a ligaújonc, Debrecen ellen szeptember 5-én, pénteken lépnek jégre Seveláék Dunaújvárosban!

Teljessé, s tizenkét mérkőzésessé vált a Dab.Docler felkészülési programja: szeptember 5-én, pénteken a MOL Liga újonca, a Debrecen látogat Dunaújvárosba. A mérkőzés 18 óra 30 perckor kezdődik majd!

A felkészülés menetrendje:

Augusztus 15-17., Topolcsány, Goldissimo Cup
(Dab.Docler, HC Topolcany, Kapfenberg Steelers, Unia Oswiecim)

Augusztus 22-24., Dunaújváros, Docler Cup 2014
(Cracovia Kraków, Dab.Docler, Kallinge/Ronneby IF, Rapaces de Gap)

Augusztus 29., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler – SHK37 Piestany

Augusztus 31., 18.00, Dunaújváros
Dab.Docler – Ciarko PBS Bank KH Sanok

Szeptember 2., 18.00, Pöstyén
SHK37 Piestany – Dab.Docler

Szeptember 5., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Debreceni Hoki Klub

Szeptember 9., 19.00, Pesterzsébet
Ferencvárosi TC - Dab.Docler

Szeptember 12., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Ferencvárosi TC

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 22 Jul 14 14:29:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140722-dhk/
Dab.Docler – Hír A Sasokkal zárják a felkészülést a Bikák! http://dabdocler.hu/hirek/20140721-fradi/ A felkészülés utolsó szakaszaként a Ferencváros csapatával játszik két mérkőzést a Dab.Docler szeptember közepén!… A felkészülés utolsó szakaszaként a Ferencváros csapatával játszik két mérkőzést a Dab.Docler szeptember közepén!

Véglegessé vált a Dab.Docler csapatának augusztusi és szeptemberi felkészülése. Az Acélbikák a Ferencváros csapatával mérkőznek meg kétszer is a szezonra való preparáció utolsó szakaszában.

Szeptember 9-én, kedden Pesterzsébeten 19 órakor lépnek pályára a Bikák, míg szeptember 12-én, pénteken a Dunaújvárosi Jégcsarnokban fogadják Azariék a zöld-fehéreket 18 óra 30 perctől.

Ez lesz az utolsó két mérkőzés, mielőtt szeptember 19-én a Brassó ellen elkezdené a következő szezont a Dab.Docler csapata!

A felkészülés menetrendje:

Augusztus 15-17., Topolcsány, Goldissimo Cup
(Dab.Docler, HC Topolcany, Kapfenberg Steelers, Unia Oswiecim)

Augusztus 22-24., Dunaújváros, Docler Cup 2014
(Cracovia Kraków, Dab.Docler, Kallinge/Ronneby IF, Rapaces de Gap)

Augusztus 29., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler – SHK37 Piestany

Augusztus 31., 18.00, Dunaújváros
Dab.Docler – Ciarko PBS Bank KH Sanok

Szeptember 2., 18.00, Pöstyén
SHK37 Piestany – Dab.Docler

Szeptember 9., 19.00, Pesterzsébet
Ferencvárosi TC - Dab.Docler

Szeptember 12., 18.30, Dunaújváros
Dab.Docler - Ferencvárosi TC

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 21 Jul 14 15:11:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140721-fradi/
Dab.Docler – Hír A cél: erős és széles bázist építeni! http://dabdocler.hu/hirek/20140721-pdorka/ Edzőinket bemutató sorozatunk harmadik részében a Finnországból nemrég hazatért Palkó Dorkával, az utánpótlás egyetlen női edzőjével beszélgettünk.… Edzőinket bemutató sorozatunk harmadik részében a Finnországból nemrég hazatért Palkó Dorkával, az utánpótlás egyetlen női edzőjével beszélgettünk.

- Gyerekkoromban édesapám vitt el először az Acélbikák mérkőzésére, hamar szurkolóvá váltam – kezdi a történetet Palkó Dorka arról, hogyan is került a jégpálya közelébe. 2002-ben már volt női csapat itt Dunaújvárosban, abban az évben kezdtem el jégkorongozni. Sokáig hobbi volt, aztán egy idő után már a fiúk között is jégre léptem, akkor kezdtem tulajdonképpen komolyabban foglalkozni a sporttal. Mivel szeretem a gyerekeket, s a jégkoronggal is egyre közelebbi kapcsolatba kerültem jelentkeztem a Testnevelési Főiskolára, ahol testnevelői szakon diplomáztam – ez A licenszes edzői képesítésnek felel meg. Amikor gyakorlat kellett, 2011-ben, akkor kerestem meg Vladimír Babicot, aki rögtön mélyvízbe dobott: tíz kisgyereket kaptam az első napomon, de szerencsére hamar sikerült akklimatizálódnom, s beilleszkedtem a csapatba.

Az első benyomást a gyerekek Palkó Dorka útmutatásával szerzik meg a jégkoronggal kapcsolatban, hiszen a korcsolyaoktatást is ő tartja a kezdőknek.

- Én vagyok az a személy, aki azon igyekszik, hogy a gyerekek beleszeressenek a jégkorongba, illetve velem tapasztalják meg az első lépéseket korcsolyában a legkisebbek. Emellett az U8-as és U10-es csapatnál is segítek. Nemrég tértem haza Vierumäkiből, Finnországból, ahol a Nemzetközi Jégkorong Szövetség továbbképző táborában vettem részt. Rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam, nagyon élmény dús és jól szervezett egy hetet tölthettem Skandináviában, ahol pont olyan területekben fejlődhettem, amikben szerettem volna.

Palkó Dorka továbbra is komoly célkitűzésekkel tekint a jövőbe: - Erős és széles dunaújvárosi utánpótlás bázist szeretnénk kialakítani – az elmúlt években ezt sikerült megalapozni, úgyhogy reális célnak látom, hogy a dunaújvárosi utánpótlás-nevelés újra az élen járjon, az biztos, hogy mi továbbra is ezen fogunk dolgozni. Emellett a magyar női válogatottaknál is szeretném segíteni a szövetség munkáját – ha minden jól megy, a közeljövőben az U15-ös magyar női válogatott szakmai programjában segíthetek!

Edzőinket bemutató sorozatunk következő részében Vladimír Babiccsal, a Dab.Docler utánpótlásának vezetőedzőjével olvashatnak írást!

(0 hozzászólás)

]]>
Mon, 21 Jul 14 13:29:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140721-pdorka/
Dab.Docler – Hír Egyértelmű volt: a hokival szeretnék foglalkozni! http://dabdocler.hu/hirek/20140716-hunor/ Edzőinket bemutató sorozatunk második részében Strenk Hunorral, az Acélbikák korábbi játékosával, az utánpótlás csapatok edzőjével beszélgettünk.… Edzőinket bemutató sorozatunk második részében Strenk Hunorral, az Acélbikák korábbi játékosával, az utánpótlás csapatok edzőjével beszélgettünk.

Júliusban a jeges szezon még nyári álmát alussza, ám mi úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy mindenki megismerhesse azokat az edzőket, akik a Dab.Docler utánpótlásával dolgoznak több éve – s végeznek kiváló munkát! Sorozatunk második részében Strenk Hunorral beszélgettünk.

- Ötéves koromban kezdtem el a hokit: ahogy az lenni szokott általában, apukám egy délután levitt a jégpályára – kezdett mesélni a kezdetekről a Dab.Docler utánpótlásedzője, Strenk Hunor. Azon a napon eldőlt a sorsom, egész egyszerűen ott ragadtam a jégpályán, annyira tetszett a légkör és a sport. Aztán később az U12-es korosztálytól felfelé minden korcsoportban válogatott lettem, tizennyolc évesen pedig a felnőttek között is bemutatkoztam a Vasasban. Négy szezont húztam le a felnőtteknél – a Vasasban, aztán később a Dab.Docler csapatában. Háromszoros MOL Liga győztesnek és magyar bajnoknak is mondhatom magam.

A még mindig fiatal szakember előtt tehát komoly jégkorongozói múlt áll, most pedig azon dolgozik, hogy minél komolyabb edzői utat járjon be a jövőben.

- Az érettségi után egyértelmű volt, hogy a jégkoronggal szeretnék foglalkozni a jövőben is. Ennek megfelelően a Testnevelési Főiskolán B licenszes edzői képesítést szereztem. 2012-ben aztán Szakács Ferenc vezetése mellett a dunaújvárosi kölyökcsapatot vezettem, tavaly pedig Jonas Johnsonnal a junior csapatnál dolgoztam – emellett pedig Vladimír Babic és Jávorics Gábor munkáját igyekeztem megkönnyíteni az U14-es, az U12-es, az U10-es és az U8-as csapatnál. Jövőre David Legerrel a junior csapattal szeretnénk minél szebb sikereket elérni, s azt, hogy minél több fiatal kaphasson lehetőséget, hogy belekóstolhassanak a felnőtt légkörbe, edzéseket látogassanak, esetleg mérkőzéseken léphessenek pályára a nagycsapattal – emellett természetesen ugyanúgy maradok a fiatalabb csapatok mellett is. A nyáron az U14-es válogatott mellé is felkért dolgozni a szövetség, ezt én óriási megtiszteltetésként éltem meg.

- Sok külföldi edzővel dolgoztam, Stephan Lundh, Glen Williamson és Robert Spisak is rengeteg dolgot tanított a jégkorongról. Igyekeztem minél több fogást ellesni, idén is az a célom, hogy a két kanadai szakembertől minél többet tanuljak, hogy aztán idővel ebből a sok összetevőből össze tudjam gyúrni a saját magam stílusát. A célom természetesen az, hogy minél sikeresebbé tegyük a dunaújvárosi utánpótlást!

Edzőinket bemutató sorozatunk következő részében Palkó Dorkával, a dunaújvárosi utánpótlás egyetlen női tagjával olvashatnak írást.

(0 hozzászólás)

]]>
Wed, 16 Jul 14 09:24:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140716-hunor/
Dab.Docler – Hír Jegy- és bérletinformációk a 2014/15-ös szezonra http://dabdocler.hu/hirek/20140715-jegyar/ Megvannak a Dab.Docler csapatának következő szezonra szóló jegy- és bérletárai, illetve az ehhez kapcsolódó információk!… Megvannak a Dab.Docler csapatának következő szezonra szóló jegy- és bérletárai, illetve az ehhez kapcsolódó információk!

Itthon a szezon az Acélbikák számára augusztus 22-én a Docler Kupával indul. A tornára a következő belépőket vásárolhatják meg:

Docler Kupa három napos, hatmérkőzéses ülő bérlet: 4 000 forint
Docler Kupa három napos, hatmérkőzéses álló bérlet: 2 500 forint

Docler Kupa egy napra, két mérkőzésre szóló ülőjegy: 1 500 forint
Docler Kupa egy napra, két mérkőzésre szóló állójegy: 1 000 forint
Docler Kupa egy napra, két mérkőzésre szóló diák/nyugdíjas jegy: 600 forint

Az augusztus 29-i Pöstyén elleni, illetve a 31-i Sanok elleni barátságos mérkőzésekre a belépés ingyenes!

Az idei, nyolccsapatos MOL Liga alapszakasza szeptember 19-én indul.
A 2014/15-ös MOL Liga szezon bérlet- és jegyárai:
Teljes szezonra szóló ülő bérlet (kizárólag a MOL Liga alapszakasz és rájátszás mérkőzéseire érvényes): 25 000 forint
Teljes szezonra szóló álló bérlet (kizárólag a MOL Liga alapszakasz és rájátszás mérkőzéseire érvényes): 16 500 forint
Teljes szezonra szóló diák/nyugdíjas bérlet (kizárólag a MOL Liga alapszakasz és rájátszás mérkőzéseire érvényes): 10 000 forint
VIP bérlet: 63 500 forint

Egy mérkőzésre szóló belépők
Ülő: 1 500 forint
Álló: 1 000 forint
Nyugdíjas ülő: 900 forint
Diák/nyugdíjas (álló): 600 forint

Tízalkalmas bérlet (csak a MOL Liga alapszakaszában vásárolható)
Ülő: 11 500 forint
Álló: 7 500 forint
Diák/nyugdíjas (álló): 4 500 forint

A decemberi U20-as, Divízió I B világbajnokságra a belépés díjtalan.

A bérleteket várhatóan augusztus 11-től vásárolhatják meg elővételben. Fontos, hogy csak készpénz, vagy Sodexo és Ticket sportutalványokkal tudnak fizetni – SZÉP-kártyás és bankkártyás fizetés nem lehetséges! Részletfizetésre van mód, de december 31-ig mindenképpen be kell fizetni a teljes összeget, különben a bérlet érvénytelenné válik.

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 15 Jul 14 14:47:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140715-jegyar/
Dab.Docler – Hír Jegy- és bérletinformációk a 2014/15-ös szezonra http://dabdocler.hu/hirek/20140715-jegyar/ Megvannak a Dab.Docler csapatának következő szezonra szóló jegy- és bérletárai, illetve az ehhez kapcsolódó információk!… Megvannak a Dab.Docler csapatának következő szezonra szóló jegy- és bérletárai, illetve az ehhez kapcsolódó információk!

Itthon a szezon az Acélbikák számára augusztus 22-én a Docler Kupával indul. A tornára a következő belépőket vásárolhatják meg:

Docler Kupa három napos, hatmérkőzéses ülő bérlet: 4 000 forint
Docler Kupa három napos, hatmérkőzéses álló bérlet: 2 500 forint

Docler Kupa egy napra, két mérkőzésre szóló ülőjegy: 1 500 forint
Docler Kupa egy napra, két mérkőzésre szóló állójegy: 1 000 forint
Docler Kupa egy napra, két mérkőzésre szóló diák/nyugdíjas jegy: 600 forint

Az augusztus 29-i Pöstyén elleni, illetve a 31-i Sanok elleni barátságos mérkőzésekre a belépés ingyenes!

Az idei, nyolccsapatos MOL Liga alapszakasza szeptember 19-én indul.
A 2014/15-ös MOL Liga szezon bérlet- és jegyárai:
Teljes szezonra szóló ülő bérlet (kizárólag a MOL Liga alapszakasz és rájátszás mérkőzéseire érvényes): 25 000 forint
Teljes szezonra szóló álló bérlet (kizárólag a MOL Liga alapszakasz és rájátszás mérkőzéseire érvényes): 16 500 forint
Teljes szezonra szóló diák/nyugdíjas bérlet (kizárólag a MOL Liga alapszakasz és rájátszás mérkőzéseire érvényes): 10 000 forint
VIP bérlet: 63 500 forint

Egy mérkőzésre szóló belépők
Ülő: 1 500 forint
Álló: 1 000 forint
Nyugdíjas ülő: 900 forint
Diák/nyugdíjas (álló): 600 forint

Tízalkalmas bérlet (csak a MOL Liga alapszakaszában vásárolható)
Ülő: 11 500 forint
Álló: 7 500 forint
Diák/nyugdíjas (álló): 4 500 forint

A decemberi U20-as, Divízió I B világbajnokságra a belépés díjtalan.

A bérleteket várhatóan augusztus 11-től vásárolhatják meg elővételben. Fontos, hogy csak készpénz, vagy Sodexo és Ticket sportutalványokkal tudnak fizetni – SZÉP-kártyás és bankkártyás fizetés nem lehetséges! Részletfizetésre van mód, de december 31-ig mindenképpen be kell fizetni a teljes összeget, különben a bérlet érvénytelenné válik.

(0 hozzászólás)

]]>
Tue, 15 Jul 14 14:47:00 +0200 http://dabdocler.hu/hirek/20140715-jegyar/